Új hozzászólás Aktív témák
-
Adamo_sx
aktív tag
Rákapcsolódni nekem is rákapcsolódik, de ennyi. Sem a zenelejátszó, sem a Waze nem indul el automatikusan én meg pont ezt szeretném automatizálni.
Sajna minden elektromos kütyüt lekapcsol, a szivargyújtótól is elveszi az áramot, csak valami fixen bekötött cucc lehetne, de emiatt nem szerelnék be plusz eszközt. Elég sok mindent tud a Tasker, csak meg lehet oldani ezt is valahogy... -
Adamo_sx
aktív tag
Igen, gondoltam erre is, lehet kipróbálom, hogy mennyire válna be.
Valahogy érzésre jobb lenne a kilépési oldal kezelése, de nem biztos, hogy meg tudom magyarázni miért
. Mondjuk, ha valamiért lefullad a motor és újra kell indítani, akkor az indítási késleltetés nem segít, ott le fog kapcsolódni az indítózásnál. -
Adamo_sx
aktív tag
Van egy profilom, ami az autóban elindítja a Waze-t és a zenelejátszást. A feltétel a profilhoz az autórádióhoz csatlakozás BT-on. Ez alapvetően jól is működik, de van vele egy kis probléma. Amikor a slusszkulcsot beteszem és ACC-ra fordítom, akkor a rádió bekapcsolódik és a telefon csatlakozik a BT-ra, a profil aktiválódik és elindulnak a fenti alkalmazások. Azonban, amikor indítózok, akkor az autó lekapcsolja a rádiót, ezért a BT megszűnik, lekapcsolódik a teló, a profil inaktív lesz, az alkalmazásokat lelövi.
Persze az indítózás csak pár másodperc, ezért amint elengedem a kulcsot, ismét bekapcsol a rádió, a teló csatlakozik, stb...
A kérdés, hogy hogyan lehetne ezt a profil ki-be kapcsolást javítani. Megoldható-e, hogy egy taskból lekérdezzem a BT állapotot? Így több profillal össze tudnám rakni, hogy az egyik profil egy változót állítana a BT alapján és az exit taskban lehetne egy időzítés (mondjuk 10 mp) után ellenőrizni, hogy valóban nincs már BT csatlakozás és csak ez esetben átállítani a változót, ami vezérli a másik profilt...
De ha valakinek van más ötlete, az is jöhet. -
Adamo_sx
aktív tag
Szintén MIUI, nekem van egy olyan profilom, hogy ha beülök az autóba (csatlakozik a rádió Blutooth-jához), akkor elindítja a Cellmappert, a Wazet és a zenelejátszást. A Taskernél kellett beállítanom, hogy ne lője ki a memóriából és működik a dolog, nem szokott gond lenni. Igaz, a "gyári" zenelejátszót indítom, illetve a Cellmappernek kell, hogy ne lője ki, mert az a háttérben fut.
-
Adamo_sx
aktív tag
Nem valami ilyesmire gondolsz? Blutooth Button.
-
Adamo_sx
aktív tag
válasz
edward2
üzenetére
Ezzel a megoldással biztosan ki fogja kapcsolni a DND-t, ha lecsatlakozol az időintervallumon belül a WIFI-ről, vagy bekapcsolni, ha csak az időintervallum kezdete után csatlakozol a WIFI-re? A task ugyanis egyszer fog lefutni, amikor az intervallum kezdődik (aztán lefut az exit task, amikor az intervallum befejeződik).
-
Adamo_sx
aktív tag
Ezt konkrétan nem néztem, de a 10-es Androiddal nekem is sokminden változott Tasker ügyileg és nem az előnyére. Lezárt képernyő (és lezárt telefon) mellett egy csomó action nem működik, pl. olyan egyszerűek, mint hogy megrázom a telefont, bekapcsol a lámpa, vagy az autovoice nem tud beszédet fogadni...
Ráadásul a MIUI különcsége miatt még feloldani sem tudom a lezárást Taskerrel (pl. amikor otthon vagyok, akkor felesleges a telefon lezárása), pedig korábban (jóval korábban) még ez működött. -
Adamo_sx
aktív tag
Na akkor én is írok néhány funkciót, hátha ötletet ad valakinek:
- Ha csörög a telefon, akkor 30 mp-re felnyomja a képernyő fényerejét maximumra (egyébként automatán van), így ha épp a tűző napsütésben veszem elő az utcán a telefont, akkor is látszik.
- Ha az autóban beteszem a töltőbe és csatlakozik BT-on, akkor elindítja a Waze-t, és 1 perc múlva a zenét. (Van egy olyan funkció, hogy ha megrázom a telefont, akkor kikapcsolja kijelzőt, ezt ilyenkor blokkolom.)
- Otthon profil: wifi alapján: mobilnetet, rezgést kikapcsolja, csengőhangerőt lecsökkenti, bekapcsolja a szinkronizálást. Régebben a lezárást is kikapcsolta, de ez új droiddal nem megy
- Barátok profil: wifi alapján: mobilnet kikapcs, csengőhang halkít, VPN otthonra, bekapcsolja a szinkronizálást
- Publikus profil: wifi alapján: mobilnet kikapcs, csengőhang lehalkítva (de nem annyira, mint otthon), az olyan publikus wifiknél, ahol regisztráció és jelszó kell a belépéshez, a jelszót kimásolja a vágólapra, így csak be kell illeszteni, VPN otthonra, bekapcsolja a szinkronizálást
- Éjszakai mód: ez csak a DND-t kapcsolja be
- SMS: ha otthon vagyok, akkor bemondja kitől jött az SMS, majd kérdés után felolvassa (az új droiddal ez sem akar működni lezárt kijelző mellett)
- Van még egy AutoVoice -os profil, amivel a Kodi-t lehet hang-vezérelni, de ez inkább csak kísérletezgetés...
- Van egy, ami naptárbejegyzések alapján némítja a telót (pl. ha tanfolyamon vagyok) -
Adamo_sx
aktív tag
válasz
bexinho23
üzenetére
Nekem MIX2S-em van, MIUI-val és a kezdetektől (korábbi Xiaomi telón is) problémám volt a rezgés kapcsolásával. Végül a "Custom setting" actionnel sikerült megoldani. A következő módon tudom kapcsolni:
Type: System
Name: vibrate_in_normal
Value: 0
Use root: X (nem tudom, hogy csak rootolva megy-e...)
Ez kikapcsolja, ha az érték 1, akkor bekapcsolja a rezgést. -
Adamo_sx
aktív tag
Frissítettem a telefonomat 10-es androidra (XIAMOI MIX2S). Azóta, ha a helymeghatározás ki van kapcsolva, akkor a %WIFII változóban nincs bent a wifi hálózat SSID-je, az van helyette, hogy "<unknown>"
. Van erre valami megoldás, vagy innentől a helymeghatározást állandóan bekapcsolva kell tartani, hogy az SSID-re épülő profilok működjenek? -
Adamo_sx
aktív tag
A képernyő fényerő állítással nincs másnak problémája? Nálam egy olyan anomália van, hogy a normál actionnel (Display brightness) hiába állítom maxra (255) a fényerőt, látszólag nem történik semmi. Aztán egy kis kísérletezés során megtaláltam a Custom Settings actionben a screen_brightness változót. Mivel a kereséssel találtam meg (amikor a Tasker figyeli a változókat, én megcsinálom a változást, azaz felhúztam a fényerő a normál módon a maximumra és után a Tasker megmondja, hogy melyik változó változott), így kiderült, hogy a max fényerő környékén ez a változó 2600-as értéket vesz fel. Ezt az actiont megadva a taskban ezzel az értékkel működik is a fényerő állítás.
Ezután újra kipróbáltam a Display brightness actiont és tulajdonképpen az is működik, de mivel ott 255 a felső limit, ezért csak egy igen korlátozott és alacsony fényerő szinten szabályoz, ezért tűnt úgy elsőre, hogy nem is működik. Szóval a kérdés, hogy ez másnál is így van, vagy nálam van valami kavarodás?
Az automatikus fényerőt természetesen kikapcsoltam a teszt idejére. -
Adamo_sx
aktív tag
Tud valaki megoldást arra, hogy taskerrel VPN-t lehessen ki/be kapcsolni? Úgy tudom, hgy openVPN-re van plugin, de nekem az L2TP/IPSEC-hez kellene és olyat eddig sehol nem találtam. Vagy akár olyat, hogy a "VPN always-on"-t kapcsolja?
-
Adamo_sx
aktív tag
válasz
Adamo_sx
üzenetére
Úgy néz ki, sikerült megoldani a Wifi Near problémát: Az nem elég, hogy a hálózatkeresés mindig aktív be legyen kapcsolva a Wifi beállítások között, szüksége van a Taskernek a helymeghatározáshoz való hozzáférésre is. Ha azt is bekapcsolom, akkor működik.
(Az más kérdés, hogy ez hogyan kapcsolódott ki, hiszen korábban sokáig működött ez nálam, ezért feltételezem, hogy ez az engedélye korábban megvolt... de ezt már nem akarom kideríteni...) -
Adamo_sx
aktív tag
A Taskerben van egy olyan profilom, ami a Wifi Near állapotot használja, és ha aktív, akkor elindít egy taskot, ami bekapcsolja a Wifi-t. Aztán utána van egy, ami a Wifi Connected-et és annak függvényében, hogy melyik Wifire csatlakozott a teló, elvégez különböző beállításokat, amikor pedig leszakad a Wifi-ről (pl. elmegyek otthonról), akkor kikapcsolja a Wifit, majd amikor hazaérek, akkor ugye kezdődik elölről...
Eddig ez működött is szépen, de egy ideje a Wifi Near profil sosem aktiválódik, nem kapcsolja be a Wifi-t, amikor az adott hálózat közelében vagyok. Sőt, ha manuálisan bekapcsolom a Wifi-t, a profil akkor sem lesz aktív (amelyikben a connected van, az igen) és ha bemegyek a státusz beállításaiba és ott "kilistáznám" az éppen látott Wifi hálózatokat (a nagyító ikon az SSID mező mellett), akkor csak egy "Sorry, no scan results available" üzenetet kapok.
A teló egy Xiaomi Redmi2, 5.1.1-es androiddal (persze rajta MIUI), a tasker virziója 5.1m. Az android már jó régen nem lett frissítve a telón, a tasker frissült időnként, illetve a Google szolgáltatások is (nem tudom ez számíthat-e). A taskernek van root joga, illetve az integrációs szolgáltatásoknál is be van kapcsolva, valamint az android beállításnál a Wifi beállításoknál a "Keresés mindig elérhető" is be van kapcsolva.
Merre keressem a hibát? -
Adamo_sx
aktív tag
-
Adamo_sx
aktív tag
válasz
dzsordzs69
üzenetére
Én úgy tudtam megoldani, hogy beállítottam a telefon beállításai közt képernyőzárat (esetemben mintát), és taskerből Secure Settings-szel kapcsolgatom (Pattern Lock). Annyiból nem tökéletes, hogy:
- A váltás után az első képernyő feloldáskor még nem aktiválódik a funkció. (Azaz mondjuk első feloldáskor még nem kér jelszót, aztán utána igen, illetve amikor hazajövök, először még kér jelszót (mintát), aztán utána nem.
- Valami miatt a Google Now akkor is lockoltnak látja a telefont, amikor a tasker feloldja és ezért egy csomó hang parancsot nem hajt végre. -
Adamo_sx
aktív tag
válasz
dzsordzs69
üzenetére
Nincs mit! -
Adamo_sx
aktív tag
válasz
dzsordzs69
üzenetére
Mi a hiba? Én használom mind a Marist (magyar), mind a gugli-t (angol, francia) megy gond nélkül.
-
Adamo_sx
aktív tag
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Nem látszik semmi, de azt írja is a Tasker helpje, hogy ez a beállítás nem látszik az Android beállításai között és ki sem lehet kapcsolni, csak a Taskeren keresztül. Korábban egy Lenovon (gyári rom és CM) használtam viszont Miui alatt úgy látszik nem működik.
-
Adamo_sx
aktív tag
Miui mellett használom a Taskert (Redmi 2, MIUIHU 6.3.29)és van egy olyan gondom, hogy a vibrálást nem kapcsolja be. Azaz hiba nélkül lefut a "Vibrate On Ringer" -> On, de a telefon nem rezeg híváskor. Valaki találkozott már ezzel, esetleg tud erre megoldást?
-
Adamo_sx
aktív tag
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Igen, ezt írtam én is. Csak az a helyzet, hogy a "yes" állás mellett is kissé meseszerű, hol működik, hol nem. :-) Erre írtam, hogy van még egy olyan állítás is (ugyanitt, a szenzoroknál), hogy "keep device awake", ami viszont feltételezem, hogy aksigyilkos.
Egyébként egy általános kérdés: aki használ autovoice-t, az mivel triggereli, hogy elkezdjen figyelni? Gondolom, hogy nem "folyamatos hallgatás"-t használtok, de mit érdemes? A gombnyomás, widget használathoz fel kell oldani. Ötletek?
-
Adamo_sx
aktív tag
válasz
Adamo_sx
üzenetére
Hm, revídiálom az előző hozzászólásomat annyiban, hogy néha működik: kikapcsolt képernyőnél letakarom a közelség szenzort és indul is az "autovoice listening...." (ezt csinálja az egyik profil, tehát ez lenne az elvárt működés) Azonban 5 perccel később nem reagál sehogy kikapcsolt képernyőnél, megint máskor igen... Lehet, hogy a "Keep device awake" beállítás is kellene, de ott meg tartok az akksi fogyasztástól...
-
Adamo_sx
aktív tag
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Preferences/Monitor -ban a szenzoroknál lehet állítani, hogy mikor érzékeljen, bár nekem nem nagyon sikerült összehozni, hogy kikapcsolt kijelzővel működjön, pl, hogy rázásra, vagy adott mozdulatra feloldja. Fordítva pedig megy, azaz rázásra ki tudja kapcsolni.
A közelségérzékelővel az autovoicet próbáltam triggerelni, bekapcsolt képernyő mellett megy az is, kikapcsolva nem. (Redmi 2) -
Adamo_sx
aktív tag
válasz
Keresztapper
üzenetére
Ahogy előttem is írták: Display/System lock
Én is ezt használom, rázásra lekapcsolja a kijelzőt. -
Adamo_sx
aktív tag
válasz
slice14
üzenetére
Én K910-en, CM12.1-gyel használom. A 18RC (CM) verziótól nekem is elkezdett működni a Secure Settings, bár én nem PIN-t, hanem mintát használok. Aztán eltelt 3-4 nap és azóta: Secure Setting crashed...

Azonban találtam egy Lolli alatt működő mobil adatkapcsolat ki/bekapcsolási módot (nem tudom volt-e már), igaz root kell hozzá, viszont Secure Settings nem:
Ki:
Run Shell: Command: svc data disable
Be:
Run Shell: Command: svc data enable -
Adamo_sx
aktív tag
Én csak az üzemmódot váltottam némára, de ahhoz, hogy visszakapcsolja kell egy exit task, ami akkor fut le, amikor kilép a profilból. Ebben vissza tudod kapcsolni. Esetleg a kikapcsoláskor egy változóba el kell mentened, hogy mi volt az állapotuk, hogyha nem akarod reggel fixen bekapcsolni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Tasker - AZ Android alkalmazás
- Dell Latitude Precision Üzleti gépek, 2-in-1 gépek, 3-11. gen.
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB,Átlagos,12 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3503
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
. Mondjuk, ha valamiért lefullad a motor és újra kell indítani, akkor az indítási késleltetés nem segít, ott le fog kapcsolódni az indítózásnál.

Nincs mit!