Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• bacus

őstag

válasz CWorm #1240 üzenetére

Nekem több problémám is van, az egyik, amikor a telefon indul, majd a tasker is elindul, akkor vagy initializálod az összes ilyen változót, vagy nem fog működni. Még nem teszteltem le, de ugye az is not set, az nem egyenlő a !=1 -el. Legalábbis normális esetben. A NULL érték nem alkalmas ugyanis az összehasonlitásra, mármint a nem 1-be nem tartoznak bele a nullok, ez a számitástechnikában alap.

A legegyszerübb az ilyen logikai változóknál azt vizsgálni, hogy is set vagy is not set, természetesen értéknek adhatsz 1-t, de utána ne 0-t adj neki, hanem clear variable.

A másik dolgot már leirtam, hogy amikor van event is a feltételeknél, akkor arra nem fog átváltani mint profilra. Lefut, és utána nem fut amig megint nem következik be az esemény. Amikor viszont csak state feltételek vannak, akkor az a profil aktiv lesz. (Ha nem egyértelmű, akkor ha tudsz exit taskot felvenni, akkor state profil, ha meg több taskot tudsz felvenni akkor event profil)

A változókat beállitani az enternél visszacsinálni meg az exitnél lehet. (hacsak nem egymást kizáró profilok vannnak), pl legyen hely alapú profilok 1. munkahelyen vagyok, 2. otthon vagyok 3. sörözőben vagyok. Ezek kizáró profilok, azaz egyszerre nem lehet kettő aktiv. Ha ezek közül az egyik MINDIG teljesül, akkor nem kell exit task, hiszen a profil váltással az enter taskok lefutnak és beállithatsz ott mindent, de az előbbi példa nem ilyen, hiszen lehetek 4. helyen, (pl szeretőnél), amire nem csinálok profilt (hátha lebukok vele :D), de amikor ott vagyok, akkor nyilván a 3 profil egyike sem lesz aktiv.

A state profilok tulajdonsága még, hogy sok mindent (de nem minden beállitást), visszaállitanak az eredeti állapotra. Ezért csörög tovább a telefonod, mikor visszaforditod. Azaz ezt state profillal nem lehet megcsinálni. :) Ha lefelé forditva azt szeretnéd, hogy a telefon elnémüljon, akkor neked maga az az event kell, amikor lefele forditod, ez beállit egy változot, hogy %Lenémitva, ami aktivál egy state profilt. Ennek a visszabillentése a state megváltoztatásával lehetséges, amit egy másik eventnek kell kiváltson. A te esetedben ez a phone idle kell legyen, azaz az a pillanat, amikor a telefon éppen felszabadul. Azaz az utolsó hivás is befejeződik. (ha közben volt még bejövő hivásod, és te váltogatsz, akkor mindent telefont befejeztél)

Új hozzászólás Aktív témák