- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- A Lite-nál is lájtosabb Honor 400 érkezett
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
localhost
Közösségépítő
Csak és csupán azért kérdezem, mert van néminemű rálátásom erre.
Ezelőtt egy üzletláncnál dolgoztam 15 áruházzal (Debrecentől Szombathelyig), most meg egy olyan cégnél dolgozom, hogy mi szállítunk be egy másik nagy üzletláncnak.Mit ne mondjak, nem egyszerű ez a történet!
-
net84
őstag
a történethez tartozik: DDR2-vel szerettem volna én is megoldani, részben azért, mert ahhoz találtam először alaplapot, részben azért, mert ahhoz ramot is elöbb tudtam volna adni, de amikor meghallotta, hogy DDR2, egyből "követelte" a DDR3-at, illetve a 8GB nem lett volna elég, neki mindenképpen olyan megoldás kellett, hogy a 16GB garantáltan megoldható legyen jövő hét elején legkésöbb...
egyébként a 16GB memóriát tudja kezelni az XP 64 bites változata? Vagy csak a Vista 64 bit?
-
blackvinyl
tag
Az ASUS gyár / külföldi disztribútor / javító, ahol javítják ezeket a lapokat, nem foglalkoznak a procifoglalatos hibás lapokkal, visszaküldik, hogy nem garanciális probléma. Ugyanez a helyzet, ha megégett egy chip, kondi a lapon. Nagyjából egy hónap az átfutási idő. Nem ismerem (mivel nem említed) az eladót, de szerintem - ha tényleg elküldte és visszakapta - akkor korrekten járt el. Más kérdés, ha ténylegesen így jött ki a gyárból a lap, ennek kicsi az esélye.
-
Lenry
félisten
ha PH! tagról van szó, akkor próbáld meg a csalós topikban elintézni...
okés az, hogy selejtes a lap, az nem az ő hibája, de az hogy nem gariztatta le, az igen -
-
azbest
félisten
emlékeim szerint egy külön a bioshoz való utillal kellett létrehozni particiót vagy fájlt hibernált memóriaterület tárolására.
awardhoz zvhddja és ezt a bios kezelte, nem az oprendszert (gondolom a cmos-ba vagy valahova bementette a progi hova lehet tenni az adatokat)
Egy p1es laptopnál volt, hogy tűzfal vagy vírusírtó progi akadályozta meg az elalvást mikor újratelepítettem. -
localhost
Közösségépítő
diegho Mester!
megkérlek legközelebb még kevesebb pontot tegyél és még kevésbé tagold a mondókádat, sőt, ha lehet használj még kevesebb nagybetűt a mondatok elején, mert így túl könnyű olvasmány volt, alig kellett kilencszer elolvasnom, hogy teljesen át tudjam fogni magas röptét és ívelést a történetnek amig el nem jutottam a megértésig.
Köszönöm -
as_Rock
őstag
Vannak érdekes boltok az szent. Lakótelepen is van egy "garázsbolt", lazán 1,4-1,8X-es új árak az ipon/aqua hasonló üzletekhez képest
, be is számít viszont úgy, hogy csak 1 évnél nem régebbi garist és csak 1 nap tesztelés után vesz át bármit, de azt is a Ph-s alatti áron
-
Zofren
aktív tag
másold ki innen:
Documents and Settings\felhasználónév\Local Settings\Application Data\Identitiesha ujraraktad, akkor outlook elindit, varázslot nyomd ki, zárd be, leveleket másold vissza, és utána inditsd el. a fiokbeállitásokat is tudod exportálni az eszkozok menu fiokok- exportálás gomb alatt, igy nem kell a jelszot uldozni.
-
munky
őstag
Én meg AMD-s voltam eddig aztán az Athlon 3500-at lecseréltem X2 4800-ra és lassabb lett az egész rendszerem, volt bios csere legújabbra, windows rakás semmi nem segített X2 3800 szintet hozta a rendszer 3D mark-ban meg játékokban. 9000pont 3Dmark05-ben 8800GT-vel, 18min fps TF2-ben...
Aztán mégis meglett a megoldás: ott van az adatlapomban.
AMD-t többet nem veszek.
-
Sanyix
őstag
Bármi lehetne, én 1 hétig minden létező dolgot teszteltem, mert random fagyott az új gépem játék közben(nem szeretek rögtön a szervizbe szaladni, mert macerás, és úgyis mindig megtalálom a hibát), tényleg annyira random volt, hogy köze nem lehetett melegedéshez, ami amúgy nem is gyakori, sikerült úgy összehozni. És az egyik fagyás körülményeiből feltűnt hogy jé pont akkor fagyott le, amikor egy rövid idle-ből full terhelésre megy. Mi volt a probléma? Cool & Quiet
volt egy órajelszorzó amivel olyan órajele volt a procinak, hogy nem tudta leosztani belőle a memóriának a ~800mhz-t és hopp 1050mhz egy pillanatra, és paff. De annyi minden lehet még ezen kívül, én ilyen apró "kigondolná" (a saját gépeimnél is sokszor találkoztam olyan hibával, amire pont legkevésbé lehetett gondolni) hibák után mindig arra jutok, hogy gépszerelés munka hosszabb ideig -> idegbetegség
-
localhost
Közösségépítő
Legálisan nem.
De ha a kód valódi és eredeti és minden egyéb feltételnek megfelel, akkor a telepítőlemez, akár másolható is.
Tekintsd úgy, hogy ez a lemez a biztonsági másolatod, amit még azelőtt készítettél az eredeti lemezedről, mielőtt a kövér takarítónő véletlenül rátenyerelt, és elrepedt.(mármint a lemez, és nem a takarítónő)
-
Te reagáltál az egyik HSZ-emre, amit nem Neked címeztem, aztán arra is amit válaszoltam rá, ha nem érdekel valami ne szólj hozzá, de azon ne csodálkozz, ha válasz érkezik arra amit írsz valakinek, főleg akkor ne ha nem teljesen pozitív amit írsz. Rám nézve pl az, hogy Te nem rendelnéd, meg amúgy is rossz a példa amit hoztam, meg eleve "apuci pénzén"...
Csak akcióra van reakció. -
FehérHolló
veterán
Erről annyit, hogy ha apuci a közbeszerzés miatt kedvezőbb áron jut hozzá, mint a bolti, akkor miért ne?
Mi is játszottunk így, apucin keresztül közbeszerzés, majd én fizettem az összeget. Ennyi. Olcsóbb volt, megérte. Persze ezt nem lehet sokszor egymás után eljátszani. -
-
Hequila
őstag
-akkor meztelen csajos képeket néztetek a monitoron
-az nem én voltam az biztos, inkább a kolléga meg a főnök
-jah igen másik 2 srác volt, de tudok jó meztelen csajos oldalakat
-kösz de engem semmi ilyen nem érdekel
plusz rámakadt valami 18 éves kiscsaj és mindenáron járni akar velemmiért mindig engem találnak meg?
Inkább nem is mondok semmit -
Rival
aktív tag
Teljesen helyénvaló, ha amúgy free dolgok automatikus telepítésével (SP, driverek, freeware cuccok, stb.) az ember megkönnyíti a saját munkáját és még a kulcshasználat is legális. Semmi nem tiltja, hogy feltuningold a telepítőt, hiszen akkor az SP-ben sem lenne benne az integrálhatóság lehetősége, és senki nem gyártana OEM előtelepítő készletet. Szóval így no problem... ...ahogy látom az EE-nek is mintha lenne csak free dolgokkal telenyomott változata, de ott is az figyel, hogy nem kér sorozatszámot, és a Windows Update is felismeri legálisnak. Itt már megbukik a dolog...
Én két verziót használok. Azt egyik egy OEM licences (most néztem utána a helyesírásának: licenc, és nem licensz
) integrált telepítő (ha valaki géppel együtt vásárolja a Windows XP-t) és egy mennyiségi licences (pl. suliknak az MS Tisztaszoftver Program keretében kapott Campus-os). Nekem is utána kell nézzek, hogy olyan dolgokat, mint Java környezet, IE7, Firefox, Adobe Reader és a többi hasonló free cuccot hogyan tudnám automatikusan telepíteni, mert ezek minden installáláskor felkerülnek... majd ha lesz egy kis időm...
-
biker
nagyúr
érdekes, akármilyen illegális verzióhoz neten fizetve veszek egy kulcsot, és felrakom a kulcsot, akkor legális a program.
te miről beszélsz??? nem attól legális, hogy gyári cd-ről van feltéve, hanem a kulcstól. a gyári cd bitre azonos mind a 200millió darabamúgy az ne egy oprendszer hibája legyen már, hogy egy akárhogy írt lemezt nem olvas vissza az író.
-
biker
nagyúr
kaptam olyantól, akinek ez van fent egy éve (a simplicity), és azóta itt van a mappámban.
Mivel kb 3 éve csak 2 esetben telepítek windowst: nővérem, illetve a céges gépem, így nincs tapasztalatom, mert mindegyik legális.
amúgy az eredeti felállástól rosszabb nem nagyon tud lenni egy ilyen, max ugyanúgy nem működik időnkénta telepítő cd-be integrált driverekkel meg egy baj van, eljátszottam vele egy évig én is: a végén több időt töltesz a lemez állandó updateelésével és újraírásával, mint amennyi időt nyerhetsz, hacsak nem heti 100gépet telepítesz
így felhagytam vele. utoljára az sp2 megjelenésekor integráltam egy új cd-t, kitöltve a maradék helyet pár driverrel, ami 2 hónap alatt elavult
tök jó...azóta csak linuxot vagy osx-et telepítek mindenkinek.
szakértelmet meg hagyjuk, mert személyeskedésnek itt nem nagyon van helye.
-
biker
nagyúr
nem, mivel eddig erről nem írtál.
ez olyan, hogy mindenki lehülyézne, hogy 12perc alatt leérek fehérvárra, mire elmondom egy nap múlva, hogy jaaa, helikopterrel.SP3-al meg ne nagyon dobálózzunk, mert tudzommal egy hetes durván, tehát nagy tapasztalat nem lehet benne annak, aki mint írta, 3 hete szenvedett.
legközelebb megkímélhetnél mindenkit azzal, hogy "de mondom hogy egy egyenes cső két végén ül egy egy macska, és nem látja egymást" majd "jaa, egyik reggel ül ott, másik este", mert unalmas, bár neked lehet, nem az.
mellesleg le is írod, sataII, mint amire én is hivatkoztam.
egy XP EE (mondjuk a simplycity) felmegy egy ilyen gépre 18-20perc alatt valóban, bár utána még az is elmojol mindennel úgy egy órát (minden értsd office+rajzprogram+dvd kódolók)
-
biker
nagyúr
vegyél egy új stoppert...
olyat, ami 59:59-nél nem 00:00-ra fordulegy átlagos 2Ghz-es gépen, ATA133 UDMA6-ban lévő HDD-vel is egy office telepítése min. 6-7 perc, egy VGA driver utáni restart és beállítás sem 2perc, a win meg nem települ fel CD betolástól 20perc alatt, max egy SATAII hdd-re
.net install ugyanerre a gépre 13perc volt 2hete.
gigabyte vga install cd berak, innentől 8perc, restart, 1perc, utility felrak, 3perc, restart, 1perc
jobban szeretek tárgyilagos lenni, mint túlozgatni, bocsi.
egy XP2-re pedig minden frissítés kb 200mbyte, ami megint 5-10perc mire lejön, aztán kicsomagolja mindet, aztán telepít, restartol...
ezt utoljára egy 2.6Ghz celeronon 2mbites neten 1-1.5 óra alatt hajtotta végre, természetesne .net 1.1 nem frissült, ezt külön kellett 40perc alatt letölteni, majd rájönni, hogy windows installer 3.1 is kell, amihez megint kellett 4perc, majd az egész települt 6percig, kb, majd restart -
biker
nagyúr
40perc a win, utána 10-15 restart, minden driver után, driver Cd-k hengerben, aztán programok, mert ekkor még egy mp3-at se nagyon élvezel, DVD-t meg főleg, és a 2. nap végén már érzed, ez hasonlít a régi rendszerre
te 4-évente cserélsz alaplapot? vagy mindig ugyanazon csipszet családból választasz, hogy elviseli az xp-d a cserét?
-
-
P@trick
tag
Keresd meg a bioszban azt a menüpontot, ahol azt tudod átállítani, hogy melyik HDD-ről bootoljon. nem a primary master, meg slavere gondolok, hanem egy másik menüre, csak most órán vagyok és nem tudom megnézni neked.
Valószínűleg ott nem az a vinyó van beállítva elsődlegesnek, amire telepítve lett az oprendszer. ha azt átállítod, akkor jónak kell lennie. Nekem már volt ilyen-
-
Rover623
félisten
Szerintem fizessél be (fizessen be) 2714 Ft.-ot...jelenleg annyi a tartozás...
A levélből az olvasható ki, hogy vki határidőn túl fizetett ki egy büntit és akkor is úgy gondolkodott mint te most: csak a büntetéssel (a tőkével) tartozik...a késedelmi kamattal, egyebekkel nem foglalkozott...pedig azok is vannak...és csak szépen halmozódnak...Ráadásul: ha már óvni kívántad a főnököd inkognitóját, ajánlatos lett volna a levél címzéséből is kitakarni a nevét...
-
-
net84
őstag
besétál vele a postára és feladja
ha meg nagyon aggodalmaskodik a poftás, akkor meg közölni kell velük, hogy akkor a késedelmi kamatot fizesse ki a posta...
nekem a vodkafon tartozik 153 forinttal több mint 1 éve...
hosszas herce-hurca után kaptam egy sárga csekket, amin -153 forint szerepel - nem volt pofám besétálni a postára, hogy ugyanmár "befizetném" a csekkemet -
Shadows
senior tag
-
net84
őstag
nálunk az asus és acer a preferáltabb, mostanában előfordul egy-egy dell, toshiba ritkán, msi-t meg nem ajánlunk, amióta egy vacsi új élből szar volt, illetve most megint van bent egy garos msi, igaz lassan egy éves és elég sokat látott már szegény - nem volt kímélve
az acerrel és asus-al meg nem sok gond van, egy-egy hibás néha befigyel, de az eladott darabszámok alapján azt mondhatjuk, hogy ez elenyésző
fsc - eladással nem foglalkozunk, de pl. garanciális ügyintézéssel ha valaki nagyon szépen megkér, akkor igen - és gyorsabb, mint a magyar garszervíz...
-
net84
őstag
akkor próbálj meg egy fél éves albacom notebook képződményhez drivert szerezni - jogtiszta XP volt hozzá, csak driver és/vagy recovery lemez/partíció nem
2 napomba került, mire meglett minden driver és elindult normálisan a rendszer
erre benyögik, hogy sok érte a 7200HUF! - egy picit lehetne olcsóbb -
bullseye
addikt
másrészt manapság minden második nagyobb game kijön, majd egy nap múlva jön egy másik csapat által kiadott proper vagy saját repack. Ha szorgos kontaktja az elsőt írta ki neki... meg úgy ált, a warez nem rendeltetésszerű használat, ha az nem műxik egyéni pech, és nem javítandó hibajelenség. (max külön pénzért/léccilécci alapon)
-
FehérHolló
veterán
Általában az újabb patchekhez is van crack, részletkérdés.
Nem ártana megkérdezni, hogy mit szokott futtatni még a gépén a játékkal párhuzamosan, meg ilyesmik.
Bár ha normálisan kifejezte volna, hogy mi a probléma, akkor nem kellett volna Prime95-öt, memtestet és hasonlókat futtatnod... -
biker
nagyúr
az az érdekes, hogy 99,9%-nak ezek szerint jó.
tény:
LCD vs CRT:
- kisebb a fényerő
- kisebb a sugárzása
- kevésbé remeg a képe (háttérvilágítás vagy DC (LED), vagy 15kHz (fénycső)
- képfrissítés innen mindegy, 60-75Hz közt elterjedt
- kontraszt a kisebb fény ellenére nagyezek ellenére neked fáj a fejed, hát rejtély.
Tényleg meg kéne próbálni a fényerő, kontraszt, és gamma beállításokat ellenőrizni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Autós topik
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Linux kezdőknek
- OpenMediaVault
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3139, 95% Akkumulátor
- Wacom Cintiq DTK-2260 digitális rajztábla
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3088
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest