- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- iPhone topik
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
Új hozzászólás Aktív témák
-
SityiSXT
őstag
válasz
Melack #21737 üzenetére
Errol jut eszembe, userek pampogtak, hogy amikor pcAnyWhere-rel csatlakozunk hozzajuk, akkor az csak ugy, gyorsan megtortenik, de ok nem akarjak, hogy esetlegesen bizalmas dolgokat lassunk. Erre bevezetesre kerult az a rendszer, hogy akkor a usernek kell kattintania, hogy elfogadja a csatlakozast. Ennek eredmenye: mindig, mindenkinek el kell mondani, hogy ha jon egy felugro ablak, akkor fogadja el a kapcsolodasi kerelmet. Tipikus reakciok:
- Meg nem jelent meg az ablak. (Bazz, hogy nem tudsz 10 masodpercet varni...)
- Veletlenul Nemet nyomtam
- Ja, ez az ize, ami felbukkant az az volt? (30 masodperc utan automatikusan elutasitja a user gepe a csatlakozasi kiserletet)
- Nem jonne inkabb ide hozzam valaki? (Az, hogy a KPI emiatt hogy fog kinezni (incidensek tavoli megoldasa mutatonak jo magasnak kell lennie), usert nem erdekli, mig a menedzsmentet igen - oket viszont az nem erdekli, hogy az iparagi standard az az, hogy 75 user jut egy helpdeskesre, nalunk viszont ez a szam 135) -
Szakbarbár
aktív tag
válasz
Melack #19865 üzenetére
Papíron Helpdeskes vagyok, de telefonom az nincs
Mostanában a "valamit kiírt a gép, megnézed?" feladatok vannak többségben. Hardveres - szoftveres hibaelhárítás (főleg office), adminisztrálás (utálom), ha valakinek extra kívánsága van akkor utánanézni hogy van-e ingyenes program hozzá mert pénzt nem adnak ki szoftverre. Amikor épp nincs munka akkor programozok (vb.net). Egyébként inkább hardverekkel szeretek foglalkozni. Lehet hogy elkezdek tanulni C-t és mikrokontrollert programozni, mert az elektronika is érdekel. Mivel semmihez sincs hozzáférésem és jogosultságom, ezekkel több időm van foglalkozni, mint a hálózattal és szerver op.rendszerek tanulásával.
-
törölt tag
válasz
Melack #19357 üzenetére
Egy barátom írt megrendelésre egy programot, amiben folyamatjelző csík volt, ügyfél panaszkodott, hogy rossz a program, mert nagyon lassan készül el "a valami".
Megoldás: folyamatjelző csík hossza 3x akkora lett, ügyfél tök elégedett lett, mert gyorsabban megy a csík... -
MR_Joe
senior tag
válasz
Melack #18949 üzenetére
Egyelőre azok szólnak amiket mi hallgatunk. Részemről olykor tanksapka, metálica meg a váltóáramék, de megye elektronikus zene is, illetve amiket feleségem hallgat. Megy megy olykor komoly zene is. Vivaldi pl egy kedvenc
. Tizenévesen úgyis megtalálja a saját stílusát. Csak legyen átfedésben a miénkkel
-
-
SityiSXT
őstag
válasz
Melack #18896 üzenetére
Az nem lehetett, mert az tiltva van a cégnél. Pont abban az irodarészben volt belőle botrány pár hete - talán ki is rúgtak pár embert miatta. Egyikőjük menekülni akart, mielőtt bajba kerül, és azzal hívott fel, hogy szar a gépe és újra kell telepíteni. Ez már gyanús volt, mivel standard r=1 user ilyet nem mond (sőt, inkább tiltakozni szokott az újrahúzás ellen). Én szóltam a nagyfőnöknek, ő meg már tudta, honnan fúj a szél, és leállított. Nem mondta meg, miről van szó, én is csak később tudtam meg a pletykákból.
De a kérdés jogos: mi a franccal töltötte így meg...? A lomtárat kiürítettem, így lett neki kicsivel kevesebb, mint 3 GB helye, de ez még mindig csak annyi, mint sünben a dauer.
-
-
azbest
félisten
válasz
Melack #18509 üzenetére
a jogszabalyi valtozasok miatt szerintem rendszeresen kell, hogy kijojjenek frissitesek a programokhoz. anno 2001ben hasznaltam egyet. de mar akkor is volt parhuzamosan win verzioja, csak meg eleg bugosan. szerintem inkabb a dilettans es valtoztatni nem akaras miatt szopnak es szopatnak a dos valtozatok hasznalataval.
-
Szakbarbár
aktív tag
válasz
Melack #18193 üzenetére
2007-ben vették a gépet, azóta nem volt újratelepítve. De már nem is lesz, vesznek új gépet, Púposak a kondik az alaplapon, pár darab már szét is nyílt. Magamnak megcsináltam volna, de másnak nem vállalom. A fia műszerész, ha akarja kicseréli a kondikat. Régi 3 GHz-es Celeron konfig, bad sectoros hdd-vel. Javasoltam egy gépcserét.
-
cbmfan
senior tag
válasz
Melack #18095 üzenetére
Szeged kilőve, mivelhogy a belvárosban tanyázom
akkor ezért hordják be a szaraikat. legalább valami használható lenne, de mind szemétre való.
prociból aranyat... jött ezzel már egy, mondtam, hogy adok egy százast a prociért (1.4G TuaCerka). nekiállt hőbörögni, hogy abba van a zarany, odaadja öccázé. inkább kizavartam...
egy kérdés vidéki fórumozókhoz: miért van az, hogy ha bárhol megemlítem a paraszt szót, vidéki azonnal nekiáll hisztizni, hogy ő nem paraszt, és ezzel most vérig sértettem? pedig köze sincs a témához, nem is neki szólt válaszom, szimplán kiragadta szövegkörnyezetből.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X, dobozában, kitisztítva+újrapasztázva, 6 hó teljeskörű gar., Bp-i üzletből eladó!
- Xbox Series X, kitisztítva+újrapasztázva, 6 hó teljeskörű garanciával., Bp-i üzletből eladó!
- Eladó Gopro Hero 10 Black edition sok tartozékkal!!
- Brutál GAMER (I7-9700K/RX 6800 Aorus/Z370-F CHIP)
- Simrig eladó PS5/PC kompatibilis. (olvass leírást.)
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest