- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Huawei Mate 20 Pro - a mindenit!
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Rozsa
csendes tag
válasz
Borisz76 #98281 üzenetére
Sajnos ez nem segít. Először a pgsql-adapter.service állt le és nem indult újra, de ezt sikerült megoldani a következő képpen és újraindult.
login SSH, then "sudo -i" to get root access.
Make a backup with: "mv /volume2/@database/pgsql /volume2/@database/pgsql-bk" Then create the folder: "mkdir /volume2/@database/pgsql"
Change the rights: "chown postgres.postgres /volume2/@database/pgsql"
Then you can start the pgsql: "systemctl start pgsql-adapter.service"A sima mail server indul, de a mailplust nem tudom újratelepíteni se.
Nem szeretném az egész rendszert újrahúzni, 8 diskes
-
-
Gardaai
senior tag
Beraktam a 423+-ba az egyik M.2 slotba egy SSD-t, amire megokosítva létrehoztam Storage Pool-t majd egy volume(4)-t.
Container Manager-t szeretném átrakni, viszont egy hibába futok amikor indítanám a korábbi projekteket: [kép]
Amit csináltam:
1.) @docker mappáról csináltam egy másolatot volume4-re, ahova rakom a Container Manager-t.
2.) Container Manager törlése volume3-ról (másképpen a DSM7 nem engedi már áthelyezni a Shared Folder-t)
3.) Shared Folder áthelyezése Control Panel-en.
4.) Container Manager telepítése volume4-re.
Simán elindul, de migrálni akarja a Container-eket és a Projects fül is üres.Mit hagyok ki? Egyébként 12 projekt volt, tehát eltűnt pár darab. Voltak valahol valamik amiket még mentenem kellett volna, hogy felismerje a korábbi állapotot?
Tudom hogy újra be lehet tallózni mindent és felépíteni az egészet, de érdekelne kicsit mélyebben, hogy mit/hova ment, mert azért elég körülményes egyesével minden projektet felépíteni ahol van mondjuk 30-40 project is. -
Sziasztok,
Új vagyok a nasok világában, van egy ds218+, két hdd, minden szép és jó, de még tanulgatom. Download Station-t próbálgatom lassan egy hete, kicsit lassabb mint docker/qbittorrent, de vállalható lenne, viszont azt veszem észre, hogy a legtöbb torrentnél több a hátravan idő, mint 48 óra. Ez mitől lehet? 3 frissen letöltött torrentnél 48 helyett most 57, 61 és 64 órát ír az ncore. RSS-ből adtam hozzá mindhármat, egyszerre.Hallottam hogy bizonyos torrent kliensek rosszul jelentenek, de ez azért kicsit túlzásnak tűnik.
A letöltött adat mérete megegyezik a torrentnél megadottal, tehát nem töltött le pluszba semmit elvileg.
Illetve van valami ajánlott basic ups ami elég arra hogy lekapcsolja a nas-t ha kimegy az áram, illetve vissza ha minden ok? Sokat nem szeretnék rá költeni.
-
Rozsa
csendes tag
Sziasztok!
Áramkimaradás után a NAS felállt, de a MailPlus szerver és kliens is hibát jelez. A javításra kattintva újra telepítené, de a telepítés is leáll azzal az üzenettel, hogy a telepítés nem sikerült. Van valakinek ötlete? Köszönőm! -
DigitXT
félisten
válasz
Virag.h #98277 üzenetére
És ezt miből gondolod? Nem az terhelés a HDD-nek, hogy nagy sebességgel ír, olvas, épp ellenkezőleg, éppen attól lehet lassú az átvitel, hogy nagyon sok helyről ír/olvas (seek-el). Namost a torrent az pont egy ilyen felhasználás, szóval ezt a terhelés dolgot gondold át...
Leginkább onnan lehet tudni, hogy gyilkolva van, hogy darál, mint állat. Az éppen annak a hangja, hogy újra (és újra, és újra...) pozícionálja a fejet, ami időveszteség, ráadásul alá is kell forognia a megfelelő szektornak, ami pláne... Akkor lesz 100 MB/s fölött az átvitel, ha szépen szekvenciálisan tud olvasni pl. nagy fájlt olvas, ami nincs széttöredezve: én biztos nem futtatnék torrenteket, amikor éppen bővíteni akarom a csillió TB háttértáramat.
(Sajnos a HDD-k felépítésükből adódóan nemigen brillíroznak a párhuzamos feladatokkal. Mondjuk menne egy hosszabb másolás önmagában 5 perc alatt, egy másik 10 perces: ha egyszerre indítod őket, gondolván, hogy ezzel időt spórolsz, a végeredmény rosszabb lesz 15 percnél, mert ilyen a fizika. Persze a gyorsítótárak, az NCQ, meg minden segít ezen, ám attól még a probléma valós, így a HDD terhelését nem az átviteli sebességből tudod meg.)
-
Virag.h
aktív tag
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Virag.h #98268 üzenetére
Csak egy apró de hasznos infó :
Ha a billentyűzeten megnyomod a "Print Screen" gombot egyszer....aztán megnyitod a Paint nevű windows alkalmazást és kattintasz a "Beillesztés" parancsra...akkor szépen berakja a képet.
Ezt követően lehet kijelölni majd körbevágni a kívánt részt vele.
Ha megvagy mehet a mentés másként .jpg formátumban.
Ezután azt a képet ide szépen be tudod illeszteni és kicsit jobban kivehető mint a telefonnal lőtt , ferde képek.
Íme a példa képem : -
Virag.h
aktív tag
Lehet h nem pont ide valo tema de szerintetek erdemes elofizetni a plex szolgaltatasaira?
mivel jobb egyik a masiknal pl? -
Sanyi.mTs
addikt
nektek jön DSM alatt értesítés, ha a Download Station végzett egy letöltéssel? nekem napok óta nem jelez.
-
atomstefi
tag
Sziasztok,
köszönöm mindenkinek a segítséget. Kivettem az "1"-est, most addig eljutott, hogy a mappákat átmásolta, de egy file-t sem, üresek a mappák
Az USB meghajtóra ezt írja a tulajdonságok menü:Az alábbi hibával áll le:
sending incremental file list
rsync: failed to set times on "/volumeUSB1/usbshare/kulso_sajat_backup/.": Operation not permitted (1)
rsync: failed to set times on "/volumeUSB1/usbshare/kulso_sajat_backup/ASUS TUF AX3000": Operation not permitted (1) -
Gardaai
senior tag
válasz
PhoenixK #98256 üzenetére
+1 Nem jó az elérése.
SSH vagy File Station-on nézd meg még egyszer, mert pl. DSM7-en nincs usbshare1, hanem pl. usbshare, usbshare1-1, usbshare1-2...Pontosabban a parancs ha pl. usbshare1-1 a külső eszközöd:
rsync -av "/volume3/sajat" "/volumeUSB1/usbshare1-1/kulso_sajat_backup"
(a végén ne legyen / sehol, bár nem gond, mert tudja kezelni) -
atomstefi
tag
Sajnos ékezet nélkül sem működik.
Ez a hibaüzenet:
Feladatidőzítő befejezett egy ütemezett feladatot.
Feladat: kulso_sajat_backup
Kezdési idő: Thu, 10 Jul 2025 22:18:50 +0200
Leállítási idő: Thu, 10 Jul 2025 22:18:50 +0200
Jelenlegi állapot: 11 (Megszakítva)
Standard kimenet/hiba:
sending incremental file list
rsync: mkdir "/volumeUSB1/usbshare1/kulso_sajat_backup" failed: No such file or directory (2)
rsync error: error in file IO (code 11) at main.c(691) [Receiver=3.1.2] -
Vic9
újonc
Sziasztok! Ha leginkább adatok mentésére, illetve fájl szervernek használnám a NAS-t, és kisebb részt egyebekre (letöltés, smarthome, stb.), akkor látnám bármi előnyét egy 923+-nak egy 423+-hoz képest? A különbség kb 20e Ft, szóval nem jelentős. Tudom, nincs transcoding, de filmezés nem lesz. Köszi
-
Virag.h
aktív tag
-
atomstefi
tag
Sziasztok,
segítséget szeretnék kérni. A NAS-ra kötöttem egy külső winyót, amire ütemezve szeretnék a volume3 kötetről egy mappát átmásolni erre a külső winyóra. Mappát létrhoztam a külső winyón.
Az alábbi alapján csináltam, de nem működik:
rsync -av /volume3/saját/ /volumeUSB1/usbshare1/külső_saját_backup/
Mit rontottam el? -
Gzolo
senior tag
válasz
vandeminek #98243 üzenetére
@vandeminek, Tamarel, AirLAC, köszönöm mindenkinek a választ, így már tovább tudok menni.
-
válasz
vandeminek #98243 üzenetére
Ugyanez szokott lenni a régebbi APC BackUPS CS/PRO vonalon is, egyszer kell windows alatt kikapcsolni a sípolást. Fényt nem igazán.
-
vandeminek
tag
Én hétfőn kapcsoltam ki egy Eaton UPS-en a Win-es appjukban (Eaton UPS Companion), mert NAS-on elsőre nem ment. Rá kell dugni USB-n és csak átkattintod a kapcsolóját, nem emlékszek mi volt a neve a beállításnak, de egyértelmű. Aztán a NAS-on is már némítva láttam a terminálban (ups.beeper.disabled lett). Azóta volt áramszünet és nem csipogott.
-
Gzolo
senior tag
válasz
Tamarel #98241 üzenetére
Az elsődleges gond a sípolás. Jelenleg az NVR iszonyatosan sípol amikor visszajön az áram, és kézzel ki kell húzzam, amikor vihar van, hogy abbahagyja. A fényt is ki lehet kapcsolni az APC-n? Több véleményt láttam róla, hogy nappali világosságot csinál.
Eaton-t használók meg tudják nézni esetleg a szoftverben, hogy van-e némítás?
-
Gzolo
senior tag
Sziasztok!
Mostanában sok az áramszünet, és szeretnék venni egy UPS-t. A konkrét típussal kapcsolatban amit kinéztem, nem találtam a fórumban bejegyzést, és a compatibility listán sincs rajta:
Eaton 5E700UD
Van valakinek ezzel tapasztalata? Egy 218Play és egy NVR lenne rajta, annyi teljesítmény kell, hogy le tudjon állni a Syno biztonságban. Elég lehet ez a típus?
Fontos, hogy csendes legyen és a sípolást ki lehessen kapcsolni, mert hálószobában van jelenleg a teljes rendszer.Ezen kívül néztem még a Cyberpower 650EG-t, de ott azt az infót találtam, hogy áramszünetkor folyamatosan sípol, az pedig dealbreaker.
Van esetleg ajánlott típus 40 ezer forinton innen, ami tudja a leállítást és 2 schuko van rajta?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
hotkar
senior tag
válasz
Nekton #98236 üzenetére
Nálam a tegnapi hosszú áramszünetnél először jelezte a NAS, hogy a szünetmentes átváltott akkumulátoros üzemmódra, majd kb. 40 perc múlva a szünetmentes - mielőtt kilehelte volna a lelkét - szabályosan leállította a NAS-t.
Reggel, mikor felébredtem, már működött a szünetmentes is, és a NAS is. (APC Back UPS 950 a típus.)
-
blakey
titán
válasz
Nekton #98236 üzenetére
USB portra csatolva van olyan app, ami leállítja a NAS-t, ha az UPS átkapcsol akkus táplálásra?
- nem kell app, a hardver és tápellátás alatt van egy UPS menüpont és ott lehet beállítani, hogy mi történjen. Ezért érdemes olyat választani, ami a kompatibilitási listán szerepel, persze anélkül is lehet élni, csak ha nem vagy otthon és hosszabb az áramszünet, mint amennyit a UPS képes szolgáltatni, akkor a NAS ugyanúgy fog viselkedni, mint egy UPS nélküli áramszünet esetében.Mekkora UPS-kell biztonságos leállításhoz?
- attól függ, hogy még miket csatlakoztatsz hozzá.Lehet ezeken állítani, hogy pl. csak az akku merülése előtt kapcsoljon le és a rövidebb áramkimaradásokat áthidalja bekapcsolt állapotban?
- az említett menüpontnál. -
Nekton
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget kérek DS224+ NAS-hor UPS választáshoz. Az oké, hogy van egy kompatibilitási lista a Synology honlapján, de azzal nem sokra megyek, mert olyan modellek szerepelnek rajta, amiket nem találok a hazai webshopokban.Egyáltalán hogy működik ez? USB portra csatolva van olyan app, ami leállítja a NAS-t, ha az UPS átkapcsol akkus táplálásra? Mekkora UPS-kell biztonságos leállításhoz? Lehet ezeken állítani, hogy pl. csak az akku merülése előtt kapcsoljon le és a rövidebb áramkimaradásokat áthidalja bekapcsolt állapotban?
-
csiak
tag
Sziasztok, Adott egy DS411Slim, amin a kék led folyamatosan villog. Kivettem az összes slot-ból a HDD-kat, de úgy sem oldódott meg. Másik táppal is próbálva, illetve az alaplapi gombelemet is kicseréltem. Lehet ezen valahogy még segíteni szerintetek?
-
Gardaai
senior tag
Van egy ötletem ami megszeretnék valósítani valamilyen formában.
DS423+ NAS, 2 db 3.5" van foglalva, illetve 1 db NVMe ami storage pool-ként funkcionál.
Beraknék még egy 2 TB-os 3.5" HDD-t amire HyperBackup-al az NVMe SSD-n lévő adatokat menteném, semmi más célja nem lenne.Kérdés:
Ezt ilyen formában megvalósíthatom? Nem szeretnék csak ezért külső HDD házat venni és plusz két kábellal szórakozni, ha 2 helyem eleve üresen áll.
Ha ez a része így rendben, akkor azt is megtudom csinálni, hogy csak ezt a HDD-t egészen a backup-ig altassa, egyáltalán ne legyen használatban?Vagy ez az elképzelés alapjaiban elvérzik?
-
bogass
csendes tag
Sziasztok!
Bővített valaki Ramot mostanában DS224+ -ban?
Nézegettem korábbi posztokat és külföldi oldalakat a kompatibilitással, csak nem találtam itthon beszerezhető megfelelő típust.
Valaki ki tud segíteni mit sikerült venni és hol?
Köszönöm. -
ekkold
őstag
válasz
boborján2 #98225 üzenetére
Mondjuk nem szoktam a konkrét fájlokat átnevezni a mappán belül, de megnéztem, és megoldható azt is a Qbittorrentben:
Kategória megadása vagy beállítása nélkül, egyénileg is áthelyezhetők a fájlok, erre is van megoldás benne (de a kategóriák használata szerintem kényelmesebb). De amit előttem írtak, a többfelhasználós mód is ügyes (bár én nem úgy használom). -
boborján2
senior tag
-
ekkold
őstag
válasz
boborján2 #98218 üzenetére
Erre való az RSS, és akkor nem kell torrenteket dobálni. BH-n, csak egy ikonra kell kattintani, és tölti le otthon a NAS, nem kell torrent fájlt letölteni, rádobni stb... NC-n még egyszerűbb mert ott több könyvjelződ is lehet, ha beállítod akkor minden automatikusan a helyére kerül. ez csak annak macerás, aki soha nem használt RSS-t, és fogalma sincs, hogy mi is az, és hogy működik.
Amúgy a qbittorrent webfelülete teljesen rendben van, jól használható. A kategória váltás is egyetlen klikk... nem kell mappákat mozgatni stb... mert megoldja magától.
-
válasz
Borisz76 #98214 üzenetére
Egyszerű, külön felhasználókat kell létrehozni a kategóriáknak, és mindegyiknek egyenként beállítani a mappát ahova letölt, és a mappát amit figyel. És csinálsz mondjuk egy @downloads shared foldert, amiben vannak a figyelt mappákat, és ezt a @downloads shared foldert mappeled fel a számítógépen.
Ha mondjuk egy sorozatot akarsz letölteni, akkor csak bedobod a torrent fájlt a @downloads/sorozatok mappába, amit a sorozatok "user" figyel, és letölti a sorozatok könyvtárba. Ha egy filmet akarsz letölteni, akkor bedobod a @downloads/filmek mappába, amit a filmek "user" figyel, és letölti a filmek mappába, és így tovább.
Én ezt a rendszert használom, csak én nem kategóriák miatt hoztam ezt létre, hanem az emberek miatt, hogy ne egy közös torrent mappa legyen. Ha apám kéri, hogy töltsek le valamit neki, akkor azt a torrent fájlt egy olyan mappába másolom be, amit az ő usere figyel, és az ő mappájába tölti be. Ha öcsém, akkor az övébe, stb.
-
IRO21
senior tag
válasz
valaki7697 #98197 üzenetére
Tapasztalat sajnos nincs, mert már régóta nem használom a DLNA-t, de parancsorból is el tudod indítani az indexelést.
Kb. így:synoindex -R /volume1/video
Nézd meg, hogy a qBittorrent megfelelő jogosultsággal tudja-e így futtatni. A beállításokban meg lehet adni letöltés végén futtatandó külső parancsot.
Ha másképp nem megy, akkor felvehetsz egy időzített feladatot rá! -
boborján2
senior tag
-
ekkold
őstag
válasz
Borisz76 #98192 üzenetére
A qbittorrent is át tudja helyezni a letöltött tartalmakat, úgy hogy a seed is megmarad. annyit kell tenni, hogy kategóriákat kell létrehozni (pl. filmek, sorozatok, mese, stb...). minden kategóriához meg lehet adni célmappát. Ezután a letöltésnél ha kategóriát váltok, (akár a letöltés közben is) akkor áthelyezi a fájlokat az új mappába, úgy, hogy folytatja a letöltést és/vagy a seed-t is. BH-n általában ezt a megoldást használom.
Ncore-on pedig ugye eleve lehet kategóriák szerint több RSS csatornát beállítani, azon már minden eleve a neki megfelelő mappába fog letöltődni.
Nálam a Qbit és a DS is telepítve van. A Qbit sokkal gyorsabb, jobban ki tudja használni a procit, a DS viszont nem csak torrentre jó, hanem bármilyen letöltésre... pl. egy lassan csordogáló http letöltést is oda lehet neki adni... -
Borisz76
nagyúr
-
Louro
őstag
Sziasztok!
Synology-n (DJ223, ha jól emlékszem) fut a qbittorrent. Megoldható az, hogy a letöltés egy átmeneti mappába kerüljön (pl. Downloads) és a végén a 100%-ban letöltött fájlok átkerüljenek a kategóriaként megadott mappába?
Amivel küzdök, az a sok .parts állomány. A sample-öket, a külön hundub-okat nem szoktam letölteni. Vizuálisan zavar az a sok "hulladék".
-
Patice
Topikgazda
-
Borisz76
nagyúr
válasz
boborján2 #98203 üzenetére
Szinte kizárólag PC-vel használom a DS-t.
Be kell lépni a böngészővel a DSM felületére majd katt a DS ikonra és akkor tudok hozzáadni új anyagot.Ha lenne DS kliens program PC-re , akkor nem kellene állandóan a DSM-be belépni.
Mondjuk már megszoktam....
Sőt a böngésző ( Google chrome ) úgy van beállítva , hogy adott weboldalak töltődjenek be induláskor.
Ez jelenleg kb 10 oldalt jelent....köztük a DSM-el. -
Chrys_
addikt
válasz
valaki7697 #98197 üzenetére
A 2. ponthoz annyit, hogy Transmission esetén is lehet módosítani az útvonalat. Áttehető másik kötetre is a letöltött anyag, ha az "sc-transmisson" user be van állítva a másik kötet megosztott mappájánek elérésére is.
Én így töltök az első kötet Download megosztott mappájába, utána a Transmission kliensben megadom az új helyet, ha meg akarom tartani a tartalmat, de áthelyezve akár másik kötet egy megosztott mappájába, miközben seed-ben is marad.Van a Download Station-nek hasonló kliens programja PC-re, mint a Transmission-nek? Vagy csak a webszerver használható?
-
boborján2
senior tag
válasz
Patice #98198 üzenetére
Nálam is hasonló. Ds-t a telefonról kezelem , a tartalom a filmek vagy sorozatok mappába megy. Amit jellemzően nem tud kategorizálni a lejatszó (jellifyn) pl. f1 futam , azoknak van egy egyéb mappa és ehhez nem keres neten sem borítót sem leírást.
A plextől sajnos kifolyik a szemem, annyira apróra van szabva a karakterkészlete. Hozzáteszem csak android eszközök vannak és google tv. Így nálunk is egységes a felület,ugyanúgy saját profilokkal.
Nem értem a plexnek miért ilyen elcseszett a karakterhasználata. Brleállításoknák óriásra (legnagyobbra) kell venni a felirat méretét ,hogy a 45" tévén nagyjából megfeleljen az átlagnak, ami kényelmes. Innentől már lehetőség sincs esetleg egyel nagyobbra venni ,hogy távolabbról is kényelmes legyen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Eladó nem szép állapotban levő Apple iPhone 12 128GB / AKKU 100% / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest