- Huawei Watch Ultimate - dizájnultimátum
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- 2 az 1-ben töltőkábel a OnePlustól
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
IRO21
senior tag
válasz
Dany76 #85020 üzenetére
A RAM igényt így nem lehet megmondani. Attól függ, hogy milyen konténereket akarsz futtatni.
Nálam pl. a két szélsőség jelenleg 404 kbyte (mkvtoolnix alaphelyzetben) és majdnem 1GB (tdarr transzkódolás közben).Szerintem indítsd el a konténereket, amiket használni szeretnél, majd adogasd össze a memóriahasználatukat. Így megkapod, hogy Neked(!) mennyire lesz szükséged.
Hivatalosan maximum 4GB-ot tehetsz bele, de működik akár 16GB-os modullal is.
A CT4G4SFS8266 biztosan jó, nekem pont az van benne, a másikat nem tudom.
Kicsit keress vissza, többen bővítettek már és írták a konkrét típusokat. -
Mano66
senior tag
válasz
Dany76 #76097 üzenetére
Szia. Ezt írtad . "A verziószámot vissza kell venni a Synology drive rendszergazda konzoljában. Alapban 32-re van állítva. Vedd le mondjuk olyan 5-re."
Belépek a NAS-ba. Fő menű, Synology Drive elindítom. De itt nem találok olyan beállítást amiben szerepelne 32. Vagy rossz helyen keresem.
Tudom megoldódott, de azért ezt is kiiktatnám a lehetséges hiba forrásból. Ezért át írnám. -
kgymac
őstag
válasz
Dany76 #75944 üzenetére
Nekem ezért vannak Eaton-jaim (két 5e850i és egy 5e1500i, de a 3sXXi-kről is tudom, hogy mennek, e fórumról) Mind szuper, még egy Gen8-on futó esxi-t is illeszteni lehetett a dsm alatt futó nut-hoz, lekapcsol (a VM-eket is), ha kell, majd be, ha rendben visszajött az áram. Ahogy a syno tervezte (csak nem pont úgy, ahogy használom
).
-
kgymac
őstag
válasz
Dany76 #75942 üzenetére
Ez így nem teljesen igaz. Olyat érdemes használni, amit már valaki sikeresen használ DSM-mel.Nagyobb gyártó esetén bármely usb-s modell ok (APC,Eaton stb).
A céges UPS 3KVAh, van usb is rajta, de a nut nem kezeli, csak a saját progija. Amit kiadtak win-re (32/64) ill. egy linux x64 bináris is van hozzá. Ez volt sajna a legolcsóbb, az eaton "sokkal" drágább lett volna -
tothfeca91
csendes tag
válasz
Dany76 #75660 üzenetére
Köszönöm a válaszodat.
Ez sajna nem oldotta meg a problémámat.
Az azonos admin joggal rendelkező felhasználó nem látja a másik felhasználó által feltöltött képeket a Photos alkalmazásban.
A File Stationben látja.
A photos alkalmazás készít felhasználónként egy-egy mappát amit figyel és ennyi.
Lehet csinálni kell egy közös családi felhasználót és mindenki azon bejelentkezve látni fogja a közös dolgokat? -
ttoti84
csendes tag
válasz
Dany76 #75208 üzenetére
Megnéztem köszi, de az összes lomtár ürítése nem segített, Synology Drive-ot meg nem használok. Töröltem a kiegészítő programokat is amit a Synology Photos app még kér a telepítéshez, de az sem hozott eredményt. Még keresem tovább, de ha valakinek van ötlet ne tartsa magában!
-
rednifegnar
senior tag
válasz
Dany76 #73610 üzenetére
most azt gondolom hogy lesz a nas-ban ket diszk 1-1 tukorben, es valami kulso tarolas, elso korben egy pc-n egy nagy diszk amire valami (mi?) csinal a nas megadott konyvtarairol idonkent mentest automatan (naponta 1 minimum).
olyanon is elgondolkodtam hogy a nas-ra dugott usb-s diszk es mondjuk ez a hyperdrive masolgatja ra. ezzel mondjuk az bajom hogyha ott van valami gebasz (tulfesz,taphiba,tuz,viz) akkor mind a 3 megadhatja magat. ha pc-n van ezektol messzebb akkor az nagyobb biztonsag. nem akarom tulbonyolitani de a diszk hibatol ved a tukor, az egyebektol meg az idonkenti backup. plusz ez menjen a leheto legautomatabban.(lehet kicsit tul van gondolva de mar lattam eddig franko kis adatveszteseket minden fele okbol, pl egyszeruen nem mukodott a bekonfigolt cucc, nem figyeltek ra es elkezdett hibazni a diszk, no meg a 0 byteos napi mentesek, de lattam mar kiegett gepeket, sot olyat is hogy bokaig ert a viz a gepek kozott)
most is epp eloallt egy ilyen, hogy a melos laptopon levo integralt ssd megadta magat, mehet a gep a kukaba. ha nem lett volna folyamatos mentes a nas-ra (sot a legutobbi idoben mar a nas-on ment a munka) akkor eleg szomoru lenne a tortenet. de mivel a nas 1 diszkkel ment es kezi offline mentesekkel ezert inkabb bovitek rajta. -
blountex
senior tag
válasz
Dany76 #73560 üzenetére
DSM 7.0, és itt már csak Synology Photo van, de ezt az applikációt nem használom, hanem csak a mobilos verziót DSPhoto.
Van-e valami lehetőség arra, hogy a mobilon készült képeket hazaérve automatikusan feltöltse a NAS tárhelyre?
A DS Photon belül a Photo Backup funkció ennek felelne meg? -
Statikus
senior tag
válasz
Dany76 #73486 üzenetére
...és nem éred el a régi DS Photo-ban lévő fényképeket, sem DS Photoval, sem az új Photossal.
Továbbá még az is probléma, hogy a fileokat nem "átnevezve" szinkronizálja, hanem 0000.jpg-9999.jpg (legalábbi ios alatt), és mivel hónaponként mappákra bontva tárolja a képeket, ezért előfordulhat az, hogy a 9999 kép után 0001 kép következik a szeptemberi mappában... igazán ótvar, átgondolatlan szar megoldás. Biztos felvettek egy új csapatot, akik soha életükben nem használták a DS Photot, vagy egyáltalán mobiltelefonjuk sem volt soha, amiről a képeket syno nasra szinkronizálták, ezért fordulhat elő, hogy alapvető dolgokra képtelen ez a szar új fejlesztés... Én eddig előnyét még nem tapasztaltam, csak a leírt problémákat. Ez egy szép hosszú mondat lett -
drmotto
őstag
válasz
Dany76 #73060 üzenetére
A telepítéskor hoztam létre. Azzal egy ideig be tudtam lépni, létrehoztam egy usert, telepítettem pár programot ami fent volt korábban is. Aztán beléptem a saját useremmel. Azt nem dobja el, bármeddig bent tudok lenni. De miután az sima felhasználó, nem tudok vele semmit csinálni. Az admin usert pedig kidobálja. Újraindítottam már a nast, nem segített.
-
SutPet
aktív tag
válasz
Dany76 #73034 üzenetére
Telón használod az új photos alkalmazást backuphoz? momentsnél egész jól működött jó lenne ha ugyna azt tudná. Annyiból jó lenne ha menne egy upgrade hogy ne kelljen az összes fotót beolvastatni vele meg thub gyártás meg minden mert abban nem erős... de lehet az lesz mivel a photo stationt csak én használom azt megszüntetem upgrade előtt és átpakolom momentsbe akkor upgradelhet nyugodtan.
-
-
válasz
Dany76 #66429 üzenetére
Sajnos a tévék 5GHz-es wifije érzékeny arra, hogy milyen csatornán van a wifi és milyen széles az a csatorna. Ha a routered automatán kezeli a wifit, akkor van ez a "nem stabil az 5GHz" jelenség. Fixáld 36 és 48 között valahol, és állítsd előbb 40MHz-re, ha nem bírja, akkor 20MHz-re. 2.4GHz-en az a baj, hogy ha sok a konkurens hálózat, akkor akadni fog a nagyobb bitrátájú film (legalábbis nálam akadt).
Nekem ezen a beállításon hibátlan az 5GHz, előtte hónapokig szenvedtem, és nem jöttem rá miért van.
-
dkess
őstag
válasz
Dany76 #66393 üzenetére
Már miért ne írná ki. Rányomtam böngészőben egy random videóra. Az alábbit írja ki a Dashboard -on ('Emby Szerver kezelése'. Egyébként, ha több eszközön van lejátszás, akkor mindegyiket látod - sőt akár üzenetet is lehet küldeni vagy éppen letiltani a stream -et ...
).
Alapvetően 3 féle mód van emlékeim szerint:
- Direct Play - nincs semmilyen transcode,
- Direct Stream - amikor csak remux van, esetleg hang transcode. Jelen példánál az AC3 -at kellett megmasszíroznia ...
- Transcode - Videó transcode (illetve akár más is e mellett).Jelen esetben nálam még ezt is kiírja a log -ban (Napló): "TranscodeReasons=AudioCodecNotSupported" (meg persze a részleteket, de ez nem érdekes most)
A klienseken is kiírja ezeket - még a web kliensen is. Egyébként ami gyakori transzkódolási ok szokott lenni, hogy a net -es sávszél rosszul van beállítva (illetve auto -n valamiért rosszul ismerné fel - de ez nem szokott előfordulni). Itt is külön sávszélt lehet állítani globálisan illetve felhasználónként. Mind a kettőre oda kell figyelni.
Egyébként be lehet állítani az egyidejűleg párhuzamosan futtatható stream -ek számát szintén globálisan illetve felhasználónként is külön-külön (de ez nem érdekes most). Állítsál be legalább 100 Mbps -t (többet is lehet) ...
Szerk.: Plex ugyanez ... Ha Emby -vel nem megy, akkor Plex -el se fog ...
-
blakey
titán
válasz
Dany76 #66362 üzenetére
Igen, Plexnél is van átkódolás letíltási lehetőség, szerver oldalon is valamint egyes kliensek esetében az app-on belül is be lehet állítani. A feliratok miatt szokott történni átkódolás, egyes TV-k kliensei ezt nem tudják másképp megjeleníteni. Ha LG TV-d van akkor kipróbálhatod az XPlay-t.
-
blakey
titán
válasz
Dany76 #66358 üzenetére
Olvastam, hogy Plex-ről térnél/tértél át, nos nem biztos, hogy jól tetted. Plex, Emby kb. ugyanaz, egyik sem terheli jobban a procit mint a másik. Közel 2 évig párhuzamosan futtattam a két szervert, eleinte az Emby jobb volt DLNA-n így azt használtam azokon az eszközökön ahol csak DLNA volt de sajnos nem tökéletes az sem, pl. a Philips nem is látja mint DLNA szervert
. Az elmúlt 8 hónapban viszont a Plex-et "átírták", sokkal jobb lett, legalábbis ami a terhelést illeti, kevesebb erőforrással is megelégszik, végül karácsony előtt "dobtam" az Embyt, véglegesen.
Ami a lejátszást illeti, sajnos vannak eszközök ahol egyik-másik kliens sz@rul működik, nálam LG és Samsung készüléken nem volt valami jó, Sonyn, Apple TV-n meg jó volt.
TV-s app-al próbálokozol? Esetleg a TV DLNA kliensével is megpróbálhatod. Egyébként a NAS-od miatt jobb lenne olyan eszközzel próbálkozni ahol semmilyen transzkódolásra nincs szükség, és itt nem TV-re gondolok, hanem olyan lejátszóra ahol van pl. Kodi, MrMC, Infuse, ahol ezek transzkódolás nélkül, mindenféle terhelés nélkül lejátszák a 4K HDR. -
dkess
őstag
válasz
Dany76 #66343 üzenetére
Transzkódol a NAS? Akkor mondjuk elég rendesen ráterhel a CPU -ra meg a HDD -re is. Mondjuk akkor nem minden filnél csinálná. Ugyanakkor értelemszerűen egy olyan dolog miatt is lehet transzkódolás, hogy a TV által nem támogatott felirat formátum (általánosságban ami nem SRT) miatt transzkódolja a teljes videót. Ez lehet egy akár 4 bejegyzéses forced felirat is. Amennyiben csak audio transzkódolás van - az nem szokta megenni a vasat.
Mit tapasztalsz? tekeri a HDD -t veszettül? Log -okban illetve a web -es felületen mit látsz közben - megy a transzkódolás?
-
zsamiatt
őstag
válasz
Dany76 #58972 üzenetére
de ha a kinti portot átírod akor ugyan úgy be kell írnod a portot. Ezért nem értem mit is szeretnél elérni valójában. Átírod 9999 száma mondjuk és átküldöd a nas 80-címére akkor menni fog. De ettől neked még kint ugyan úgy be kell írnod a portszámot. Vagy kell egy domain ami arra a portja irányítja a webkéréseket.
-
Madwe
nagyúr
válasz
Dany76 #57455 üzenetére
Settings. Quickconnetc - advanced - szedd ki a pipát a file sharing mellől, s nem olyan linkeket generál neked, hanem rendeset.
Én pl egy egyedi domaint használok (legyen madwe.hu) s nincs fix ip-m így a madwe.synology.me-re mutat. A file sharing madwe.synology.hu/xy linket hoz létre, de a madwe.hu/xy-ként is működik, ezért gondoltam, hátha megy amit pár hszel elöbb irtamde ha kiveszed a pipát tuti jó lesz. Az h minek neked qc azt én se értem
-
törölt tag
válasz
Dany76 #57450 üzenetére
Nálam a http://gofile/xy link is a DDNS címre visz...
Kívülről biztosan elérhető a xy.synology.me:port címen a NAS? Mert szerintem nem és azért dob tovább a QC-s címre (ami porttovábbítás és DDNS nélkül is megy).
Alapból a DDNS használata ajánlott, ha az megy rendben kívülről akkor nincs szükség a QC-re. Csak ha valamiért nem férsz a router portforwardhoz akkor kell a QC használni mert akkor meg a DDNS nem megy.
-
törölt tag
válasz
Dany76 #57159 üzenetére
Pontosan milyen értesítést?
Nálam több is fut, de helyesen:"Kedves Felhasználó!
Az alábbiakban találja DS918 eszközére vonatkozó havi lemezállapot-jelentést. Az egyes lemezek állapotát a Tároláskezelő > HDD/SSD > Állapot információk menüpontban is megtekintheti.
A DSM meghajtóinál nem érzékelhető probléma.
Üdvözlettel:
Synology DiskStation""Kedves felhasználó!
Generálásra került a(z) Duplikalt fajlok lemezhasználati jelentése. A jelentés megtekintéséhez lásd az alábbiakat:
XXXXXXXXXXXXXXXXXX
Üdvözlettel:
Synology DiskStation "
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- EAFC 25
- Huawei Watch Ultimate - dizájnultimátum
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Hálózati / IP kamera
- Spórolós topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Autós kamerák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Acer Predator Helios Neo 16 - 16"WQXGA IPS 165Hz - i9-14900HX - 16GB - 512GB - RTX 4060 - 3 év gari
- Apple iPhone 14 Plus 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Precision 3560 15.6" FHD IPS i7-1185G7 T500 16GB 512GB NVMe gar
- Eladó Xiaomi Watch S1 Active okosóra!
- Latitude 7420 14" 4K IPS i7-1185G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple iPad Pro 11" (3rd Gen) Profi teljesítmény, elegáns külsővel!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN S3 DeepCool 850W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest