- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyugyo79
addikt
válasz
TheProb #25967 üzenetére
Böngészőbe szerintem ez nem is állítható és 100 % átkódolja a PLEX a videót (Amikor eredetit választasz a beállításokba akkor is szóval másra gondolnak még ha az értelme az lenne szerintem is, hogy olyankor nem nyúl hozzá) mivel többek közt a html5 videó formátuma is böngésző függő amíg meg flash volt addig ez ugye kérdés sem volt miért. Én a chrome plex appjában sem vagyok biztos, hogy az eredeti beállítás az nála nem csak a bitratet jelenti és nem azt, hogy direktbe küldje a streamet. Valami rendes progi kellene szerintem (a feljebb említettek) vagy van modern app is windows -ra én azt vettem meg és arra a windows -os szervere átküldi neten kódolás nélkül is a filmet.
-
Mezga82
csendes tag
válasz
TheProb #24618 üzenetére
Mint írtam, engem is érdekel ez a dolog, bár nem tudom, hogy te is erre gondoltál-e.
[Az itt leírtak szerint megcsináltam a közösségi menüt a csomagkezelési központba.] Majd a Darkstat-ot telepítettem.
Nem tökéletes megoldás, de célnak megfelel. Az URL kapott egy parancsikont az asztalra, így gyorsan meg is lehet nyitni.Így néz ki:
-
Gausz
aktív tag
válasz
TheProb #22268 üzenetére
Biztos, hogy a NAS nem bírta a FHD-t? Másnál ennél azért jobban megy.
Egyidejű kb. 60 torrent futtatása, aktív letöltéssel + 20GB FullHD film streamelés + USB porton másolás külső HDD-ről közben a legmagasabb prociterhelés 70% volt -
Patice
Topikgazda
válasz
TheProb #15995 üzenetére
TM-et használok már több, mint 2 éve folyamatosan. Netem 50/30-as DIGI (most), előtte 20/10 volt. TM sebessége korlátozva nap közben, hogy maradjon a netezéshez is sávszél, este majdnem full sebességre engedve, de szintén szabályozva.
Általában 3-400 torrent fut, max. 5 egyidejű letöltés engedélyezett (alap) +
Max peers per torrent: 50
Max peers overall: 200DS213-as géppel így bőven marad erő a torrent mellett a filmnézéshez és akár közben fájlműveletekhez is, akadás nélkül.
DS115j tényleg nem egy erőgép, de szabályozd be te is a peer-ek számát + a sebességet és akkor szerintem rendben lesz. A 24/7 üzem és a sok seed úgy is többet számít, mint a minél nagyobb letöltési sebesség.
(#16004) lajos75:
Speckók alapján szerintem a 100/50-es nettel még elbírhat, de ajánlott leszabályozni, ahogy fentebb is írtam. Aztán látod mennyit bír. 500/100-as netnek csak akkor látnám értelmét, ha erősebb vasad lenne, vagy a NAS-on kívül más eszközzel is torrenteznél mellette, vagy többen torrenteznétek ezzel az előfizuval. Amúgy szvsz. felesleges 100/50 után.
-
-
sbazsi
veterán
válasz
TheProb #15590 üzenetére
Én a cloud stationnel azt csináltam, hogy létrehoztam egy teljesen új felhasználót, és azt csak azzal a userrel használom.
azóta nincs semmi gondom vele.
(amikor feltettem, és a default userrel használtam, nekem is eltűnt az összes szabad helyem)igaz én csak a telefonomon lévő képek szinkronizálására használom, nem pc-n.
egyelőrebár gyanítom itt más lehet a próbléma
-
MrCsiT
addikt
-
Patice
Topikgazda
válasz
TheProb #15581 üzenetére
Kipróbálhatod, nincs nagyon ötletem sajnos így távolról. Ilyen gondot nem tudom, hogy okozhat-e egyáltalán hardveres hiba. Bár semmi sem lehetetlen.
Nekem is ezen pörögne az agyam egész nap, amíg meg nem tudnám oldani. Megértem, hogy idegesítő. Már csak szurkolni tudok, hogy megoldódjon valahogy.
-
Patice
Topikgazda
válasz
TheProb #15574 üzenetére
Fura.
Lehet, hogy ez a DDNS mizéria kavart be nálad is? De már azt is látom végigjátszottad. Sajnos így akkor passz, hogy miért állítódott el, miért nem ment, ha előtte jól működött.
(#15575) kraftxld:
Bátor cselekedet!
Nemhiába béta még.
De ha a jó oldalát akarom nézni: DS411j már nem mai vas és még rárakható.Köszönjük az első tapasztalatokat!
(#15570) Borisz76:
Szerintem is kösd rá azt a RAID-boxot a NAS-ra és lehet az is egy nagyobb külső tár.
-
TheProb
veterán
válasz
TheProb #15569 üzenetére
Megtaláltam, ha netán vmikor másnak is ilyen gondja lenne akkor:
MC-vel megnyitja a synoinfo.conf-ot és megkeresi a "redirectHTTPS="yes" sort, ezt kell visszalőni "no"-ra.
kb a fájl 3/4-nél lesz a [I]# Fixed items[/I] résznél.U.i.: Esetleg valakinek tipp, hogy mi az istenért teljesen elérhetetlen https-es a DSM? beállítások közül semmi se lett módosítva.
-
Doky586
félisten
válasz
TheProb #13185 üzenetére
És az miért is jobb??
Én csak azt a különbséget látom hogy te egy xyz.exe-t akarsz futtatni ahelyett hogy a gépen már ottlevő böngészőt futtatnád (pl crome.exe). A te xyz.exe-d nem multiplatformos, az ellenőrzött böngészőhöz képest nyüzsög a hibáktól. Más különbséget nem látok. Ezért nem értem mivel jobb?? -
-
válasz
TheProb #13085 üzenetére
router és NAS közötti kábel 5e?
ill. pár dolog, amit érdemes figyelembe venni:
- a CAT5 kábel nincs limitálva 100Mbit-nél, csak a Gbithez már kevés, ezért ajánlják 100-ig. 20-30MB/sec simán átmehet rajta.
- a 115J-n nincs USB3-as port, ezért 30MB/sec-nél nem fogsz tudni gyorsabban olvasni külső HDD-ről. mondjuk a 10MB nagyon kevés.
- csinál még valamit a NAS, miközben méred a másolás sebességét? ha megy más is, ami a HDD-t terheli, akkor a sok fejmozgás miatt nagyon lecsökkenhet a sebesség, akkor is, ha a többi task sávszélesség-igénye minimális. -
Patice
Topikgazda
válasz
TheProb #12560 üzenetére
A közvetlenül a médiatárba letöltött adatokat nekem sem indexeli be automatikusan, csak ha kézzel rányomok. Ellenben amit gépről másolok be, az azonnal indexálódik.
(#12559) rolcsie:
Nem a külső HDD elektronikája szórakozik? Mondjuk a különböző idejű kikapcsolás nem erre utal. Másik házzal, dokkolóval nem tudod kipróbálni?
-
Elemental
addikt
válasz
TheProb #12469 üzenetére
Azért remélem nincs harag, hogy leírtam ami nekem bevált
Még egy utolsó gondolat. Olyanokat töltök le a ds-sel, amit seedben akarok tartani. Kiválasztom a letöltés mappát, majd mikor lejött, törlöm a letöltött adatot, csak a kliensben hagyom meg. A ds előnye, hogy nem kell őrizgetni a letölt cuccot, törölheted a célmappából, mert más helyen is elmenti magának. Szóval letöltöm, és kitörlöm, és megy a seed. Ez jelen esetben 12 torrent, kb 400g adatmennyiség. A feltöltés erősen korlátozva, a peerszám is lehúzva, hogy fölöslegesen ne terhelje a nast. Ezzel lazán elit vagyok a magon. -
Elemental
addikt
válasz
TheProb #12439 üzenetére
Na ugye?
Nálam csinál hülyeségeket a tm, de ebben talán igazam volt.
Azzal függhet össze, hogy a tm-ben sok torrent inaktív, gondolom, amikor nem seedel. A ds pedig folyamatosan aktív. -
Multibit
nagyúr
válasz
TheProb #12059 üzenetére
7/24-ben megy nálam a seed. Igaz nem sok, 130-140 torrent egyszerre. Változó, hogy ebből mennyi aktív. Van hogy csak 3-4, van, hogy 15-16. Nem seed-elek blockbustereket, ennek ellenére stabilan 3000-ben vagyok a trackeren már hónapok óta. Ja, Transmissiont használok 100 Mbps feltöltési sebességel.
-
Elemental
addikt
válasz
TheProb #12059 üzenetére
Saját tapasztalat alapján a DS jobb ilyen funkcióra, mint a TM.
Sokáig a ds-t használtam, 100 tori volt seedben, a feltöltési sebesség erősen korlátozva, ez 30k körüli helyet eredményezett.
Majd nemrég feltettem a tm-et, ott is beállítottam seedbe 100 torit, és elkezdett esni a helyezés. 60-70k-ra visszaestem.
Vissza tértem a ds-re, vissza is állt a rangom. -
Patice
Topikgazda
válasz
TheProb #12059 üzenetére
Hány torrent fut összesen?
Nekem DS213-as van és általában 2-3 száz torrent megy, de volt már 500 felett is. A kapcsolatokat kicsit jobban korlátoztam, ha jól rémlik 50/torrent + 200/összes. Prioritást adtam a feltöltésnek.Sokféle torrent kell ahhoz, hogy folyamatosan menjen a feltöltés.
Nekem így 2-3 TB megy fel egy hónapban. Diginet 50/30.
benncus:
Nem kell. Olyan fájlrendszert használ (Ext4), amihez nem szükséges. Ez nem windóz.
-
Magnat
veterán
válasz
TheProb #11967 üzenetére
Köszi a linket, én pont vmelyik nap találtam egy olyat (klikk), h állítólag a Windows saját Webdav kliense nem 100%-os (amit le nem ellenőriztem), de a már itt említett NetDrive-hoz annyit, h 1 csatolás abban is free, szóval ha vkinek csak éppen arra kell, h a NAS-t elérje, akkor azért nem kell fizetni.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
TheProb #11856 üzenetére
Sokáig használtam a VLC-t én is.
Édesanyám laptopján szokta nézni a megosztott filmeket, dokumentumfilmeket.
Nála is sokáig a VLC volt telepítve és nem is volt gond az avi és 720p-s felbontású cuccokkal....de a 1080p-s felbontáson bizony csúnyán akadozott.Ekkor nézelődtem a neten és sokan ajánlották a Media Player Classic Home Cinema-t.
Hardveresen gyorsít és nem kell semmiféle kodekcsoda.
Rendszertelepítés után csak letöltöm a legfrissebb verziót és már lehet is használni.
Édesanyám laptopján is szépen futnak azóta a FHD filmek ! -
Madwe
nagyúr
válasz
TheProb #11441 üzenetére
Hmm.... Lehet ilyenkor már nem kell frissíteni a webes felületen? s jól fut, de megváltoztatni már nem tudod? (az a baj h én ezeket kb 2 éve csináltam meg s nem emlékszem minden lépésre...)
Ha most megpróbálod a vpn-t, akkor milyen eredményt kapsz? milyen címeket oszt ki? létrejön egyáltalán, vagy van valami hibaüzenet? Ha szerencséd van minden működik rendesen s 192.168.1.67-71 között kapsz címeket, csak valamiért a webes felületen ezt nem tudod helyesre tenni - ami mondjuk lényegtelen is...
(elnézést a kései válaszért, vidéken voltam, ahol még térerő sem volt, nem hogy net
)
-
Sanya
nagyúr
válasz
TheProb #11419 üzenetére
-Azt nem lehet megadni neki torrent hozzáadásakor hogy hova akarom menteni, csak utólag
-Ugyan ez a helyzet a fájlok kiválasztásával, azt is csak utólag lehet megadni, hogy mit akarok letöltetni és mit nem, valamint mire betölti a listát és reagál a beállításokra az is fél óra
-keresőből még véletlen se lehet torrentet hozzáadni a listához, csak 1 login.php-t szed le (pedig be vagyok jelentkezve ncore-ra)
Az ncore kereső beépülője szar. nem tölt le semmit.
-Továbbá azt se értem mért ketyeg állandóan 100% körül a cpu, mikor csak 1-2 torrent megy
ezt viszont meg kell lesni, hogy miért 100%, olyan 1-2 körül kellene lennie
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi haladó szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nintendo 3DS és DS topic
- Windows 10
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Gigabyte B450M S2H + Ryzen 5 1400 kisebb-nagyobb hibával
- Nokia 105 4G (2023) charcoal, Nokia 110 4G (2023) midnight blue
- ASRock B550 PG Velocita + Ryzen 5 3600 + 32GB (4x8GB) DDR4 3600Mhz CL18
- Philips 58PUS8505 Smart LED Televízió,146 cm, 4K Ultra HD ,Android, Ambilight, HDR10+ KIJELZŐHIBÁSAN
- Canon EOS 250D kiegészítőkkel, táskával (CSAK 200 expoval !!! )
- Samsung Galaxy A54 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest