- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Magisk
- Yettel topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Aurát vált a Vivo V60
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
IRO21
senior tag
A VPN kapcsolatok beengedése rendben van, különben csatlakozni sem tudnál.
Viszont a legutolsó szabályoddal a felépült VPN kapcsolaton is tiltasz mindent.
Ha a szabályok az összes interfészre vannak felvéve, az a VPN interfészre is vonatkozik.A legjobb ha kitörlöd az utolsó szabályt és helyette a fizikai LAN interfészen pipálod be alul a minden tiltását. (ott nem kell külön szabály, csak átkapcsolni a kapcsolót)
Alternatív megoldás, ha külön-külön szabályokat veszel fel minden használni kívánt VPN subnet számára még a mindent tiltó elé.
Dockernél, ha használsz, ugyanez. -
Madwe
nagyúr
Deha már megvan az ssd, miért nem teszteled le
? úgyis többlemezes a nas, tedd be +1. lemeznek, tegyél rá adatot, ami megvan egy hdd-n is, s külön külön mérd le van e lényegi külömbség a másolások között. Ha így tennél, várjuk az eredményeket
!!!
Egyébként ha elsődleges lesz s azon van a dsm, ha más nem a dsm kezelőfelülete pörgősebb lesz -
Madwe
nagyúr
Egyidejű kapcsolatnál szerintem ritka, hogy a hdd io lenne a szűk keresztmetszet, de nem tudom, nem teszteltem még...
Egyébként ha cél a távoli letöltés, feltöltés sebességnövelése, ajánlom figyelmedbe a presto servert, elég drága, de 30 napig ingyenes, lehet tesztelni, s kb ssd árában van... -
Patice
Topikgazda
Szerintem nincs akadálya. Csak a Download Station-ben át kell állítani a letöltés helyét az USB-s lemezre.
Ha rádugod a vinyót, akkor tudod a NAS-sal formáztatni DSM-ből. Formázáskor felkínálja a lehetséges file-rendszer opciókat. Szerintem érdemes Ext4-re formázni, amilyen a belső tároló is, hogy minél kisebb erőforrást igényeljen a külső vinyó kezelése.
Formázás után állítsd majd át a DS-ben a letöltés helyét.
Másik szempont: ha a külső vinyót alkalomadtán magaddal vinnéd akkor viszont lehet jobb lenne az NTFS, mert azt könnyebben kezeli más eszköz, no meg az elterjedtebb Windows-os gépek.
Harmad részről meg én inkább a belső vinyóra torrenteznék, mert annak van aktív hűtése és a külső vinyóra meg csak kipakolnám a megtartandó adatot. És beállítanám, hogy X idő múlva állítsa le a vinyót, ha nincs adatkérés. Így folyamatosan lóghatna a HDD a NAS-on és csak akkor pörgetné föl, ha kell. És maradhatna NTFS. Ugyanis az USB-re kötött HDD-t a rendszer automatikusan megosztja belső hálón, így ha az azon lévő tartalmat akarod elérni, az menni fog külön beállítás nélkül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac Studio M2 ULTRA 2023 64GB 1TB SSD számítógép garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 13 mini 5G 128GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS!Samsung Galaxy Tab S10 Ultra 256GB 5G tablet extra tokkal garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest