-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
merqree
őstag
Ellentmondást vélek felfedezni a 88402 számú hozzászólásod, és a mostani között.
Ott azt írtad, hogy vettél egy Synology DS124-et amiről kiderült számodra, hogy nem vagytok barátok, majd most meg azt írod, hogy "Mára már megtehetem magamnak (DS224+), hogy számomra megvegyem a legjobbat, hogy játszak vele.".
Nem kérdezek semmit, ezt inkább csak így itt hagyom.
-
Magnat
veterán
Tanulásnak sztem baromi jó poén egy saját nast összerakni, sőt, azt is el tudom fogadni, h ha a user összes igénye kimerül abban, h smb, ftp, torrent meg médiaszerver, akkor ehhez drága egy nas, de ha ennél kicsit komolyabb igényeid vannak, az idejével bőven kifizeti a user a különbözetet.
-
merqree
őstag
Szia,
Nekem iPhone-on, iPad-en a Synology Drive alkalmazásban gördülékenyen megy minden.
"Picit" kevesebb csak, mint a Te gyűjteményed, de nem akad.
Ami még különbség, az a NAS, nekem DS220+ van 6GB RAMmal.
Igaz, vásárlás előtt tájékozódtam. Amit bánok, 4 fiókos még jobb lett volna, adatbiztonsági okok miatt, bár sok ember szerint ez is bőségesen elegendő teljesen otthoni felhasználásra (Plex Server fut rajta, qbittorrent, mobileszközök ide IS mentik a fényképeket nem csak iCloudba) -
Marci112233
addikt
Biztos vagy benne hogy végigment azon amit Borisz76 fórumtárs írt? Azért írom ezt mert mikor én is belaktam először a DS418-ba rakott HDD-ket elég sok adattal, ami volt kép, film és sorozat, akkor nekem se mutatta mindig hogy még dolgozik, csak azt vettem észre hogy lassú, de pár nap után jelezte hogy végzett, és utána felgyorsult.
-
Borisz76
nagyúr
80.000 kép az nagyon sok.
Ha még most másoltad fel , akkor az napokra !!! feladatot ad a NAS-nak...ugyanis miniképeket , bélyegképeket , miniatűröket azaz thumbnail-eket hoz létre.
A nagy képekből saját , rejtett rendszermappába kicsi képeket csinál.
Ezt teszi mindazért, hogy a képek betöltésénél gyorsabb legyen az előnézet....valamint ha mobilnetről nézegeted a fotókat, akkor nem generál akkora adatforgalmat. -
boborján2
senior tag
A sima userek a home mappájukat látják ,mindenki a sajátját. Értelemszerűen mindenkinek home lesz a neve. A homes mappát a rendszergazda látja , ez a userek home mappájának a gyűjtőhelye.
Amúgy tény hogy az egyik legjobb nas a synology ,de az is fix, hogy sokat kell tanulni ,mire mindenre rájön az ember ,mit,hogyan és hol konfigoljon.
-
boborján2
senior tag
Az elsőre nem tudok válaszolni.
A photosnál igazából mindegy ,hisz egy sima samba megosztással bármit elérsz.
Egyébként ha a photos szolgáltatas kell,az létrehoz egy photos mappát (a gyökérben) , az ide berakott mappák/képek lehetnek megosztva a családdal. Mint egy nagy közös családi album. A Photos weboldalán tudja szabályozni a rendszergazda ,ki mit láthat és milyen szerepköre lehet. De ha nem tévedek a felhasználóknak a dsm-ben is kell legalább olvasási jogot adni a photos mappához.
Lehet mindenkinek saját privát tárolója is. Ilyenkor a képeket minden felhasználónak a saját home mappájában tárolja. Bár a privát az túlzás hiszen a rendszergazda ezt is láthatja.
Nálam úgy van ,hogy a család minden tagjának van egy fiókja a dsm -ben. Photosban szerepkörök megadva ,ki és mit csinálhat, illetve a gyerekektől a dsm -alatt el van véve az írás(törlés) joga , hogy még csak véletlenül se töröljön le semmit. (Persze van mentés , de így az egyszerűbb). Mondjuk a véletlen törlés a photosban elvileg nem létezik nekik ( szerepkörök beállítása ) ,de ha pc-ről nézik pl. samba megosztással ott már könnyebb a dolguk.
Webes elérés és mobil kliens jól működik, de azért sok évnyi google photo után még nekem szokni kell.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EVGA SuperNOVA 750W GT 80 Plus Gold full moduláris tápegység / 53 hónap Alza.hu garancia
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- Gigabyte AORUS B550I PRO AX ITX Rev 1.2 / Beszámítás OK!
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Kingmax 2x2GB DDR3 RAM eladó
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest