- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel topik
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Patice
Topikgazda
válasz
akisbandi #25532 üzenetére
Jobb ötletem nincs:
SSH-t engedélyezni és belépve fdsik paranccsal (keress rá neten hogy pontosan hogy írd be a parancsot) megkísérelni kijavíttatni vele a hibákat.
Ha ez sem segít, akkor marad az adatok lementése és a kötet újra létrehozása, majd szünetmentes táp beszerzése..
-
Konflikt
addikt
válasz
akisbandi #18645 üzenetére
szerintem sehogy. ha egy LUN-t keszitettel es a synology iSCSI targethez kapcsolodik a geped akkor az birtokolja.
ha meg akarod nezni a synology-n a tartalmat, akkor kesziteni kell megosztott mappakat es oda atmasolni mindent a LUN-rol a gepeddel. ezt a megoszott mappat aztan elerheted NFS/FTP/windows file share/Mac file service-en keresztul is, ill. a synology-n a file station-on is latszik. -
Borisz76
nagyúr
válasz
akisbandi #18640 üzenetére
Én annó nem hoztam létre iSCSI kötetet. ( Lehet hiba volt ? )
Most elolvastam gyorsan, hogy mit is ír az iSCSI-ról de nem vagyok vele előrébb....
"Az iSCSI egy olyan, internetprotokollra alapuló hálózati tárolószabvány, amely segít az adattároló eszközök összekapcsolásában."
- Most is össze vannak fűzve a lemezek 1 db logikai meghajtóvá.
"A funkció képes IP-hálózatokon keresztül továbbítani az SCSI-parancsokat, amelynek révén helyi hálózaton (LAN), nagykiterjedésű hálózaton (WAN) vagy az interneten keresztüli adatátvitel valósítható meg. Az iSCSI révén a tárolószerveren található tárhelyet a kliens operációs rendszere helyi lemezként fogja kezelni."
- Lan-on nézünk filmet...netről jön a torrent-es cucc.
- Hálózati meghajtóként csatolvaA rendszer a valóságban a lemezre továbbított összes adatot a hálózaton keresztül a tárolószerverre továbbítja.
- Ezt nem vágom....
A lényeg, hogy ha van létrehozva a meghajtón "Megosztott mappa" akkor a Főmenü / File Station menüpontban lehet tallózni a mappák között...azaz meg tudod nézni, hogy mi van a lemezeken.
Én erre gondoltam...de lehet , hogy az iSCSI-s kötethez más kell ?!
Ezt majd a tőlem okosabbak megmondják.
Esetleg azt is hogy kell e nekem / neked / nekünk ez a iSCSI cuccos -
Ear001
addikt
válasz
akisbandi #8948 üzenetére
Felrakod a Remote nevű ingyenes programot. Ez fogja látni a Nas-on levő iTunes szervernek megadott mappá(ka)t. Végigmész a beállításokon és akkor azt kéri, hogy számítógépen az iTunes beállításoknál kapcsold be a mappa megosztása otthoni hálozaton funkciót. És ennyi, onnatól a Remote ugyan úgy látja a mappákat, mint számítógépen az iTunes.
Mondjuk nálunk Mac van, de gondolom PC-n is van hasonló lehetőség az iTunesban.
És elnézést, nem gogalmaztam jól, IOS-en valóban nem az iTunes-ban tudsz így zenéket lejátszani, gyakorlatilag a Remote adja a számítógépes iTunes felületét.
-
Criton
veterán
válasz
akisbandi #4991 üzenetére
semmi érdekeset nem ír sajnos
csak, hogy started, de szerintem tuti, hogy a mediaserver kavar be neki.
Este megnézem mi van akkor ha leállítom a mediaservert akkor mit fog csinálni. Portok fix ,hogy nem ütköznek, szóval nem tudom. A fileok átküldését megköszönöm.Most egyébként, hogy jött új DSM frissítést, újra kell esetleg mindet fordítani? Mert korábban írta valaki, hogy minden DSM update esetében újra kellett mindent csinálni.
-
Criton
veterán
válasz
akisbandi #4982 üzenetére
de ha nem megy a médiaszerver, akkor a médialejátszon nem is tudom nézni a filmeket, vagy? vagy ennek semmi köze nincs hozzá? mert ha nincs, akkor törlöm a francba. A médiaszerver viszont kell a videostationhöz, nem? Mert neten is szoktam néha nézni azon keresztül filmeket.
Szóval nekem most így megy:
9184 root 19628 S /var/packages/MediaServer/target/sbin/lighttpd -f /var/packages/MediaServer/target/etc/lighttpd.conf -m /var/packages/MediaServer/target/lib/lighttpd
Meg amennyire tudom a mediaserver hozza létre a "videos" mappát is a nason.
-
bosa
tag
válasz
akisbandi #4973 üzenetére
Szia!
Csaatlakozom, én is rtorrent+rutorrent. párost használom. Teljes mértékben elégedett vagyok vele! Csak akkor van problémám ha esetleg dsm frissítés van olyankor lehet az egészet előről kezdeni sajna. Ez a felh/pass levédés engem is érdekelne mert jelenleg a nélkül használom igaz vpn-el de kényelmesebb lenne a nélkül.
Előre is köszi. -
Criton
veterán
-
akisbandi
aktív tag
válasz
akisbandi #4836 üzenetére
Ezt benéztem, a flac-et nem játsza le a plex. (a DS Audio-val megy, ez tévesztett meg) Létezik transcoding megoldás erre a synologyn?
Illetve a filmkatalogus.bundle és porthu.bundle freebase beépülőket sikerült működésre bírni valakinek? Látszólag minden a helyén, de a beállítások/ügynökök/freebase alatt nem jelenik meg egyik sem.
-
sbazsi
veterán
-
sbazsi
veterán
válasz
akisbandi #4014 üzenetére
a photos mappa előkerült, adminnal voltam bejelentkezve, ezért nem láttam.
viszont mobilról továbbra sem tudok belépni. egyébként mintha a szolgáltatás lenne letiltva. a belépés gombra kattintás után rogtön megjelenik a hibaüzenet.
a control panel/application privileges részben nem kéne hogy ott legyen a photo station?
-
Elemental
addikt
válasz
akisbandi #2947 üzenetére
Azért ajánlottam inkább a 213j-t, mert az 2 rekeszes, és annyi az ára, mint a 112-nek, igaz a 112 erősebb cpu-val van szerelve.
Szerintem, egy 2 lemezesben több lehetőség rejlik, mint egy 1 lemezesben, de ez az én véleményem.Én 212j-t használok, 2x2 t lemezzel, és összesen 600g szabad hely van rajtuk.
Amire használom: kiszolgál 3 mediaplayert, kettőt többnyire egy időben, pc-t laptopot ellát adatokkal, és torrent. Gyári torrentklienst használok, volt már seedben 260 torrent, simán elbírta. -
Elemental
addikt
-
Criton
veterán
válasz
akisbandi #1270 üzenetére
Szerintem nála lesz a probléma, mert én tegnap este 5gb-ot 20km-re a nas-tól töltöttem fel (total commanderrel), és nem szakadt meg a kapcsolat (szintén ADSL T). Bár az tény, hogy nagyobb adatot ftpn keresztül ne total commanderrel csináljon.
FTP log most aktív, nem is értem, ezt eddig miért nem kapcsoltam be.
-
Criton
veterán
-
Elemental
addikt
válasz
akisbandi #1010 üzenetére
Megvan a megoldás. Nem fogod elhinni. Nem tetszett neki a megosztott mappa neve.
Próbáltam többek között: természetfilm, filmtermészet, filmtermészetfilm, filmterm, tudományos. Utána csináltam egy Dokumentumfilm nevűt. És láss csodát, elmenti ahol befejeztem a filmet.
De ez nagyon a kiértiezt kategória -
tobias40
veterán
válasz
akisbandi #1025 üzenetére
Hát igen,és direkt ezért vettem NAS-t hogy hálózatról gyorsan elérjek mindent...
Megpróbálom a popi-ban a tcp-re állítást.
A routerben erre nem kell külön beállítás és portot forwardolni ugye?(fájlok másolásához)Más.
A két usb csati valóban kevés mert az egyiken lóg egy külső vinyó a másikra tettem a szünetmentest és ennyi.
Igaz most nem akarok mást rátenni de az igaz hogy a tárhely és a csatlakozó sosem elég... -
Criton
veterán
-
Criton
veterán
válasz
akisbandi #722 üzenetére
Ok rendben, akkor lehet megfogom próbálni az iTunes Match-es dolgot.
Synology.com fórumot olvasva, elég sok olyan hiba van ahol a Synology sem tud segíteni, csak hard reset megoldással, elvileg ilyenkor ugye csak a DSM-et kell újratelepíteni, az adatok megmaradnak. Ezeken az adatokon/mappákon/almappákon jogosultságok vannak felhasználóknak adva, mi lesz ezekkel a jogosultságokkal ha az ember a DSM-et újrarakja?
De az emgint egy plusz pont a Synology javára, hogy elég sok esetben remote segítenek az embernek, szóval nem csak tanácsot adnak, hanem ha a user engedi akkor fel is mennek a NAS-ra.
-
Criton
veterán
válasz
akisbandi #711 üzenetére
Igen, de nem mindig szeretnék dsm-en belépni, hogy a zenéket mondjuk a cégtől elérjem.Erre keresek valamit.
Szóval ha újra kéne telepítenem és újra minden torrentet hozzáadnék meg a mentés helyét, ahol már megvannak a dolgok, akkor letölteni nem töltené le újra, csak hashelni kezdi el?
-
Criton
veterán
válasz
akisbandi #706 üzenetére
Frissítés megvolt, ha esetleg újra kéne telepítenem azért érdekelt, de remélem nem kell.
RSS-t szerencsére nem használok.Gondolom rendesen felment:
adminként beléptem, leállítottam a DS-t majd frissíteni akartam, akkor mondta nekem, hogy előbb jelentkezzek ki majd újra be és próbáljam újra, megtettem és akkor sikerült csak frissíteni. Elég gyorsan felment, mondhatni gyanúsan nagyon gyorsan.
És most ez van fent, gondolom ez a legújabb akkor:
Akkor az iTunes-on keresztül mondjuk úgy nem fogom elérni, mint a telefonon az audio station-ön keresztül, hogy megadom a domain nevet?
-
Criton
veterán
válasz
akisbandi #675 üzenetére
rtorrent a nason? gondolom ssh-n keresztül, nem?
ezt az oldalt akkor nem ismeri senki sem?
-
Criton
veterán
válasz
akisbandi #337 üzenetére
Nagy respect a Synology supportnak. Írtam nekik facebookon, hogy nem frissülnek a csomagok. Pár perc elteltével válaszoltak is "Synology: Hi all, sorry for the trouble. We are currently experiencing a huge spike of traffic. Please try again at a later time. Our apologies."
(#339) noklika : azt is kérdeztem tőlük, arra viszont még nem válaszoltak, de mindenkinek felment. A csomagok frissítése nálad ment?
-
-
Criton
veterán
válasz
akisbandi #56 üzenetére
?
Én most asszonynak létrehoztam a usert, pld a a saját home könyvtárán kívül sehol nem tud módosítani, teszteltem. Viszont , most felraktuk a telefonjára a DS photo android alkalmazást, de ugye a photo alatt neki írási joga nincs, hogy tudom azt megoldani, hogy egy mappához legyen neki?
-
Criton
veterán
válasz
akisbandi #52 üzenetére
Akkor nem csak nekem tűnt fel, hogy NFS-en néha nézhetetlen mikor SAMBA-n meg probléma nélkül viszi
Egyébként a NAS-ban a képszerkesztő nagyon jóóóó, asszonynak csináltam egy accountot és most elvan 1-2 napig(#53) bolha23 : oké, köszi
próbálgatom akkor.
Egyébként ez a red érezhetően jobb a green-nél, gyorsabb a rendszer és semmi hangja nincs
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Futás, futópályák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Villanyszerelés
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Goddess of Victory: Nikke
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- További aktív témák...
- Gainward Phantom RTX 5090 32GB (Bontatlan,Alza Garancia)
- GIGABYTE GTX 1050 OC 2GB videókártya
- Asus ROG Strix G15 G512LW - 15.6" FullHD 240Hz - i7-10750H - 16GB - 512GB SSD - Win11 - RTX 2070 8GB
- Gyári Apple tokok iPhone 12-13-14-15-16pm
- AKCIÓ! GAMER PC: Új i5-14400F (10mag/16szál) +Új RTX 5060 Ti +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest