Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Patice

    Topikgazda

    válasz sbazsi #30994 üzenetére

    Hát, én saját magamnak ezt úgy csinálnám meg, hogy 4 külön kötet, mondjuk az elsőn a fontos dolgok. A másodikra időzített másolatot készítenék a fontos dolgokat tartalmazó mappákról, így marad a második köteten is helyed és nem kell mondjuk az első kettő lemezt RAID1-be rakni, mert ez is csak a rendelkezésre állást növelné, nem a biztonságot.

    A biztonságot úgy növelném, hogy a már a NAS-on 2x meglévő fontos dolgokról USB-s külső lemezre, vagy egy dokkolóba rakott HDD-re időnként készítenék még egy biztonsági mentést (hetente, két hetente, stb.), amit utána leválasztanék és eltenném a fiókba offline mentésnek (most is így teszem).

    A többi lemezre meg mehetnek a médiák, letöltések, stb. ami pótolható/nem fontos. Így kimaxolhatod a tárhelyet és van biztonsági mentésed is.

    Sőt, ha a 211j-t nem adod el, akkor azt használhatod időzített mentési helynek, ha van arra lehetőséged, hogy földrajzilag máshová helyezd (munkahely, szülők, barát, rokon, stb.)

    BTRFS fájlrendszer akkor lehet jó, ha pl. használni szeretnéd a többverziós mentéseket, így azok kevesebb helyet foglalnának. Inkább irodai, munkahelyi felhasználás esetén hasznos, otthon már annyira nem.

    (#30993) RazoR:

    HyperBackup-pal talán megoldható a másolás, csak akkor kell egy külső vinyó, amire elkészülhet a mentés. De sosem próbáltam.

    (#30995) eszakas:

    Oldalt a téma tudnivalókban linkeltem a RAID kalkulátort. Dobd be a megfelelő méretű vinyókat a lemezhelyekre és kidobja neked is a helyes választ.
    Amúgy igen, ha 500-as az egyik, akkor egy 3TB-osból 2,5 használaton kívüli lesz SHR esetén. Ha az 500-as helyett beraksz egy másik 3TB-ost, akkor lesz 3TB elérhető helyed (ekkor lesz kihasználva mindkettő teljes kapacitása).

    Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

Új hozzászólás Aktív témák