Hirdetés
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Indiában Philips okostelefonokat is lehet majd választani
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kis méret, nagy változás a Motorolánál
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Kapható a strapamobil, aminek kikapcsolása nélkül lehet kicserélni az aksiját
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
kis.zsolt
üzenetére
Nem tudom, hogy ez a BTRFS-es anomália egyedi hiba-e nálad. Én most rákerestem a neten, és csak az AI összefoglaló említett lehetséges BTRFS problémákat 7.3 telepítése után, de más jellegűeket, ezt a helyfoglalási dolgot ott sem említik. Konkrét user panaszt nem is találtam. Nem akarom elhinni, hogy a Synology üzemszerűnek gondolná azt, hogy az ember letöröl 5 terát, és az napokig nem szabadul fel. Hogy ez feature, és nem bug lenne.

Személyesen nem tudok nyilatkozni, mivel nekem még egyetlen NAS-omra sem kínálta fel automatikusan a 7.3-mal kezdődő frissítéséket, még 7.2-es verziókon van az összes. De mindenesetre először egyetlen NAS-on fogom megejten a frissítést, egy legkevésbé fontoson, amin nincs túl sok adat.
-
kis.zsolt
aktív tag
válasz
kis.zsolt
üzenetére
Ha az élet citrommal kínál, csinálj belőle limonádét.
(Korábbi bejegyzésem margójára)
A 10 napja linkelt posztomban arról írtam, hogyan szívatott meg a DSM 7.3.1 új Btrfs-modellje a metaadat-kezelésével - vagyis a törlések után bent ragadt, terabájtos „szellemhelyfoglalásokkal” és az általános belassulással.
A megoldás már 10 napja megvolt, de csak mostanra állt helyre a backup, és pár napig még teszteltem is, a biztonság kedvéért.A környezet: DS918+, 2×7,68 TB SSD és 2×8 TB HDD, DSM 7.3.1.
Csak qBittorrent, Plex, Tautulli, Kométa (Dockerben), a Home Assistant pedig visszakerült egy jó öreg Raspberry Pi 4B-re.
Automata scriptek: 30 napnál régebbi letöltések éjszakai törlése, SSD-trim hetente, gyanús IP-k gyűjtése és a lista bővítése naponta.
Van egy külön Backup megosztás, a fotók pedig az első kötetemen vannak (külső HDD-re is mentve).A lényeg:
Mivel a NAS belső „BIOS”-a is frissült, már csak a chip újraírásával tudnék visszalépni DSM 7.1.1-re. Szóval, visszautalva a bevezetőre, inkább csináltam belőle limonádét: kivettem az erőforrás-igényes és problémás dolgokat, valamint átrendeztem a köteteket.
Maradt a DSM 7.3.1, de Ext4 fájlrendszerrel, és ugyanúgy, mint korábban: négy BASIC kötettel.Az Ext4 jóval kevesebb CPU-t igényel, hiszen nem kell folyamatosan metaadatokat indexelnie, mint a Btrfs-nek. A különbség látványos: jelszó beírása után azonnal betölt a kezdőoldal, minden gördülékenyebb.
A qBittorrent letöltési megosztása átkerült az SSD-ről a HDD-re, mert azok jobban bírják a folyamatos I/O-t.
A Plex most gyönyörűen és gyorsan indexel: 1600 filmnél a korábbi órák helyett 4–6 perc alatt végez. A Kométa is szárnyakat kapott: a korábbi 2 óra 40 perces futás most alig több mint egy óra.A legjobb, hogy akaratlanul kaptam egy extra fícsört is: ha kikapcsolt NAS mellett kiveszek egy meghajtót, és bedugom a PC-be, a fájlok azonnal láthatók — a Windows 11 felismeri az Ext4-et (korábban be volt állítva rá).
Szóval elkészült a limonádé.
A majdnem agyvérzésből végül egy teljesen jól működő megoldás lett.
Nyilván komolyabb, céges környezetbe ez nem ajánlott, inkább érdekességnek szánom — de otthoni használatra (filmek, Plex, letöltések, pár dokumentum) tökéletes.
A család visszajelzése is pozitív: először azt hittem, csak a belső hálón érződik a gyorsulás, de kiderült, hogy mindenkinél. Még Walesben is, ahol csak 40 megabites net van, szinte azonnal betöltődnek a borítóképek a Plexben.
Egy tanulságot azonban mindig szem előtt tartok: nincs több ész nélküli DSM frissítés. -
Downsampling
senior tag
válasz
kis.zsolt
üzenetére
Hááát...köszi!
Igazából csak remélem, hogy én annyira egyszerű, alap dolgokra használom a DS224+-t, hogy nem lesz ebből gondom. Ma délelőtt már bele is nyugodtam és elkezdtem telepíteni a 7.3-al.
(amúgy lehet, hogy korábban is már 7.3 volt rajta, mert "használtan" vettem - pár hónaposan adta el itt egy emberke UK-ban, mert neki 225+ kellett).
Hát akkor ez van...
-
válasz
kis.zsolt
üzenetére
Csak ki akartam zárni a szokásos felhasználói hibákat
Én még 7.2-n vagyok, eddig sohasem tapasztaltam hogy btrfs esetén kézzel kellene helyet felszabadítanom - a reclaim process pár perccel bármilyen törlés után automatikusan futott és felszabadította a helyet.
Ha a 7.3 esetén ez nálad máshogy van akkor az valami bug lesz - akkor várok a frissítéssel még. Köszi ha tudod tesztelni! -
kareszkaresz
tag
válasz
kis.zsolt
üzenetére
Nem akarlak kikesziteni
, nekem vannak sima HDDim is ezert nekem ugye nem mindegy. Csak h egy peldat emlitsek hogy okkal kerdezem ezeket. Van a hang codec az OPUS amit ugye alapbol nem tamogat plex, ezert pl voltak olyan hangsavok amiket atkonvertaltam 2.0 AACre peldaul ami nem akad mert sajnos OPUS codekkel vannak hangfileok amik akadoznak. Abban remenykedem esetleg ez SSD alapon nincsen. pl.Eddig csak a transcodeot tettem át SSDre minden mas még hdd-n van mert rá kell jönnöm hogyan csinaljam, sajnos nincs sok video errol youtubeon csak a regi rendszerekhez vagy mindenki windowsos sajat szervert futtat szoval nincs tömeges video errol. Gondolom majd uj konyvtar symlink a regire es remenykedem benne h menni fog. Igy van?

A kiserletezes fazisaba vagyok, eleg sok oldalt visszaolvastam forumban de foleg a 7.2 DSM miatt a regiek nem igazan segitseg ebben sem. Mint mindig, most is megkoszonom mindenki idejet aki szánt rá időt és beleolvas esetleg reagal a kerdeseimre
Termeszetesen.Köszi

Igazad van ez egy synology topik, nem plex topik. Igyekszem ezeket a kerdeseimet majd a masik forumra fokuszalni, de sajnos a plex nem kimondottan synology felhasznalok is ott vannak ami nekem megint nem nagy segitseg. Nehez ugy.
-
kareszkaresz
tag
válasz
kis.zsolt
üzenetére
Szia!
Nalad ez hogy van? Elvileg lenne ertelme de az se jo ha folyamatosan valtoztatja a felbontast (marmint ha ő irányit, masfelol meg jol hangzik hogy ne akadjon a video), mit gondolsz errol az opciorol? Alapbol disabled.
Automatically adjust quality (Beta)
Plex will increase or decrease quality based on connection speed. Requires latest Plex Media Server. -
kareszkaresz
tag
válasz
kis.zsolt
üzenetére
Üdv!
Megcsinaltam az oldal szerint. de nem akarja a secure kapcsolatot. bejon a domain adott porton, a forditot proxyt is beallitottam. belso halon ugye nincs https mert kintrol latja ezt a domaint ami fel van véve a synology.me tanusitvanyhoz porttal egyutt, mégsem https a vége hanem csak http.
a tanusitvanyban megadtam a portot azt forwardolom 32400ra perpill, alapbol plex beallitasoknal csak a kulso portot tudom valtoztatni a belso 32400at sehogy igy a proxyt is ehhez allitottam a leiras szerint. online port ellenorzo adott ipt lát pingelve szinten.
szoval elindul a cucc de https sehol. :/ elvileg pedig ugy csinaltam a leiras szerint ahogy kerte. :/ nem tudom min siklik ki. :/HTTP/2 mar nincs amit enabledezni tudnek csak HSTS. Utobbit nem pipaltam be mert a leirasban sem volt bepipalva.
-
akosxyz
senior tag
válasz
kis.zsolt
üzenetére
Zseniális az egész. Most reggel ügyködtem éppen vele aztán akkor fogott el ez az érzés, hogy fú ezt most itt megosztom veletek
Számolgattam annó, hogy feleségem GDrive-ja, a kettőnk iCloudja, plusz a média miatt pl HBO Max, netlfix, Disney(És konkrétan ott sincs fent minden, szóval a torrentet meg se ússza az ember úgy sem), mennyi pénz havonta. És megoldható ez magamnak is, pár éven belül konkrétan behozza az árát.
Annyi nem volt belekalkulálva előre, hogy a szünetmentest kifelejtettem az elején a számításból, de itt konkrétan azt is ár/értékben tök jót ajánlottak, szóval nyugodt vagyok az áramszünettel kapcsolatban is
-
cigam
titán
válasz
kis.zsolt
üzenetére
Jah... teljesen objektív összehasonlítás a saját termékem összevetése egy nyílt forráskódú termékkel.
Pl. Cross-platform ❌ (not natively, only via Docker) Akkor hogy a pékbe fut magán a raspberrry-n, amire ki lett fejlesztve?!
Miért kell egy plusz programot telepíteni ahhoz, hogy átírjam a DNS IP címét? Mert nem a telepített program maga a DNS szerver, csak egy GUI az adguard szerveréhez.Parental control (blocking adult domains)✅❌ (requires non-default blocklists)
Most nem mindegy hogy valamelyik menüpontban bepippantom, vagy hozzáadok egy plusz listát? Csak egyszer kell megcsinálni, és nem bonyolult.Az adguard ahogy a többi publikus ingyenes DNS szolgáltató is, nem a két szép szemedért adja ingyen. Ők bizony nem keresnek pénzt azzal, hogy profilozzák a DNS lekéréseidet (milyen oldalakat, milyen gyakran látogatsz), és/vagy nem adják át (jó pénzért) harmadik félnek.
AiRLAC
Jah, szép lassan utolérik a Qnap-ot, és az Asustore-t
Csak ne lennének olyan drágák a hozzá való switch-ek. -
boborján2
senior tag
válasz
kis.zsolt
üzenetére
Köszi!
A nas leállása esetén megy a másodlagos dns pl.1.1.1.1 Szóval annyira nem életbevágó ,hogy ezért még valami kütyüt beüzemeljek.
Youtube prémium van, reklámszűrés nem hozza magával az összes előnyt, amit a premium ad.
Érdekes látni ,hogy a kérések 28-30%-a ,megy a kukába és így is működik minden.
-
kareszkaresz
tag
válasz
kis.zsolt
üzenetére
Elolvastam a hozzaszolasaidat. Csak amulni tudok mennyi mindenre be tudtad allitani a nasodat.

A plex transkod cache miatt akkor muszaj lesz memoriat hasznalnom.
A kerdesem a kovetkezo milyen nvme tipus markat stb kompatibilist vegyek ami a dsm 7.2vel kompatibilis es milyen memoriat vegyek a gyarilag adotthoz ami szinten egymassal kompatibilis? Gondolom ott 4GB a max hiaba vennek nagyobb memoriat nem fogja felismerni hasznalni? (azt irja max 6GB a memoria a 423-ban nem tudom van e ertelme vagy lehetoseg nagyobbat melléteni)Mindenki masnak is koszonom az ertekes hozzaszolasaikat

-
gabka86
csendes tag
válasz
kis.zsolt
üzenetére
Nem compose.yaml fájllal csináltam, hanem (gondolom) kézi módszerrel: A tároló beállításainál hozzáadtam a szükséges portokat (youtube anyagokból ellesve). Még vannak homályos dolgok de valamennyire értem a dolgot, hisz napokig foglalkoztam vele. Első körben összeraktam amiket akartam, még a Plex dlna dolgot megnézem amit említettél, meg kapva az ötleten ránézek egy tv stickre az árukeresőn.
Aztán persze talán egy apró honlapot és levelezőszervert is beizzítanék de nemrég hosszabbítottam az éves előfizetésem, szóval azt majd ha lesz időm... 
Most lehetőségem volt távol egy tv-n lejátszani és ott nem akarta átkódolni, már a minőségén azonnal láttam ezt, de azért felléptem a NAS-ra és megnéztem, hogy nem terhelte a cpu-t sem. Szóval végül összeállt a dolog. Sokat vacakoltam a Hyper Backuppal is de megoldódott és ott is Tailscale lett a megoldás mert sehogy máshogy nem tudtam rábírni, hogy fateréknál lévő Synology-ra csatlakozzon, végül egy youtube videóban találtam rá a Tailscale-re.
-
gabka86
csendes tag
válasz
kis.zsolt
üzenetére
Igaz, Docker-nek neveztem de Container manager van ugye helyette.
50000-res nincs, 32400 van ott is. Kipróbáltam aztán, hogy eleve a nyitott portot írtam be a plex felületén a távoli hozzáférésnél és úgy csatlakozva maradt.
Annyi, hogy terheli a 80-85% körül a nas procit, de ez gondolom az átkódolás miatt van, meg olvastam, hogy a DS923+ amd procija nem támogatja a hardveres átkódolást. Erre van valami köztes megoldás? -
Scoobyte
tag
válasz
kis.zsolt
üzenetére
Köszi a visszajelzést!
Csak a kliens menüjével van bajom, a lejátszással nincs pedig natívban játszok le és én mindig a legmagasabb bitrátájú 4K verziót töltöm le. 100Mbit alatt van az összes film így is, szóval a TV hálókártyája nem szűk keresztmetszet. De jól értem, hogy a TV usb portjára akasztottál egy 2.5Gb hálókártyát és azzal nyomod?Én kábellel bekötök minden eszközt (kivéve mobil+laptop), tévék is, 4K lejátszók, PC, minden is kábelen mennek.
Nálam kifelé nem szempont a streamelés, 1000/40Mbit van. Elvileg a 40Mbit nem annyira kevés, de nincs igazán szükségem erre funkcióra. Home office vagyok jelentős részben...
-
Scoobyte
tag
válasz
kis.zsolt
üzenetére
Régebben (sok-sok éve) próbálkoztam a Plex-el, de vegyesek voltak a tapasztalataim ezért vettem 4K médialejátszó hardvert a tévék mellé. Nincs is velük semmi gond, de közben a gyerek megnőtt és neki kényelmesebb lenne a tv távirányítóval valami fancy felületen navigálni (meg az asszonynak is) sima könyvtár struktúrában fájlnevek helyett.
Fel is pattintottam a nasra ismét, eddig egész jók a tapasztalatok, csak nálam nagyon lassú a kliens a menükben a tévéken. Van samsung meg LG Oled is, mindkettő 6 éves, de teszik a dolgukat. Elég darabos a menükben, engem zavar. A Plex könyvtárátvizsgálás rég lefutott, azzal nem lehet a gond, a DS918+ sem hinném hogy gyenge, a TV-k szépen futtatnak minden streaming szolgáltató szoftverét, ott nincs akadás...
Valakinek valami ötlete? Köszi!
-
stigma
addikt
válasz
kis.zsolt
üzenetére
Hi, ebben igazad van, nem szólsz bele, de aki életében először lát dockert és magát a ,,mechanizmust" nem tudja mi hogy működik, akkor neki elég kínai.
Gyorsabb egy fájlt szerketszteni igaz, és 1 sornyai parancsot kiadni (docker compose up -d) , mint összekattingatni.Link jó, devices esetében csak lustaság miatt hagytad benn a többit?
Ha akarsz hardveres gyorsítást/transzkódolást, akkor mivel Syno NAs-od van elég lett volna a dri-s sor is, mert a többi Raspberry Pi-hez van
Persze ha nem kell transzkódolás akkor az a rész sem kell. -
Gardaai
senior tag
válasz
kis.zsolt
üzenetére
Kicsit beleásva maga, én is ezt a scriptet találtam meg, .
Nekem a terv az lenne, hogy 1 TB storage pool (weboldalaknak + SSH-n keresztül ide áthúznám a rendszer alkalmazásokat), másik 1 TB pedig cache-re lenne.
(Még van benne 4 TB Ironwolf Pro adatoknak + 8 TB Ironwolf médiának.)Viszont nem tudom a cache hogyan is működik gyakorlatban. Néztem pár videót, ahol szinte semmi különbséget nem mértek sebességben és mindig az volt a konklúzió, hogy majd idővel megtanulja a rendszer a gyakran használt fájlokat és ezeket fogja cache-lni.
Viszont nálam nem nagyon van ilyen. Akkor nincs is értelme?
Ami gyakran használt az a média és a webszerver (weboldalak), az utóbbi külön 1 TB-ra menne alapból, tehát ezt gyorsítani már nem kell.A 4 TB-on lévő adatok pedig maximum Synology Photos ami durván 400 GB-nál jár, ezt mondjuk jó lenne cache-ltetni, mert HDD-n elég langyos a performance, de ha nem tudom én meghatározni mit és hogyan kezeljen vagy priorizáljon, akkor nem tudom van-e értelme erre pénzt áldozni, ha nem is drága egy 1 TB PCIe 3.0 SSD.
-
-
válasz
kis.zsolt
üzenetére
+1! Szintén DS918+ 16GB RAM-mal
Valamint van itt még egy QNAP NAS is J1800-as Celeron procival és 16GB RAM-mal, ami szintén max 8GB-ot támogatA támogatás itt kb azt jelenti, hogy ennyinek látták értelmét hozzá, és ennyivel tesztelték, de a címzésen felül semmilyen más limit nincs
-
lange04
csendes tag
válasz
kis.zsolt
üzenetére
Lehet, hogy nem kell minden alkalommal lefuttatni, de ez nem biztos, hogy minden dsm frissítésre igaz lesz, fő verzió váltásnál lehet probléma...
A fejlesztő mindenesetre ezt írja:
"What about DSM updates?
After any DSM update you will need to run this script, and the Synology_HDD_db script again."Nekem a HDD db script be van állítva feladatütemezőbe (fejlesztő leírása szerint), így minden újraindításnál lefuttatja...(berakja a kompatibilitási listába a nem kompatibilis M2 drive-okat)...elvileg ez dsm frissítéseknél is működik...utána ugye automatikusan újraindul a rendszer, tehát automatikusan lefut a script.....nekem ~1,5 éve nincs vele gondom....
Itt is azt írja:
Important
If you later update DSM and your M.2 drives are shown as unsupported and the storage pool is shown as missing, and online assemble fails, you need to run the Synology_HDD_db script. The Synology_HDD_db script should run after every DSM update.Érdekes, hogy a fentinél mintha azt írná, hogy mind a kettőt le kell futtatni.....

Nekem csak a HDD db van beállítva....logikailag annak elégnek kellene lennie....

-
Gardaai
senior tag
válasz
kis.zsolt
üzenetére
Nekem a Jellyfin szerver oldala egy iszonyat. Kaparom a falat. Folyamatosan vagy jogosultság gondja van (újraindítás segít) vagy éppen semmi pénzért nem akarja beolvasni az új tartalmakat. Ha éppen sikerül, akkor sokszor rossz metaadatokat olvas be hozzá és vagy letölti a (rossz) fotót vagy még azt sem. Ha jól tölti a metaadatokat is vagy letölti a fotót vagy nem. Rányomok, hogy Identify, beírom a címet és leokézom, tehát semmi extra művelet nincs a cím megadásán kívül és azonnal letölti a borítót ahogy amúgy kéne neki. Egyáltalán nem új sorozatokról van szó, de nem is túl régi pl. Chapelwaite, Your Honor és még tudnám sorolni. Próbáltam minden létező configgal buildelni a containert, mindig előjönnek ugyanezek a hibák.
Lehet szakmai ártalom, de nagyon sok hibát találok és látok benne.
Csak azért van továbbra is használva, mert családban Jellyfin az egyetlen ingyenes lehetőség távoli kapcsol + mobilról, úgy hogy megmaradjon a kényelem is. Viszont szinte minden alkalommal manuális beavatkozás kell ha felkerül a legutóbbi beavatkozást követően 3-4-5 film / sorozat.Marad a Plex, ott sosem volt gondom ilyennel. Ugyanabból a rendszerezett médiahalmazból dolgozik az Emby, Jellyfin, Plex is. Szétbontva filmek, sorozatok, mesék, animék, normálisan elnevezve, sample és egyéb sallangok mindig törölve.
Magasan a Plex viszi szerver szinten a prímet. Kell mellé egy Amazon vagy bármilyen TV Stick lejátszó és ingyenes verzióban lehet bármilyen korlát nélkül használni. -
ekkold
őstag
válasz
kis.zsolt
üzenetére
Régen vettem a fáradtságot, és utánanéztem, egy-egy biztonsági javítás ill. sebezhetőség kihasználási módjának. Ezeknek a zöme akkor volt kihasználható, ha a sebezhetőség mellett egyéb biztonsági hibákat is elkövettünk, pl. az eszköz közvetlenül elérhető az interneten, nyitott portok, tűzfal nélkül, windows esetében ész nélkül megnyitott kártékony weboldalak, email csatolmányok, és ész nélkül mindenféle program telepítése, egyszerű rövid jelszavak használata, esetleg több helyen ugyanaz, stb... Ha az ember kicsit is odafigyel, akkor hacker legyen a talpán (és baromira érjen rá csak ezzel foglalkozni), aki be tud törni.
Annak idején pl. mikrotik routerek tömkelegét hekkelték meg, mert volt néhány hibás OS verzió, hatalmas (és nem túl nehezen) biztonsági réssel. Nálam is fent volt ez a hibás OS verzió, de az én eszközömet nem tudták meghekkelni. Egyszerűen azért mert ehhez nyitva kellett hagyni a routeren a winbox 8291 portját az internet felé, nekem meg az volt az alap, hogy a menedzsment eléréseket mindig korlátozom a helyi hálózatra, és távolról kizárólag VPN használatával (és néhány további feltétel megléte esetén) lehet hozzáférni.
DSM esetén hasonló a felállás, a többségnek router mögött van (akinek közvetlenül a neten lóg az bizony baj - ezt még friss verzióval sem merném) - és akkor már egyúttal a nem csak a DSM tűzfalát, hanem a routerét is használjuk. Nem nyitunk ki a net felé ész nélkül minden portot, csak azt ami feltétlenül szükséges és kell (és pl. nem lehet VPN-el kiváltani). Sokaknak üzemel "ezer éves" DSM verzió, mégsem olvasni itt meghekkel szerverekről.
Értem, hogy vannak biztonsági hibák, de ezeknek a valós kockázatát ugyanúgy mérlegelni kell, merthogy az adataink épségét pl. egy félresikerült frissítéssel is kockáztatjuk (vagy éppen csak egy korábban említett funkcióvesztést). -
foo85
csendes tag
válasz
kis.zsolt
üzenetére
Köszi,
Igen követem a Plex topikot is, de értelmezési problémáim voltak....
Azt hittem, hogy csap Plex Passal fog működni, holott annyi volt írva hogy a frissítés letöltéséhez kell a Pass.
Mostmár automatán feldobta a frissítést a Plex is (újabbat is mint ami a linken volt).
Így akkor frissítem a DSM-et. -
shownomarcy
csendes tag
válasz
kis.zsolt
üzenetére
Szia!
Köszi, lustán írtam, de egész pontosan ez volt beírva, ami korábban ment:
http://192.168.0.129:32400/web/ez működik kívülről, legalább vissza tudtam menni a beállításokat megnézni:
https://app.plex.tv/desktop/#!/
(Hálózat/Biztonságos kapcsolatokat állítottam el, már ok, köszi!) -
gyugyo79
addikt
válasz
kis.zsolt
üzenetére
Synology_QuickConnect_White_Paper_enu.pdf
Ha érdekel. Itt láthatod azt is, hogy hogyan és miért érted el. -
lewisfm
aktív tag
válasz
kis.zsolt
üzenetére
A Video Station-re írtam petíciót, ezt a választ kaptam:
Dear Customer,
Thank you for contacting Synology and for using our solutions.
DSM 7.2.2 and future updates provide enhanced security and features. Although support for certain codecs is being removed, Synology offers alternative methods for handling multimedia files to boost NAS performance and responsiveness. Users should consider their specific usage needs and preferences when deciding whether to upgrade.
Synology is discontinuing server-side support for these codecs to enhance efficiency and scalability in high-user environments. Media processing will be shifted to client devices in both DSM and BeeStation OS.
Video Station was designed over 13 years ago to simplify the organization and local streaming of purchased media files. Over the past few years, online video streaming has become the dominant and preferred method for viewing TV shows and movies.
Customers organizing their media and streaming via Video Station apps can consider migrating to Plex Media Server, which is already available in the DSM Package Center. Plex Media Server offers a similar web interface, together with mobile and TV-optimized apps. In addition to Plex Media Server, other media organizers such as Emby and Jellyfin provide functionality similar to that of Video Station.
Best RegardsMagyarul:
Le vagy tojva, azt csinálunk, amit akarunk, a amit mi kitaláltunk, az csak jó lehet!
Értem, én, hogy ott a többi hasonló megoldás, de azok nem minden NAS-on működnek kielégítően és anyagi vonzata is lehet.
A "high-user environments"-re koncentrálnak a jövőben, a "kis" felhasználókat, ezek szerint félválról kezelik. Ez is egy álláspont. -
válasz
kis.zsolt
üzenetére
Szintén no harag!
89-ben kezdtem dolgozni, előtte egy évvel vették az első PC-t a cégnél a bérszámfejtésre. Monochrome monitor és 20 MB HDD (igen MB, de nagy szó volt ez akkoriban, úgy tudtuk az országban a 3. gép volt ekkora háttértárral). Egy nagyobb teljesítményű mátrix nyomtató is volt hozzá és az egész cucc 900 ezer Ft volt. Akkoriban egy átlag mérnöki kezdő kereset 10 ezer környékén volt. De szerintem ennyiért 2 házat is lehetett volna venni. -
blakey
titán
válasz
kis.zsolt
üzenetére
DLNA-t nem hiszem, hogy kivezetik, hoszen faék egyszerűségű megosztás olyan eszközök számára, amik mást nem ismernek. A legtöbb TV, Blu-ray lejátszó csak ezt a hálózati kapcsolatot ismeri. AS-nek sincs sok értelme, van alternatíva (pl. Plex, Plexamp), az valószínűleg eltűnik, DS-t nem tudom, hogy milyen felfogásban biztosítják, de arra is van alternatíva.
-
válasz
kis.zsolt
üzenetére
Barokkosan túlreagáltad a dolgot, de ha ez neked baxogatás akkor elnézést kívánok.
Nekem is van 35 éves IT-s múltam, tudom mi a checksum.
Én valójában a "csak úgy megtörténik" iránt érdeklődtem volna, mert bár ilyenről már sokszor hallottam (IT-s múlttal nem nagyon rendelkező userektől), de eddig mindig kiderült, hogy nem csak úgy megtörtént.
Igazából nem érdekes.
-
kis.zsolt
aktív tag
válasz
kis.zsolt
üzenetére
...éééééés egy friss cikk a béta Plex csomagokról. A lap alján letölthetőek.
-
Sanya
nagyúr
válasz
kis.zsolt
üzenetére
Ezt végignyomkodod és supportált lesz

https://github.com/007revad/Synology_HDD_db -
hódmaci
senior tag
válasz
kis.zsolt
üzenetére
Köszönöm. én is. Igaz nálam még csak a virtuális NAS-on fut.
Először ott szoktam kipróbálni a dolgokat.
Volna egy pár kérdésem ha nem gond:
Ez akkor is jó ha a nas router mögül éri el az internetet?
Ez a lista hogyan áll össze? Mármint kik állítják össze és hogyan keresik ezeket a káros IP címeket? Gondolom lehet a válasz több oldal is, de engem csak az a rész érdekel amit egy teljesen átlag felhasználónak kell tudnia.
Illetve pl más listát, hogyan tudok importálni? -
tobias40
veterán
-
tome0001
senior tag
-
tobias40
veterán
válasz
kis.zsolt
üzenetére
Nekem ezt a hibát dobja miután kiadom ezt a parancsot"sudo python3 /volume1/scripts/AutoBlockIPList/AutoBlockIPList.py -v --dry-run --backup-to /volume1/scripts/AutoBlockIPList --in-file /volume1/scripts/AutoBlockIPList/custom.txt"
ImportError: urllib3 v2 only supports OpenSSL 1.1.1+, currently the 'ssl' module is compiled with 'OpenSSL 1.0.2u-fips 20 Dec 2019'. See: https://github.com/ur llib3/urllib3/issues/2168
Mit rontok el vagy mi a megoldás?
-
gyugyo79
addikt
válasz
kis.zsolt
üzenetére
Csak halkan megjegyzem, hogy semmi köze a Synocommunity -nak ahhoz a csomaghoz amiről a képet készítetted/ beraktad valahonnan, mert szerintük csak az alábbi linken is látható csomagok tölthető tőlük amiben ilyen nincs.
Ezek után a "piszokfontos" butaság amit "27 év IT múlt, 14 év NAS-olás" akar nyomatosítani sem biztos, hogy hiteles de persze mindenki azt gondol amit akar ...
-
Borisz76
nagyúr
válasz
kis.zsolt
üzenetére
2000-ben vettem az első PC-met.
8-9 éve az első NAS-omat.
Mindig is a Synology hivatalos APP-jait használtam mert teljesen jók és a célnak megfelelnek.
Sosem volt kínai karakteres....
Miért kell erőltetni bármilyen más torrent klienst ?
A gyári kissé fapados....de teszi a dolgát közel 2000 torrentel is.
Elismerem, hogy vannak hiányosságai de a célnak megfelel.
Ráadásul , mivel "gyári" app ...ezért pl az automatikus indexelés is megy szépen.
Mondjuk én torrentbuzi vagyok és csak emiatt ( filmek, sorozatok ) vettem 12+12 fiókos NAS-t.
És elismerem azt is, hogy nem vagyunk egyformák....mások az igényeink.
Csak javasolni szeretném, hogy próbáld ki a Download Station-t is....már ha még nem tetted meg.
Aztán eldöntöd hogy marad vagy megy. -
Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi belépő szinten
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Milyen monitort vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- BMW topik
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Feltörték a regisztrációmat vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad P1 Gen 4 i7 32GB RAM 512GB SSD NVIDIA T1200 16 2560 1600 Garancia
- Dell Precision 7550 i7 32GB RAM 512GB SSD NVIDIA Quadro T1000 FHD
- Dell Precision 5560 i7 32GB RAM 512GB SSD NVIDIA RTX A2000 FHD+
- BOMBA áron eladó új Microsoft Surface Laptop 4 garanciával! AMD Ryzen 5 /16GB /256 SSD/TOUCH/13.5"/
- Dell Latitude 7420 i7 / 32GB /1TB SSD / FHD IPS
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B450M R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 Super 8GB GameMax Aero Mini ECO 600W
- OnePlus Nord 2T 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3590, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Thinkpad L13 Yoga i5-10210U 16GB 512GB 13.3", Touch gyári magyar világítós bill 360 Gar.: 1év
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Csak ne lennének olyan drágák a hozzá való switch-ek.

Patice