- Google Pixel topik
- Kis telefon hatalmas teleppel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch Active 2 - láthatatlan gyűrű
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rick4
félisten
És ennyi, nálunk, Szegeden érthetetlen módon pillanatnyi áramkimaradások fordulnak elő, még akkor is zavaró, ha kéthetente jön elő. Az meg, hogy kétévente 1x ennél tovább tart az áramszünet, benne van, ha otthon vagyok, akkor csak egy gombnyomás, de mint írtam is, az ára összhangban van a tudásával, nekem erre kellett, ill a hálózat feszültségtüskék kisimítására.... Mivel két külön helyre kellett, és a másik helyen csak akkor számít, ha otthon vagyok, mert akkor megy gép, igazából próba jelleggel vettem kettőt, az egy év alatt visszanézve bármilyen drágább megoldás pénzkidobás lett volna.
-
Elemental
addikt
Nekem is fenn van a beta, de ha nem kérdezel rá, fel sem tűnt volna, hogy valóban nincsenek failed register 0.0.0.0 hibaüzenetek. Akkor valószínűleg javították.
Nekem ez már a legutóbbi java frissítés óta van. Elég zavaró, ráadásul a kis gyengécske netbookomat teljesen be is fagyasztja, amíg be nem jön az ablak.
-
Criton
veterán
Mióta frissítettem nem kaptam még levelet az általad leírt hibával. 4.2 alatt én is naponta kaptam...
A Download Station viszont még elég bugos, de azt már jelentettem is nekik. Eddig még semmi válasz sajnosA javas probléma eddig nekem mindig megvolt, 4.3beta alatt is megvan
-
No.01
addikt
Ha tudnam melyek azok...
nem sok mindent haszanlok Downloadstation, normal web-es elerest talan ennyi. bar nemtudom a medialejatszo ill a halozati hifi mely portokat prefereljak.
Criton:
Igen tudom anno itt irta v.ki es ennyi maradt meg. van jo hosszu es bonyolult jelszavam, de azert jobban szeretek felni mint megijedni.
Van esetleg mas amit biztonsagi szempontbol jo lenne tudnom/beallitanom? -
Patice
Topikgazda
Nekem DS213-as van, sosem volt még szűk keresztmetszet az 512 MB RAM. Inkább a proci.
212j és 213j között meg csak a RAM mennyisége a különbség. Ha nem kell túl sok funkció, akkor a 212j is teljesen jó választás.
Több száz torrent esetén sem ment még nekem soha pár tíz MB fölé a RAM használat torrent esetében.
-
No.01
addikt
Mar probaltam mindket valtozatot. Sajan mindig a Diskstation nem talalhato hibat dobja pedig onnan tallozom be tehat latnia kellene.
A felhaszanlo nev/jelszo az mi lenne? Sonos felhaszalokent vittem fol ill megadtam egy jelszot, de sem azzal sem az eredetivel nem jo.
A mediaszerver fut.
-
No.01
addikt
Koszonom kezdek kiokosodni. Meg egy kerdesem lenne torrentel kapcsolatban.
Letrehoztam egy mappat ahova a torrentek letoltodnek. Ezt figyeli is a NAS igy magatol indul a letoltes.
Chromot hasznalok es most belefutottam egy olyanba, h nem kellene az egesz torrent hanem csak 1-2mappa belole. mikent tudom elerni, h mielott elkezdi letolteni felugorjon az ablak es megkerdezze, h mely mappakat szeretnem letolteni.
Van erre mod? -
prono
csendes tag
félreérthetően fogalmaztam szerintem: arra gondoltam, hogy amikor a sematikus timetable-ben megadod, hogy mikorra akarsz mekkora sebességet megadni akkor ehhez két input meződ van:
Egy elég rossz minőségű google kép itt:max upload rate:
max dowload rate:
Amennyiben valamelyiknél 0-t adsz meg akkor az a korlátlan. Viszont én azt szeretném itt megadni, hogy mondjuk a download sávszél legyen korlátlan mindig és az upload pedig csak adott időben legyen korlátlan a többiben meg 0-a (azaz nem engedélyezett). Szóval mi az az érték amire a max upload rate az tényleg 0, ha a 0-a értékre full sávszél engedélyezett?
Remélem így érthetőbb a kérdésem. -
Patice
Topikgazda
Igen, azzal lehet a feltöltést is korlátozni, időzíteni. Minden ott van, le is van írva, aztán csak össze kell rakni fejben, hogy az mit fog csinálni.
Amúgy lehet időzíteni a NAS-t is, hogy mikor legyen bekapcsolva és mikor nem.
Teljesen automatán dolgozó gépek ezek. Nem kell folyton birizgálni, ha jól belövi magának az ember.
-
prono
csendes tag
köszi a tippet, ezt én is megtaláltam, de sajnos ott az láttam, hogy nem lehet különválasztani a le -és feltöltést engedélyezését, ha jól értelmeztem a dolgokat ?! A legjobb megoldás nekem tényleg az lenne, ha DS mindig futna, de feltöltés csak adott időszakban lenne engedélyezve, le meg amikor jónak látom. Ezzel akarnám elérni, hogy ne menjen a DS miatt a NAS 24/7, tehát hibernálódjon adott időszakban. Erre a services stop/start kicsit kényelmesebbnek tűnt, mivel úgy gondoltam - lehet helytelenül-, hogy az engedélyezett időszakon kívüli időszakban könnyebb a service-t elindítani, akár mobilról is mint az engedélyezett időszakot megváltoztatni.
Remélem sikerült értelmesen leírnom ...
-
Köszönöm az infót! Otthon csak RAID1-et használok két lemezzel, RAID5-öt is egyszer próbáltam ki, még a Pentium4-es érában, de azok a vasak akkor még nagyon kevesek voltak ehhez, teljesen megfektette a procit, és nagyon lassú volt. (Dedikált RAID kártyában értelemszerűen nem gondolkoztam otthoni használatra, túl drága.)
Mondjuk ha veszek egyszer 4 lemezes NAS-t (nem mostanában lesz), akkor szerintem RAID5-öt fogok használni rajta.
-
dani3l
őstag
Na röpke 20 ora utan vegzett a raid1 tömb letrehozasaval, szepen szakszerüen lekapcsoltam a nast, kivettem a lemezt, leformaztam gepen, majd vissza a nasba. Közben bekapcsoltam, mindjart vinnyogott, hogy bizon serült a raid tömb, na mifene, hat nem mondod..
Szoval a következö talalos kerdesem az lenne, hogyan lehet a "serült" raid1 tömböt raidteleniteni? Magyarul visszaalakitani egy sima adatvedelem nelküli shr-re. Mivel most ott figyel egy felkialtojel mellette meg egy szep kis figyelmeztetes, hogy a kötet serült es mihamarabb cserelje.. De a vicc az egeszben, hogy nem enged semmit kivalasztani, kezeles/letrehozas gombok is inaktivak..
Nem szeretnem az összes rajta levö adatot lementeni egy masik lemezre, majd ujraformazni a lemezt, hogy ne erezze magat raidesitve.. Es csak merem remelni, hogy nem ez az egyetlen modja..JBOD-t meg szinten csak 2 szüz lemezzel lehet letrehozni? Mert a raid-nel ezt megertem, na de itt csak siman hozza kene csatolnia az elözö kötethez.. Valaki probalt mar 2 lemezt jbod-ba tenni, lehet egyaltalan?
-
No.01
addikt
Koszi, meglesem hatha... pedig eddig jol mukodott a kis adapter.
Lenne meg egy kerdesem a DS-el kapcsolatban. Mindent beallitottam, sikerult is a figyelt mappabol magatol elindult a letoltes, de mikor vegzett akkor nem kezdte el visszatolteni, hanem azt irta, h completed es csak akkor kezdett visszatolteni mikor manualisan ranyomtam.
Ez is beallitasi problema vagy masnal is igy van? -
Dr.FantastiK
őstag
'' Ha kitörlöd a letöltes mappabol ugy, hogy a ds-ben meg fut a torrent, akkor nem törli ki az adatot, csak onnan tünik el. De amint törlöd a ds-böl is, teljesene törlödik ''
A legutolso modat nem pontos , mert :: Ha torlod a DS-bol , attol meg ottmarad az adat vagyis a letoltott cucc a Download mappaba !!
-
No.01
addikt
-
No.01
addikt
Koszonom!
Most van otthon egy kis kavarodas a netekkel, igy most egy szolgaltatoi routert vagyok kenytelen - kelletlen hasznalni ideiglenesen... (Zyxel)Tudom lama a kerdes, de mikent tudok fix ip-t adni a Popinak? Holnap igyekszem idoben hazaerni es megprobalkozom a Parci kollega alltal oly szepen levezetett beallitasait is eszkozolni ill a portforwardot is beallitani mert jelenleg passziv a statuszom
-
dani3l
őstag
Valaki esetleg ötlet, miert nem enged a masodik lemezzel JBOD-t letrehozni? Semmit nem enged kivalasztani az "alapon kivül".. Kivalaszottam a kötet böviteset, mostmeg elkezdte raid1-be füzni ez a szerencsetlen, amit raadasul le se lehet allitani..
Az gazos, ha kihuzom a francba a lemezt?
Ugysincs rajta semmi..
-
Elemental
addikt
Van egy Letöltés mappa, vagy ki hogy nevezi azt a helyet, amit beállít a DS-ben a letöltés helyének.
És van egy @download mappa, amit a DS hoz létre ott, ahol kijelölöd az Ideiglenes helyet( DS->Beállítások->Általános). Az ideiglenes helyet csak akkor tudod beállítani, ha több kötet van a nasban. Tehát nem csak egy vinyó, és nem egy raid tömb, mert akkor természetesen csak egy meghajtó van.
Itt külön-külön megvan az adott letöltés. -
zedii
aktív tag
Köszi.
Csak azért kérdeztem, mert hátha más is használ hasonló szünetmentes tápot, és mert furcsállottam ,h ha az egyik toronyban van venti 45db-vel ,akkor a másik toronyból nem lehet ,h csak kimaradt a felsorolásból..? Nekem olyan megoldás kell, ami kb hangtalan, mert nem tudom elrejteni nagyon a két rekeszes szervert és a szünetmentest. Viszont arra meg szükség van , h áramkimaradástól stb, védjem a merevlemezeket. UPS-nek 3 merevlemezt kell össz-vissz lekezelni, ehhez keresek megbízható jó és hangtalan megoldást. -
schumi
aktív tag
Dehogyis, messze áll tőlem a téma, mint macskától a banán hámozás, ezért mondtam hogy lehet hülyeséget is kérdezek
.
Ráadásul lehet rosszul is írtam:
szóval a ddns-t csak akkor állítanám be, ha nincs rá alternativa (pl. olyan progi amit írtam, hogy a dinamikus IP-m mikor új címet kap akkor azt megkapom emailben (ilyen progiról már hallottam valakitől, csak azért emlegetem ezt)
Azt láttam hogy az dsm-ben van lehetőség a ddns-re (itt be tudom állítani a ddns-t, vagy azt routeresen kellene beállítani)
-
Patice
Topikgazda
-
-
-
tobias40
veterán
De a "kész" torrent-nél nem törlődik az általam megadott letöltési mappából ha törlöm a torrentet hanem kézzel kell onnan kitörölnöm!
Értem hogy az "átmeneti" könyvtárból törlődik,ez volt a kérdésem lényege..
És hol van az "átmeneti"könyvtár:Csak azt gondoltam hogy lehet hogy onnan is kézzel kell törölni mint a véglegesnél...
-
Razermazer
őstag
Ha mégsem menne talán, itt egy másik ami jobb mint az első amit linkeltem, bár nem igazán fejleszti a srác, de nekem minden gond nélkül lementett a lemezről mindent, igaz hogy csak adatot szedtem le a rendszer engem nem érintett.[link]
Más én szívesen megvenném, de le vagyok gatyásodva, adnék is helyette egy ds110j-t egy 1 terrás raid vinyóval, de még mindig kellene kiegészítenem az összeget. Természetesen minden tartozék doboz reg kártya, makulátlan állapot A 65-70 reális egy ilyen erős nasért szerintem. Ezen már simán lehet üzemeltetni egy szerényebb weboldalt
-
-
bolha23
aktív tag
Meghalt az 1. lemezed. Én is így jártam, ráadásul a HD Sentinel szerint hibátlan volt, a Syno mégis kidobta. Visszavittem gariba, és 3 progival is letesztelték mire előjött a hiba.
Ha Raid-ben voltak nincs gond, beteszel egy másikat, és javítod a kötetet.
Szintén WD RED volt, 8 napos... -
Igen, illetve még hozzáférsz a zárt topikokhoz is, szerintem azokat regisztráció nélkül olvasni sem lehet.
sanchomuzax: a download center szerint csak a 109j-ig van 4.2-es. A 108j-re már csak 4.0, az alatt pedig 3.1. Egyébként nekem első dolgom volt megnézni, mielőtt megvettem a használtan a DS111-et, hogy milyen DSM megy fel rá. Mert mindenképpen olyat akartam, amire felmegy ugyanaz, mint a 213+-ra. Gondoltam, hogy szinkronizáláskor nem árt, ha egyforma rajtuk a szoftververzió.
-
Dr.FantastiK
őstag
még eddig ugy ment nallam a NAS 'teszt' uzemmodba reggel 9-tol este 23-ig. , mert probaltam minden dolgot kinyomozni, mit es hogyan, még mielott megpakolnam vastagon a 2 x 3Tb Red hdd-ket amik remelem Kedden megerkeznek
seedeltem a mulkor egesznap , de felfele nem ment semmi.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- Bluetooth hangszórók
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Az új vezér szerint már nincs a legjobb tíz chipgyártó között az Intel
- Projektor topic
- További aktív témák...
- Beszámítás! Apple Mac Mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- PlayStation Plus Premium előfizetések
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest