- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- Sony Xperia 10 VI - vajon miben bízhat?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Apple Watch
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Elemental
addikt
válasz
blueboy_HU #7537 üzenetére
Valaki korábban írta, hogy nem az alap szoftot használja backup-ra, csak már nem emlékszem, hogy melyiket.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
blueboy_HU #5614 üzenetére
Itt van egy 50 perces bemutató: [link]
Amúgy a múltkori DDNS regisztrációm megoldódott. Másnap, vagy harmadnap újra rápróbáltam az aktivációs e-mail újraküldésére, és jó lett. Ki érti ezt... No mindegy, az a lényeg, hogy most már aktív a domain.
-
zoltan6
addikt
válasz
blueboy_HU #5548 üzenetére
lassan jön a dsm 5 is
-
ManUnited
aktív tag
válasz
blueboy_HU #5228 üzenetére
Nem engedi.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
blueboy_HU #5228 üzenetére
Nem fog
-
hriska
aktív tag
válasz
blueboy_HU #4144 üzenetére
Ideiglenes helynek valóban egy külső merevlemez van megadva,de a letöltés célmappája viszont a NAS belső merevlemez.
Akkor ez lehet a gond?Át kéne állítanom az ideiglenes helyet?Ja,és ha ezt átállítom ,az nem fogja a már bent lévő kb. 200 torrentet befolyásolni?
-
Rick4
félisten
válasz
blueboy_HU #3785 üzenetére
Szimplán kevés lesz a hardver alá, egy P4-es gép se örül még mpeg2-es dekódolással sem. Melyik app-ot tetted fel hozzá egyébként, meg min keresztül néznéd??
-
ricsik
őstag
válasz
blueboy_HU #3231 üzenetére
Megbízható a cucc, biztonságos? Értem itt, hogy megadhatom az admin belépésem, vagy érdemes csinálni egy download felhasználót, akinek csak a DS-hez és a letöltési mappához van joga?
Amúgy faszának tűnik.
-
hriska
aktív tag
válasz
blueboy_HU #3226 üzenetére
Hát megoldottam egy vödör veríték árán,de másképp!
Vezérlőpult>Médiaindexelési beállítás>Indexelt mappa>Létrehozás (itt felvettem a külső vinyót,és csak a videó mellé tettem pipát)>mentés
ezuán elindult az indexelés,és parasztgyerek örül,mert sikerült
A te megoldásod egyszerűbb,de mint írtam még csak most kaptam kézbe a kicsikét!
Köszi a segítséget -
No.01
addikt
válasz
blueboy_HU #2266 üzenetére
Akkor marad a DS. Ettol fuggetlenul nem ertem, h miert iraja, h stopped.
Van mod arra h frissitsem a mappat? V.mirt nem latni az osszeset pedig meretugyileg stimmel tehat ott van...
-
Elemental
addikt
válasz
blueboy_HU #2224 üzenetére
Amelyik stopped, az régebben volt frissítve (valahol írja, hogy mikor frissített). Legalább is nálam. Sztem mindenkinél. Helyre fog állni. Én a stoppeddel nem foglalkozok, ha az adatlapon mutatja a futtatott torik között. Eddig nem is volt gond vele.
Aszfaltnál nekem minden aktív.
DS-t használok.De poén, mennyien vagytok a magon ugyanezzel a felhasználónévvel, mint itt
-
válasz
Már a routeres topikban is azon agyaltak, hogy mi lehet a baj...
Úgy látom az ncore kvázi ipari szabvánnyá vált, és ha ott baj van, sokan a saját eszközükben keresik a hibát. Pedig néha az is lehalhat, sőt, neadjisten, még a szervereket is lefoglalhatják.
Gyorsan keresztet is vetek, hogy ilyen eretnek dolgot mondtam, honnét lenne meg akkor a napi filmbetevőm.
-
brumi1024
veterán
válasz
Szerintem továbbra is nCore hibáról van szó. Ugyanez a probléma áll fent transmissionnel routeren és utorrentel laptopon.
-
Parson
addikt
válasz
blueboy_HU #1831 üzenetére
Szia!
Utólag nézve nagyon egyszerű:
1. Bemész a Vezérlőpult(/Fájlmegosztás és Jogosultságok)/FTP-be
2. Általános fül alatt bepipálod a felső 3 boxot (bár itt aszem lehet majd variálni) -> Alkalmaz
3.a) FTP/FTPS fül alatt FTP szolgáltatás portszámát beállitod egyedire -> Alkalmaz
3.b) Passzív FTP porttartomyát megadod egyedire (min 4 portot tartalmazzon default alapján) -> Alkalmaz
4. SFTP fül alatt megadsz egy egyedi portot -> Alkalmaz5. Routeredben kinyitod TCP módban a 3.a), 3.b), 4. pont alatti portokat és porttartományt.
6. Számítógépen Total commanderben uj FTP kapcsolat:
Session: [akármilyen név, ez jelenik majd meg az FTP kapcsolati listában]
Hostname: [a DDNS szolgáltatód által adott webcim]:[3.a) port száma]
Username: [felhasználó neved a synology DiskStation-ön]
Password: [Username-hez tartozó jelszó]SSL/TLS csak akkor működik, ha letöltöd pl innen az oldal alján lévő két dll-t és berakod a C:\totalcmd könyvtárba, vagy ahova a Total commander fel lett telepitve.
És itt jön be a lehetőség, hogy ha titkositott üzemmódban kivánja csak használni az emebr az FTP kapcsolatot, akkor a 2. pont alatt melyik pipát lehet kihagyni a játékból. Ezt még kisérletezgetni kell, vagy megmondja egy hozzáértő a tutit.
-
tobias40
veterán
válasz
blueboy_HU #1690 üzenetére
Közben megtaláltam csak ki kellett lépnem a file stationból meg vissza!
Egész jó a minősége is a kamerának és az ára sem vészes!(25 ezer ft/db)
Tetszik a szoftver is de majd még tesztelem..
Egyébként mennyi licensz van a synology-hoz,hány kamerát kapcsolhatok hozzá ingyenesen?
Jó lenne legalább 2 db! -
tobias40
veterán
válasz
blueboy_HU #1634 üzenetére
Hol vettél és milyen ip kamerát és mennyiért?
Én a külsőket lesem...
Routerbe kötötted a kamerát? -
blueboy_HU
tag
válasz
blueboy_HU #1623 üzenetére
Nos rájöttem, hogy mi generálja a hálózati forgalmat... Az IP kamera... Amint lelőttem, nullára esett vissza.
Csak gondoltam leírom, hátha valakinek hasznos lehet az info... -
Dr.FantastiK
őstag
válasz
blueboy_HU #1623 üzenetére
nezd meg a System Logs :: Connection es a File Transfer -nel.
-
Parson
addikt
válasz
blueboy_HU #1553 üzenetére
Hm, köszi a tippet, ki is próbáltam, de még mindig azt irja ki a cisco router, hogy invalid IP address, pedig ráadásként minden IP cim megfelel a példádnak is.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
blueboy_HU #1509 üzenetére
Akkor sztem majdnem hogy mindegy melyikkel konvertálsz, sebességben nincs nagy difi.
De próbáld ki. -
Patice
Topikgazda
válasz
blueboy_HU #1507 üzenetére
Ha külön partíciók voltak a lemezek, akkor nem tudom, hogy önmagát vissza tudje-e állítani. Gyanítom nem (vagy részben), csak akkor, ha készítesz biztonsági másolatot magáról a rendszerről is. (Lehet.)
Sajnos nem minden beállítást és telepített programot tud lementeni, így csak a legfontosabb beállítások maradnak csak meg. Minden más előröl fog indulni.
-
Patice
Topikgazda
válasz
blueboy_HU #1509 üzenetére
Próbáld ki egy adag képpel, mondjuk 5 GB-al és mérd le mennyi idő alatt csinálja meg. Aztán tudsz számolni.
-
Patice
Topikgazda
válasz
blueboy_HU #1506 üzenetére
Ez csak a netbook procijától és annak nyers számítási teljesítményétől fog függeni. Ha ez jobb, mint a NAS-é, akkor gyorsabban fog végezni, mint a NAS. Milyen procija van a netbook-nak?
Nekem a több, mint 30.000 kép és videó átkonvertálása (és áttolása a NAS-ra) folyamatos üzemmel kb. 5 napig tartott az asztali PC-mnek, amiben egy AMD A4-5300-as Trinity APU van, ami3,4 GHz-en megy maxon.
-
Patice
Topikgazda
válasz
blueboy_HU #1503 üzenetére
Ez gyors volt.
Esetleg annyit még tanácsolnék, hogy kisebb adagokban kezd el feltolni a képeket, hogy a PC se menjen addig folyamatosan, vagy ha ez nem gond, akkor hajrá.
Nekem 4x-5x megszakadt a folyamat, amikor több, mint 30.000 képet és videót kezdtem el feltolni így a NAS-omra.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
blueboy_HU #1496 üzenetére
Nekem green vinyóim vannak, kb 2 éve használom őket, teljesen jó.
A lényeg sztem az alacsony fordulaton van és a jó üzemi hőmérsékleten. -
Patice
Topikgazda
válasz
blueboy_HU #1496 üzenetére
Van még rá garid, vagy már régen lejárt?
Amúgy WD Green, de leginkább WD RED, amit ajánlok bele. Árgépen ránézel, melyik a szimpatikus (1,2 vagy 3 TB-os verzió) és veheted.
Arra figyelj, hogy olyan boltban vedd, ahol megadják rá a gyári 3 év garit.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
blueboy_HU #1473 üzenetére
Viccet féltetéve, én is kipróbáltam de annyira lassú es felesleges dolog hogy kikapcsoltam.
Nekem a képek egy külön mappában van es akkor nem indexeli. -
Patice
Topikgazda
válasz
blueboy_HU #1471 üzenetére
Esetleg, ami még nem másolódott át, azt leállítod, megjegyzed melyik ez a rész és azt az adagot csináltatod meg majd lapossal. Amúgy nem tudni sehonnan, hogy melyikhez csinálta meg, meg melyikhez nem, de szerintem sorban halad, ahogy felmásolódtak az állományok.
-
Patice
Topikgazda
válasz
blueboy_HU #1467 üzenetére
Esetleg részletekben is csinálhatod ezt az Assistanttal és akkor nem a NAS pörög vele. Bár ha nem zavar, hogy akkor így jó pár hétig lassabb lesz a NAS, akkor mindegy.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
Majd írj júniusban
Addigra csak végez. -
Criton
veterán
válasz
akkor nem kizárt, hogy ez a probléma, egy ideig el fog tartani
-
Patice
Topikgazda
válasz
blueboy_HU #1465 üzenetére
Hja, rátoltál pár ezer képet a photo mappába?
Akkor persze, hogy azt indexeli, ahogy bírja. Képek számától függően eltarthat pár napig, de akár több hétig is.
(Vagyis nem az indexelés tart neki ennyi ideig, hanem kis képeket gyárt a Photo Station webes felületéhez + ha vannak videók is a képek mellett azt is át kell darálnia.)
Vagy kilövöd ezt, vagy PC-vel kellene megcsináltatnod (Synology Assistant-al, mert ebben az esetben a PC-n történik a konvertálás, aminek a procija nagy valószínűséggel gyorsabb lesz, mint a NAS-é.)
Amíg ezzel hegeszt a NAS, addig szerintem nem fog semmit kezdeni az audio station-nel.
-
Patice
Topikgazda
válasz
blueboy_HU #1460 üzenetére
És milyen nézetben van az Audio Station? Az első konfigra már nem emlékszem annyira sajnos. Nem rémlik, hogy nagyon be kellett volna valamit is állítani.
Média indexelést beállítottad?
-
Patice
Topikgazda
válasz
blueboy_HU #1458 üzenetére
Magad hoztad létre ezt a megosztást?
Az Audio Station maga hozza létre a megosztott könyvtárát. Szerintem ez akadhatott össze.
-
Patice
Topikgazda
válasz
blueboy_HU #1438 üzenetére
Egyszerű a megoldás. A külső HDD-t rádugod tényleg a NAS-ra. A laptopodra felcsatlakoztatsz egy hálózati könyvtárat a NAS-ról és ebbe a mappába másolod a képeket kapásból.
Erről a megosztott/ felcsatlakoztatott mappáról időzített mentéseket csinálsz a külső HDD-re.
Szerintem ennyi. A NAS-on is meglesznek a családi fotók, videók + a külső HDD-n is biztonsági másolatként.
-
Criton
veterán
válasz
blueboy_HU #1436 üzenetére
Nyugodtan, mindenkinek voltak/vannak
A másik kérdésedre, a dupla ablakos dolog amire gondolsz, az szerintem a Midnight Commander lesz ami 3rd party alkalmazás. Ha a rendszer fileokban nem akarsz turkálni akkor felesleges felrakni, meg ahhoz az SSH-t is engedélyezni kell, ami nem nagyon ajánlatos, ha csak nem változtatod meg az ssh portot, amihez megint a rendszerfileba kell turkálni. -
Criton
veterán
válasz
blueboy_HU #1434 üzenetére
Ilyenkor ugyan az a kezdőoldal jön ugye be mint ha simán a dsm-be lépnél be, de mikor belépsz, akkor nincs más opció csak a DS...
-
Criton
veterán
válasz
blueboy_HU #1432 üzenetére
Engedélyezve van az alkalmazásportálban is
Az a port amit megadtál a routerban is engedélyezve van
Álnevet is meglehet neki adni, és akkor a Download Stationt el lehet úgy érni, hogy www.domainneved.hu/ds vagy domainneved.hu/downloadstation, értelemszerűen bármit meglehet neki adni álnévnek. -
dani3l
őstag
válasz
blueboy_HU #1427 üzenetére
Valoszinü az lehet a problema, hogy a download stationnek nincsen webes felülete. Ha ilyen szandekaid vannak, tegyel fel egy transmissiont.
Midnight commander volt azt hiszem a filekezelö.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Milyen házat vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Elektromos autók - motorok
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Assetto Corsa
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép. / I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 5700XT 8GB / 500GB SSD
- Lenovo Thinkpad X1 Yoga laptop-tablet (12,5 3K/i5-G7/8GB/256SSD) + ceruza
- HP Elitebook 840 G3 laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD/Matricázott) - Akku X
- HP 15-af105nh laptop (15,6FHD/AmdQuad/4GB/128SSD/Magyar) - Akku X
- Dell E6420 laptop (14/i5-G2/4GB/320HDD) - Akku X
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 24" Eizo FlexScan EV2146W, 1920X1200 szép, hibátlan nélkül
- Csere-Beszámítás! Corsair Dominator Platinum 2x32GB (64GB) Kit 5200MHZ DDR5
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest