- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Google Pixel topik
- Nem nyílnak a Foldok?
- iPhone topik
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
schumi
aktív tag
hali
usb station 2 tulajok (remélem van itt
)
Nálatok mennyivel megy a hálózati másolás kábelen pcről syno vinyóra? Nekem 1mb/sec, ami több mint gyanúsan lassú. Próbálok majd kábelcserét esetleg (bár drága "tesztelt" gigabites lan kábel van). Annyi ami kicsit gyanús lehet, hogy a pc-mhez jövő kábel meg van toldva egy hosszabbító csatlakozóval, de ezt azért nem hinném h para, mert letöltések stb. akár 10mb/sec-el jönnek...
Létezik h 1mb a max sebessége usb station2nek ?? (kötve hiszem)
-
schumi
aktív tag
Usb station 2re fel lehet valahogy kuzdeni szerintetek cloud station es photo station alkalmazasokat ?
-
schumi
aktív tag
hali
van egy syno usb station2-es serverem, ennek a segítségével szeretnék nyomtatót megosztani (sikerült feltelepíteni, és felismeri a syno a printert).
Probléma 1
:
-kinyomtatok egy oldalt, várok pár percet nyomtatnék egy új oldalt, de nyomtatás helyett lekapcsol a nyomtató (na ez vajon mitől lehet- elvileg ugye magától sehogy nem kapcsolna le a nyomtatóm, még ha magára hagyom is napokat akkor is csak lemegy standbye-ba /epson stylus dx4400/)
másik meg hogy egyszerűen nem jelzi win-ben a tintaszintet a hálózati nyomtatóként csatlakoztatott nyomtatom
ja és még ha valaki megosztott már így synoval nyomtatót, annak sikerült scannelnie már ? Mert nekem egyszerűen sehogy nem jön össze ..
aki tud légyszi segítsen
előre is köszi
schumi -
schumi
aktív tag
hali
van egy usb station 2-őm, tud olyat hogy rákötöm usbn a nyomtatót és tudok vele hálóról nyomtatni (legalábbis ezt olvastam
). Rákötöttem az epson dx4400-ás nyomtatóm, de valahogy nem akar összejönni a nyomtatás iPad-ről (tesztoldalt sikerül összvissz nyomtatnom, ahogy ipad-en rányomok bármire hogy nyomtatás, megjelenik az eszközök között a nyomtató, de nem nyomtat semmit)
Van valakinek tippje mi lehet a megoldás (amúgy hálózati számítógépről sem jön össze a nyomtatás)
-
schumi
aktív tag
Köszönöm mindenkinek a tanácsokat, tippeket
lehet tényleg lecserélem, átgondolom mindenképpen ! -
schumi
aktív tag
igen, direkt ugye ezt venném, csak szerintem már túl izgulom már az egészet (csak biztonsági mentésre használnám a fontosabb munkáimról, és nem szeretnék 1 év múlva arra rádöbbenni hogy degöglött a kütyüm)
Akkor még egy utolsó kérdés
, inkább egy aktiv hűtéses rack, vagy egy külön dokkolót vegyek hozzá
-
schumi
aktív tag
Köszi
szeretem ezt a kis usb stationt, ezt most nem cserélném le, megfordítom a kérdésem
, lehet csak túlizgulom az egészet...
Baj.e az a vinyónak (wd red-direkt nas-hoz) ha folyamatosan megy éjjel nappal (emiatt izgulok csak, hogy folyamatos használat mellett megy 24/7be, és hamarabb fog bedögleni, elhasználüdni), vagy jobb az egy vinyónak élettartam szempontból, ha csak akkor kapcsol be, mikor használom. -
schumi
aktív tag
Koszi a valaszt
De vegulis szerinted akkor lehetseges a dolog, hogy: ha nincs hasznalatban az usb station, akkor le tudja kapcsolni, a kulon taprol mukodo 3,5 os hdd olvasojat, vagy a nem usbrol aramot kapo kulso vinyokat nem lehet lekapcsolni, mint a kis 2,5-osoket , es mindig porogni fognak
-
schumi
aktív tag
hali !
Kis segítséget vagy tanácsot szeretnék kérni...
Van egy usb station 2-őm, eddig egy kis 250gb os 2,5es külső usbs vinyó volt rádugva, és ő gond nélkül le tudott kapcsolni ha nem volt használatban (nyilván mert az usb stationtől kapja az áramot).Váltani szeretnék egy nagyobb vinyóra, viszont az már 3,5-es méretű lenne, és ezt egy usb-s dokkolóval (vagy esetleg rack-el) szeretném rákötni a stationre , ami ugye külön tápról szedi az áramot.
Na most a kérdésem az lenne hogy ezt is fogja tudni ki-be kapcsolni majd az usb station, mikor éppen nincsen használatban ?
Vagy itt 7/24ben menne, ami annyira nem jó dolog, akkor már lehet inkább szerencsésebb egy nem dokkolós, rack, amiben van hűtő, csak ugye az meg "hangos"előre is köszönöm a segítséget
-
schumi
aktív tag
Lenne még egy kérdésem
, de nekem csak no-ip-s címet engedne regisztrálni (illetve alsó két pont megegyezik a képen láthatóvan nálam is)
Neten közvetlenül nem tudok regelni valahol a syno dnsre (usb station2-őm van, 3,2-es dsm-el, erre ez a legújabb) ?előre is köszi
-
schumi
aktív tag
Dehogyis, messze áll tőlem a téma, mint macskától a banán hámozás, ezért mondtam hogy lehet hülyeséget is kérdezek
.
Ráadásul lehet rosszul is írtam:
szóval a ddns-t csak akkor állítanám be, ha nincs rá alternativa (pl. olyan progi amit írtam, hogy a dinamikus IP-m mikor új címet kap akkor azt megkapom emailben (ilyen progiról már hallottam valakitől, csak azért emlegetem ezt)
Azt láttam hogy az dsm-ben van lehetőség a ddns-re (itt be tudom állítani a ddns-t, vagy azt routeresen kellene beállítani)
-
schumi
aktív tag
hali !
olyan kérdésem lenne, hogy tudtok-e olyan progiról, ami dinamikus ip esetén, ip-cím váltásnál lekéri új ip-met és elküldi emailben, vagy bármi alternativa, ami közli velem az ip-címem, neten keresztül jó lenne...
(usb station 2őm van, és azt szeretném távolról is mindig elérni, még ha épp 10 percel ezelőtt ip-váltás is volt, ha ddns-t beállítom akkor az csak az usb stationnek ad fix ip-t, vagy a routeremre kell azt beállítnai (nem vagyok nagy szakértője a témának, így bocs ha evidens dolgokat kérdeztem
)
előre is köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Star Trek
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Raspberry Pi
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- BestBuy topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- További aktív témák...
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Lenovo X1 Yoga G6 i7-1185G7 32/512GB SSD FHD IPS Touch Win11 (lízingelt)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó ÚJ csak bontott állapotban lévő Xiaomi Redmi 13C 4/128GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest