- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Google Pixel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Borisz76
nagyúr
-
Patice
Topikgazda
válasz
Gulyopapa #31952 üzenetére
Király!
Ennyi hsz. után már komolyan kíváncsi vagyok egy rövid leírásra a problémáról.
(#31953) bozsozso:
Ha megvan mindkét NAS és egy hálózaton vannak (praktikusan ugyan abba a routerbe dugva), akkor ha a Synology-n már megvan a kötet létrehozás, akkor pl. Samba megosztással fölcsatolható hálózati mappaként a D-Link a Syno DSM-jében. Ha ez is sikerült, akkor átmásolod az adatokat és a két NAS elintézi egymás között.
-
eszakas
őstag
válasz
Gulyopapa #31940 üzenetére
Én a rúterben gondolom a hibát. Nekem egy csomó dolgot be kellett vinni kézzel a "Virtual Servers" opció alatt kellett kinyitnom egy csomó portot, hogy működjön a dolog. A reseteléssel ezek törlődhettek nálad. És a W10-ben elindítanék egy hálózati hibaelhárítót.
-
gyugyo79
addikt
válasz
Gulyopapa #31938 üzenetére
Mit adott vissza eredménynek? Felsorolta a megosztásokat?
pld:
\\gulyocloud megosztott erőforrásaiMegosztási név Típus Használva, mint Megjegyzés
-------------------------------------------------------------------------------
video Lemez xyz megosztott mappa
home Lemez home
megosztas Lemez xyz megosztás
A parancs sikeresen végrehajtva.vagy :
53. számú rendszerhiba történt.
A hálózati elérési út nem található.
--------------------------------------------------------
? -
-
gyugyo79
addikt
válasz
Gulyopapa #31912 üzenetére
A windows gombot le kéne nyomni és utána beírni ezt :
Speciális megosztási beállítások
-> utána enter
Itt mit látsz? Ezt ?Vagy a Vendég vagy Nyilvános az aktuális profil?
Utána windows gomb megint és írd be hogy:
hálózat állapota
-> utána enter
Itt van egy olyan, hogy a kapcsolat tulajdonságainak módosítása erre nyomj rá.
Itt a gép észlelhetővé tétele résznél a kapcsoló legyen BE állásba ha nincs. -
bozsozso
őstag
válasz
Gulyopapa #31909 üzenetére
Windowsban:
Intézőben Ez a gép jobb klikk majd tulajdonságok.
NAS-ban sajnos nem tudom, mert még csak most leszek tulajdonosa egy syno nasnak. Bár ez nem biztos, hogy segít nekem dlink-ben System management/device menüben van ahól változtatható is.
szerk.: lehet idióta kérdés, de a nas ugye a routerbe van dugva. bocs nem olvastam minden választ, hozzászólást csak ez jutott eszembe.
-
-
Patice
Topikgazda
-
Madwe
nagyúr
válasz
Gulyopapa #31890 üzenetére
Mikor tetted a upc-t modem módba? azt nagyon helyesen tetted amúgy, gondolom nem azon nézted eddig a dhcp poolokat stb. Viszont miután modembe tetted, azután kapcsolj ki minden hálózati eszközt. Először a modemet, majd a routert kapcsold be, ha felállt utána a nast meg minden egyebet. Az is okozhatott kavart...
-
Patice
Topikgazda
válasz
Gulyopapa #31885 üzenetére
Az eddigiek alapján:
A NAS-nak a DSM-ben fix IP van beállítva.
A médialejátszónak fix IP van beállítva.Ezeket én inkább a routerben állítanám be, ahogy korábban is írták MAC cím alapján, adress reservation-nel. Én javaslom, hogy a fix eszközöknek mindnek állíts be ilyen fenntartott belső IP-t. (NAS, Asztali gép, médialejátszó, stb.)
Ha a Win10 is most lett telepítve, akkor nagy valószínűséggel az alap, nyilvános hálózati beállításon van. Ez az otthoni belső hálódon nem jó beállítás, át kell rakni magánhálózatra. Csekkold!
+ Azonos munkacsoportban (elnevezés alapból pl.: WORKGROUP, vagy MUNKACSOPORT) kell lennie az asztali Win10-es gépednek és a NAS-nak is, meg akár a médialejátszódnak is, ha használsz Win-es Samba (SMB) megosztást. -
Madwe
nagyúr
válasz
Gulyopapa #31883 üzenetére
Ez alapján jól van beállítva a nas s a router is (annyi, h ha routeren reservation poolba tetted a nast, akkor nason jobb, ha sima dhcp-re teszed, nem manuálisra, késöbbi környezetváltozások miatt, d eha minden marad, maradhat ez így is.
Ahoz hogy a windows intéző és a total commander lássa a nasod, fel kell csatolnod hálózati meghajtóként külön külön a megosztási mappáidat. Ezt pl a windows intézőben tudod megtenni, bal oldalt az Ez a gépre jobb klikk - hálózati meghajtó csatlakoztatása...
Itt először adj neki egy betüjelet - pl v majd add meg az elérési utat, pl: \\192.168.1.103\video
Ezután csatlakozz, kérni fogja a username/jelszó párost, azt add meg, alul pipáld be h jegyezze meg a hitelesítő adatokat, s innentől kezdve látni fogod azt a megosztási mappát. A többi mappádra külön külön ezt újra el kell játszanod.
Ha a win intézőben felvetted, a TCben is látni fogod az adott betűjellel.A winsszervered hülyült meg gondolom, azért nem tud csatlakozni a nasra úgy ahogy te próbálod - ahol a hálózati helyek között szerepel s úgy mennél rá, a nasod nevére kattintva. A wins amúgy egy bughalmaz, azt szerintem felejtsd is el.
Maradt a médialejátszód, ott meg kéne valahol keresni, h mi alapján látja a nasod - ha smbn, akkor ott valszeg vagy a régi ip címe van megadva,m vagy a wins neve, ami valamiért vacakol nálad. ezt kéne átírni a nas jelenlegi ip címére.
Ha dlnaval csatlakozik, akkor ott lehet valami gond (bár szvsz az se preferált, ha van smb akkor azt használd)
De ebben sokat én nem tudok segíteni mert nem ismerem a médialejátszót, csak sejtéseim vannak hol lehet a gond -
eszakas
őstag
válasz
Gulyopapa #31879 üzenetére
Énszerintem a TeamViewer alkalmazással meg lehetne nézni. Ezt a gazda gépedre kellene telepíteni.
Aki elvállalja azt beengeded a rendszeredbe de ezzel nem adod át a jelszavakat mert azt te írhatod be.
Nekem is W10 van nagyon jól kezeli a mappákat, de a hálózatfelderítést be kellene kapcsolni itt is.
Ruter típust is jó volna tudni. -
Madwe
nagyúr
válasz
Gulyopapa #31879 üzenetére
Első körben akkor írd le nekünk a következő ip címeket pls:
routered ip címe, ahol bejön a webes felülete
routereden a dhcp pool
routereden a nas ip címe ami a dhcp reservationben szerepel (esetleg a médialejátszódé is, ha az is szerepel itt)
nasod ip címe, amin bejön a dsm
nasod lan beállításai, melyet a vezérlőpult-hálózat-hálózati interfész-lan 1re böksz majd szerkesztés gombot megnyomod -itt dhcp vagy kézi szerepel? ha kézi, akkor milyen értékekkel?
médialejátszód ip címe ha meg tudod nézni, valamint a tipusaEzek alapján el lehet indulni.
-
Patice
Topikgazda
válasz
Gulyopapa #31856 üzenetére
Ezek alapján jól tippeltem, a router reset alapállapotba állított mindent, többek között a DHCP tartományt is. Neked meg úgy néz ki el volt mentve böngészőben az elérési út, ami nem egyezik meg a router által kiosztott IP címekkel, persze, hogy nem érted el.
(#31862) Gulyopapa:
Ha asztali gépen hálózati meghajtóként volt felcsatolva, akkor ott is érdemes a korábbi csatolásokat bontani és újra felvenni. Ezután már kellene, hogy lásd akár fájlkezelőből, akár TC-ből.
A média lejátszó is a routertől kapott új IP címet, ráadásul nem tudjuk, hogy ki és hogyan állította be neked a NAS-t. A routereddel és annak kezelésével is érdemes kicsit mélyebben megismerkedned, hogy ha hasonló probléma adódik, akkor tudd magad is orvosolni.Pl. a legtöbb routerben van konfiguráció mentés. Egy alapos beállítás után ha csinálsz egy ilyet, akkor reset után csak vissza kell tölteni és minden a régi egy reboot után.
(#31870) Gulyopapa:
Ezért írtam korábban, hogy a csatolásokat bontani kellene (a Win ilyenkor "elfelejti" a korábbi beállításokat) és utána újra fölvenni a NAS megosztásait hálózati meghajtóként fájlkezelőben.
(#31871) Gulyopapa:
Már elnézést, de itt mindenki akkor ír ide, ha van ideje és akarata. Olvasom rendszeresen a fórumot, de nem állandóan lógok itt, mint pl. most munkaidőben.
Szóval kérjük szépen a türelmedet!
Tudjuk, hogy nem olyan egyszerű az elején, de ezen érdemes mindenkinek "átesnie" / felszívni a tudást router / NAS / hálózat témában, mert ahogy látod, elég egy esemény is, hogy mindent összekavarjon.
Az összefoglalóban is leírtam, hogy erősen ajánlott mindenkinek, akinek NAS van a birtokában, a routerével és annak beállításaival megismerkedni, mert alapvető dolog.
Szerintem.Szerk.:
(#31875) envagyok:
Asszem erre találták ki a VPN-t. Reméljük az nincs tiltva.
-
törölt tag
válasz
Gulyopapa #31871 üzenetére
Azt se tudjuk hogy ftp vagy simán egy felcsatolt megosztott mappa, hogy a media player milyen, mit futtat, és valszeg innen igen kevesen fogjuk tudni ha valami ritkább változat, hogy a szerver címet hol kell megváltoztatni, simán lehet hogy a player is rossz ipt kap, ha fix volt, így megint nem fog működni... egyébként a tchez itt a vizuális segédlet... Hacsak nem ftp vagy társai.
Ahogy írják, egy áramszünet keresztbe kasul szpathat be ha nem addsz fix ipt rendesen, vagy addsz, de a dhcp tartományból és annak is az elejebol...
Persze hogy a router nem ludas, jól működik, csak más hálózat volt beállítva, most meg nincs semmilyen. Az eszközök szempontjából ez kb a másik városba koltozol tipikus esete, aztán vered az asztalt, hogy bár senkinek se szóltál, a leveleit mindenki rossz helyre küldi...
A routert be kell állítani, annak remélhetőleg van itt topikja szintén, de javaslom én is, hogy aki először csinálta neked, azt hívd vissza, és figyelj közben...
-
Madwe
nagyúr
válasz
Gulyopapa #31871 üzenetére
1. Amikor a webes felületen eléred, ott nézd meg az ip címét a nasodnak.
2. A windows intézőben a felcsatolt mappáknál nézd meg a régieket, pl:
\\192.168.0.15\video volt a v
\\192.168.0.15\zene volt a zmíg most már 192.168.1.17 a nasod ip címe, ezért először jobb klikk a régi, nem működő mappákra, majd kapcsolat bontása. Ezt mindegyikkel tedd meg ami a nasodra mutatott. Ezután jobb klik az Ez a gép-re, hálózati meghajtó csatlakoztatása, add meg a betüjelet (v) majd az elérési utat (\\192.168.0.15\video) ezután kérni fogja a username jelszó párost az első beállításánál - alul pipáld be h jegyezze meg!!!, s utána ha minden jól megy felcsatolta. Innentől kezdve a TC is látni fogja a helyes eléréssel.
Média player beállítsaiban nem tudunk így segíteni, a konkrét tipust kéne hozzá tudni, s akinek van olyan, az megmondja majd a tutit.
Btw azt majd nézd meg a nason a vezérlőpult-hálózat-hálózati interfész-lan1-szerkesztésnél h fix vagy dhcpn van e a nas. (nem tudom pontosan így vannak e magyarul, én úgy semmit nem tudok használni, angolból fordítottam úgy ahogy, de nagyjából ilyet keress)
Ha dhcpn van, akkor a routereden a dhcp reservationbe be kell állítanod a nasod mac címét erre az ip címre fixen, különben újraindítás után (vagy router vagy akár nas) el fog mászni, s megint nem fogod elérni.Ezek leginkább hálózatismereti dolgok, nem baj h nem értesz hozzá, de vki anno ezt beállította neked gondolom? ő már nincs a képben
ki lehet belőle kupálódni, de nehéz mindenre kiterjedő választ adni, főleg ha még az elméleti részen is vannak gondok - megintcsak nem gond, én se értek pl annyira az autoszereléshez
-
törölt tag
válasz
Gulyopapa #31862 üzenetére
mivel a subnet változott...
http://192.168.0.102:5000/index.cgi
Start ip address 192.168.1.100Gondolom a TC is a rossz címen keresi, a lejátszó is a rossz címen keresi... Ezeket mind át kéne lökni az új szerver címre, azt meg fixre kéne tenni neki...
Lehet egy buta kérdésem? Egy ezek szerint nem általad konfigurált routert miért reseteltél, és miért hitted hogy kapcsiból működni fog? Ez egyáltalán nem plug and play témakör sajnos
-
Madwe
nagyúr
válasz
Gulyopapa #31859 üzenetére
Legyen a routered dhcp poolja ugyanott, ahol a nasod van - ha most nem tudsz csatlakozni, valószínű a nason állítottatok be anno fix ipt (amit én pl sose javaslok, pont ilyenek miatt is).
Azaz ha pl a 192.168.2.55 volt a nasod címe, akkor állítsd be a routered, h a 192.168.2-es subnetet használja ő is, majd router restart, s utána nas restart. -
Patice
Topikgazda
válasz
Gulyopapa #26558 üzenetére
Hát, a 112j már nem mai vas, de nem is használhatatlan, ha kicsit "alkalmazkodsz" a képességeihez.
Pl. Képek feltöltéséhez én a Syno Photo Station Uploader alkalmazását használnám, amivel a képek konvertálását adott PC végezné el - feltehetőleg gyorsabban - és a NAS-ra már csak a konvertált képeket másolja át.
Szolgáltatásokból és telepített csomagokból is csak a legszükségesebbeket tenném fel rá, és lehetőleg minimalizálnám a DSM-be való belépések számát.
Ha torrentezel is vele, akkor azt is le kell szabályozni, mert ez tudja a legjobban visszafogni a NAS-okat.
-
Patice
Topikgazda
válasz
Gulyopapa #8484 üzenetére
Hogy normális-e? Csak gondolj bele, hogy minek a sebessége befolyásolja ezt.
1. Az otthoni neted feltöltési sebessége. (A valós.)
2. A 3G kapcsolatod letöltési sebessége. (Helytől és szolgáltatótól erősen függő sebességeket tudsz elérni.)DS Photo+-szal elérhető a NAS. Ahhoz a fiókhoz, amivel belépsz a mobil app-on keresztül, meg kell adni előtte a DSM-ben a jogot a DS Photo használatához. Aztán nem árt körbenézni még otthon a DS Photo-ban sem!
(Ott is lehet jogokat állítani!)
(#8485) Gulyopapa:
Jogosultsága van a photo mappához az adott usernek?
(#8489) sutyiboy70:
Én ezért csináltam minden hálózati eszköznek saját felhasználónevet és jelszót. Így könnyen állítható, hogy melyik eszköz mihez férhet hozzá és hogyan (csak olvasás, vagy írás és olvasás is.) Köztük van a PC is.
PC-re amúgy én a hálózati mappák felcsatolását javaslom. Igaz ugyan, hogy nem lehet egybe az egész NAS-t felcsatolni, hanem csak a megosztásokat ('alap mappákat') vagy almappákat, de nekem eddig szinte problémamentes. Néha nem tudja beinduláskor a gép egyből felcsatolni mindegyiket, de rákattintva tud kapcsolódni, felcsatolja egyből.
-
Rick4
félisten
válasz
Gulyopapa #3331 üzenetére
1. kérdés: Egy szobában ülsz a nassal, vagy legalábbis egy belső hálón vagy, vagy kívülről próbálkozol?
2. kérdés: Ha kívül vagy, milyen nettel használod a tabot?
3. kérdés: A 240-es netnél 240 az lefelé jön, de mennyi felfelé?
4. kérdés: Milyen filmet nézel pontosan? (egészen pontosan)
5. kérdés: Ha egy hálóban vagy a nassal, milyen routert használsz? -
-
-
Patice
Topikgazda
-
prono
csendes tag
válasz
Gulyopapa #2091 üzenetére
igazság szerint jó, csak kíváncsi vagyok erre is ... ill. titkon reménykedem, hogy esetleg abban több lehetőségem van időzíteni a letöltéseket (pl: ha lejött minden letöltés akkor ne seedeljen tovább vagy esetleg seedeljen, de csak este 10-ig) Minimális lehetőség van a Download Station-ben is, de jobb lenne több ...
-
-
-
Patice
Topikgazda
válasz
Gulyopapa #2029 üzenetére
Akár..
Bármit, amit a gépeden bedobálsz, vagy módosítasz, azt "tükrözve" követi a NAS tartalma is.
És ezt bármely eszközről megteheted. És oda-vissza is működik: ha a NAS-on dobsz be bármit a megfelelő eszköz DS Cloud mappájába, akkor az szinkronizálódik a másik eszközre is.
-
Razermazer
őstag
válasz
Gulyopapa #2003 üzenetére
Hát akkor rajta, mondjuk az 30k és tényleg erős,(az n900-at ki se tudod használni szinte nincs is olyan adapter még forgalomba se, de ha a jövőre gondolsz mindenképp a legjobbat kell venni, tehát 4-5-évben) neked a 4300-as tökéletesen megteszi.
Nem tudom mennyit szánsz rá, de a 4300-as ár/teljesítmény aránya kiváló. Én ezt a típust csak azért ajánlottam, mert az 1043 utóda és mivel azzal megvoltál elégedve. Te döntöd el egyikkel sem lősz mellé.Bolha Egyetértek a DLNA egy nudli sose használtam és mégis minden megy tv-n gépen keresztül szépen.
-
Razermazer
őstag
válasz
Gulyopapa #1996 üzenetére
Raid edition4 -es vinyót
jó drága, de nekem például az első széria van a raid 3-as és 3 éve megy 1 darab bad sector sincsen rajta és gyors.
Nem feltétlenül a green vinyó a lassú, tény és való nem gyors, de ha ennyire lassú, az lehet a router gyengesége is ám, nagy forgalmat nem tud lekezelni ennyi. Mondtam én hogy kell oda egy gyorsabb router is.
Ha van valaki akinek van jobb routere(odaadja egy próba erejéig) és kitudod próbálni szerintem tedd, aztán majd akkor döntsd el, hogy mit veszel vinyót vagy routert.
Mondtam, hogy vegyél egy wdr4300-at töredéke a vinyó árának, minden problémád megoldódik. -
Razermazer
őstag
válasz
Gulyopapa #1939 üzenetére
Ja csak köröket ver az 1043d-re minden tekintetben, újabb, gyorsabb, erősebb(használhatóbb a gyári firmware is).
De egyébként nálad egyértelműen a router gyengesége és a gyári firmware használhatatlan mivolta az okok forrása. Ezt elhiheted, hogy én sem gondoltam volna, ahogy megkaptam az asus routert vágtam majdnem ki az ablakon, mert egy fabatkát sem ért a gyári firmware, customot rátettem és egy isteni ketyere lett belőle.
Ismétlem nem kell hozzá gurunak lenni, a routereket el sem lehet rontani, mindegyiknek van biztonsági visszaállítási képessége a rom, azt nem tudod elrontani és lehet kezdeni elölről ha elrontottál valamit, a firmware flashelésben.
De ha ennyire elzárkózol tőle, akkor tök mindegy milyen routert veszel, mert azt a teljesítményt, stabilitást, gyorsaságot sose fogod elérni egyikkel sem. Szóval tessék a fórumban bátran kérdezni, segítünk, segítenek ha kell szájbarágósan. Az alapokat azért nem árt átolvasni.Más a másik routert betenni a fő router mögé, meg azért van értelme, mert például lehet access pointként is használni, repeaterként is ami sokkal jobb, mint bármilyen usb-s ketyere, drága pénzért. Lefedettsége jobb stabilabb jelet ad, előszeretettel használják ott, ahol már semmilyen jel nem megy át én is ilyet tervezek, hd streammel így tutifix nem lesz gond. Természetesen a routerek ez a funkciót csak cutsom firmware-el tudják legalábbis a legtöbbjük, azért akad olyan is, amelyik a gyári firmware-ben is tudja.
-
Razermazer
őstag
válasz
Gulyopapa #1931 üzenetére
Sajnos attól nem lesz jobb pláne ha center sugárzó, márpedig ezek azok mind. A wifi mindig zsákbamacska, rengeteg tényező befolyásolja, hogy jól megy vagy nem.
Akkor egy wdr4300-at ajánlok fényévekkel jobb a mostaninál és 17k-ba kerül, hidd el jobb lesz, annak az antennái is jobbak.
Ha lenne időm én beállítanám neked, de sajnos kapacitásom nincsen erre, ha van időd a router fórumában olvasgass utána, nem olyan ördöngösség az. -
Razermazer
őstag
válasz
Gulyopapa #1905 üzenetére
Szia Gulyopapa
Milyen routert mindenképpen asust, neked az rt-n56u tökéletesen megteszi és akkor 5-évig jó vagy(24ezer valahányszáz) firmware frissítése pofonegyszerű(linux rendszerű, de az adminisztrátori oldalon a firmware feltöltésnél kell csak betallózni a firmwaret és mindent megcsinál maga a router, ha kell segítség benne keress meg privben, már ha ezt a típust választod).
Vagy ha a tp-link bejött akkor tp-link wdr4300-as, oda egy kicsit több tudás kell linux téren,(vargalex-et keresd ő a guruja) mert magában a gyári firmware fabatkát sem ér, ugyanez vonatkozik az asusra is, csak custom firmware-el lehet kihozni a teljesítményt és a használhatóságot, ezekből az eszközökből.Az 1043nd már elavult konstrukció nincs mit szépíteni az utód a wdr3600 vagy wdr4300 egyik sem egetrengető összeg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Milyen légkondit a lakásba?
- Bittorrent topik
- Milyen monitort vegyek?
- Légies iPhone halvány színei
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Quadro FX 570 eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest