- iPhone topik
- Légies iPhone halvány színei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
nlq
aktív tag
válasz
brumi1024 #14530 üzenetére
doglott syno tapasztalat..
multkor 1 ugyfelemnel volt hogy ledoglott a nas (DS414 3 winyo SHR ben) persze amig a gar szervizben volt addig is szukseg volt az adatokra...
probaltam az 5021 es rendszer alatt hasznalt egy 4528 as xpenology ala feltolni (ott elvileg van downgrade)
de az xpenology formazni akarta a rendszert igy az kiesett...
csinalhattam volna linuxot es az alatt osszerakni a raidet aztan igy lementeni, de vegul gondoltam egyet es egy masik ugyfelem1511+ synojába dugtam be
itt egybol felajanlotta hogy migranom kellene, ami rendben meg is tortent, es lementettem az adatokat...mikor visszajott a gar szervizbol (4 het volt igaz a karacsony is beleesett)
fogtuk az eredeti winyokat, bele az uj nas-ba es ujra migraltuk a DS414 re es minden adat megvolt ..
(a konfig azert nem, mert az eredeti nas hibaja az volt hogy install utan 1-5 percen belul elkezdett sipolni es konfiguracio elveszett alapotot mutatta a rendszer)en az alabbiakat vontam le az egesz dologbol:
1., syno nem syno...
2., en nem updatelem magasabb verzioszamura a rendszerem mint amilyen az aktualis legfrisebb xpenologybrumi: neked most pont a legjobb idoben halalozott el a cucc (sic!), hiszen xpenology verzioszama most egyezik a legujabb syno verzioval...
-
Tido
aktív tag
válasz
brumi1024 #14527 üzenetére
Hol vetted? Mert a legtöbb helyen két év garis. Úgy értettem, hogy 220ból ki, hagyod pár percet pihenni, majd bedugod, és bekapcsolod (magyarul, hogy nem resetből indítod, hanem hidegindítással).
Szerintem a lejatszo.hu szervizeli is. De ha nem garis, akkor fizetős lesz. És lehet, hogy jobban jársz ár értékben 2 év garival egy 214se-vel. Csak gondolom ez téged nem boldogít, mivel plusz költség.
Tudtommal nem gyakran szokott maga az elektronika meghibásodni, de mondjuk x millió darabból sajnos előfordulhat, és sajnos te fogtad ki ezt.
Illetve a túlfeszültség is kikészítheti persze, de az meg nem szokott csak az elektronikánál megállni, ha az volt. -
Tido
aktív tag
válasz
brumi1024 #14521 üzenetére
Akkor gyorsan írj! Mert ennek azért helyre kellett volna pofoznia. Annyi szerencséd lehet a dologban, hogyha ugyanolyat kapsz, akkor a merevlemezeket be tudod helyezni ugyanúgy, és akkor ha jól migrálod, akkor semmilyen adatod nem veszik el.
Egyébként Assistant így sem látta? hátha csak az OP rendszert kell újra raknod. Mondjuk én akkor is gariztatnám az tuti.
-
-
válasz
brumi1024 #13528 üzenetére
mit gondolsz, nekem mi volt az első gondolatom, amikor elkezdett fogyni a hely?
mai Cloud Station fejlemények - hátha valakinek érdekes lesz:
- 8:20 - 40GB / 30k file szinkronizálásának megkezdése (+ média indexing párhuzamosan - ettől nyilván lassabb lett). 986.1G szabad hely
- 16:50 - szinkronizálás befejezése. 968.4G szabad hely. azonban a syno-cloud-clientd process még fut, és teker veszettül.
- 19:40 - syno-cloud-clientd végre elalszik, ill. a NAS sem tekeri a HDD-t. 985.8G szabad hely.vagyis 8.5 óra szinkronizálás alatt megzabált 18GB tárhelyet (a szinkronizálandó folder 45%-a), amit aztán szűk 3 óra alatt visszaszolgáltatott. őszintén szólva, marhára nem értem, de mindegy
most pár napig használom így, aztán meglássuk.
-
-
Patice
Topikgazda
válasz
brumi1024 #12823 üzenetére
Itx alapon építkezve, max. 4 HDD-vel egész jó a választék. Több HDD-vel már nagyobb ház kell meg olyan ITX lap amin sok Sata csati van.
mATX alapon is lehet építkezni csak akkor a kompaktság sérül. A fogyasztás alacsonyan tartása sem olyan vészes csak nem olcsó.
Végeredményben ugyan közel vagyok árban egy gyári 4lemezes NAS-hoz, de azért nem ugyan az a teljesítmény kb. ugyan olyan fogyasztással.
-
Patice
Topikgazda
válasz
brumi1024 #12814 üzenetére
Szabad.
2012 végén vettem (amikor megjelent) egy DS213-as NAS-t. Megismerkedtem ezzel az egész világgal, megismertem mit tud, tök jól működik a mai napig. Amikor vettem, akkor még csak a 2 TB-os RED-ek voltak elérhetőek. Rá kb. 1 évvel ugyan annyiért vettem bele 3 TB-osakat, mert már szűk volt a 4 TB.
Most már kezd szűkös lenni a 6 TB is. Hogy mire használom? Állandó fájl elérés, fájlmegosztás, médiakiszolgáló, torrent, fájlok biztonsági mentésének helye, zenelejátszó is volt egy időben, ha saját házba költözünk, akkor a biztonsági kamerákat is erre kötném.
A szűkösség megoldása ugye kétféle lehet: vagy nagyobb vinyókat veszek bele, vagy többlemezes NAS-t veszek.
Nagyobb lemezekkel csak az áruk a problémám.
Várom (várhatom), hogy csökkenjen az áruk, de nem csökken, stagnál, de nem csökken. De addig megoldásra van szükségem.
A többlemezes NAS jó megoldás, de a gyári Synology vas szintén drága. Alternatívák után néztem. HP Microszerverről tudtam már akkor is, amikor a NAS-t vettem. Igen, ez opció volt sokáig, de az is félig gyári cucc, spéci alaplappal, spéci táppal, ami a jövőre nézve (számomra) nem túl nyerő. Ezért egyedi, többlemezes NAS építése mellett döntöttem.
Ennek a döntésnek más okai is voltak:
- A HDD csere miatt már rendelkezésre állt 2x2TB + 2x3 TB, és időközben lett mindkét fajtából még 1-1, szóval HDD-m van. Ezeken ugyan van adat (biztonsági mentések), de meg tudom oldani, hogy a beköltözés idejére letörlöm a nem fontos adatok mentéseit.
- A DS213 nem egy alap NAS, de a torrentezéssel együtt számomra kevés, mellette kicsit lassú (mihez képest persze, én vagyok csak ilyen 'hardcore' user - többet akarok, aminek persze ára is van)
- Az épített NAS komponensei idővel cserélhetőek, frissíthetőek, mert szabvány PC alkatrészekből kezdtem el építkezni.Lehetőleg kompakt kivitelű és csendes, energiatakarékos gépet akartam összelegózni. Most itt tartok:[link]
A hardver kész.Az OS-en is agyaltam sokat, eredetileg csak az XPenology volt képben a NAS-om után. Most ott tartok, hogy a jövőt állóság és az épített gép erőforrásainak minél jobb kihasználtsága miatt Linuxot tervezek rárakni, amire menne egy Open Media Vault, meg esetleg egyéb, desktop felhasználást is lehetővé tevő kiegészítés.
A részleges desktop felhasználás addig lenne csak, amíg nem lesz keretem asztali gépre.
(Közben HTPC-t is építek csak médialejátszásra, ennek is már megvannak a darabjai, csak a házra várok jelenleg.
)
-
batagy
őstag
válasz
brumi1024 #4793 üzenetére
Engem sok olyan zavar, ami másokat nem, pl. cégben egy közel ülő kolléga asztali lámpája is sípol, amit én ide hallok, de ő valszeg semmit se hall belőle.
Tapasztalataim szerint a Scythe Quiet Drive sokat segít, a sípolós vinyókon és a seek zajon. 3.5"-es vinyóknál biztosan. Pl. Samsung HD204UI-ra gondolok, ami olyan hangos mint egy repülőgép.
Eleve halk 2.5"-es egylemezes vinyóknál már nem számottevő a különbség, de szerintem ott is számít. Nekem Toshiba MQ01ABD050-ek vannak.
Viszont WD Red-em még sosem volt, így közvetlen tapasztalatom nincs, csak ahogy itt írták / írtátok korábban, az már eléggé halknak mondott.
Szóval lényeg a lényeg, szerintem számít, de simán lehet hogy a Synology és WD Red kombinációval csak fölöslegesen variálok vele, de engem mégis megnyugtat ha fennáll a lehetősége. Legalábbis a Scythe cuccom megvan már régebbről és 2.5" vinyó is.
-
batagy
őstag
válasz
brumi1024 #4701 üzenetére
Valóban jó tipp lenne a DS213 is, de már nem lehet kapni, kifutó.
Azzal is egyetértek, hogy ez eSATA gyakorlatilag fölösleges.
Viszont elérhető már a DS214 és a DS214+! Előbbi 512 MB RAM-os, utóbbiban 1GB RAM van. Viszont a design tekintetében a DS214+-on nem annyira tetszik az új előlap, ennél a két vinyós elrendezésű előlapnál nekem jobban tetszik az "egybe" előlap, mint a DS214/DS213j.
-
válasz
brumi1024 #4439 üzenetére
Nagyon durvul a helyzet.
afp...
Nos akármi is az, most úgy jön be mint a villám. Köszi a segítséget.De változatlanul csak így jön be:
/volume1/homes/admin/Downloads/torrents=afp://192.168.0.113/homes/admin/Downloads/torrentsEzzel nem tud mit kezdeni.
/volume1/home/Downloads/torrents=afp://192.168.0.113/home/Downloads/torrentsNem tudom mi lehet a hiba. Már csak "azértis" érdekelne.
-
-
válasz
brumi1024 #4418 üzenetére
Köszi! Ez már kiindulási alap. Görcsöltem vele. Eddig eljutottam, de legalább nem utasít vissza.
Nekem így néz ki:
/volume1/homes/admin/Downloads/torrents=smb://192.168.0.113/homes/admin/Downloads/torrents
Nem lehet, hogy valami samba beállításnál be kellene kattintanom valamit? Hol lehet még ezen kívűl tesztelni a linket. smb://blabla...
-
-
válasz
brumi1024 #4415 üzenetére
Csúcs
Akkor biztosan meg tudod mondani, hogy amikor a GUI-ról akarod a tartalmazó mappát megnyitni, nekem hibát ír ki. Be kell állítani a programban a NAS elérési útját, ahová a fájlokat tölti le. Nos. Azt már tudom, hogy hol kell, de sehogyan nem akar összejönni, hogy mit is kell oda beírni.
-
Patice
Topikgazda
válasz
brumi1024 #4171 üzenetére
Ilyen felhasználási körre én is már combosabb routert vennék.
Gondolkodtam is már a 1043-as cseréjén, de egyenlőre még nem ez van soron.
Alakul nálam is a több szint + több wifi-s eszköz, de még jó elhelyezéssel bírja a 1043-as is a wifi-t tolni.
A többi eszközt meg szerencsére be tudom kábelezni, a portjai meg gigabitesek, szóval még nem ez a szűk keresztmetszet.
-
Möhe
addikt
válasz
brumi1024 #4163 üzenetére
Transmission 2.82-t használok,nem a DS-t.
De a regisztrációmnál még csak letölteni sem tudtam. Valami gebasz volt náluk,mert én már mindenféle dolgot kipróbáltam,kezdve attól hogy más hardverrel,másik harvder másik szolgáltatónál, másik accal én gépemről (ez az egy működött) ergo az én accomal volt valami ,ezt jeleztem is feléjük. Azóta fixáltak valamit (staff 2 szóban válaszolt) és most minden jó, kivéve ha nem. -
Loboda
senior tag
válasz
brumi1024 #2321 üzenetére
Ebbe segíts légy szíves, miként kell beállítanom!
Nem akarom routerként használni a T-töl kapottat, van normális eszközöm ami eddig tökéletesen működött (TP-Link TL-WDR4300), be is van állítva rendesen!
Jelenleg így néz ki az egész!
Bejön az optika a Huawei modembe, onnan az internet bemegy a TP-Linkbe, innen mennek a kábelek a pc-be és a NAS-ba, illetve a wifik!
A Huawei kapcsolódik PPPoE-n a szolgáltatóhoz, a TP-Link dinamic IP-re van állítva!Eddig nem volt semmi gondom , a TP-Link intézett mindent PPPoE-n keresztül, a régi T-homos modemen nem keltet állítani semmit!
(#2320) dani3l
Elolvastam, mentettem!
Olyan van még hogy PortMapping Configuration! -
-
Razermazer
őstag
válasz
brumi1024 #2195 üzenetére
Az általad vázolt körülményeket nézve simán, ha a médialejátszó is kap egy jó adaptert, semmi zavaró jel, jó ellenoldal, relative kis távolság kevés akadállyal, kitűnő router ez kell a wifihez
No.01Ezt vettem[link]pontosan 5 métereset nem a 16k-t, kitűnő az ára, pont annyi mint amikor vettem és ennek már vagy 4-éve.
Ha kisebb is elég, akkor érdemesebb a drágább variánst venni, akkor nem olyan érvágás.
]Ismerősöm nagyon régóta ismeri a tulajt, akkor még kézileg egyedül csinálta a kábeleket forrasztgatta. Most már azért van apparátus, de a saját kábelek, még mindig ott készülnek a bolt mögött a műhelyben.
Külföldre gyárt leginkább. -
brumi1024
veterán
válasz
brumi1024 #2020 üzenetére
Köszönöm a válaszokat, végülis a DS213 lett(talán jobban future-proof mint a j-s változat, az első usb3 mindenképp hasznos lenne számomra és mivel asztalon lesz kifejezetten előnyös, hogy nem fehér, de ez az utolsó szempont), és rendeltem hozzá egyelőre 1 db 3Tb-os WD Red-et. Hétfőn veszem át, szóval csatlakozom a klubhoz nem sokára.
-
Elemental
addikt
válasz
brumi1024 #2023 üzenetére
Amiket leírtál, ahhoz bőven elég a j-s verzió. Bár lehet, hogy később, ha felfedezed a nas egyéb szolgáltatásait, akkor kell neki a nafta.
Nekem 212j van, mediaplyert szolgál ki, torrent megy folyamatosan, ftp, gépekről mentek manuálisan rá.
Még sosem lassult be.
Annyit még nem árt tudni, hogy a j-snek 2 usb2-es portja van, míg a simán 2 usb3 és 1 usb2 van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gigabyte B450M S2H + Ryzen 5 1400 kisebb-nagyobb hibával
- Nokia 105 4G (2023) charcoal, Nokia 110 4G (2023) midnight blue
- ASRock B550 PG Velocita + Ryzen 5 3600 + 32GB (4x8GB) DDR4 3600Mhz CL18
- Philips 58PUS8505 Smart LED Televízió,146 cm, 4K Ultra HD ,Android, Ambilight, HDR10+ KIJELZŐHIBÁSAN
- Canon EOS 250D kiegészítőkkel, táskával (CSAK 200 expoval !!! )
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S4 Plus TT 500W
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest