- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Netfone
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- Xperia 1 VII csereprogramot hirdetett a Sony
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kgymac
őstag
Üdv,
a topicban is kereshető, hogy melyik ups megy bármelyik synology-val (6.1/6.2 előtti dsm-eket azért érdemes kiszűrni).Elég visszanézni a poszt lista utolsó 2-3 oldalát. A kereső használata ingyenes.Szerk:
az apc ups szavakra keresve csak 92 találat van, elég az utolsó pár hozzászólást nézni. -
Véreshurka
senior tag
Helló!
A megválaszolt hozzászólástól újabb carddav beállításra vonatkozó információkat nem igazán találtam, így gondoltam rákérdezek, hogy van-e olyan aki már sikeresen beüzemelt egy ilyet androidos telefonnal? Én eddig a következőket csináltam, de sajnos nem működik, legalábbis úgy ahogy én gondolnám, hogy működnie kellene
:
1. letöltöttem a carddav szervert a syno package centerből
2. elindítottam, majd megváltoztattam a port számokat, illetve beállítottam, hogy a http kéréseket irányítsa át https-re.
3. port forwardoltam a megadott protokat a routerben (TCP-re álítottam mind a kettőt)
4. androidon a davdroiddal tudok bűvészkedni csak (nincs play a telón), de a neten is erről olvastam, hogy jól működik
5. megnyomom a davdroidban a hozzáadás gombot, majd kiválasztom a "Login with URL and user name" --> beírom a nas címét a helyes porttal, a felhasználónevet (létrehoztam a nason egy carddav usert aki az alap user csoportban van, valamilyen oknál fogva egy mappára adtam neki jogot, nincs kvóta, csak a carddav app-ra van jogosultsága, nincs speed limit) és a hozzátartozó jelszót
6 kapcsolódik, kéri, hogy adjak meg egy account nevet (először simán, de aztán próbáltam email címmel is ahogy kéri a davdroid). létre is hozza a felhasználót, de semmi nem történik. Nem látom hogy kezdené összegyűjteni a névjegyzékem a telefonról, azt pláne, hogy töltené is fel.
És itt megakadtam, mert belépve a carddav szerver címjegyzékébe (abba a felhasználóéba amit direkt erre a célra hoztam létre) és nem látok benne semmit.
Természetesen a davdroidnak android alatt megadtam minden engedélyt amit kért.
Esetleg valaki ki tudna segíteni, hogy hogyan tovább?
-
zedii
aktív tag
na keresgéltem, de nem jutottam ötről a hatra.
Egy merevlemezem volt eddig, arra létrehoztam egy fiókot. most jött meg a másik hdd és be akarnám tenni mellé, de azt nem szeretném, h amit elsőre tettem be annak az adatai elvesszenek, és azt sem szeretném, hogy az új merevlemez tükrözve legyen. Cél a minél nagyobb hely kialakítása volna. tud vlaki valami linket vagy megoldást, hogy hogyan adjam hozzá?
-
llacee
őstag
Miert nem veszel felujitott hasznalt APCt.Ezek gyakorlatilag ujak.Paneltol kezdve minden cserelve van benne.Van sok ilyen ceg es normalis szinuszost "bagoert" megvehetsz.En igy vettem Apc smart 1000rest, mondjuk akksim volt hozza.A microservert es ket synot switchet router ap-kat tobb mint 100 percig visz.
-
gyugyo79
addikt
Sehogy, azt sem tudom kezeli e rendesen meg sem néztem az az igazság, hogy nem is érdekelt.A NAS előtt ezen csak a switch és a router volt simán mellé raktam a Synologyt nálam nem jellemző szerencsére a hosszabb áram szünetek jellemzően 1-2 mp kimaradások vannak inkább ezek miatt raktam az eszközök elé szünetmentes többek közt van a TV - Műholdvevő - Htpc előtt is egy másik. Még sose volt olyan, hogy a szünetmentes ne bírta volna áthidalni a problémát.
-
Madwe
nagyúr
Szvsz az olcsóbb (100.000 alatti) szünetmentes tápok többet ártanak mint használnak, emiatt már kb 7 éve nem is fordult meg a kezem között. (lecsapja a biztosítékot, ingadozva adja az áramot, hamar meghal benne az akku, akár ki is gyulladhat, villám ellen ugyanúgy nem véd mintha nem lenne stb.)
-
zedii
aktív tag
ok ez megoldódott.
bepipálásra került a felhasználói csoportnál plusz egy szint
Viszont a Carddav Servert továbbra sem sikerült belőnöm, se mobilra se gépre, ha valaki tud esetleg egy leírást, - ami bővebb, mint a synology súgóé - azt megköszönöm.
-
törölt tag
Internet felőli hozzáférés esetén port-forwardolni kell az illető szolgáltatás által használt portot. (... és a tűzfalon is át kell engedni, ha használsz tűzfalat.)
CardDAV esetén gondolom a CardDAV portját. (Alapesetben a CardDAV 8008 (HTTP), 8443 (HTTPS) TCP portot.)
-
Mr Bond 007
őstag
Nincs semmi gond vele, az adataid titkosítva mennek, csak azért reklamál mert saját maga által készített tanúsítványt használ és nem hivatalos fél által kiadottat. (pénzért lehet kérni rendeset a synology-tól vagy erre szakosodott vállalatoktól, vagy ha vissza keresel itt a topikban is volt szó ingyenes -bár kevésbé kényelmes megoldásról is)
-
Elemental
addikt
Szeva!
Ahogyan Multibit is írta, legyen egy routered, gondolom van
Amit még tehetsz, hogy a nason bekapcsolod az automata blokkolást. Én 3 sikertelen próbálkozás/15 percet állítottam be. Ha ugyanazon ip-ről 15 perc alatt háromszor rossz jelszóval próbálnak belépni, tiltólistára kerül az ip.
Amit még érdemes lehet beállítani, hogy a szolgáltatások alap portját megváltoztatod. Ahhoz, hogy elérd netről a nast, a routereden át kell engedned bizonyos szolgáltatások portját, ez a portforward. Ha alap portokat megtartod, azt bárki ismerheti. Ha megváltoztatod, az egy plusz védelem. -
dani3l
őstag
Hat ertelem szerüen amelyikhez oda van irva, annak van. Utobbiban amit linkeltel van ventilator, meg ezeknek a "tornyos" kialakitasuaknak a nagyreszeben szerintem van. De elöbbiben pl nincs, meg amit korabban linkeltem abban sincs. Amiben nincs ventilator, annak hangja sincsen.
Mezga Aladár: Eddig sem a klienssel volt a problema...
-
Nekem egy APC Back-UPS BE700G-GR ES 700VA szünetmentes tápegységen van a Syno plusz router plusz modem.
Ezen van kommunikációs port, és le tudja állítani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo IdeaPad Flex 5 - Érintőkijelző, ujjlenyomatolvasó, USB-C töltés, és ez még nem minden!
- Új, Gamer - ASRock Z690 PG Riptide + Intel I9 14900K + TeamGroup 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- GamerPC - RTX 3060,Ryzen7,SSD,32GB RAM
- Iphone 13 Pro 128 gb (fehér)
- ZBook Studio 15 G8 15.6" FHD IPS i7-11850H RTX A2000 32GB DDR4 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest