- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Google Pixel topik
- Kötelező újdonság kerül a telefonok dobozába e hónaptól
- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Patice
Topikgazda
válasz
hosszug #76899 üzenetére
Jelenleg hogy van beállítva a NAS IP-je?
Ha a NAS-on állítottál fix IP-t, akkor vagy állítsd át DHPC-re, vagy jól jegyezd meg mi az.
Ha a routeredben van fenntartva neki IP, akkor két lehetőség van:
a) viszed a routert is, ez esetben ezt nem kell piszkálnod
b) új routered lesz/van, akkor újra be kell majd állítanod rajta az IP-t
A költözésnél az a lényeg, hogy az új helyen kapjon a NAS netet, hogy a távoli elérések újra működjenek, ill. a többi eszköz is ugyanabban az alhálózatban legyen, hogy elérjék a NAS-t.
Ha van a NAS-nak nete, akkor érdemes manuálisan rányomni a DDNS-nél a cím frissítésére.
NAS-on szerintem kevesebbet kell majd állítgatnod, a routeredet kell majd újra állítanod az esetleges szolgáltató csere miatt. -
hosszug
tag
Sziasztok!
DS218+ Másik lakásba költözés végett kérnék segítséget, hogy mit kell a Nason beállítani?
-
Mátésum
aktív tag
válasz
RockCNC #76880 üzenetére
Szia. Hát, egy barátom csinálta, mert annyira nem vagyok ebben otthon. Quickconnectet kikapcsoltam, beállítottam egy ddns-t, a port forwardot és a port nyitást a routeren viszont nem én állítottam be, de még ezek kellettek. Nekem a videók nem jöttek be a Photos alkalmazásban, illetve megosztáskor, a többi appot nem használtam, így arról nem tudok mondani tapasztalatot. Viszont azóta tökéletesen működik a képek, videók távoli elérése.
-
Borisz76
nagyúr
Szia.
2db lemez , 2 db kötet ha jól olvasom....
Milyen kötet ? Alap ( Basic ) vagy SHR ?Igazából semmi extra nem kell...
Kikapcsolod a NAS-t.
Kiveszed a lemezt.
Beteszed az új , nagyobb lemezt.
Bekapcsolod a NAS-t.
Létrehozol egy új kötetet a lemezen.Beállítások megmaradnak mert :
MINDEN LEMEZEN FENT VAN A RENDSZER !A gond abból adódhat......HA :
telepítettél korábban programokat ( DS Audio , DS Video ...stb. )
Mert olyan esetben HA TÖBB KÖTET is van a NAS-ban, akkor a rendszer megkérdezi, hogy MELYIK KÖTETRE TELEPÍTSE az adott programot.Tehát ezt figyelembe véve....az a kötet ( lemez ) simán cserélhető amire nem telepítettél + programot...csak adattárolásra használod.
-
balpityu
csendes tag
válasz
Dr. Student #76882 üzenetére
Bejelntkezni nem akar a synology crome bővítményel? a host részhez én ezt írom be:
https://192-168-0-16.xxx.direct.quickconnect.to
az xxx helyett a synology quickconnect id legyen elérésed, az ip pedig az nas ip címe.
A user és a password amivel bejelntkezel -
nrbx
tag
Hello, valaki esetleg tudna kuldeni leirast, hogy tudom cserelni egy 2 lemezes NAS-ban az egyik lemezt nagyobbra, ugy, hogy semmi adat, beallitas nem vesszen el? Ket lemez van, mindegyiken 1-1 kotet. Az egyiket szeretnem cserelni nagyobbra. Probaltam klonozassal (Acronis True Image) - nem mukodott, meg neztem ezt a leirast is, de tobb dolog nem egyertelmu benne. Azt hittem egy trivialis dologrol van szo.
-
Dzsekó
addikt
Két tippem van:
1. nyitva van a fájl (sokáig) egyik oldalon és emiatt nem tud szinkronizálni.
2. a conflict fájl eredetijét mindkét oldalon egyszerre elkezdik szerkeszteni-menteni és szerencsétlen cloud sync nem tudja mit szinkronizáljon.
Ha nem túl nagy az adatmennyiség, akkor duplikáld mindkét NAS-on másik mappába és egyik mappát az egyik NAS-ra, másik mappát a másik NAS-ra szinkronizáld egyirányúan.
Ezek csak tippek, majd az okosok megmondják, hogy mi lehet, ha nem ez az ok. -
kgymac
őstag
válasz
Dr. Student #76886 üzenetére
Ugyanaz a felhasználó a pluginban mint akivel belépsz a nas webes felületén ?
Ha nem, lépj be először a webes felületen ezzel az userrel, mert először munkakönyvtárat akar a DS kijelölni, addig sikertelen volt a pluginból a csatlakozás és a hozzáadás. -
Zsivi
tag
Sziasztok,
szeretnék egy kis segítséget kérni. Adott két Synology NAS, fizikailag külön helyen. Be van állítva a Cloud Station ShareSync köztük kétírányú szinkrinizációra, QuickConnect szolgáltatáson keresztül. Az lenne a probléma hogy amikor szerkesztenek rajta egy dokumentumot (főleg excel fájlnál jelentkezik), akkor létre jönnek fájlnev_kiszolgalonev_datom_Conflict nevű fájlok (erről csatolt KÉP). De ez sem mindig csak alkalom adtán.
Valaki találkozott már ilyennel? Miért jönnek létre ezek a Conflict fájlok?
Köszi előre is! -
válasz
Dr. Student #76886 üzenetére
Ezt olvasd el kérlek és utána álom lesz a torrentezés :)
-
Dr. Student
senior tag
-
válasz
A kétlépcsős azonosítás ugye nincs bekapcsolva?
-
válasz
https cím és átirányítás kell neki ha jól emlékszem. Én speciel RSS könyvjelzőt, egyszerűbb.
-
Dr. Student
senior tag
Sziasztok,
Szeretnék segítséget kérni az alábbival kapcsolatosan:
- Download station chrome plugin beállításAz alábbit próbáltam beállítani, de sehogy nem engedi a kapcsolódást.
NAS Download Manager (for Synology)Valami ötlet? Vagy ti mit használtok?
Köszi és Üdv,
-
RockCNC
őstag
válasz
Mátésum #76874 üzenetére
Mit állítottál be a DDNS-be?
Nálam is qwa lassú a távoli elérés.
A DS file és a DS get az gyorsan bejön.
A többi Photos, DS Cam, DS Finder lassan tölt be
Viszont az az érdekes, ha az Arris modem/routerben kikapcsolom a tűzfalat, akkor gyorsan elérem az alkalmazásokat.
DSM6-ban nem volt ilyen problémám.
Lehet, hogy az alkalmazások nem jók?
Android 10 és 12-őn is ugyanez... -
Peace
nagyúr
válasz
Marci112233 #76877 üzenetére
Csak ugye megijesztett a "Always install enterprise-level drives on the FS/SA/UC/XS+/XS series models." felirat, de rohadtul nem lehet már kapni itthon Red PRO 3 TB-ot.......
-
Peace
nagyúr
Sziasztok!
Segítsetek PLZ! [link] WD30PURX ott van a listában és odaírja, hogy "This drive has no vibration sensors and may not be suitable for 24/7 operation in a rack environment."
Viszont ugyanúgy oda van írva a Red-hez is. Ez a Purple is ugyanúgy ellátja a feladatát, ahogy a Red, jól gondolom? Folyamatos működés mellett természetesen. -
Mátésum
aktív tag
Sziasztok. A ddns beállítással a Photos alkalmazás tökéletes lett! Köszönöm a segítséget.
-
Álljon itt egy elrettentő példa az SMR-re: DS220J. Két letöltés megindult, mellette csak olvasás van a köteten. Sima egylemezes kötet, de egy elfekvőben levő SMR lemezzel (WDBWLG0060HBK).
NASCompares SMR-listaroot@Pegasus:~# uptime
09:25:21 up 13 days, 18:48, 1 user, load average: 27.53, 17.96, 14.79 [IO: 26.90, 17.38, 14.26 CPU: 0.62, 0.58, 0.50]
root@Pegasus:~# -
-
Dzsekó
addikt
synocommunity-ben van benne a transmission, hozzá kell adni a csomagforrásokhoz.
-
Marci112233
addikt
Üdvözletem!
Végül az Alza-hoz visszaküldött HDD-vel az lett a helyzet hogy csak jóváíratom velük, ugyanis időközben rendeltem az Aqua webáruházból egy másikat kedvezőbb áron. Ma meg is jött, és egyből felismerte a NAS, délelőtt 10:45-kor indítottam a javítást és 19:52-kor végzett is, így több mint dupla tárhyéem lett a 2x4+2x18TB-al mint a 4x4-el volt.
-
Joshi
titán
Sziasztok. A Synology DS115J-re mennyire ajánlott a DSM 7? Mintha azt olvastam róla, hogy erőforrás igényesebb mint a 6-os. Azt hiszem jelenleg a DSM 6.5 van rajta. Vagy hagyhatom a régebbi verziót is?
-
Érdeklődnék, hogy mennyire ajánlott a NAS-ba ez a típus?
4TB Seagate IronWolf Pro 3.5 7200rpm 256MB SATA3 -
Dzsekó
addikt
válasz
balpityu #76848 üzenetére
SMB1-et tudja a Bh423, tehát az SMB1 bekapcsolását jól tetted (persze nem annyira biztonságos).
Továbbá kell a felhasználónév jelszó páros kötelezően, amely felhasználónak a NAS-on admin joga kell legyen és írási joga kell legyen az adott Scan mappára. Úgy tudod egyszerűen leellenőrizni a felhasználót, hogy belépsz vele a NAS felületére, ha beenged a NAS, akkor jó.
Másik megoldás, hogy FTP-re szkennelsz.Szerk: Ez egy 10 éves gép, a legutolsó firmware 2018-as.
Új hozzászólás Aktív témák
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Robogó, kismotor
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Google Pixel topik
- Óvatosak a németek, de megadóztatnák az online óriáscégeket
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Melyik tápegységet vegyem?
- BestBuy topik
- Kötelező újdonság kerül a telefonok dobozába e hónaptól
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Iphone 14 Pro Max 256GB Független mobiltelefon. OLVASS!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Asus Rog Strix G16
- Iphone 15 Pro 128GB 12 Hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest