- Légies iPhone halvány színei
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Qtya123
őstag
válasz
torma1981 #18842 üzenetére
Már eleve azért is, mert a Q930 esetében a hátsókon is van felső hangszóró.
Száz szónak is egy a vége, ma lesz alkalmam kipróbálni egy Q930B-t atmossal. Meglátjuk hogy térhangzás tekintetében mit hallok majd.Na igen, rendes házimozi hang esetén csak az erősítő annyi, mint a drágább Samsung soundbar... Minimum.
Belegondolva elég durva, hogy úgy 4-600e környékén már egész jó tévéket kapni (igaz elsősorban 65" méretben ezen az áron), de ha rendesen házimozi hangot akarsz hozzá, akkor alsó hangon ugyanennyi, vagy még több is a hangkeltő szett. -
Voice24
őstag
válasz
torma1981 #18835 üzenetére
Te is úgy írsz valamiről véleményt, ahogy én a Samuról, vagyis biztosan nem hallgattad meg az Ultimea-t. Azt továbbra is tartom, hogy a 930/990 cuccok jobbak, mint az Ultimea, de nem annyival, mint amennyivel drágábbak. Aki megteheti, és igénye is van rá, vegye a Samut, mert nyilván nagyobb élményt ad, de egy átlag júzernek, aki a tévézés mellett néha 5.1-es filmeket is néz, bőven elegendő, amit az S80 nyújt. Úgy gondolom, itt is fontos az ár/érték arány, amit fontos szem előtt tartani.
-
fbfro
csendes tag
válasz
torma1981 #18542 üzenetére
Nem volt kamu, csak elfogyott. Kollégám vett is egy olyan kombót amit írtam példaképp. Elvileg holnap, vagy jövő hét elején szállítják neki, hívták is telefonon a sestorból, mert üzletben akarta átvenni, csak a tévét nem lehetett. Így kiszállítják neki mindkettőt.OTP kártyával fizetett, És jött is neki az értesítés az OTPtől hogy vissza fog kapni 17000-et.
-
Gino20
őstag
válasz
torma1981 #17860 üzenetére
"q930. Felette nem nagyon van jobb."
Nem hm-re gondoltam hanem "audiofilebb" SB-re, de nyilván ez sem az az árkategória, mint a Q900.
Az, hogy valakinek nem elég a sub tartomány, azt abszolút megértem. Valószínűleg ez azért lehetséges, mert vélhetően hallott már ~20Hz környéki szubládát is, így nem tetszik neki a talán 40-50Hz, amit jól meg is emel a nagyobb hatás miatt. Mondjuk ha valaki így van ezzel, akkor annak tényleg nem való szerintem semmilyen SB, de persze Ők általában nem is szoktak nézelődni / érdeklődni.
-
Pro!Petya
addikt
válasz
torma1981 #17852 üzenetére
+1
ott valami nagyon nem stimmel!
A Sub nálunk 0-án így is határokat feszegeti pedig nincs szomszéd aki miatt izgulni kéne miattaAz a baj hogy szinte senki se írja le hogy milyen anyag mellett szól sz@rul....
Azért egy rendes TrueHD már szépen jön elő belőle out of the box is nem hogy ha be is van állítva a szobára. Még a streaminges anyagok sem annyira vészesek.#17850fojtviki
Csak az erősítőd majd 2x annyiba került mint a SB, gondolom akkor minimum minőségi studió monitoraid voltak hozzá....
Egyértelmű hogy visszalépés azután egy mezei SB, nem is értem mire számítottál.
Neked amire szükséged van az a Bower & Wilkins 603 5.1 és társai. -
Zolom89
senior tag
válasz
torma1981 #17675 üzenetére
De mi alapján nem éri meg?? Szerintem meg igen is megéri, és nem azért mert hangosabb
arminlok: Szerintem sem egy nagy összeg már a kettő közti különbség és kapsz egy jobb sub-ot, nagyobb soundbart, auto EQ ami a szobára belövi és nem kell álligatni semmit. plusz egy HDMI-t ha véletlen valala is kellene... szóval szerintem nagyon szubjektiv hogy mi éri meg, ha nem gond az a 60ezer és nem hiányzik máshonnan, kérdés nélkül vedd a Q990-et
-
vottokar
senior tag
válasz
torma1981 #17410 üzenetére
Nálam is csak az döntött a 990 felé, hogy cca 15K-val volt drágább , mint a 930C a legolcsóbb helyeken, ahol elméletileg volt (gyakorlatilag meg ki a fene tudja, hogy mikor lett volna) A 990-et meg péntek reggeli rendeléssel már vasárnap kihozták volna, ha nem céges címre rendelem.(Így hétfőn volt nálam)
És így elmondhatom, hogy kihoztam a Samsung vonalból a legtöbbet, amit kis hazánkban ki lehet. Nem motoszkálhat a fejemben, hogy egy kicsivel többért még "jobb" is lehetett volna. -
válasz
torma1981 #17381 üzenetére
És ha szétszeded 2 kábelre?Pc-n hangbeállításoknál ki kehet választani a kimenetet, így egyik hdmi a soundbarba (hang), másik meg a tv-be (kép).
Tudom macera 2 kábelt elhúzni a tv-ig,de megoldás lehet.
Ha esetleg lenne csúszás a hangban azt meg a pc-n és a soundbaron is lehetne korrigálni. -
Gino20
őstag
válasz
torma1981 #17377 üzenetére
Ez esetben kell egy médialejátszó. LG támogatja a DV-t, így olyat lejátszót érdemes venni, ami ezt támogatja. Én pl ilyet használok [link] CoreELEC-el, de ha jól tudom ez is tud mindent [link]
Amúgy nem szükséges 3 topikba is bedobni a kérdést.
Lejátszóval kapcsolatban a lejátszó topikban érdeklődj vagy ha mondjuk Homatics + CE, akkor az amlogics topikban [link] -
Mauzes
addikt
válasz
torma1981 #16777 üzenetére
Két szempontból jogos, amit mondasz. Egyrészt hogy a közép vagy felső/közép kategória valóban lehet nagyon jó ár/érték arányú, mivel házimoziban feljebb kezdődik a belépési küszöb, mint soundbar-ban. Másrészt hogy az Atmos képességek is egy olyan selling point, amire a soundbarok ráálltak próbálnak a maguk javára fordítani, házimoziban az még több drága komponenst jelent, stb.
Amit írtam, azt elsősorban az olyan (relatív értelemben) magasan árazott soundbar szettekre, mint Bose vagy Sonos. Ezekből egy full szett már 1m Ft körül van, bőven belelép a minőségi házimozi árszintjébe. Meg ugye értem én, hogy kisebb hangminőség többletért is sok pénzt el lehet kérni, de mondjuk egy Samsung Q990-hez képest 2,5-szer magasabb áraktól beszélünk, hangzásban pedig messze nincs ilyen különbség (ha egyáltalán van), akkor egyértelmű, hogy az ár/érték arány melyiknél jobb.
Hadd tegyem hozzá, hogy viszonylag laikus vagyok a témában, de kívülről nézve és tesztek/vélemények alapján így tűnik.
-
Rommel6600
őstag
válasz
torma1981 #16749 üzenetére
Ezt a "a hangerőt külön felnyomhatod a hátsóknak is" dolgot még nem találtam meg. De mondjuk a hétvégén fogok tudni jobban elmélyülni benne, az is biztos. De annyit segíts már légyszíves, hogy elmondod, hogy hol van?
(Az appban csak elsőnek lehet őket beállítani, ennyit találtam ezzel kapcsolatban) Meg kalibrálgatni hogy kéne? Én csak frekiket tudnék állítgatni, de ahogy láttam nem külön az egyes hangszórókat. Köszi!
-
Gino20
őstag
válasz
torma1981 #16595 üzenetére
"Azért kíváncsi lennék egy átlak usernak mennyire érné meg 700-800-ért egy komoly HM szett."
Kb mindenki átlag user, aki csak otthon pl a nappaliban "mozizik", de attól még lehet magasabb az igény. Amúgy miért? 700-800-at HM nem ér, de ugyan ennyiért az SB jó? Én az ilyen árú SB-hez hasonlítottam meg persze írtam, hogy ha van rá lehetőség (hely, kábelezés).Amúgy HW-Q90R-t váltottam (kb q930b), először egy kb ilyesmi szettre [link] kiegészítve egy Dali SUB-al.
"Nem sok különbség lenne. Ár/érték arány nagyon gyengus lenne tuti."
A különbséget nem kellett "keresgélnem", mert az olyan jelentős volt. Az élmény annyira ütős volt, hogy Q90R után hónapokig teli vigyorral ültem le még pl Netflixezni is, mint átlag user.
Olyan hangok, részletek, tér, dinamika jelent meg a helyiségben, amire egy SB fizikai korlátaiból adódóan mondhatni képtelen (~1 méteres, műanyag rudacska, benne picike hangszórók). SUB esetén is van bőven előrébb. Az, hogy ez is kellően hangos vagy az, hogy neked elég, attól még nyomokban sem megy le az alsó Hz tartományba (és ehhez nem kell giga hangerő / fullon járatni), vagyis a film jeleneteinek egy részét nem hallod.Amúgy nem akarok Én senkit semmire rábeszélni.
M5Norbi véleményét osztottam, hogy a Q930-as X Ft-ért jó deal és, hogy jóval ez felett ha van rá lehetőség/igény, akkor inkább HM-et építenék. -
Virag.h
aktív tag
válasz
torma1981 #15529 üzenetére
Koszonom!
en csak vigjatekot imadom szinkronosan nezni mert ott a parbeszed, es szinkron sajatossaga amin keresztul lehet elvezni a “magyar” humort… a tobbi mufajnal ugye ez nem erezheto…,
egy kerdes….
netflixen kb a 2020 uta gyartott musorok hany szazaleka lehet atmos?
-
Zolom89
senior tag
válasz
torma1981 #15527 üzenetére
Lehet kicsit félreérthető voltam, Atmos hang akad bőven, úgy értettem, hogy ha feltéve azt akar fogyasztani mivel ahhoz döntő többségben angol hang kell, és azt tudjuk hogy sokan nem szeretik ha másnyelven kell nézni a filmet.
Ezt azért is tettem hozzá, mert nem egy eset van amikor jönnek az emberek hogy miért nem atmos a hang, vagy ehhez hasonlók és közben azt az alapvető dolgokat, ami mondjuk elvárható lenne szerintem, hogy elolvassa a használati utasitást ahhoz amit vett, vagy éppen a netflix legalapabb csomagjára fizet elő és jön hogy szar a soundbar... igen hozzá kell tenni, hogy az atmost a megfelelő hangsávval fogja tudni csak kihasználni, és akkor ne is menjünk bele hogy a letöltött filmben a DTS-t nem is viszi a lejátszója..
ui.: A magyar szinkront hagyjuk is, mert valami vicc...
-
szjoci
őstag
válasz
torma1981 #15497 üzenetére
Szia!
Aludtam rá egyet és inkább adom el, egyszer talán fel lesz használva addig meg eláll a padláson.
Egyébként nem rossz állvány, a magasságállító csavarja és a szorítóbetét ami rögzíti a felső csövet az műanyag, de simán megtartja a 9500-öt. Tápvezeték viszont nem fér át a csövön, ezért vettem 2db-ot , elvágtam, belefűztem, összeforrasztottam, leszigeteltem. A "gyári" vezetéket nem akartam szétbarmolni. -
Zolom89
senior tag
válasz
torma1981 #15301 üzenetére
Attól függ mennyire hiányzik az a 70ezer otthonról.... most csak azért a plusz 2 hangszóréért szerintem nem ér annyit. Viszont a tesztekben többen is, irják hogy a mély főleg zenénél érezhetően jobb.
Pro!Petya: Nagyon nehéz megitélni hogy azok mennyit dobnak hozzá.. én nem érzem hogy azok ott lennének, főleg hogy maga az atmos hang is milyen minőség, mert a filmek többsége csak 5.1.
Aztán még ott van az a tényező hogy nem néztem egy sorozatot Netlixen ez a Vaják előzménysorozat...nem csak a film gagyi hanem a hang is. Csak néztem hogy ez most miért igy váltott hangot a csatornák között... mint amikor a képet vágják összevissza. Nagyon gagyi volt..A halványkék szemekben viszont van egy jelenet amikor a szabadban beszélgetnek, fák körül és hallod ahogy a fa levelekről olvad a hó és esnek le a cseppek, és leesik az állad mint ha körülötted lenne. Vagy amikor az eső üti az ereszt vagy tetőt és olyan mintha tényleg a fejed felett kopogna.
-
Zolom89
senior tag
válasz
torma1981 #15277 üzenetére
Nem jobb.. nagyon jó soundbar önmagában, de egy jó 2éves modellről beszélünk, amivel nincs is baj de a Samsungok sokoldalúbbak. Összevetni sokkal inkább a JBL 800-al és az 1000-el kellene szerintem, csak frissebbek.
Nagyon sokat gondolkoztam hogy JBL-t vagy a Samsung Q990B vegyem-e meg, és a döntő kérdés nálam pont a levehető hangszoros megoldás és a több funkció miatt a Samsung lett.
Alapból egy 5.1-es rendszert szerettem volna, mivel filmezésre használom 90%-ban.
Úgy képzeltem, hogy a jbl zenében erősebb lehet, főleg ha a hátsók is elől vannak rádugva a Bar-ra. Viszont ezt annyire feleslegesnek érzem egy ilyen erős hangrendszertől hogy egy pontból jöjjön a zene, főleg hogy tudom lakásba használom, nyilván a kihasználás közelébe sem járnék. Akkor meg tök felesleges ez az aksis megoldás, vegyek még töltőt plusz kábelt külön külön a hátsóknak mert ugy is fixek lennének.
Igy ezt végig gondolva nem is volt kérdés tovább hogy a Samsung lesz...
Az egyetlen csalódásom is pozitiv vele kapcsolatban, mert hogy ez zenébe se szól ám rosszulsőt, arra jöttem rá, hogy ha nem Normál modban hallgatva a zene, normál modba csak előlről jön hang, visszafogottabban, szóval oda kellene egy EQ beállitás, de ezzel nem akarok szórakozni, átkapcsolva Adabtiv modbva hátsók is részt vesznek a zenébe intenziven, és egy sokkal jobb hangzás jön ki belőle. Bárkinek mutatom hogy hallgassa meg, leesik az álla hogy ezt egy soundbaar tudja.
#15284 Saccco:
Nem tudok ajándék Soundbarról, ezért fizetned kell...
Tavaly a Q700a 90k körül volt, 2év garanciát adtak rá természetesen!#15288Sordoran
TV csere
55" tv-m kb pont akkora mint a Q990B Bar de mivel van helye igy nem lenne zavaró ha hosszabb is lenne, max furán nézne ki -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SAMSUNG (QE75QN85B) 190CM NEO QLED SMART PRÉMIUM LED TV! AKCIÓ
- LG (OLED65C47LA) 165CM 4K 120HZ SMART OLED 2025 MODELL! AKCIÓ!
- SAMSUNG QE65Q800T 165CM 8K SMART PRÉMIUM % AKCIÓ!!
- SAMSUNG (QE65QN800DTXXH) 165CM 8K NEO Q-LED UJ MODELL! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE65LS03TAUXXC) 165CM 4K SMART Q-LED FRAME PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 30+ típus!!! Lenovo Thinkpad X1 Carbon, Thinkbook, 2-in-1 Workstation, Yoga, 5-14.gen. Ultra 7!!!
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest