- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Légies iPhone halvány színei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gino20
őstag
válasz
SSlyTR #16362 üzenetére
Akkor a lényeg átment
Edifiernek amúgy korrekt cuccai vannak kicsit magasabb kategóriában, de a leírtak alapján valahol csorbulni fog az élmény SB-hez képest ha 2.0-zol. SUB nélkül nem fog akkora élményt adni a mozi és ha nem jó poziban vagy, akkor a dialógus is csorbulhat.
Nem tudom erre gondoltál-e, de egy ilyen samu SB-t HDMI-vel összekötöd a TV-vel és az ARC és CEC miatt van hangod és a TV távkapcs vezérli is azt (TV-t bekapcsolod és kapcsol az SB is, majd a hangerő szabályozáshoz is elég a TV távkapcs).
Akítv polcsugárzókban ez (HDMI csati megléte) nagyon ritka.
Amúgy nem titok, Én a hálóba elsőnek SB-ben gondolkodtam, aztán MM-ben felelevenítés után ebből is csak HK enchant 1300-ban (tudom-tudom az MM nem az otthoni helyiség, nem is a térhangzást vagy a SUB-ot teszteltem, hanem csak pusztán az SB hangjára voltam kíváncsi), majd végül Klipsch the fives aktív hangfalakat vettem használt piacról kb újonnan, ami HDMI ARC/CEC csatis. Sajnos még nem épült át a helyiség (bútor) így egyenlőre dobozában pihen, de természetesen kipróbáltam. A kapott eredmény ennél jóval komolyabb házimozi mellett is (ami a nappaliban van) igen tisztességes, így fel sem merült bennem, hogy ezt SB-re váltsam a helyiség és szokásaim miatt (zenére is kell).
Itthon amúgy horror ára van, de USA-ból amazonról 230 körül megáll, de van egy itt hardverapron is 200-ért. -
Gino20
őstag
válasz
SSlyTR #16359 üzenetére
Bizonyos tekintetben igen, bizonyos tekintetben meg nem.
Az LG-t el tudod szélesen helyezni, így kaphatsz fronton egy széles teret, vagyis zene és mozi esetén is el lehet szeparálni a hangokat, hallod, hogy ez jobb oldalon történt vagy épp bal oldalon, de LG esetén nincs centersugárzód. Ez azt jelenti, hogy ha a TV felől akarnád hallani a hangot (értelem szerűen a párbeszédet), akkor szimmetrikusan kell elhelyezni a TV-hez képest és még ekkor is igazán jó csak pont középen hallgatva lesz.
Samu esetén meg ugye csak középen vagy egy rúd és nem utolsó sorban van benne dedikált centersugárzó, így a dialógussal nem lesz bajod, de széles teret/színpadot ne várj tőle, hiába írnak rá 200.1.100 csatornát. A hang nem görbül, mint ahogy azt a demo videókban láthatod. A magas Hz tartomány veszteségmentesen a sugárzó irányába terjed a mély pedig gömb szerű formában.
A sugárzók általi minőségben nem tudok nyilatkozni. Nem tudom, hogy ez a műanyag dobozos LG milyen hangra képes. A fizikát amúgy nehéz meghazudtolni szóval hiába ócska cucc az LG (szorri), attól még lehet, hogy korrektebb, jóval nagyobb dinamika tartományra képes, mint egy apró hangszórós soundbar.
Mély tekintetében viszont nem kérdés, hogy az SB (soundbar) dedikált SUB-ja fényéveket verne a műanyag házba épített kisebb sugárzókkal szemben.
Ahogy írtam, szerintem ne vacakolj és rendeld meg online a samu SB-t, azzán ha csalódás, akkor visszaküldőd a forgalmazónak. -
Sordoran
addikt
válasz
SSlyTR #16355 üzenetére
Azt kell eldönteni, mi a fontos. A Sonos szebben szól, de nem lesz annyi basszus sub nélkül. Térhangzásban nem kell csodát várni se ettől, se Samsungtól hátsók nélkül. A csatlakozási lehetőségek adottak, akinek iPhone-ja van, annak airplay miatt nem probléma a BT hiánya, aki androidot használ annál egyértelműen nagy hátránnyal indul a Sonos.
-
4264adam
veterán
válasz
SSlyTR #16348 üzenetére
Sonos Beam 2 lenne az igazi befutó ha belefér a keretedbe. Magyar szinkron is elvétve igazi 5.1, de tény hogy a hatsok megléte ad egy plusz mozi feelinget.
Ha nem tudtam volna SWA9100 és 9200-at kialakítani a nappaliba és hálóba akkor tuti a Sonos-t veszem viszont sikerült és így A650-el 150k 150k volt az 5.1.
Egyéni véleményt írva pedig kell a légköbméter, nappali 18Nm háló 10Nm és a nappaliban sokkal élettelibb a hangzás.
Hiába a TV beépített hangszórói a fizikai méretek gátat szabnak neki hogy telt hangzásod legyen. 150-ért éppen megvan a SoundBar 5.1 feeling belépő szinten, ha ez nem lehetséges akkor Sonossal le tudod amit lehet mint Bar lehetőség és hatsok nélkülözése, arra az egyik legjobb
Emag most 200 helyett 180-ért adja.
-
Gino20
őstag
válasz
SSlyTR #16343 üzenetére
Egy hagyományos korrekt 5.1 minden más liga, mint egy soundbar.
Q800B + Q-Symphony semmi csoda térérzetet nem fog adni. Surround élményhez szükséges a hátsó hangfalak megléte is szóval kellene hozzá egy SWA-9500s, de a kettő már kb annyiba kerül, mintha vennél egy Q930B-t, amihez gyárilag jár a 2db hátsó hangfalacska. Pattintós atmos sem lesz egy csoda.
Az 5.1 úgy tevődik össze, hogy fronton van 2db hangfal + 1db centersugárzó és hátul van szintén 2db surround hangfal plusz ugye van 1db mélysugárzó.
A 4.2 alatt mire gondolsz? Fronton 2db, hátul 2db hangfal + 2db mélyláda?Amúgy ha 200e Ft környékén gondolkodsz, akkor nem tudsz házimozit építeni, de még 300e Ft-ból sem jön kis az AVR + az 5.1.
Ha ilyesmi keretben gondolkozol, akkor egy Q930B-vel jól ki tudod maxolni a pénzed, de ez esetben Én ezt venném innen apróról [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Feltörték a PROHARDVER!-es regisztrációmat (vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t)
- Opel topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Autós kamerák
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S4 Plus TT 500W
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest