- MiLi MiTag, MiLi LiTag bluetooth trackerek
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Netfone
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A GT 7 kap először Android 16-ot
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
ribarszki #15107 üzenetére
Filmeknél egész jól hozza a centeres hatást,gyakorlatilag a tv közepéből halom a párbeszédeket,ehhez nagyban hozzájárult hogy a hangfalak mögötti falat csillapítottam,elég szép tere lett ettől a hangnak.
A “hátsó hangok” is ezzel jöttek meg,de valószínűleg a szoba akusztikája is segít ezen.
Egyelőre a subbal kűzdök kicsit,nem a legjobb a helye,de más opció nincs és vannak kiemelések és kioltások is.
Most átmenetileg a sub alá raktam egy összehajtogatott puha szőnyeget (6cm így),plusz a sarokba mögé vastag díszpárnát,ez is hatalmasat javított a hangon,kiegyenlítettebb lett.Aztán majd ha lesz keret egy kicsit komolyabb akusztikai javításra akkor belecsapok a lecsóba,de most nincs min. 100-200e egy ilyen műveletre,szóval addig DIY megoldásokkal játszok.Ja és ez még csak egy kicsi egyszerűbb “olcsóbb” szett.Kanto YU4 Aktív páros,Klipsch R-10SW sub,NorStone állványok NorStone tüskealátéttel,az állvány és a hangfalak között pedig Viablue Absorber M rezgéscsillapítók.
-
Derron
aktív tag
válasz
ribarszki #14579 üzenetére
Nem tudom elhelyezni megfelelően a hátsó sugárzókat, konnektor lenne, de rá van tolva a falra a kanapé, így csak mellé fölé tudnám tenni, mögé nem. Így meg nem hiszem hogy annyira vissza jönne az 5.1. Jelenleg egy kis 2.1 et használok még a számítógéphez vettem 6-7 éve, és félek is tőle, hogy már annyira megszoktam a hangját, hogy fura lesz a soundbar.
-
Black Dragon
addikt
válasz
ribarszki #14525 üzenetére
Ilyenem volt még korábban a Logitech hangfalakhoz pár évvel ezelőtt, emlékszem rá, hogy korrektül tette a dolgát. Jelenleg a Sounds 3200-as jobban tetszik a jobb állíthatósága miatt, viszont "csak" 5kg-ot bír, de remélem a hátsó hangfalak nem nyomnak annyit.
Ezen túl jól láttam, hogy a hátsó párt 220-ba kell dugni?
Amúgy akit érdekel, az euronicsban kb az összes samsung soundbar "akciós", már aki pl 930b vagy 990b-t szeretne venni, tud egy keveset spórolni.
-
fecke78
senior tag
válasz
ribarszki #14466 üzenetére
nem volt még szerencsém komolynak mondott soundbart meghallgatni . de ha hallgatnám akkor se a tesztanyaggal , hanem egy film közben tenném , mert akkor lenne összehasonlítási alapom
kilukadni meg nem akarok sehova csak kíváncsi lennék a hangszóró méretre . Egyébként van egy audioPro c5-öm , meglepően jól szól , és abban sincs nagy hangszóró -
Derron
aktív tag
válasz
ribarszki #14426 üzenetére
[link] A Samsung hivatalos oldalán van egy ilyen pont:
"Automatikusan optimalizált hang, a szobának megfelelőenTeret betöltő hangzás
A teret betöltő hangzás tiszta és magával ragadó élményt nyújt azáltal, hogy a hangzást a térhez optimalizálja. A hangprojektor képes automatikusan elemezni a szobát, és a hangmezőt úgy kalibrálja, hogy tökéletesen illeszkedjen a helyiséghez."
A Sony X90J tévémnek is van egy ilyen funkciója, hogy a távirányítóba épített mikrofon segítségével elvileg képes lenne a szoba kialakításához igazítani a hangzást. Ezt a tévé esetében kevésbé hiszem el mint egy zajkeltésre tervezett eszköz esetében. Gondoltam itt is egy hasonló megoldás lehet, de lehet tévedek. -
vottokar
senior tag
válasz
ribarszki #14397 üzenetére
Én úgy vettem ki hadar kolléga leírásából, hogy az ikeás polcot csak "alátétnek" használta a tv asztal és a tv között, nem felszerelte a polcot a falra és arra rakta a tv-t.
Nekünk is van a gyerekszobába ez a fajta polc, de valahogy úgy dereng, hogy a megadott teherbírása "rendes" falba is csak olyan 1x kg. Mondjuk hosszútávon én sem merném megterhelni a felével sem. Plüssöknek, legóknak jó lesz... -
Kroni1
veterán
válasz
ribarszki #14099 üzenetére
Neked 800B van? Én 800A-n próbáltam de nem jött be, más is volt hasonló véleményen. Persze lehet más a véleményünk, sőt az is hogy tipusonként sőt még tévétől függően is változhat talán az összkép vele..
-
Kroni1
veterán
válasz
ribarszki #13958 üzenetére
Szokásos samsung pontszámok kábé, de annyira nem vagyok elájulva tőle, ahogy nézem a Q950A-hoz képest kicsit kisebbek a pontszámok szinte mindenben.. (Ez persze csak értékek, szubjektívan jelentheti hogy észrevehetetlen a hangzásban a különbség, meg akár azt is hogy a 990B a jobban bejön valakinek.)
-
feherjoco
újonc
válasz
ribarszki #13711 üzenetére
Olvasom itt a forumon mennyit javít a bejáratás a hangon. Én tegnap vettem egy Q600A-t és ha lehet emelnék a színvonalán, gondolom annyira nem lesz csúcs kategória de hátha megtáltosodik. A napokban szállítják ki. (A samu oldalas akciós kód működött, köszönöm a fórum tàrsunknak)
Tudnál nekem is majd segíteni a bejáratásban?
-
toompa
őstag
-
vottokar
senior tag
válasz
ribarszki #13844 üzenetére
Mondjuk igen kellemetlen, de hétvége van, úgyhogy remélhetőleg az eladó is csak más elfoglaltságai miatt nyomta ki.
Más. Csak elméleti síkon. Samsung Q600B vagy Q700A? Nagy valószínűség mellett nem lesz vétel, de azért kíváncsi lennék, hogy melyik az ajánlott inkább. Ahogy olvasgattam a 700A-hoz csatlakoztatható későbbiekben esetlegesen az SWA9500, de épeszűen én erre biztos, hogy smutzig lennék. -
csƵ
addikt
-
Gino20
őstag
válasz
ribarszki #13733 üzenetére
Igen, a tömörített atmos átmegy rajta és ezt a TV-d is támogatja. Netflixen pl a Vaják az, ami akár magyar szinkronnal is atmos-os. Indítsd el a lejátszást és lépj be a TV hang beállításaiba, majd engedélyez minden lehető dolgot (DD+, hangtovábbítás / audio passthrough) és mennie kellene. Mondjuk ha látod az atmos ikont is, akkor fura. Én pl samu TV-t használok és ha nincs engedélyezve a DD+ (amit ugye csak akkor tudok, ha olyan a forrás), akkor nem is jelenik meg az atmos ikon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged