- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gino20
őstag
Soundbar esetén is kell hely a sub-nak, "center-nek" és ha olyat veszel akkor surround-nak is.
Ha a surround kábelezés megoldható és a fronton pl egy széles szekrény van, akkor egy polcsugárzós rendszer esetén én nem látom, hogy miért drámaian nagyobb "probléma" a hagyományos szett na, de mindegy is.
Gondolom tudod, de üzletből a következő "5.1" magasabb kategóriás soundbar szett 700-900e Ft és felette. Ennyiért már tisztességes rendszert is lehet építeni. -
verti1
tag
Néztem a Core 200-at is. Komolyabb, Dolby Atmos-t is tudja, de valami kompaktabbat szerettem volna. 70 ezerrel drágább lett volna. Nem volt szempont annyira a térhangzás, tv hangján akartam javítani, illetve zene hallgatás Spoty-ról. Tetszett a lehetőség, hogy könnyen lehet bővíteni saját sub-al. Egy 20nm-es nappaliban van, nagyon meggyőző egyébként, főleg moziban. Annyira, hogy el is bizonytalanodtam, hogy akarok e sub-ot mellé.
-
bisiz
tag
Én meggyőztem magam, hogy ár/értékben borzalmas a samuhoz képest mindegyik. Azért egy hasonló rendszert ezekből összeboronálni 1millió HUF környéke szemben a samsung 300-350k közötti árával. Ennyit az életbe nem fognak érni még akkor se, ha valamivel jobbak mint a samsung márpedig az összehasonlító tesztek alapján nagyon kicsik a különbségek.
-
Little_Gaara
tag
Csak pár kérdés:
Ha van Smartthingsed, 1003.6-ot ír ki az app?
Végig futott rendesen a frissítési folyamat? Ezt azért kérdezem mert párszor ki és bekapcsol a folyamat közben
És másodiknál nálam zölden világított egy pontban de utána kiirta az utolsó körben hogy "latest version" -
Gino20
őstag
"Lehet, hogy csak a helyét kellett volna megtalálni?"
Hát erősen benne van a pakliban. Nem törvényszerű, hogy pl fronton elhelyezed és a halg poziban az jó eredményt fog jelenteni. Ez abszolút helyiség / akusztika függő, de ugye SB esetén a vezetéknélküli tech miatt ez rém egyszerűen tesztelhető (lett volna). -
Toshi_1234
csendes tag
Sziasztok!
Van egy falra szerelt LG 65UQ70003LB TV-m, amihez hangszert szeretnék kiépíteni pluszban egy 25nm2-es, de a konyha felé oldalról nyitott nappaliban. Abszolút nem mozgok otthon a modern hangtechnika terén, így segítséget szeretnék kérni tőletek a megfelelő eszköz kiválasztásában, az alábbiak szerint:
5.1-es hagyományos rendszerben gondolkodtam, de úgy láttam az már kikopott és inkább soundbar + egyéb okos megoldások a trendik - legalábbis az alábbi árkategóriában:
Keret az rugalmas de jó lenne ha megállna max. 150e ft környékén. Ha indokolt persze akkor olyan 200-250ig tudok nyújtózkodni. De ha megáll 100 alatt úgy is szuper.
A TV-re nincs semmi rákötve, a beépített lejátszót használom a hálózaton(wifin) lévő NAS-on lévő filmek lejátszására. Viszont itt visszatérő problémám, hogy DTS hangsávot nem játsza le. Úgy olvastam hogy vmi licenc dolog miatt kilőtték ezt a lehetőséget az újabb tv-kben. Ezt is jó lenne, ha át lehetne hidalni a hangrendszerrel (vagy bármi más megoldással), mintha azt olvastam volna, hogy van rá workaround.
Jó lenne minél kevesebb kábellel megoldani az egészet.
Kifejezett elvárás, hogy telefonról ki lehessen küldeni a hangrendszerre direktben zenét (bluetoothon gondolom én). -
Danex
addikt
nyilván, bár alapból panel szobánál probléma szokott lenni, hogy nincs elég hely ,hogy a surroundok valóban ott legyenek ahol kellenének (az ember mögött megadott szögben), valamiféle kalibrációra szinte biztosan szükség lesz, hogy a hangerő megfelelő legyen a különböző komponensekből
-
pvil
tag
Köszönöm, még gondolkodom rajta, ha soundbar felé mozdulnék akkor külön sztereó rendszert állítanék össze. Esetleg még foglalkoztat kisebb mozierősítő valami hasonló hangfalszettel mint a te focalod, 15m2-en lenne használva.
A soundbartól egy kicsit azért vonakodom, mivel minden hangsugárzója vezeték nélkül csatlakozik hozzá. Nem tudom ez mennyire stabil hosszútávon. -
ribarszki
őstag
Hagynod kellene járatni. Akár IsoTek bejárató hanganyaggal is. Nagyon-nagyon sokat fog nyílni a tér, a magasak, a mélyek, a színpadkép. Legalább 1 hetet hagyj neki. Ha gondolod, szívesen átküldöm Google Drive-ban az IsoTek bejárató anyagot.
Itt olvashatsz róla bővebben.
Amúgy nálam sem jó az elrendezés, mert úgy van egybenyitva a nappali, hogy jobb oldalról nincs fal, ami visszaverje a hangot. Mégis, a Q800B-nél is kiválóan jöttek a hangok jobbról. Csodálkoztam is, hogy miként? Igaz, én járattam. -
Gino20
őstag
Az általam hirtelen olvasottak alapján tudják a DTS (akár DTS-X) támogatást is [link] [link] .
A TV-k esetén valóban egyre kevesebb a DTS támogatás (pl samu már évek óta "nem tudja", LG ha jól tudom tavaly vezette ki) szóval ezek esetén ha a TV-d maga a lejátszó is, akkor nem lesz DTS, hiába a "hangkeltő" általi támogatás - ez esetben külső médialejátszó kell, amiből a hang mondjuk HDMI-n megy a hangkeltődbe (pl az SB-be) és innen megy tovább a kép a TV-be szóval a TV csak egy megjelenítő lesz -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sweet.tv - internetes TV
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Marcona Thermaltake léghűtés jött HEDT processzorokhoz
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen okostelefont vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Intel Core I9 14900KS 24Mag-32Szál processzor!
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest