- iPhone topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- One mobilszolgáltatások
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
Digitalis
senior tag
A fizika az fizika, a DSP meg DSP. :-) Amúgy rafkós, hatásvadász egy SB a q700a az tuti. Este néztem egy horror filmet, jumpscare jeleneteknél olyan effekteket nyomot, hogy majd megállt bennem az ütő. Normális zene hallgatásra nem való, többek közt iszonyat V-s, tele lukakkal. (itt megjegyzem, hogy a TCL8111 zeneileg sokkal kiegyenlítettebb, SB kategóriához képest, egészen hallgatható kategória ) DSP- proci meg remekül át tud verni az ilyen-olyan hatásvadász effektekkel, mozira pedig ez kell, szerintem ez tök jó, szórakoztató. Akik megvették a swa-9500s-t, írják már le, hogy mennyit dobott az összképen, őszintén, valóban megéri-e megvenni a hátsókat?
-
viperabácsi
addikt
Nem kötöszködés miatt , kérdezem , csak kíváncsiságból , neked van ilyen soundbar a birtokodban ? Ha igen írd le légyszi milyen típus , hogy lehessen összehasonlítást keresni ,illetve teszteket ,róla.
HA NINCS akkor nem értem milyen összehasonlítási alappal állítod hogy mind f@s ? Ez egy soundbáros Szakmai topik ! Nem értem minek trollkodni a sztereó istenítésével ? Ennyi erővel lehetne össze hasonlítgatni egy dedikált házimozi rendszerrel is , annak sem lenne sok értelme . Írom én ezt úgy , hogy a fent említett típus lesz nekem is az első. Sok utána járás / kérdezgetés / videó teszt nézés után döntöttem az mellett , hogy megveszem .
Nekem nincs helyem egy " rendes mozi hangzás kiépítésére " .
Egy FHD projektorral vetírek 120" képátlót , annak a seggében van egy Chromecast with Google TV bedugva , ennek a hangját fogom BT-n kinyomni a bar-ra. Lehet azért egész mozi érzete lesz , jobban mins stereó hanggal.
NO offensíve ! -
Magas/kozep tokeletesen megoldhato veluk (hala a fizikanak
) melyre meg persze kell a kulon lada, mint vagy mar 30 eve a home theatre rendszerek eseten.
De nyugi, megertettuk, neked csak a stereo. Sokan masoknak meg nem, mas igenyek, mas valasztott kiepitesu hangrendszerek, szerintem lapozzunk.
-
HBO Max-on csak az eredeti hang van Atmos-szal, de ezt szerintem te is tudod
Ajanlom a Dune-et, elegge sokat ad a audio elmenyhez.
De persze sima 5.1 is messze "mozi kozelibb", mint a stereo.
Ha audiofil zenehallgatas a cel, akkor stereo, ha mozielmeny, akkor meg surround rendszerek.
Az igenyek/preferenciak nem egyformak, igy a valasztott audio rendszerek sem lesznek azok.
De azt kijelenteni, hogy minden soundbar rendszer dobozhangu, hat elegge nagyfoku szuklatokorusegre vall.
-
pauliboy23
senior tag
-
Viktoár
addikt
Nekem nem sokat mond a típus mert tök hülye vagyok hozzá, de egy stereo rendszert hasonlítani egy több hangszóróshoz rendszerhez nem almát a körtével? Ugyanazért az árért egy stereo biztos szebben fog szólni, zenében mindenképpen viszont filmhez lehet jobban passzol egy bar. Főleg az ismert filmes "húzások" miatt amikor a beszéd hangereje egy fos.
-
Viktoár
addikt
Abszolút laikusként elhiszem mindenkinek amit állít a soundbar-okról, csak tegyük hozzá hogy ki mihez tudja hasonlítani. Te milyen audio rendszert használsz filmezéshez? Mihez hasonlítod ezeket a samsung soundbar-okat?
Sokan (mint például én is) csak a tv hangszórójától szeretnének jobb/érthetőbb/élvezhetőbb hangzást. Ha emellé még társul egy kis személyre szabhatóság meg "sokpontegy" az már bőven kiszolgálja az átlag felhasználó igényeit.
-
Laca19 (a)
aktív tag
"Meg 300.000 is bogreszett hangú."
- Ez mit jelent? Bár nem ismerem a Nubertet, de gyanítom, hogy egy Sony Pascal, LG J10HD, Panasonic SC-HT870 "bögreszettek" nemhogy megállnák a helyüket mellette, de szerintem messze jobbak....persze típus hiányában nem nyilatkozok.
- Amúgy kíváncsi lennék milyen típusod van, mert kettőnek(as250, as450) belenéztem a használati útmutatójába, és hát: HDMI nincs, az optikai bemenete pedig csak butított PCM jelet fogad, ami sokkal rosszabb hangot eredményez, mintha tudná dekódolni a DTS5.1 és DD5.1 jelet. Az egyetlen értelmes bemenete az USB, az viszont PC-hez kötött.
- Szóval azért messze nem tökéletes hangrendszer. -
Luissimo
veterán
Akinek nincs pénze jófajta futócipőre, az gyalogol naponta.
Akinek nincs pénze biciklire az fut naponta.
Akinem nincs pénze motorra az bringázik naponta.
Akinek nincs pénze autora az motorozik naponta.
Kitudja hol a vége,hol a határ ?😃Hogy hallgathatsz ilyen olcsó gagyi szart ?
-
user01
aktív tag
Két éve vettem egyet akciósan, de 3 nap után visszavittem. Mellette volt egy sony 2.1-em.
Ugyanazokat a zenéket hallgatva a Focal-on alig volt magas hang, a cintányért szinte nem is hallottam. A méllyel nem volt problémám, de a harmadannyiba került sony sokkal szebben szólt.
Ráadásul nagyon kényelmetlen használni. A kijelzőből nappal semmi sem látszik, állandóan oda kellett menni hozzá. A távirányító primitív. A bluetooth csak külön adapterrel működik.Nekem nagyon hiányzott a vezetékes HM-oz hasonló térhangzás, amit sajnos semmilyen 2.1 nem tud megadni. Végül vettem egy Sony HT-ZF9-et a hozzá való hátsó hangfalakkal (SA-Z9R), amikkel tökéletesen elégedett vagyok.
-
Nem arról van szó,hogy a soundbarok közt nem egy kiemelkedő darab,de ár/érték arányban nagyon nem jó,hiszen ezért az összegért már komoly hangrendszert lehet kapni.
Persze ez az én személyes véleményem.
Amit viszont bátran ajánlok,az a Harman Kardon Enchant 1300+az Enchant Sub.
Gyönyörűen szól,a Multibeam is sokszor tudott meglepő térhangzást produkálni (Jurassic World,raptor hangok hátulról és oldalról pl).13 hangszóró,wifi,BT,4K HDR10,HDMI ARC,chromecast.Jobban is elfér bárhol,szép a dizájnja is.
Az megvan 490ből.
Nekem volt,csak az élet úgy hozta,hogy el kellett adnom...
Egy bemutató: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- iPhone topik
- Filmvilág
- Milyen TV-t vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Diablo IV
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E6400 - Intel P8400 I 3GB I 160GB I 14,1" I Intel VGA I Garancia!
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen,
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged