Új hozzászólás Aktív témák
-
-
pajorgergo
aktív tag
OFF-ba rakom, de JBL Bar 5.1 nálam több, mint 2 éve működik hibátlanul.
Még az említett para sincs, hogy jaj mikor merülnek le a hátsó hangszórók, simán tudnak 6 órát...ha ott felejtem filmezés után a kanapén akkor lekapcsolnak egy idő után ha a TV-t és a soundbart is kikapcsolom.Viszont ha ismét kéne vennem, akkor valami modernebbet vennék, JBL bar 800 vagy JBL bar 1000, vagy használtan JBL bar 9.1, mivel a JBL bar 5.1 csak ARC-t támogat, így pl egy új Samsung TV-vel nem minden működik az eARC hiánya miatt (pl hang áteresztés funkció).
Ha nem lenne úton a trónörökös akkor meghirdetném aztán jöhetne helyette egy Bar 1000
Engem meggyőzött a JBL így soundbar terén, de amúgy a mai napig 5.1-es filmek nagy élmény vele. -
fanci
tag
Akkor ezt benéztem, a samsung oldalán ezt olvastam : "Egy másik frissítési út is lehetséges hátsó csatornák hozzáadásával az SWA-9000S vezeték nélküli surround csomagban [link] . Ez alapján arra gondoltam hogy ezzel is párosítható: [link]. Túl szép lett volna.
Egyébként a hátsók tesznek hozzá annyit a hangzáshoz hogy érdemes legyen rá beruházni? -
Zolom89
senior tag
Kezd gyanús lenni nekem hogy a tv-t nem szereti
már az első beállitás is 3óra szivással járt mire rájöttem mi a baj... akkor csak bluetooth-on volt normális hang, egy LG 55b7v OLED tv. HDMI arcon van kötve, lehet hogy egy opticai kábellel még kipróbálom majd.
Digitális hangkimenet mindig automatikus beállitáson volt, valamiért az nem volt jó neki, át kellett rakni errre a PCM-re igy már standard modban teljesen okés -
capafog23
őstag
Pug:
Hát ha nem a kanapé mellett célszerű lennie hanem mögötte akkor opció lehet a fal.
Vagy az állvány, van valami stabil és ajánlott? (nem horror áron)Pozsi85:
[link]
Itt volt de már el is fogyott.Amíg itt érdeklődtem róla hogy lehetne elhelyezni majd le is maradtam én is róla.
-
BaLee
addikt
Akkor én már nem igazodok ki a számozásokon. A Q700A az 3.1.2-nek van írva. Ebből a 3 lenne a sztereo jobb meg bal oldala ill. a front, az 1 az a mélyláda a 2 pedig a surround hangszóró ami oldal irányba sugározna. Ha van valami trükközés azzal, hogy a front az felfelé is sugároz az minden csak nem dedikált atmos sugárzó.
Én úgy tudtam, hogy az atmos rendszerek 5.1.2-től indulnak.
-
Zolom89
senior tag
Hali. Lehet tudnátok segíteni, soundbart keresek filmezésre olyan 150-160ezer forintos ár sávban. Látom azért h van választék már itt, Samsung, lg, denon, stb stb.
Viszont szerintetek melyik típus a legjobb filmezesre? Atmos nem fontos egyáltalán, parasztvakitasnak gondolom hogy ezzel akarnak eladni valamit ebben az ár szegmensben..koszi a segítséget előre is
-
kp78
addikt
Megelőztél, épp most akartam beírni, csak előbb végig vittem a rendelést.
Reggel jött a készletértesítő email tőlük.
2 kuponnal 81e. (egyedi generálós, #372-ben talán még van működő, + SAMSUNGNYAR10)
Ez is fájdalmas két kis dobozért, de egy próbát teszek vele.
Remélem nem lesz hasonló kálváriám, mint sanzi89-nek. -
Steady74
addikt
Sziasztok. Lehet hülye kérdés, de magamtól nem tudok mit kezdeni vele. Samu Q800B projektort tervezek venni, de a mélynyomó elhelyezésével vannak gondjaim. A nappaliban a TV egy olyan falon van, hogy balról mellette folyosó nyílik, ami a nappaliból megy az alsó szint hátsó részébe, jobból pedig egy szekrény, majd merőlegesen a szobafal. A subot így csak bal oldalra tudom tenni. A TV szekrény bal szélső éle és a folyosó fal között pont annyi hely van, hogy a sub befér, viszont így a hangsugárzója pont a szekrény felé sugároz, 5cm.ről, ami nyilván nem szerencsés. Hogyan lehetne máshogy elhelyezni a mélyládát? Esetleg 180 fokkal megfordítva, fejjel lefelé, hogy pont a szekrénytől elfele sugározzon? Köszi. Illetve 350k-ig bezárólag milyen más soundbar jöhetne szóba? Samu TV van. Köszönöm
-
Digitalis
senior tag
-
Digitalis
senior tag
Kösz. Ja, amúgy faxa, szépen lehet állítani a +6 -6 között a felső és a normál hangszórók hangerejét külön-külön. Atmos demókat lestem egész jók, macskáim hülyét kapnak, forog a fejük ide oda.
Igaz kicsit halknak tűnik, de majd holnap jobban letesztelem, mert most csak 10 ig nyomtam max a sb-t békesség kedvéért. Gondolom szól ez majd nagyobbat is.
-
Havernal az adaptív volt anno elsőre jó ott viszont 3x akkora tér van mint nálam, szóval fixen befolyásolja.
Rogiii: Na akkor megnyugodtam.
redditen is 5bol 4ember azt javasolja, kivéve ha veszel hátsó hangszórókat akkor viszont elvileg már az adaptív kell a térhangzáshoz.
-
-
szjoci
őstag
Pont meló volt, lemaradtam róla én is... Amúgy amazon.com-on rendelhető, de kb 140k-ra jön ki szállítással, adóval, áfával. Na annyit már nem adok ki érte
-
BoneDragon
veterán
Aucs, nyeljenek sünt. Pont most nézegettem, mert csak ez kompatibilis a Q700A-val?!
WTF Samu.
Aki használ Samsung soundbart vagy esetleg Q700A-t, milyen beállitásokkal használja?
Igazából melyik üzemmód jobb Dolby Atmoshoz? A surround, vagy az adaptiv? Nézegettem googleba, de nem lettem okosabb. Van ahol olyat is irtak, hogy van külön Dolby üzemmód is, meg kiirja a soundbar is ha olyan filmet kezd el nézni. Ez tuti kamu, mert nekem ezek közül egyik sincs. -
Digitalis
senior tag
Nekem már nem jutott
Na, mindegy ennyiért nekem sem kéne
Azért jó látni, hogy itt ott feltűnik. Ha volna eszük nem hármat, hanem 30db kellene berendelniük és kis kedvezménnyel, pillanatok alatt elfogyna mind. Nagyon kurrens cikk lett, mivel sok-sok q700a SB elkelt mostanában. -
Digitalis
senior tag
Atmos-ról jut eszembe. Reddit-ten nagyon ajánlják, hogy a FRONT TOP LEVEL-t érdemes +6 szintre beállítani, sokkal határozottabb és vertikálisabb eredményt ad az atmos effekteknek. ( belmagasság miatt van ez a külön állítási lehetőség a felső sugárzók számára) Ha megvan hátsó is, ott is külön-külön lehet a surround felfelé lövését szabályozni.
-
sxxorp
őstag
Ott láttam, ahol te álmodni sem merted, ahonnan az egész elindult, és nem egy ilyen srác volt
Nyugodtan menjünk bele, hogy az élelmes / nepper-hajlamú nyerészkedő, aki a szállítás után pár perccel felrakja hirdetni vaJJJJJJJJon mennyire használt
Szollo-t még nem ettem, de meglepett, hogy múlt héten ehető szőLőt lehetett kapni.
Ja, hogy azért vagy ilyen érzékeny, mert te még a 100-re is rápakoltál 30-at? Már értem, vágj vissza nyugodtan, ha ennyire szeretsz koppani
Az az Atmos nagyon izmos lehet, én nem sok különbséget hallottam egy normál soundbar hangzáshoz képest -
viperabácsi
addikt
Én is 80 körülre emlékszem legolcsóbb árra. Mire döntöttem , hogy kell már nem volt belőle.
Szerintem a 100 k amit én fizettem érte , az is elfogadható , SZÁMOMRA biztos .
Már csak as hangjára vagyok kíváncsi , mert csak a 60T-t tudtam meghallgatni euronics-ban. (Szegeden ) Eladó mondta , hogy mindenben jobb a Q700A . -
sxxorp
őstag
Értő módon fuss neki még egyszer
Senki nem vitatta, hogy spórolt, de a viháncolás ellenére a valóságban messze nem 90-et: ha picit ügyesebb aznap ugyanazt 80-ért el lehetett hozni 100 helyett még egy kóddalA 110-esek friss, garanciális, sokszor bontatlan újak az 1 héttel ezelőtti első hullámból, amikor 40-71 körül vették az emberek
(Az Árukereső-t csak rádobtam, hogy még úgysem igazán volt 90, de akkor legyen, spórolt 155-öt! [link]
)
-
evitiguF
senior tag
Mindegy, hogy próbaként mit teszek alá, a lényeg, hogy magasabban legyen, vagy van emögött valami magic, hogy mire van felhelyezve?
Kp78 ajánlásával itt is egy új Q700A ( köszi a megosztást!
) váltana egy Creative Gigaworks-t, de a basszus harmatgyenge a Creative-hoz képest.
-
BaLee
addikt
Ezt amúgy elég amatőr dolognak tartom a Samsungtól, hogy még bőven futó soundbarok mellé már nem gyárt Surround hangszórókat és nem lehet kapni...Pedig eszméletlenül sokat tesz a hangzáshoz.
Azt sem értem miért kell ennyit variálni, hogy melyik mivel kompatibilis, nem hiszem, hogy sokáig tartott volna megoldani, hogy minden kompatibilis legyen mindennel. Csak gondolom nem is volt cél...Áruk meg egyenesen vicc. Bár az LG-hez is az volt, ott is 100k volt alapból az a két kis fél kilós műanyag doboz, de szerencsére féláron fantasztikus 50k-ért is hozzá lehet jutni. Ha belegondolok, hogy anno a KEF C3 full fa dobozos, két hangszórós hangszórópárom 4.4kg/db-os surround hangfalaim sem kerültek még 50k-ba sem...
Jó, ezekhez van egy egység a vezeték-nélküli jeltovábbításhoz, de akkor is... -
Gino20
őstag
Van erről esetleg valami konkrét infód vagy csak a samu oldal? Csak azért kérdezem, mert a korábbi sorozatoknál bizonyos évjáraton belül mindegy volt, hogy SWA-8500 vagy SWA-9000, vagyis pl Q80R valójában is vígan megy SWA8500-al (van itt több ilyen felhasz), pedig gyártó szerint a 9000 kell hozzá. Én ugyan már nem vagyok érintett a témában, de valaki tesztelhetné
(ha nem válik be visszaküldi) és pontot lehetne tenni erre a pl nem kapható, de amúgy ~100e Ft (vicc) 9500 vs kapható 9100........de ha már a 9100 működik, akkor lehet a 8500 is (ugyan azon - külön box-os elven) ~35e Ft-ért
-
ricsip
addikt
írj a magyar szamszumg üfsz-nak, hátha kifogsz egy nem-agyhalotthülyét, aki képes és tud és akar is értelmesen válaszolni erre a roppant bonyolult és fogós kérdésre. Mondjuk ne remélj sokat, de ilyen alacsony elvárások után jó érzés a kellemes-csalódás. Ha meg a legvalószínűbb forgatókönyv jön be, legalább megpróbaltad.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen notebookot vegyek?
- Fúziós energiát vásárol a Google
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- iPhone topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Apple asztali gépek
- Melyik tápegységet vegyem?
- Spórolós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4060 8GB SOF CLONE 3 Chieftec 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest