- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen GPS-t vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Mobil flották
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Magisk
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gino20
őstag
válasz
Tsebacsi #14739 üzenetére
Nem, azokból a ~5-7cm-es sugárzókból semmilyen mély hang nem jön elő.
A jobban hallható már más kérdés. Erre talán pont a tv semmire sem való hangszórói a legjobbak, mert ott ha meg is emeled a hangerőt, hogy jobban értsd a dialógust, akkor sem jelentős eltérés az effekt esetén, amikor pl robban valami -
Gino20
őstag
válasz
Tsebacsi #14733 üzenetére
Ki van kapcsolva a mélykiemelés és -12-re van állítva, de "brummog"?
Azt mondanám, hogy "mélykiemelésben ültök" amit az akusztika okoz. Ha arrébb mész a helyiségben bárhova ott is ilyen az élmény? Ha nem, akkor rakd át máshova a SUB-ot. Ha igen, akkor azon kevesek közé tartoztok, akik ezek szerint a TV kis hangszóróit szeretik, de megpróbáltak egy más kategóriát
-
válasz
Tsebacsi #14733 üzenetére
Pakolgatni kell ide-oda a subot és tesztelgetni.
Ez akkor szívás ha nem nagyon van lehetőséged máshova rakni.
A minimum amit meg lehet tenni,hogy ne legyen beszorítva sehova,plusz mivel hátsó reflexes lehetőség szerint hagyni kell mögötte 20-30cm helyet.
Az a -12 a basszus,vagy a Woofer?Csak mert ez nem derült ki. -
Gino20
őstag
válasz
Tsebacsi #14725 üzenetére
Nem tudom, hogy lett-e újabb hangzatos neve, ha nem akkor kapcsold adaptív módba (ha eddig nem ebben használtad volna). Ez kimondottan a dialógus Hz tartományát hivatott megemelni X dB-vel plusz a centerren is megemelheted a szintet és így elérhetsz egy a valós hanghoz képest, egy teljesen széttrancsírozott hangot, de ha ez tetszik / ez az igény, a lehetőség megvan rá
A macskák majd megszokják -
rizso
addikt
válasz
Tsebacsi #14708 üzenetére
Érdemes rászánni az időt a finomhangolásra, basszusból vissza tudsz venni, beszédhangokat ki tudod emelni, stb.
JBL BAR 5.1-nél először én is azt mondtam, hogy overkill a 66m2 lakásba (az is volt mondjuk
), de szépen be tudtam állítani, hogy jó legyen.
Most a házban más lesz a helyzet, itt lesz hely bőven, kíváncsi vagyok elég lesz-e a Q800T+SWA-9200S - tippre ez sem lesz kihasználva, max ha a gyerekek a mamáéknál lesznek...
-
válasz
Tsebacsi #14389 üzenetére
Mivel ez a soundbar topik,így itt lehet leginkább kérdezni.
Ebben az ársávban talán a TCL TS8111 ami egész korrekt.
2.1,de a mélynyomója beépített.Házat nem bont,de ha akarok azért a szomszédot is bosszantja,persze állítható a sub hangereje.
Azért egy külön subos sem rossz,visszább lehet venni a sub hangerejéből,viszont sokat hozzátesz a hanghoz még alacsonyabbra véve is.Az elhelyezés viszont bajos.Ha a tv takarja (akár kicsit is) sokat ront a hangon.
A tv fölé sem a legjobb tenni a falra.
Mérd le mekkora a tv legalacsonyabb pontja és az asztal/állvány közötti távolság.Ha 6-6,5cm megvan,akkor a legtöbb sb befér alá.TCL pl 65mm magas,de a Samsung/LG cuccai általábal 58-60mm között vannak. -
válasz
Tsebacsi #14387 üzenetére
Ha nem kell atmos akkor mindegy a sorrend,mehet a tv-be az ATV és onnan ARC kimeneten meg a hang a soundbarba.Ott a mezei DD 5.1 is megy,vagy a DTS (2016-os tv szerintem még tudja).
Akkor lenne fontos a ATV-Soundbar-TV sorrend,ha a kellene az Atmos és a tv-d még nem tudja.
Sőt ha olcsóbb soundbart veszel amin sokszor csak 1080p-s a hdmi,akkor meg pláne a tv-re kell kötni az Apple TV-t,mert az ilyen soundbarokon a 4K felbontás nem megy át. -
hibavissza
veterán
válasz
Tsebacsi #4053 üzenetére
Pár éve én is utána olvastam a témának. Tisztességes födém szigetelés: 40 cm kőzetgyapot az úsztatott szerelőbeton alatt. (mélynyomó utólagos szigetelése ezért is lehetetlen. Esetleg a mosógép alá is ajánlott vastag gumilap fog valamicskét.) Ez kb. sehol nincs meg az országban. Marad az önálló kertes ház. Igaz ott is ki lehet fogni keményen problémás szomszédokat.
off/off -
hibavissza
veterán
válasz
Tsebacsi #4046 üzenetére
Részvétem. Kivitelezőt nem lehet perelni? Mi is most készülünk kertes házat venni. Ikerház kizárt ilyen okok miatt. Kivéve, ha a garázs van közte födém nélkül. Innen üdvözlöm a teljes magyar építőipari mérnökgárdát.
(#4041) Elux: én ezért választottam mélynyomó nélküli típust. Társasházban a mélyláda nem kedvez a normális szomszédi kapcsotoknak.
-
zsoika
addikt
válasz
Tsebacsi #4046 üzenetére
"asszony tapsolt örömében" Addig üsd a vasat amíg meleg!
Nekem 2db lefelé játszó sub-om van így azonnal a padlóba nyomja a hangot. Egy előre játszó jobb volna ....most készülök venni egyet.
Ha újra építkeznék akkor elfelejteném a hungarocell külső és lépésálló padló-födém szigetelést ,mert az csak hőt szigetel....sőt a hangot szerintem erősíti. Szerintem mindenki kopogtatott már meg hungarocell falat.
Szóval kőzetgyapotot használnék, drágább de megéri."beszerzünk egy yamaha 207-est" hajrááá
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Háztartási gépek
- Milyen videókártyát?
- Kutya topik
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mazda topik
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3291 Ft / hó áron!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ ÁRU, OLCSÓBB!!! Dell Precision Workstation 5550, 5560, 7510, 7520, 7550, 7720, i7, 6-11. gen.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged