Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Nincs megállás akkuméretben
- Netfone
Új hozzászólás Aktív témák
-
rob210
nagyúr
No csak annyi, hogy én nem is mondtam, hogy rossz az MSI biosa.
Az asus biosa szarocska.
Sok benne a bug és ez nem megszokás kérdése.
Xarax: igen tudom, hogy a platinum a ''tuning'' lapja MSI-nak.
Na de a többi hol van???
Stabilak jó a biosuk, csak épp nem lehet őket tuningolni. -
zolynet
veterán
Msi-m előtt egy Asus A7N8X-em volt, frankón csipszeten nuku borda, nem kicsit volt forrófejú az nforce2-es. De elviharzott egy 2500+barton társaságában(3200+ hozta)
Msi bios-ával semmi bajom, sőt nagyon stabil nyák, az hogy valszeg csak 250Fsb-t tud,
ezvan. Annyiért jó vétel volt anno. Nem ért meg plussz 6-7K-t hogy asus-t vegyek.
No csak ennyi. -
Zoli329
addikt
Szerintem megszokható ez a Bios is. Már ''rutinból'' megy. Eddig nekem is csak olyan volt, mint az MSI-ben. De ez is jó. Széles körű állítási lehetőséget kínál, csak más elrendezéssel. Az Abit is jó lehet, csak épp most hallottam, hogy az is nagyon melegszik.. Ami persze extra hűtővel megoldható, na de az Asusnál erre nincs is szükség.
[Szerkesztve] -
TamasTek
csendes tag
Van egy AM2-es 3800+ X2-őm. Megbízható alapot akarok hozzá venni. Milyet ajánlanátok?
-
rob210
nagyúr
Ott nem a procival van a gond hanem a lappal.
Köztudott, hogy az MSI lapok nagy fostalicskák tuningban.
MSI lapok közül csak egy két típussal lehet tuningolni.
Többek között ez így van már a 754-nél a 939nél az AM2-nél is No és még a c2d nél is így van.
Szóval aki gépet vesz az ne vegyen MSI lapot ez maximálisan igaz. -
Bohus
aktív tag
3200+ AM2-es procim alapfeszen (ez MSI-éknél 1.22V-ot jelent) 2240MHz- gyönyörűen elfut, a 2,4GHz-el viszont semilyen FSB-szorzó párosítással nem boldogul, még 1,5V-on sem (HT is le van véve). Hogy a kettő közt pontosan hol a stabilitás határa, azt nincs kedvem kipöcsölni. Azért írtam, hogy aki most áll procvétel előtt, az itteni hiper-super eredmények láttán nehogy túlzottan beleélje magát a garantált sikerbe: a tuninghoz szerencse is kell.
Stabtesztre az OCCT-t ajánlom. Csá...
[Szerkesztve] -
rob210
nagyúr
Engem se a tesztprogramok
érdekelnek én tesztprogramot csak és kizárólag a stabilitás kitesztelésére használom.
Viszont a c2d nagyon odaverte a teljesítményt
és ugye én elég sok mindent csinálok a gépen van hogy egyszerre is.
NA most erre már kell ez a proci.
Én mindíg hangsúlyozni szoktam mindenki az igényeinek, megfelelő konfigot vegye és használja.
Azért mert valakinek van egy 500000gépe nem kell mindenkinek az.
Például Sári néninek elég egy PII-es gép arra hogy megnézze a neten a sütirecepteket.
DE egy gamernek lehet leiizadna a háta még egy PIV3.0Ghzen is. -
rob210
nagyúr
-
Zoli329
addikt
Jók az Am2-esek már, bizonyos esetekben +10-20%al is jobbak, ahol a memória számít. Pl egy 800-900mhz-en futó CL3as ramot megse tudsz közelíteni DDR1-el...Az alaplapok is jók már (az új 590esek pl), simán lehet velük léggel is 2.8-3Ghz-et elérni. De ezt már procija válogatja, mit bír. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a 939 nem jó, csak hogy nem annyira rossz jelenleg az AM2 helyzete. És sok procit lehet venni bele. Semptron, sima A64, X2... És olcsóbbak bizonyos esetben, mint a 939esek.
[Szerkesztve] -
tintás69
csendes tag
Sziasztok,
Valaki leírhatná nekem hogyan kell egy 3600+x2 tuningolni.
Alaplap:ABIT kn9s
Ram:2x512Mb king max 800Mhz
köszi -
vedini
őstag
jól van bocsi, benéztem, csak adatlapot néztam sztem összekeverhettem, akkor am2-sek mége forrták ki magukat
-
frizso
senior tag
1,42 volt 2,9 Ghz-n minden prime stabil volt 1T mellett
1,44 volt 3 Ghz-n már hibázik a ram!!! 166@216 2,5.3.3.7 1T
Hiába osztom vissza a prime95 szerint pár perc múlva hibázik
Az időzítésekhez nem értek sajna, ezért a ram a gyenge pontja a gépemnek!
1,4 volt 3,1Ghz-n (feljebb nem növeltem) a windowsba tudtam dolgozni, de prime95 20 sec aután hibát jelzett, itt már nem kísérletezgettem, mert a ram már 133-on volt és itt már az alap időzítést sem bítra (amit az everest írt)
[Szerkesztve] -
Zoli329
addikt
Mindkettő fontos, de adott esetben a ram többet számít. Főleg Winrar-nál látszik ez... 1T meg menni fog ha jobban visszaosztod a ramot talán segít kicsit. Memóriaidőzítéseket piszkálgasd inkább... A proci viszont szép eredmény, gratula
irigy vagyok...
A WinRar eredményeddel meg ugorj be a Winrar totyikba mert jó helyezést érsz el. Azt hiszem mögöttem a 2. legjobb X2-es (fölöttem csak C2D van) -
frizso
senior tag
Help!!!
Mi a fontosabb
Magasabb proci órajel, vagy jobban húzott memó!
A procit tudom húzni 3100-ig is, de a memót ott már vissza kell osztanom 133-ra
2900-nál a memót 166-ig kell visszaosztanom (itt az everest szerint a már jóval kevesebett teljesít a memó, viszont a proci cache sokkal jobban dolgozik!!!)
2750-en meg elmegy 200@250-en! -
frizso
senior tag
Még egy lépcső:
-
frizso
senior tag
Újabb megálló: 2970Mhz
[link] -
frizso
senior tag
Na itt egy teszt eredmény!
[link]
Az everestet most nézem a 2T-s eredmény mentettem ki, csak a memó írása nőtt 1T-ben 5xxx-ről 76xx-re
Ja és ha már tesztelek kiprószálom mit bír a proci!!!
Jelenleg 2860-on tesztelem prome95+winrarral, atom stabil
Azt hiszem megyek feljebb
Sajna a memót vissza kellett osztanom mert 500mhz felett már hibázott a prime95 szerint
Igy most a 333@408-on ketyeg 2.5,3,3,7 1T és eddig bírja
Itt a winrar alatt :1187-et teljesít!
[link] -
frizso
senior tag
Üdv Zoli329
Winrar eredményem amit kértél pár napja:1165
linkelem majd, de valószínű lesz ennél jobb is, most nincs időm és lehetőségem játszadozni vele éppen töltök lefele és nem igazán szeretném lefagyasztani a gépem
A hynix-d43-as ramok még feljebb is mennek mint 490-ven
Nem is figyutzam, hogy alapból feldobja a 250-es lehetőséget a bios
Szal 500-on is simán prime95 stabilan fut 2t-ben a memó, az 1t-t még nem volt időm tesztelni, de rajt leszek, ha van eredmény, akkor linkelem!
A fenti eredmény 490 és 1T, de kíváncsi leszek az 500, 1T-re -
Zoli329
addikt
Új Winrar eredményem:
[link]
1328kb/s. szép eredmény. Érdekessége a HT 5xmeg a relatíve kevés fesz.
-
Zoli329
addikt
Sandra: [link]
Majdnem 10000 -
Zoli329
addikt
Visszaosztottam a ramokat így ezt értem el: [link] szép szép, de a memóriasebességem nagyon visszaesett. Kivéve persze a memóriaírást.
-
Zoli329
addikt
WinRAR:
[link]
Erre kéretik reagálnisztem ddr1-el nem fog menni. De nem tudom, ezért várom nagyon Qru eredményét 2.6ghz-el.
-
Qru
MODERÁTOR
Gyakorlatilag nincs különbség sebbességben jelenleg az azonos órajelű AM2 és a S939-es procik között. (Ami különbség ebben a topikban van, az a tuning miatt van. Kié mennyire bírja a túlhajtást.) Ráaádsul a te esetedben még ramot is kéne cserélend, mert AM2-be már DDR2 ram kell.
-
Asmoday
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #847 üzenetére
ahha... azt hallottam, hogy nem fognak már 939-es x2-t gyártani, csak őszintén szólva nagyon nem akarok átmenni AM2-re... ezért gondltam megveszek a mostani lapomba egy x2-t. És ezzel a proci mizériát lerendezem vagy 2 évre. Ezért érdekelne, hogy gyorsabb e az AM2. Mert ha nem, akkor, akkor addig tartogatnám a 939-esemet amíg ki nem rohad
-
Asmoday
csendes tag
Hali! egy nagyon kezdő kérdésem lenne: Az AM2-es procik gyorsabbak valamivel is a939eseknél, vagy ''csak'' annyi az extrájuk, hogy ha minden hír igaz, erre jönnek a 4magos cuccok, és hogy befogadja az össze amd procit?
Csak mert jelenleg 939es lapom van és úgy gondoltam majd beújítok egy X2-est (939est). Azt majd ha a pénztárcám is úgy akarja veszek a jövőben AM2es lapot. aztán úgyis jó lesz bele a az a proci..Persze ha teljesítményben nagyobb különbség van AM2 és 939 között akkor majd egyszerre AM2 áttérés...
Előre is THX!!! -
Zoli329
addikt
válasz
VaniliásRönk #841 üzenetére
Azt tudom, mit csinál csak az lenne a kérdés, mit befolyásol a mindennapokban a sebessége
-
Zoli329
addikt
válasz
VaniliásRönk #839 üzenetére
Igaz nem egy tuninglap. De ez az árkategóriáján is meglátszik. Szóval nem tudod, pontosan mit is befolyásol a ht?
-
Zoli329
addikt
válasz
VaniliásRönk #837 üzenetére
+ fesszel se? Vagy nincs ilyen lehetőség?
-
VaniliásRönk
nagyúr
A KN9 AM2, nem tudom mi a baja, de 1000 felett nem megy, 102x-en sem.
Szerk.: Azért van difi. Itthon van egy K8U-X-em (754), ez az alaplap max. 16/8-as HT-t tud (4x250-en elég fürge), 8/8-on vagy 3x-os szorzóval durván belassul. KN9-cel nem nagyon nézegettem a HT-t, de gondolom annál is hasonló lenne az eredmény.
[Szerkesztve] -
Zoli329
addikt
válasz
VaniliásRönk #835 üzenetére
Az AM2-esek se? Mert pl az Asus nforce 590ese viszi még az 1300at is... (igaz értelme nem sok). Lehet, hogy az nforce4 még nem viszi csak az 5?
Egyébként mi jelentősége pontosan? Mert semmit se vettem észre 800/1300 között, sőt volt aki 200 környékén sem észlelt semmi sebességbeli különbséget. Mit befolyásol ill hol van jelentősége?
[Szerkesztve] -
Zoli329
addikt
-
forestia
tag
találtam egy ien procit 23k-ért
: AMD Athlon 64 4000 S939 1024k OEM.
ez a max infom róla. jah és bolti, zsír új.
[Szerkesztve] -
rAY.BAN
tag
Volna egykis problémám...
Egy AMD A64 3800+ Orlando cpu-m van és egyszerűen nem akar ''tuningolódni''...
CPU Frequency [220]
AGP Frequency [73]
Processor Multiplier [x20 4000Mhz]
Processor Voltage [1.400V]
így sikerült kapnom 2.213 Ghz-t, az alap 2.4... szal inkább csak lejebb ment...
Plz help -
DeadMeat
nagyúr
probald meg azert.Elofordul,h a proci mem vezerloje nem komalja a szinkron hajtast bizonyos orajel folott,es semilyen fesszel nem hajlando ugy menni.Volt sajna ilyen cpu-m nekem is.3500+ os manchester volt a lelkem, 2750-en ment alapfeszen visszosztott rammal,de a 10*250-et szinkronban meg 1.6V-al sem vitte kingmax hc-kkel.
Szal 1 probat meger szvsz... -
VaniliásRönk
nagyúr
WinRAR: 518
-
Qru
MODERÁTOR
Nem akartam visszaosztani a ramokat (ezért vettem 500-as DDR-t). Az előző tulajnál ment 550-et ugyan ilyen lapban, no meg a DFI bírja a magas fsb-t. Már sajnálom, hogy 4200+ vettem 3800+ helyett, de mikor vettem ilyen volt csak és az MSI lapomhoz akkor még jól jött a magasabb szorzó, mert az nem volt annyira tuningbarát nem bírta az FSB emelést nagyon (225-nél behalt).
Majd próbálkozok 1,5V-al 265-270-re feltekerni a cuccot 10 szorzó mellett, 1,45-nél 265-ön már nem indul.Azt hiszem cooler csere lesz ha ennyi plusz fesz kell neki...
-
Zoli329
addikt
válasz
VaniliásRönk #819 üzenetére
Nem a kamu a lényeg csak a jobb áttekinthetőség. Nekem még egyet se töröltek... de mindegy végülis
-
VaniliásRönk
nagyúr
SiSoftware Sandra Lite:
RAM Bandwidth Int Buff'd iSSE2 : 6401 MB/s
RAM Bandwidth Float Buff'd iSSE2 : 6324 MB/s
Memory Latency (Random Access) : 106 ns
Speed Factor : 81.6
Dhrystone ALU : 9304 MIPS
Whetstone iSSE3 : 7853 MFLOPS
Integer x4 aEMMX/aSSE : 24112 it/s
Float x4 iSSE2 : 26145 it/s -
VaniliásRönk
nagyúr
Minek képek? Ha kamu értékekkel akarok villogni akkor akár Painttel is szerkeszthetem a shotot... a képben az a jó, hogy lassan jön le, meg hogy ált. 1-2 hét múlva törlik, szóval tényleg komoly érvek szólnak mellette...
-
Zoli329
addikt
Az eredményeket képekkel, ha lehetne... ott az everestben a cache & memory benchmark... az mindent tartalmaz.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Konfig az adataimnál.
Everest 3.50.761:
Olvasás: 8072 MB/s
Írás: 7189 MB/s
Másolás: 6399 MB/s
Késleltetés: 52.2 ns -
Qru
MODERÁTOR
Egyenlőre nem sikerült 10-es szorzóval tovább jutnom, még feszemeléssel sem. Lehet én is visszatérek a 9-eshez mint Zoli329. Talán este lesz időm megint kicsit játszani a BIOS-ban.
-
Zoli329
addikt
WinRAR Proc 2.68ghz 9x298, Ram 894mhz / 4-4-4-10-18 2T
[link] -
Qru
MODERÁTOR
Nah az everestes eredményem (V3.5)
2600-on:
olv: 7785
Ír: 7387
Más: 6655
Kés: 48,2
Még húzok rajta még aztán jönnek ''legális'' eredmények. -
Qru
MODERÁTOR
Adott esetben a borda még hátrányt is jelenthet. Egy bordanélküli jól szellőző ram-ra nem is kell. Főleg nem DDR2-re. Mert hogy az én DDR1-esem 2,6-3,0V mellé kell az oké, de 1.8-2.1V mellé szvsz felesleges.
Valószínűleg a tunigos ram gyártól azért rakank rá bordát a DDR2-re mert megszoktuk hogy a tunings ramra kell, meg így is mutatja az adott típus mennyivel különb mint a ''sima''. De ez leginkább parasztvakítás szvsz. -
Zoli329
addikt
A ddr2-es memóriám alapból 1.8V-on megy. 2.1V-ot már félve adtam neki viszont 2.2V -kell a jelenlegi eredményemhez. Nosza gondoltam megfogom kézzel, mennyire meleg. És langyos volt! Terhelés mellett persze. Ennyit jelentene a szellőző ház? Semmi extra hűtés (pl borda) nincs a ramokon...
-
-
Qru
MODERÁTOR
[link]
Vagy állítsak affinitást a feladatkezelőben? Vagy csak simán futtassam a kettőt egyszerre?
Új hozzászólás Aktív témák
- Robotporszívók
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Elektromos autók - motorok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- World of Tanks - MMO
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Xbox Series X|S
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 512GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3017, 100% Akkumulátor
- Huawei P Smart 2019 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest