Hirdetés
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Dobja a SIM foglalatot az iPhone Európában?
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Svájcban bukkant fel egy Berlinbe készülő HMD
- Telekom mobilszolgáltatások
- Magyarországon is élesedett a Pixel 9 műholdas segélyhívója
- Samsung Galaxy S24 FE - később
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
-
EQMontoya
veterán
válasz
Jon Mathias #796 üzenetére
hát 754-es sempit toltak fel 2500ra is, szal ez nem olyan nagy eredmény sztem
-
Jon Mathias
senior tag
Rob210nek üznneném hogy nagyon impressziv a Sandiegos procituning! Milyen ramokkal érted el ezt? Én csak 233-as fsb vel probáltam nem rossz de az Ati chipset nem egy memobajnok.Ja és kingston ram singelben. Az AM2 röl még annyit hogy nem szinkronban megy a proci a rammal így könnyebb a tuning. A memokrol még annyit a 667 es megy 800 on a (kingmaxom legalább is).Egy kis ízelítő:Abit KN9-Ultra Sempron Am2 3000+(1600mhz) Kingmax 667mhz. Na ezt feltoltuk Proci:250mhz fsb 2000mhz mem 800mhz@4.4.4.5.12 majd teszek fel képet is róla.Tömören: van bőven tuninglehetőség az AM2 ben. Várom a hozzászólásotokat!
-
Zoli329
addikt
válasz
Fekete Fény #794 üzenetére
Akkor adjunk a párharcoknak! 939 vs 940 újra! Gyűlést megnyitom!
-
Zoli329
addikt
-
Zoli329
addikt
Mondjuk nekem nem annyira rossz a helyzetem, hisz 900mhz-et mennek a ramjaim 4-4-4-8-as időzítéssel mindössze 2.1V-al, ami nem gyenge... Csak nem 100%-ra kompatibilis a lappal... De megy végülis csak kevésbé tudok tuningolni mert kínosan érinti a lapot a feszállítgatás (bár ez nem ide tartozik)
-
Zoli329
addikt
Up.... Senkinek nincs kedve versenyezni?
-
rob210
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #780 üzenetére
Mindenkivel lehet beszélni lehet fórumozni, csak meg kell találni a közös hangot, ami néha lehetetlen
-
rob210
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #778 üzenetére
Ez rendebn van de összehasonlításképpen jó.
Már pedig nem én ajánlottam neki hanem ő mért vele csak régi típussal.
No de mindegy. -
rob210
nagyúr
Na egy kicsit vissza olvasgatva.
Nem hiszem hogy ezt az eredményt 939-es platformal ne tudnám produkálni.
Igaz nekem már nem az van
De amíg AMd-m volt is jobb eredményeket értem el vele.
Mellesleg próbálj meg egy korszerübb mondjuk 3D-Mark06 os tesztet felhozni.
Az egy kicsit egyértelműbb lesz. -
Loretto
veterán
Elég lesz már az offból.
-
DeadMeat
nagyúr
szeva!Eloszor aszittem am2-ore valtottal
Hova lett amugy a coro?Nem jott be?
-
Mgee
csendes tag
válasz
Silencer83 #760 üzenetére
Nem nyomom ki mert igy a vaksik is el tudják olvasni!
Amugy nem vagyok gyors és gépiró egy kis hiba bőven belefér
Többször nem javítom, hanem törlöm - Loretto -
Mgee
csendes tag
válasz
Silencer83 #758 üzenetére
Mert nem szeretem a buta embereket akiknek csak a szályuk és nem pedig az eszük jár! :
És ha ''kiabálsz'' akkor segítesz rajtuk?- Loretto
-
Mgee
csendes tag
Am2n4-sli alaplap
Amd athlon 3000+ 64 processor
Ddr2 512mb 667kingmax
Gygabyte 7600gs 256mb videókártya
Csak hogy afőbb alkatrészeket emlitsem
A videókártya/memeoria órajele 450/400
A processor nincs huzva 1800mhz
3d mark03 9475pont
Erre büfizzetek a 939-esetekkel
Ha nem vagy tisztában mit tud teljesiteni akkor először járj utána
Kisbetűsítettem, flamet meg kerüld - Loretto -
so
csendes tag
Valaki segítsen legyen kedves. Szeretném a procimat húzni egy kicsit, de a biosban a processzor frequencynél csak ezeket hozza: *4.0,*5.0...*10.0 2000 mhz. Ennél nagyobb értéket hogyan kell beállítani? Süket vagyok a témához. Ja a configom lent olvasható. Köszi előre is
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
robertkill #752 üzenetére
gugli?
-
robertkill
aktív tag
HALI mindenkinek...
az eddígieket olvasva tanulságos dolgokat láttam...
mindenki tesztel és húzogatja amije van...
mos nekem is van pár jó cuccom de azt sehol sem találom hogy mit hogyan húzzak meg... szólva ha valaki netán tudna nekem szolgálni valami jó biosbeállítással azt nagyon meggöszönném és akkor én is feltenném az eredményeimet...
UI: honnan szerezzek tesztprogikat... AIDA, Sandra, Everest, CPU-z és hasonlók...
előre is köszi...
AMD & ATI forever....
ÜDV... RoberT... -
rob210
nagyúr
Nektek mennyin mennek a ddr2 es ramjaitok?
NEkem gyalázatosan szar ramokat sikerült vennem.
Ezek a kingmaxok 900Mhzen 5,6,6,15 ben szakítanak.
Szép szép na de könyörgöm van olyan 800Mhzes pl GeiL amelyik 1150Mhzet is megy
A ramválasztást ecsesztem.
-
Satyricon
addikt
válasz
VaniliásRönk #744 üzenetére
Amúgy + tök jó neved van! VaniliásRönk
-
Satyricon
addikt
válasz
VaniliásRönk #744 üzenetére
OK,igazad van! Csak tudod, én úgy gondoltam, hogy valami védőfólia szerűség volt a procin, ami melegedéskor megolvadt, és nem vette le róla, aki összerakta nekem a gépet!
A segítségeteket pedig nagyon köszönöm!!! -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Satyricon #743 üzenetére
Ha még működik akkor nem.
De legközelebb azért próbáld átgondolni, hogy talán nem poénból vannak bizonyos dolgok bizonyos helyeken, akár még okuk is lehet.
Szerk.: Azért nem tudom kinek tűnik fel, hogy a 742-es hsz-ben a kézfejből kiálló testrészeket ''újnak'' neveztem... visszaadom a magyarérettségimet!
[Szerkesztve] -
Satyricon
addikt
És az nem baj, hogy kb. egy hétig paszta nélkül ment a proci???
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Satyricon #740 üzenetére
Amit lekapartál, az volt a hővezető paszta a CPU és a borda között, azért van rá szükség, mert sem a borda, sem a processzor felülete nem tökéletesen sík/sima, így fém-fém kapcsolat csak kevés ponton van, nem túl hatékony a hőátadás.
Bemész egy üzletbe, és kérsz hővezető (szilikon) pasztát (nem ezüstöset, az vezet ezért veszélyes és szinte semmivel sem hatékonyabb), a CPU közepére nyomsz 3-4 gombostűfejnyit, az újaddal egyenletesen szétkened, és visszarakod a hűtőt. -
Satyricon
addikt
Hell!
Tudom, ezt nem ide kellene írnom, de nem találtam + a +felelő helyet.
Szóval:Van 1 AMD Athlon64 3500+-os procim AM2-es foglalattal, gyári hűtéssel! A gond az, hogy a hűtő, és a proci között volt valami fehér krém szerű anyag, amit lekapartam, én hülye!Utána gondolkoztam, hogy az lehet, hogy kellett volna oda,
de akkor már késő volt, és letöröltem!Valaki feltudna világosítani, hogy mi lehetett az, és ha az kell oda, mit lehet helyette oda tenni? Amint látjátok, nem igazán volt még dolgom procival! Hozzáértők írjatok! Thanx!!!
-
VaniliásRönk
nagyúr
-
dantej
tag
Érdemes 939-ről AM2-re váltani?
Jelenlegi konfig: ASUS A8N SLI + 3500+ A64 + ddr kingmax superram 2x512
Amit venni akarok ABIT KN9 Ultra + 3800+ AM2 A64 + 667 mhz ddr2 samsung
Megér 18.000ft-t a váltás?
Vagy nem éri meg?
[Szerkesztve] -
rob210
nagyúr
Eladó lett acuccom akit érdekel vagy tud érdeklődőt segítsen köszönöm.
[link] -
HorvBalint
tag
Sziasztok!
Tudom picit hülye helyen kérdezem mert a többség itt AMD-s de akkor is. Jelenleg egy P4 (630) 3GHZ CPU-m van. Ha ezt lecserélném egy AMD 3800+ AM2 S940 (nem az X2-re gondoltam hanem amelyik 30 k körül van.) akkro az gyorsabb mint a mostani P4-em? És annyival gyorsabb hogy megérné költenem is rá? Ja és tuningolni nemakarok úgyhogy mindenképp az alapfrekvencián érdekelne a véleményetek. -
Qru
MODERÁTOR
Amit az új AM2-re költenél abból simán vehetsz egy pöpec S939-es rendszert. AM2 mint láttuk/tudjuk nem gyorsabb jelenleg. Plusz ráfordítást (mert drágább ugye) annak ér+, aki majd procit akar cserélni. De mivel nem akarsz, ezért felesleges S940-es procit venned. Inkább vegyél egy kétmagos Athlon64-et. Azzal elég sokáig el lehet lenni, nem kell a DDR1-es ramodat cserélned (bár nem ártana 2x1Gb). Az új PCI-e vga kártyák meg már most olcsóbbak mint új AGP-sek.
-
BoriszG
csendes tag
én most egy olyan gépet szeretnék venni ami nekem minimum 3 évig fog működni ... én ezután nem fogok semmit sem fejleszteni, tehát nekem mind1 ha leállnak a 939-es foglalatú cuccok gyártásával mert úgysem fogok a lapba újabb procit venni... ha jelen helyzetben a 939-el járok jobban akkor azt veszem meg... végül is ugyan azon az áron egy sokkal jobb processzort tudok venni ha jól látom a helyzetet.
mindenesetre a 20 000-körüli árkategóriában gondolkozom mindd proci mindd alaplap tekintetében... -
XaraX
addikt
Akkor nem csak kényszerűség
''A tesztek rámutattak arra, amit már korábban is sejthettünk, hogy a DDR2-re váltás az AMD esetében sem okozott sebességbeli gyorsulást. Sőt, ha figyelembe vesszük, hogy DDR2-800-as rendszer is igen jónak mondható, 4-4-4-10-1T időzítések mellett valóban 400 MHz-en futó memóriákkal épp hogy képes volt a DDR400-as tesztkonfiguráció sebességét hozni (ugyanis ha például 2200 MHz-es processzor teszteltünk volna, akkor a memória DDR2-800-as beállítás esetén nem is 400, hanem csak 367 MHz-en járt volna), akkor azt kell, hogy mondjuk, az átlagos felhasználók minimális lassulással kell, hogy számoljanak – már amennyiben Socket 939-ről váltanak AM2-re, amit mi egyébként egyáltalán nem javaslunk, hiszen nincsen értelme. Ráadásul a jelenleg széles körben és jó áron elérhető DDR2-667-es memóriával járatott rendszer minden esetben lassabb volt a DDR400-asnál, kérdés, hogy ez az egymagos processzorok esetében kiütközik-e, hamarosan megpróbáljuk kideríteni.
Ami egyértelmű, hogy jelenleg a K8-as architektúrának nincs szüksége a jelenleginél nagyobb memóriasávszélességre, a memóriával való bűvészkedés már nem fog érzékelhető teljesítménybeli növekedést okozni a későbbiekben, így – ha az AMD ténylegesen gyorsítani akarja processzorait – csak az órajelemelés vagy az architekturális változtatások maradnak.
Sejthető tehát, hogy az AMD miért nem korábban váltott DDR2-re: mert DDR2-800-asnál lassabb memóriával a rendszer lassabb, mint DDR400-assal, és ezt az AMD is tudta, tudja. Az AM2 megjelenése nem is a teljesítmény szempontjából jelentős, hanem inkább az egész számítástechnikai ipar szempontjából volt már lassan időszerű, elvégre a DDR2-es memóriák gyártási volumene évről évre nő, míg a DDR memóriáké csökken, az AMD-nek „be kellett hódolnia” az ipar előtt. A JEDEC ugyanis a DDR memóriák felső határát hivatalosan 400-nál húzta meg, viszont a későbbiekben megjelenő, még nagyobb adatigénnyel rendelkező (pl. négymagos) processzorok számára már nem lesz elég a DDR400 által nyújtott memória-sávszélesség, ezért a DDR2 az egyetlen kézenfekvő megoldás. Emellett az AMD DDR2-re váltása jót tesz iparnak, és az AMD-nek is érdeke, hiszen azzal, hogy bevezetett egy közös foglalatot, melybe beleilleszthető a legolcsóbbtól a legdrágább processzorig az egész termékskála, csak megkönnyíti az AMD-s rendszerekre építkező cégek munkáját. Ráadásul a memóriagyártóknak sem érdeke tovább a DDR400-as memóriák gyártása, így a DDR2-esek fejlesztési és előállítási költsége csökkenhet, a csökkenő áraknak köszönhetően pedig olcsóbb rendszerek építhetőek ki.
Az AM2 tehát elvileg mindenkinek jó, kivéve talán azokat, akik megvették drágán a tuningos DDR400–DDR600-as memóriákat, melyeket az új Athlon 64-ek mellé már be sem lehet tenni. Az Energy Efficient processzorok bejelentése is egy örömteli tény, a kérdés csupán az, hogy ezek a processzorok mikor lesznek elérhetőek, és vajon mennyivel lesznek drágábbak a sima változatoknál. Nagy kérdés még, hogy a Conroe megjelenése után az AMD mit tud felmutatni, mert ha az előzetes tesztek igaznak bizonyulnak, akkor bizony kénytelen lesz árakat csökkenteni. ''
Te tudod,mennyi a pénzed rá. -
BoriszG
csendes tag
tegnap elszállt az alaplapom
, az lenne a kérdésem, hogy a jelenlegi helyzetben megéri e ?
AMD Athlon 64 3200+ processzor, AM2 (940) BOX (+Cooler) 21 600 megvenni vagy
AMD Athlon 64 3200+ processzor, (939) 64 bit 16 950 vagy
AMD Athlon 64 3800+ processzor, (939) 64 bit 21 900
mivel a régi gépem socket a-s volt így most kénytelen vagyok lapot, procit vga-t is venni, nameg ramot is ha az am2-mellett döntök... -
Qru
MODERÁTOR
válasz
LALA_kiraly #720 üzenetére
Nem csoda, hogy nincs nagy különbség, órajelet leszámítva csak a tokozás más (S939vs S940). Cache, csíkszélesség ugyan az.
-
LALA_kiraly
őstag
Nekem hál'istennek megadatott, h két a64em is van. Egy am2 3000+, és egy 939 3200+. Bizton állítom, hogy a két proci között nem sok különbség van. Prociteszteket lenyomtam, és nagyjából azonos eredmények születtek. Az már más kérdés, h a ddr2 tényleg lasabb...
-
siriq
őstag
válasz
VaniliásRönk #716 üzenetére
Nalam nem csak a memoria a kerdes hanem hogy vegre tenylegesen K8L vagy hasonloan uj proci legyen amit mar feljavitottak(varhato meg a L3 cache ami engem nagyon erdekel mert allitolag mas tipust hasznal majd az AMD mint most az INTEL).
-
siriq
őstag
Az a procim E4-es. Valahogy most kicsit hulyen fog hangozni de a kesleltetese baromi jo a gepnek. Mar ugy probalom visszafogni. Szerintem ez miatt nem megy a tuning annyira. A ROB fele procinak pl: 250 vagy 260 nal 46 volt a kesleltetse Everestben. Nekem ha nem rontom le akkor 41.x . Most le van rontva de igy is 43.x-44.x korul mozok persze fuggoen hogy hova allitom. Jah nekem 2400 on 41.x a kesleltetesem. Szoval lehet jobb memoria kellene de most nincs penz ra. Lehet melot valltok aztan inkabb csak finoman koltom.
-
siriq
őstag
válasz
VaniliásRönk #712 üzenetére
En is erre szamitok. Nem kell nekem a leggyorsabb proci mindig. Amikor kijon valami es teljesitmenyben okes akor meg kell venni. Az hogy az ara kesobb lemegy hat ez van. Ebben a szamtech koltekezesben csak bukni lehet. Minden el fut rajta aminek kell. Sebesseg rekordokat meg majd kesobb dontok ha lesz kompi vagy hasonlo
-
siriq
őstag
DDR3 ra varok. Akkor lesz korubelul az aktualis gepcsere(vga, lap ilynek szoval minden). Nincs az olyan messze. Mar csak kb 1.5 ev. Addig meg megspekelem a gepem rammal meg vinyoval es kesz. Amire nekem kell arra jo. Kozben a tuning is egyre feljebb megy(anno meg akadtam 2250 mhz nel, most 2400 megy de lesz ez meg tobb is)
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Ezekiel Ston #708 üzenetére
Eleve az a hülye akinek mindig a legújabb kell!
Nemsokára kijönnek a DX10-es VGA-k, a nyakam rá hogy az összes hülyegyerek megy és megveszi (már amelyik teheti, a többi meg otthon recskázik rá), miközben gyakorlatilag 1 év múlva már talán lesz annyi kiforrott game, hogy érdemes lesz váltani.
-
Ezekiel Ston
senior tag
bírom az ilyen embereket, akik vérüknek és életüknek tekintik az intel vs. amd harcát...
én pl amd-s vagyok, de nem úgy és nem mindenáron teszem a dolgokat...
és egyébként sztem azért mert valaki pl fennt tartja az árát egy új felszerelésnek az nem a gyártó hibája, és nem kihasználás, hanem a lehető legjobb amit egy vállalat tehet azért, hgoy a fejlesztési költségeit visszaszerezze
ennyit erről! -
Fütyesz
aktív tag
Most tényleg befejezi az amd az év végén a 939-esek gyártását?Mert én január környékére terveztem vásárlást mert ugye a karácsony előtti árnövekedés de akkor ezekszerint még idén év végén csökken az ára?
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen alaplapot vegyek?
- Xbox Series X|S
- Óvodások homokozója
- Wise (ex-TransferWise)
- Milyen routert?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- iPhone topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Battlefield 2042
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2919
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2660v4 (28c/56t, 2.0/3.2GHz), 96GB RAM, 4x1G, áfás
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3278, 100% Akkumulátor
- Akik a Fehéret szeretik! Itt a WHITE Setup! Akár kamatmentes rèszletre is!
- Eladó Huawei P30 128GB / 12 hó jótállással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest