- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nothing Phone (3) – tervezett kaotika
- 5G-s szettel frissült az Infinix belépő modellje
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Egy óra, két rendszer
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
DeadMeat
nagyúr
mycso mar linkelt.Vagy a masik erv,h olcso.Bemesz a boltba es 2gb 667-es ramot (legyen kingmax) 2*1Gb 667Mhz 38K Ugyanez ddrben 47K a depo legolcsobb arai.
Es joesetben a ddr1 fogmenni 440 kornyeken cl3-ban a ddr2 pedig 800-at cl4-el.....
Amugy nemtudom volt mar ddr2-od?Ha nem ismersz vmit nem hasznaltal miert mondasz rola velemenyt? -
-
am2|3500+, 2200mhz, 1.35V, ada3500Iaa4cn
asrock am2xli-esata2, BIOS1.30
Kingmax 2x1Gb DDRII667, cl5-5-5-15-20-2T (dual)
------------------------------- eredmények: ------------------------------
prime 10órát ment: 0 hiba, játékok, winxp stabil (2 napnyi nyúzás)
3500+@2813mhz, 11x255.7, 1.35V, cnq esetén 1022mhz, 4x szorzoval, 1.0V mellett
asrock@fsb255, DDRII667 beállitva, a max adhato fesz 1.4V lenne, DDR2 nemtom mennyit kap és mennyit kaphatna.
kingmax@802mhz, cl4-4-4-15-21-2T (dual)
everest 2.20.405
késleltetés: 45.1
olvasás: 5769mb/s
írás: 2625mb/s -
törölt tag
-
KasztP
csendes tag
250es fsbtől egyszerűen el sem indul 1T-vel...(valahol olvastam, hogy ez a ddr2es memvezérlő baja, vagy m2n-e-jé...már nem emlékszem)...amúgy kiteszteltem, kb ugyanannyit érek el 1T-vel, mintha 40-50mhz-t emelnék a ramon, szóval inkább 833 2T, mint 650 1T...
Amúgy direkt odaírtam, hogy ez 1db modul single-channelben.
A másik + az, hogy te milyen képet néztél? Odaírja az everest, hogy ''Athlon64 X2''
Amúgy tuninghoz respect, szép eredmény!
Majd ha lesz normális hűtőm (nem a kaki gyári), + még egy ramom, akkor visszatérhetünk a dologra
[Szerkesztve] -
rob210
nagyúr
Azt hiszem egyenlőre nem váltok AM2-re elég nekem ez az eredmény
[link] -
Jr.CooL3R
csendes tag
Sziasztok!
Én a minap vettem egy AsRock ALiveNF4G alaplapot + hozzá egy A64 3000+ AM2-es procit,és még csak 512 MB DDR2 533 Mhz-es RAMot.
Elkezdtem tuningolgatni a procit és az alap 1.8 Ghz után most tartok 2.7 Ghz-nél gyári hűtésselXal én maximálisan megvagyok elégedve az AM2vel...
-
h_143570
addikt
Megneztem a konfigodat az adatlapod alapjan az alapjan mit akarsz fejleszteni rajta?
A proci megfelelo barminek ami a piacon lesz mig kijon az AM3 amire atvaltani tenyleg meg fogja majd erni mivel a DDR3 a DDR2 sebeseget produkal DDR1 es idozitessel. Esetleg egy olcso dual magos prociba meg gondolkozhatsz nyugodtan pl. egy 3800+/4200+, bar ha jatekon kivul mast nem csinalsz vele akkor rangasd meg a jelenlegit oszt kesz. Az X2 mar jelenlegis olyan olcso hogy szinte mar rablas www.kiskerarak.hu. Egy 3800+ mar 40 alatt, ennel mar nem nagyon lesz olcsobb, talan majd a 65nm-es AM2 eseten, de az meg jo ideig el fog tartani mig kijon.
Videokartya a jelenlegidnel jobb karik meg mindig 100 korul vannak es max 10-20% al teljesitenek jobban, mar ha szerencsed van a jelenlegidnel, sot a DX10 es karki hamarosan itt lesznek tehat a videokarit nem erdemes cserelni hacsak nincsen sok kidobni valo penzed, ez esetben adhatnal nekem is belole.
Ram nos amikor windows elindul 300-400 MB lezabal ehez jon hozza meg az aktualis jatek es maris elfogyott az 1GB es jon a swapolas, persze ha jatekon kivul masra nem hasznalod, akkor elmeletileg eleg lesz az 1GB is mig kijon az AM3. Mint azt irtak itt is a DDR400 dogivel eleg egy magnak bar nalam az X2 sem panaszkodik ra. Kulonben is csak a DDR2 800as tud jobb lenni a simma DDR-nel es a 800as mar tenyleg nem 2 filler.
En a helyedben vennek egy DX10 es kartyat mikor kijonnek meg max ramot a vistanak mivel xp-re dx10 nem lesz, hala az inkompatbilis driver modelleknek /bar lehet hogy meggondoljak magukat arrol a kompatibilitasrol/. -
ttt1
őstag
Szal ako 1 giga elég?
-
zeee
senior tag
válasz
cousin333 #170 üzenetére
Nagyon ugy néz ki ezekből a tesztekből hogy tényleg nem sok értelme ehhez a vga-hoz nagyobb proccesszort venni. Akkor viszont most jobb várni a dx10-re, mivel akkor ugy is vga csere kell, s akkorra már az x2 is lényegesen olcsóbb lesz. mint mondtad az x2 2Ghz és az x2 2.7 Ghz között alig van különbség. hát nem semmi. Akkor várunk tovább, sajnos addig, hogy a plusz 1Ghz memoria is felesleges, hiszen ddr400-ról van szó. Attol félek hogy tavasszal lapcsere is kell, ami ddr2-őt jelent legalább, jaj meg a vga, jaj meg a proci.
Nekem már elegem van ebből -
cousin333
addikt
válasz
Boryszka #143 üzenetére
Gratulálok, sok szerencsét hozzá
.
Nem hűtőzsír, hanem hővezető paszta.
Ha nem csak paszta van rajta, hanem vmi más (szoktak rátenni védőfóliát, hogy a paszta ne kenődjön el - meg talán, hogy ne száradjon ki), akkor azt szedd le.
''Mondjuk ha nem veszem le, akkor lehet hogy egy kicsit melege lenne a procitól.''
Az a kis vacak kb 1 Ft. Viszont a nagyobb baj, hogy a procinak is melege lenne. Az nem 1 Ft.
-
törölt tag
válasz
cousin333 #169 üzenetére
Azon már nem lepődök meg, hogy vannak, akik csak faszságokat tudnak írni (ráadásul azt is csak helytelenül). De hogy telefloodoljon vele egy rakat topicot, az már kicsit sok. Az ilyeneket vágnám ki a BANatba legalább egy hétre.
''Ráadásul 4 soros az aláírás...''
Van aki szeret a tűzzel játszani. Bár inkább játszana mással... -
cousin333
addikt
Nem hajtja ki? Azért nem egészen. Kis olvasnivaló, nem is kell messze menni
: [link] Neked kb. az X2 2GHz oszlopokat kell nézni és az 1900XTX (ami gyorsabb, mint a tied) sorokat. Ha rendesen ráteszed az összes szűrőt + HDR + ami van, akkor már ma is a VGA a szűk keresztmetszet, hát még a jövőben (Crysis
).
De ha mindenképpen akarsz procit venni, akkor s939-est (ilyen az alaplapod). Vagy egy 3700+ (San Diego) 1MB cache-el (ez jól is húzható), vagy egy min. 4200+-os X2. A játékok nem nagyon fognak gyorsulni velük, de az erős proci nemcsak arra jó... -
törölt tag
válasz
Fangória #149 üzenetére
''Ezt megcáfolnám mert az AMD Athlon 64 Max.2 Év és Vége !''
Kifejtenéd bővebben?
Az A64-ek köszönik szépen, de nem igazán igényelnek nagy memória sávszélességet, jól elvannak az X2-k is ~5000MB/s-mal (az SC-k meg 4000-4500MB/s-mal). Márpedig ez bőven a elméleti névleges 6400MB/s-on belül van, amiből az átlag a64-es rendszer ~6000MB/s-ot tud realizálni.
4,4GHz-es A64 nincs.A legmagasabb órajelű is csak névlegesen 2800MHz-en megy.
''4,4 Ghz''
''400 mgz''
Ezek milyen mértékegységek lennének? Csak mert én nem ismerem egyiket sem. Te meg az SI-vel állsz hadilábon (ha állsz ugyan vele egyáltalán valahogy). A helyesírásról már nem is beszélve.
''Akkor neked a Proci teljesitménye nemfog növekedni mert a DDR I nemtudja kihaszálni a X2 Elönyeitt vagyis ott vagy hogy sehol!''
Növekedni mihez képest?
Én eddig úgy tudtam, hogy a CPU a központ, neki kell tudnia kihasználnia a RAM előnyeit, és nem fordítva. Vagy neked a RAM megy proci nélkül is?
Dióhéjban ennyit. -
zeee
senior tag
sziasztok!
Arra gondoltam hogy az idén muszáj lesz fejleszteni kissé a gépem. két dologban fog érdemi változás történni. +1 giga memória, és hát ugyebár a processzor.
Igazából ugy érzem hogy a 3.2-es Amd (939) Nem biztos hogy kiszolgálja az X1800xt 512-őt.
Szóval mély tisztelettel szeretnék tanácsot kérni, hogy milyen procit tudnátok ajánlani. A lap induláskor kiirja hogy '1 cpu', gondolom akkor biztosan támogatja a duplamagos szörnyeket is. -
ttt1
őstag
Nu nem tom igazából ide tartozik-e. De sztetek mennyi memória kell manapság?Most 2x512 500as van, de le akarom cserélni 2x1 gigára.Normál mezei winfos felhasználó vagyok sok gamma muvi némi letöltés
Desktopom karácsonyfa 1 év vin használat után
Hamarossan jön vista annak is elég lesz a giga ram ?
[Szerkesztve] -
_BOZONT_
tag
amiota sikerult ilyen szépen felhuzni ezt a procit egyenlore letettem az AM2 rol majd talán az AM3 .
ui: szerintem a tesztelo progit egy X@rok.
Hazsnálatkozben derul(t) ki hogy hogy sikerul(t) és a sajátommal meg vok elégedve -
Reac^
őstag
válasz
VaniliásRönk #112 üzenetére
Emellett sem tudok elmenni szó nélkül.
Ha kicsit gondolkodnál vagy olvastál volna valami tesztet (akár a PH!-st). Akkor tudnád hogy Dual DDR400 kb egy szinten van a Dual DDR667 teljesítményével
Épp az időzítések miatt van az, hogy a 667 es DDR2 van egy szinten a 400as DDR1-el
533-667 ár különbségben teljes mértékben igazad van...
Más: A dupla és több magos processzoroknál más korlátozó tényezők jönnek a képbe.
Pl. Az alacsony fsb (200mhz), lásd conroe-nak a 266os fsbje.
Ez 1 magon nem hoz nagy pluszt (lásd régebbi P4 EEk).
X2-k minden esetben sokkal érzékenyebbek a memóriákra mint egymagos társaik.
Míg 1 1magos proci a dual ch-t (ddr400-esetén) 6400mbps (teljes sávszélességében) éri el addig a 2 magos procinak (ha mind két mag a memóriával dolgozik) osztoznia kell az elérhető sávszélességen.
Tehát itt jön (majd) a DDR2 előnye. Amikor 266,333 as fsbket fogunk 667,800,1000mhz-es ddr2 vel használni
mod:
512MB DDR400 piaci értéke 8000
512MB DDR500 piaci értéke 12000 (A-DATA)
512MB DDR566 piaci értéke 14500 (A-DATA)
512MB DDR600 piaci értéke 16000+ (A-DATA)
Hát igen, a 939-es atlhonok igazi tuningjához elkél egy jobb tuningram. Én úgy tartom hogy az 500as az még megfizethető kompromisszumos megoldás. Gyors is és elég 2x512.
De ha vki igazán rákap a 939 tuningjára hamar rájön, hogy az 500assal kitörölheti
Ez itt a baj
[Szerkesztve] -
Reac^
őstag
válasz
Foglalt név #115 üzenetére
Emellett azért nemtudok elmenni szó nélkül.
Szoptam én már pár Giga lappal, volt 2 DFI-m is, de soha nem tudtam ugyan azt vagy jobb eredményt elérni mint a DFI-kkel... -
slayer006
addikt
válasz
-=Lord Tom=- #155 üzenetére
én megértelek, az ilyenektől ''megveszek'' én is ...
-
-=Lord Tom=-
senior tag
Én csak kiborultam szegény gyerektől egy kicsit, hogy miket tud tombolni[link] (a legjobb: nézd meg a hsz-ek időpontját...)
Azt már nem is említem h a helyesírása szánalmas, és még baromságokat is ír (lásd 4,4GHz-s X2)
Bocsánat mindenkitől, csak kicsit besokaltam Fangória fórumtárssal... -
KasztP
csendes tag
-
KasztP
csendes tag
Na, itt vannak everestes képek (még1x ideírom, hogy ez 1db rammal single-ben):
írás alapon/800 2500/833
[link]
[link]
késleltetés alapon/800 2500/833
[link]
[link]
másolás alapon/800 2500/833
[link]
[link]
olvasás alapon/800 2500/833
[link]
[link]
azért csak 2500ön teszteltem, mert 2600-nál már nem szereti a ram a 866mhzt, visszaosztani + nem akartam... -
rollins
őstag
válasz
-=Lord Tom=- #150 üzenetére
kicsit hülyén fogalmazott, de abban igaza van hogy kell a sávszél az x2-nek, hogy néz ki ez a gyakorlatban nem tudom, de daa-raa majd talán helyre rakja a dolgokat. azért persze nem fogjuk tömegesen kidobni a ddr1 -es combónkat mert ez a trendi
-
Fangória
csendes tag
''Mutassuk meg az AM2 -es prociknak, hogy ''Ki az úr a háznál'' !!!
Csak tudnám, miért mondják azt, hogy turistaszezon, ha nem szabad rájuk lőni...
Ezt megcáfolnám mert az AMD Athlon 64 Max.2 Év és Vége !
Mivel a DDR I es Memóriák kevésnek bizonyulnak az X2 -es Prociknál ezért a
DDR II Veszi átt az úralmat !
Mert úgye van 1 pl .4,4 Ghz AMD X2 Proci DDRI es lappal és Rammal 400 mgz-n
Akkor neked a Proci teljesitménye nemfog növekedni mert a DDR I nemtudja kihaszálni a X2 Elönyeitt vagyis ott vagy hogy sehol! -
rob210
nagyúr
Na ha sikerül a rendszert stabilizálni akkor a 3800X2-m megy 2900Mhzen.
Szép eredményeket dobál, de még finomítani kell.
Valaki akinek AM2-es x2-se van?????? -
ttt1
őstag
Nu hát nekem s939-es agp-s rendszerem volt(másfél éve vettem).Sokat szemezgettem én is AM2-vel, (nem csak magyar forumokat olvastam el), és ha csak nem a méregdrága 590-es chip-el szerelt alpot veszed meg akkor bizony lehetnek gondok. finnyás a memóriára 550-es 570-es nem mindig kezeli normálisan duál magos cpu-t. Igy a váltásom egy pci-e-es s939-re esett egy x2-essel,500as ramokkal. Ugy érzem nem bántam meg. Néztem a duo2-t is de ahhoz is a lap nagyon drága(jo jo 37 e ft-ért van abit lap). szal lehet hogy jobb lesz AM2 ,de a hangsuly a lesz-en van.
-
ESP
őstag
Gyerekek...
Amíg a ''Mentalita Jiddis'' jelen van, addig a foglalatok és a technológiák váltakozni/cserélődni fognak...
És Ti mindet megveszitek, mert futnia kell a ''kvékkilencnek'', a ''kod14-nek'' és a ''nídforszpííííd lásztvántidnek''...
Hülyére vagyunk véve...üzleti alapon...
A sok kis rövidített sz*rság meg mint újítás??? -
Boryszka
tag
Sziasztok!
Most már én is csatlakoztam végre az A64-esek klubjába a mai nappal!!!Ennek nagyon örülök!
Dobozos Athlont vettem, és az alumínium borda felületén van egy barna gézszerű anyag, ami a CPU-val érintkezik közvetlen. Én úgy veszem, hogy egy kicsit át van itatva hűtőzsírral
A kérdésem az lenne, hogy azt le kell venni, vagy maradhat rajta nyugodtan. (Mondjuk ha nem veszem le, akkor lehet hogy egy kicsit melege lenne a procitól.)
Negatívum viszont hogy hűtőzsír nem sok van rajta!!!A régi procim is dobozos, és azon volt zsír bőven!
Köszi -
dbius
veterán
válasz
-=Lord Tom=- #139 üzenetére
Mivel s939 vs am2 a téma, nem igazán nézegettem, hogy véletlenül nem-e intel procid van....
Amúgy szívesen, mivel érdekelt a dolog attól még elolvashatod, legalább megtudod mire való -
törölt tag
válasz
-=Lord Tom=- #139 üzenetére
Intelnél nem érdemes a Command Rate-tel foglalkozni, nem sokat befolyásol (és az intel lapok többségének BIOS-ában nincs is lehetőség az állítására). Az A64 viszont nagyonis szereti, ha 1T-re van álítva.
-
-=Lord Tom=-
senior tag
Köszi, bár intelem van (de majd AMD-re fogok váltani
hangsúlyozom: majd (
) ), úgyhogy köszi télleg hasznos... Meg a magyarázatot is köszi...(Én az ASUS-nak az AMI BIOS-ában nem találom, de mind1, uccse menne a nagyon noname ramjaimmal
)
Deadmeat: Neked is köszi
[Szerkesztve] -
DeadMeat
nagyúr
válasz
-=Lord Tom=- #136 üzenetére
Hat ha jol emlexem az 1T,2T a ramok irasi kesleltetese,de ha nem pontos majd jol kijavit aki pontosan tudja,a tccd,pedig 1 samsung memoriachip,ami gyarilag ddr500 asnak keszult.Mint a hynix D5,csak annal kicsit jobb
-
dbius
veterán
válasz
-=Lord Tom=- #136 üzenetére
tccd a nyákon lévő memória ic típusát jelöli. ddr1 ramoknál a tccd chipel szerelt ramok a legjobban húzhatóak mhz tekintetében, pl. van gyárilag ddr1-700 mhz-es ram is tccd chipel....
(Patriot cég gyártja). A tccd chipek a samsungtól valóak.
Laponként általában másként lehet az 1t-2t-t állítani, pl dfi lapoknál command per clock a neve, és enabled és disabled lehetőség van (enabled = 1t, disabled =2t) Az 1T beállítással gyorsabb a ram...
[link] Ebben gyk. minden benne van, amit az a64 overclockingról tudni érdemes (proci, ram - köztük az 1t - 2t -, htt, ldt, stb...) Nagyon hasznos kis cucc
-
-=Lord Tom=-
senior tag
válasz
#65675776 #135 üzenetére
Értem, köszi, na még1 dolgot árulj el nekem: mi az az 1T, 2T, és én mért nem találok, ien állítási lehetőséget a BIOS-ban? (És mit jelent a TCCD?) Köszi h ezeket megmondod a ramok terén nem nagyon voltam otthon...(És továbbra is tartom h nekem Value ramjaim lesznek csak...)
-
törölt tag
válasz
-=Lord Tom=- #134 üzenetére
A memória órajelére a filetömörítő programok a leginkább érzékenyek. A többi nem annyira.
A tuning RAM-ok előnye az szokott lenni, hogy a névleges órajelük alatt nagyon szűk időzítéseket bírnak. Pl a TCCD chipes DDR400-as RAM-ok gyakorlatilag mindegyike bírja a 2-2-2-5-öt 1T-vel. A TCCD ugye névlegesen 500MHz-es. -
-=Lord Tom=-
senior tag
válasz
#65675776 #133 üzenetére
OK, köszi...Nekem egyébként mindig is value ramom volt és az is lesz...(játékokban sztem 1-2 FPS különbség lehet, a Render időben meg nem számít az a pár %) Vagy van oan h a tuningramok sokkal jobbak a valuenál? tehát h mondjuk 1,2szer-1,4szer oan gyors egy progi, vagy még gyorsabb? csak a ram miatt...(mert ugye a Value 667Mhz-s DDR2őkről azt halottam, h 800MHz-t tuti mennek... míg a 800asok 850-900körül...(a value ramok...)
-
törölt tag
válasz
-=Lord Tom=- #132 üzenetére
Biztosan máshogy. Főleg, hogy DDR2-667 esetén elég jó eséllyel elérhető akár a 3-3-3-8 is (legalábbis jobbfajta modulokkal). Abból viszont biztosan a DDR2 jött volna ki győztesen.
A probléma az, hogy sok helyen elfeledkeznek arról, hogy a megfelelő kategóriájú RAM-okkal hasonlítsák össze. Tehát pl tuning DDR-t hasonlítanak value DDR2-höz.
[Szerkesztve] -
Hi!
A múlt héten vettem meg az AM2-es konfit: ASUS M2N-E, A64 3200+, 2X1GB 667 Kingmax, ASUS X1900XT 512MB. Nekem ezelőtt S754-es volt 3000+ al, 1GB memcsivel, meg X800PRO 256@X800XT AGP-vel, háát, azért tesztek alatt sokkal-sokkal gyorsabb a gép (persze a VGA miatt, pl alapból 8900-as 3DM2005pontok, húzva pedig 9600 (régi asszem 5000 körül...)) Ami érdekes: ha Dual Channelben hajtom a lapot, akkor a WinXP dob egy hátast boot közben (állítólag winXP hiba...), a procit 2300Mhz-en sikerült stabilan működtetni, 230-as FSB vel, mondjuk sok időm még nem volt vele foglalkozni, HT 5ről vissza 4re, aztán hajrá, FSB emelés, feszkót nem akartam még nyomni neki... Ezt így kell csinálni, nem, vagy van egyéb trükk is? (nem értek hozzá olyan nagyon..., új még ez a DDR2 móka nekem...)
gun -
rob210
nagyúr
[link]
Ezt most loptam egy másik topik hozzászólójától.
De pont ide vág mindenkinek ajánlom figyelmébe olvasgassátok -
rob210
nagyúr
válasz
slayer006 #125 üzenetére
Na ezzel újat mondtál nekem.
Már 939-re is alig lehetett ilyen lapot kapni.
Eszembe se jutott hogy AGP-s csatival csinálnak majd AM2-őt.
A 123-AS HOZZÁSZÓLÁSOMAT NE VEGYÉTEK FIGYELEMBE!
Bár nem tudom miért csodálkozom ezen asrock ecs mindíg meglep minket ilyen érdekességekkel.
AZ AGP-s kártyákkal rendelkezőknek jó.
Bár megkérdőjelezem, hogy az AGP-foglalat mennyire illik egy sebességhajhász berendezéshez
A maga 66Mhz-ével. -
rob210
nagyúr
Szerintem itt mindenki tudja mi az a vga és mi az a pci-e, vagy agp.
CSak akkor írd azt, hogy nem írtad el véletlen amit szerettél volna velünk közölni.
Mégpedig azt hogy a vga kártyád agp-s és ehhez keresel valami 939-es vagy AM2- es megoldást.
Egyébbként amit írtál az oké én értettem csak daa-raa mindíg mindent vérremenően komolyan vesz.
Ami nem baj, csak néha nem jól jön ki -
Echoo
senior tag
Drágaságok!
Olvassátok már el a 107-es hozzászólást! Én tudom, mi az a VGA, sőt a PCI-Ex, és az AGP sem lep meg túlzottan... Egyébként miért lennék űber pro? Mert jobban megy a 27k-s A-Data a gépemben, mint a Geil 35k-ért? Ehhez nem kell nagy királynak lenni. Egyszerű tapasztalat kell hozzá! -
NoLF
veterán
új szerzeményem:
[link] -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Foglalt név #115 üzenetére
Nem tudom hogy a Super PI eredmények mennyire mérvadóak, az egy 11 éves Win3.x software...
-
Foglalt név
addikt
válasz
VaniliásRönk #112 üzenetére
Hát ehhez csak annyit, hogy a DFI nekünk küzdelem volt és mind a gigabyte-okkal, mind az asus-okkal jobbak voltak a tapasztalatok. Ráadásul egy mezei 400as rammal is 28-as super pi-t csináltunk, ami annyira talán nem rossz
-
slayer006
addikt
válasz
-=Lord Tom=- #113 üzenetére
hagylegyen ...
-
VaniliásRönk
nagyúr
Nekem még sajnos nem volt lehetőségem S939-et vagy AM2-t tuningolni, de ha jól gondolom S939 tuninghoz méregdrága DDR500 kell (legalább), AM2 esetében pedig egy mezei DDR2-533-mal is többet lehet elérni, arról nem beszélve, hogy a 667-es gyk. ugyanannyiba kerül, mint az 533-as. Persze a magasabb időzítések miatt lehet hogy kisebb a memóriasávszélesség, de így is bőven elég az, épeszü embert pedig nem az érdekel hogy a sávszélesség mérő progik mit írnak ki. Javítsatok ki ha tévedek.
-
Eugene Roe
őstag
Hát Echoo én elhiszem, hogy te egy Über-Pro vagy, de mivel én érzem a különbséget játékokban a 400-as DDR1 és a 800-as DDR2 között méghozzá nagyon, ezért sajna nem ''érdekel''... Kinek mi kell...
Mellesleg szerintem jó a GEIL -
törölt tag
''Nos, ha jól látom nem VGA-s a videokártyád, hanem AGP-s.''
Ez így baromság. A VGA alapvetően egy felbontás/színmélység szabvány (640x480x4bit) [link]
Persze manapság minden videokártyát VGA kártyának neveznek.
Az AGP egy busz szabvány (a PCI kiterjesztése) [link]. Amit a PCI-Express (x16) váltott le [link]. -
Torry
addikt
Olvasgatok olvasgatok.
Nahmost én váltani akarok barton+nf7-ről A64-re.
De van egy 6800-as VGA-as kártyám, amit megakarok tartani.
Most első kérdés ugye hogy vga-s AM2-es alaplap.
2. hogy 939 vagy AM2
Köszmá előre is! -
cudar07
senior tag
egy összesítő excel tábla jó lenne
UP a topknak -
Echoo
senior tag
Ez is mutatja, hogy aki tuningolni tud, még nem tud mindent! Pl. egy szakadék képet átméretezni...
LOL
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Spórolós topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- XPEnology
- Milyen légkondit a lakásba?
- E-roller topik
- Elektromos autók - motorok
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
- Intel Core i9-13900K 24-Core 4.3GHz LGA1700 (36M Cache, up to 5.80 GHz) Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 6700K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4770 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-10700 8-Core 2.9GHz LGA1200 (16M Cache, up to 4.80 GHz) Processzor!
- I5-13400F 2x16 GB RAM SEASONIC 750W TÁP GIGABYTE GA-B760M ZALMAN Z1 PLUS HÁZ GARANCIA!!!!!
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961)
- Samsung Galaxy A21s 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Intel i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest