- Motorola Edge 40 - jó bőr
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Minden téren tudott fejlődni a Motorola Razr 60 Ultra
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Megdöntheti az iPhone 4 rekordját az iPhone 17
- Android dual SIM okostelefonok
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyalo94
tag
Sziasztok!
A véleményeteket szeretnék kérdezni.
Nemrég vettem egy MSI K9N4 Ultra alaplapot,rendesen működik csak annyi vele a bajom hogy amikor beállítom neki a processzor tuningot az újraindításnál csak pörög alapjáraton a gép....És amikor újraindítom akkor visszateszi alapra a gépet.....
Gyári hűtés van most rajta és ezek vannak benne:
-AMD Athlon 64 X2 3600+ proci
-Gyári hűtés
-Kingmax 2x512Mb ddr2 533Mhz ram
-ATI 4650 vga
-400 Wattos Eurocase Tápegység
A proci alapon 1.9 Ghz-en van.....
Tippjeiteket,ötleteiteket előre is köszönöm!
Üdv: Roland -
satee76
aktív tag
sziasztok !
Elnézést ha kérdés nem idevaló, de nem találtam más élő fórumot.
Van egy GA K8ns pro 939-es alaplapom. Az a probléma, hogy van hozzá 2GB DDR ramom (2x512+1 Gb), és ebből bármilyen variációba kötve 2 db-ot nem tudom dualba hajtani. Az 1 GB Samsung, a 2 db 512-es Samsung és Infenon. Ezek a ramok (a 3 együtt is !) egy Asus A7N8X-es alaplaban mentek duálban. Itt valahogy nem akar összeönni. Ha valki tudna segíteni...
Thx -
BadGe
aktív tag
válasz
belaazallat #1224 üzenetére
köszi, félreérthető voltam. __nem hibás__ majdnem azt mondtam hogy giga-atom-stabil
a kérdés az, hogy a látszat ellenére előfordulhat-e, hogy lassan, apró hibákat vét a proc (a rendszer) és 2 hónap múlva nem tudom kitömöríteni az egyik archív fájlom, mert belekerült valami nyűg ami a készítés pillanatában nem tűnhetett fel.
"data corruption", hogy magyarul fejezzem ki magam
ilyesmi.
ge.
-
belaazallat
addikt
Hali!
Alapon is csinálja? Proci mikor volt újra pasztázva? Chipset mennyire meleg?
Én memória hibára gyanakszom, nem ártana letesztelni. Hasonló volt, anno mikor a Kingmax HC-jeim nem akartak menni az Asus NF4 SLI-ben.
Ha ezek egyike sem(ram/proci), táp+ vinyó ellenőrzés. HD sentinel mit mond?
Szerk: apróbb kieg.
-
BadGe
aktív tag
Helló Gyerkők,
Athlon X2 4400 (939) proc-ot 230-as fsb és 4x-es HT szorzóval használok. memória 333-ra állította magát, az fsb húzással most ismét 400 közeli. (pontosabban: 166->189)
feszültségek alapon.
Az a kérdésem, hogy mekkora eséllyel mehetnek tönkre az adataim? Arra gondolok, hogy a proc stabilnak tűnik (mert annak tűnik) de közben nagyon apró hibákat vét, amiket csak későb veszek észre, pl amikor már sok ilyen összegyűlt.
thx
ge. -
Kikki90
tag
sry, nem ide akartam :/
-
degu
senior tag
válasz
Dragbajnok #1220 üzenetére
Szia!
Koszi a tippet! Ezt a lapot kaptam ugy,hogy valami gyikja van!Akkor lehet,hogy ez a problema,hogy regi a lap biosa,es viszonylag uj alkatreszek lettek belepakolva...
Megprobalkozom a frisitessel. -
degu
senior tag
MSI K8T Neo2 F v2.0 alaplap, 3500+ proci,2x512Mb/400Mhz Dual, XP/SP2
Megprobaltam huzni a procit,a biosban levo overclocker-opcioban.A szorzo fix,tehat a frekit emeltem 200-rol 210-re.
Siman bebootolt a gep,bejott a win,majd az ujrainditaskor postolaskor semmi sem tortent!
Nem kifagyott! Nem is postolt! Nem is sipolt...semmit sem csinalt.
Ez vajjon mi a fene volt?
Mert ha nem birta a +10 Mhz-etakkor miert bootolt be siman?Nem fagyott ki!
Az ujraiditasnal pedig total agyhalal?! /Csak a bios reset segitett.../ -
aphra2
senior tag
Ez a Cool/Quiet, mikor nincs terhelés alatt a gép akkor pl: a 10-es szorzót leveszi 5x-re, a feszt pedig 1.4 V-ról, 1.1 V-ra, 3200+ esetén, ez ilyen fogyasztás csökkentő progi.
Beállitásához engedélyezni kell a bios-ba, plusz a Win-be a minimális gazdálkodást, + a progit is fel kell telepiteni.
Vannak lapok amikben nem megy tökéletesen, (ki kell próbálni) alapórajelen általában jól működik, húzott rendszereknél kevésbé. -
degu
senior tag
Meglepo /szamomra/ dolgot talaltam az Athlon64 3200+ proci adatlapjanak kukkantasakor.
CPU-driver.Ez mi a mano?
Valami olyasmit ir a szoveg,hogy az optimalis CPU-sebesseget,es feszultseget allit be.
Tud valaki errol bovebbet? -
mrefelbp
csendes tag
Sziasztok.
Nemrégiben szereztem be egy 939-es tokozású AMD X2 4200+ CPU-t, és egy igencsak érdekes dologra bukkantam a tuningolás közben. Az FSB 230MHZ fölé emelésével rögtön fagyás érkezett, de 230-on még betonstabilan működött. Hosszú órák próbálgatásaival meg lett a ludas! Az USB Latnecy fogta meg az fsb-t! Disabled, és láss csodát, egészen 275FSB-ig ment a CPU. Az alaplap A8N5X...
A tuning eredményei (ATI HD4850): 3dmark06 (default) - 10785
CoD5 - 35 - 90 fps (1680x1050 maximum beállítások AA nélkül)
Far Cry 2 - 23 - 59 fps (1680x1050 Very High beállítások AA nélkül)Azt hiszem nagyon szépen muzsikál...
Még egy tipp, a dual channel DDR látványosan megdobta a játékokat (a 3dmark-ot viszont nem), átlag 15% gyorsulást jelentett az említett 2 játéknál!!
HT 3x, DDR 333, CPUv 1,425, VGA 670/1048
Ilyen olcsón ilyen jól tuningolható gépet még nem sikerült összeszednem.
-
Viktoár
addikt
Köszi a segítséget,megoldódott a probléma.
Az catalyst center bekavart az att-nek
Még annyit szeretnék kérdezni hogy a két konfig közül melyik jobb?(az egyiket eladnám)
ASUS M2N4-SLI + AM2 X2 4800+ Samsung 2x512mb ddr2 667mhz dual
vagy
ASRock 939NF6G-VSTA + s939 x2 4200+ (stabil 2600mhz húzva) Kingston 4x512Mb 333mhz dual -
Viktoár
addikt
Egy picit meghúztam a cpu-t és elindítottam egy 3dmark06-ot.ez lett az [eredmény] Elég siralmas szerintem
Ez mond neked valamit?
-
Viktoár
addikt
Hát minden frankónak néz ki.
16x pcie,cpu driver felrakva,oprimizer felrakva.Már csak a ram lehet a ludas de nem hiszem hogy a samsung 2x512 ddr2 667 mhz-en ennyivel visszhúzná a gépet.Everestben 7000 az olvasás.Esetleg a catalyst control center zavarhatja az ati tray toolst?Mit próbálhatnék még meg?
-
Viktoár
addikt
Sziasztok
Olyan gondom van hogy volt s-939-es 3700+-os konfigom.(lásd a nevemre kattintva).Na most ebből lecseréltem a lapot meg a procit egy asus m2n4-sli + am2 x2 4800+ -ra.Persze most 2x512 ddr2 667mhz van benne.Valahogy úgy tűnik nem hozza azt a sebességet mint az egymagos. Feltettem a cpu drivert,meg az optimizert is de még mindig lassabbnak tűnik.A 3dmark05-ben az egymagos 9000-et csinált míg a kétmagos nem éri el a 6000-et.Mit csináltam rosszul?Valaki segítsen legyen olyan kedves mert nekem ez magas.
-
pronyó
tag
Na itt aztán leült a téma...
-
pronyó
tag
Hoffer: X3-mas procin ne is gondolkozz, mivel kalap kakik! Ha X2-est veszel akkor minimum egy 5600+-ost ajánlok annál alább nemérdemes menni! X4-es procikhoz annyi, hogy azokat meg most még nem érdemes venni, mivel nem olyan jók,mint ahogy azt vártuk! (bár a 9850, és a 9950 sorozat nem rosszak), de úgy tudom majd jönnek az uj X4-esek amik magasabb órajeleken fognak menni és alacsonyabb gyártástechnológiával fogják gyártani...na azokat már érdemes lesz megvenni ha X4-esen gondolkozol!
Ui: az 5600+-ost lehet egész jól húzni, 6000+-os nemigazán megy 3,2 fölé,6400+ meg kinek hogy mert elég eltérő tuning eredményei vannak: van akinek megy 4.0 Ghz-en(persze jó hűtéssel!) nekem pl 3,5 fölé nemigazán akar menni...
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG STRIX Z490-G Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- KIÁRUSÍTÁS - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station (akár 2x4K felbontás)
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R5 5600X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3060 12GB Zalman N5 MF Be Quiet 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest