- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- 165 Hz-es panelt tesztel a OnePlus
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zoli329
addikt
válasz
-=Lord Tom=- #962 üzenetére
Persze. Mi kell még hozzá főnök?
-
Salvador20
őstag
válasz
-=Lord Tom=- #964 üzenetére
huh,na ez az amit az előbb sajtoltam, hogy nem értek a ramokhoz, de mind1, fáradt is vok már szöszmötölni vele, majd holnap megnézem jobban....
-
slayer006
addikt
válasz
-=Lord Tom=- #155 üzenetére
én megértelek, az ilyenektől ''megveszek'' én is ...
-
rollins
őstag
válasz
-=Lord Tom=- #150 üzenetére
kicsit hülyén fogalmazott, de abban igaza van hogy kell a sávszél az x2-nek, hogy néz ki ez a gyakorlatban nem tudom, de daa-raa majd talán helyre rakja a dolgokat. azért persze nem fogjuk tömegesen kidobni a ddr1 -es combónkat mert ez a trendi
-
dbius
veterán
válasz
-=Lord Tom=- #139 üzenetére
Mivel s939 vs am2 a téma, nem igazán nézegettem, hogy véletlenül nem-e intel procid van....
Amúgy szívesen, mivel érdekelt a dolog attól még elolvashatod, legalább megtudod mire való -
törölt tag
válasz
-=Lord Tom=- #139 üzenetére
Intelnél nem érdemes a Command Rate-tel foglalkozni, nem sokat befolyásol (és az intel lapok többségének BIOS-ában nincs is lehetőség az állítására). Az A64 viszont nagyonis szereti, ha 1T-re van álítva.
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
-=Lord Tom=- #136 üzenetére
Hat ha jol emlexem az 1T,2T a ramok irasi kesleltetese,de ha nem pontos majd jol kijavit aki pontosan tudja,a tccd,pedig 1 samsung memoriachip,ami gyarilag ddr500 asnak keszult.Mint a hynix D5,csak annal kicsit jobb
-
dbius
veterán
válasz
-=Lord Tom=- #136 üzenetére
tccd a nyákon lévő memória ic típusát jelöli. ddr1 ramoknál a tccd chipel szerelt ramok a legjobban húzhatóak mhz tekintetében, pl. van gyárilag ddr1-700 mhz-es ram is tccd chipel....
(Patriot cég gyártja). A tccd chipek a samsungtól valóak.
Laponként általában másként lehet az 1t-2t-t állítani, pl dfi lapoknál command per clock a neve, és enabled és disabled lehetőség van (enabled = 1t, disabled =2t) Az 1T beállítással gyorsabb a ram...
[link] Ebben gyk. minden benne van, amit az a64 overclockingról tudni érdemes (proci, ram - köztük az 1t - 2t -, htt, ldt, stb...) Nagyon hasznos kis cucc
-
törölt tag
válasz
-=Lord Tom=- #134 üzenetére
A memória órajelére a filetömörítő programok a leginkább érzékenyek. A többi nem annyira.
A tuning RAM-ok előnye az szokott lenni, hogy a névleges órajelük alatt nagyon szűk időzítéseket bírnak. Pl a TCCD chipes DDR400-as RAM-ok gyakorlatilag mindegyike bírja a 2-2-2-5-öt 1T-vel. A TCCD ugye névlegesen 500MHz-es. -
törölt tag
válasz
-=Lord Tom=- #132 üzenetére
Biztosan máshogy. Főleg, hogy DDR2-667 esetén elég jó eséllyel elérhető akár a 3-3-3-8 is (legalábbis jobbfajta modulokkal). Abból viszont biztosan a DDR2 jött volna ki győztesen.
A probléma az, hogy sok helyen elfeledkeznek arról, hogy a megfelelő kategóriájú RAM-okkal hasonlítsák össze. Tehát pl tuning DDR-t hasonlítanak value DDR2-höz.
[Szerkesztve] -
slayer006
addikt
válasz
-=Lord Tom=- #113 üzenetére
hagylegyen ...
-
rob210
nagyúr
válasz
-=Lord Tom=- #39 üzenetére
Rosszul látod az árak karácsonykor csak felfelé mennek ez több éáves tapasztalat.
Higy nekem mert nagyot fogsz nézni a novemberi árlistákon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED TV topic
- Kiemelkedően csendes ASUS VGA jött a Noctua közreműködésével
- ASUS notebook topic
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Videó stream letöltése
- Autós topik
- Xbox Series X|S
- Battlefield 6
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Intel Core i9-13900 24-Core 3.0GHz LGA1700 (36M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor!
- AMD Ryzen 7 7700X 2025.10.28 ig Alza GARANCIÁLIS
- Intel core I7 8700k
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-12700 12-Core 3.6GHz LGA1700 (25M Cache, up to 4.90 GHz) Processzor!
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest