- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Magisk
- Samsung Galaxy Buds3 - vissza a kályhaezüsthöz
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Egyedülálló akkumérettel futott be a OnePlus Nord CE5
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Android szakmai topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
törölt tag
-
Bár nem vagyok Ákos, de ha az elmentéses kérdésedre keresed még a választ, akkor azt meg tudod tenni úgy, hogy BOINC uninstall, a 'maradék' a BOINC mappában (csomagok, azok információi, projektek információi, feldolgozott csomagok információi, stb.) elmentése, Win újrainstall, 'maradék' visszamásolása (természetesen célszerű a \Program Files\BOINC mappát használni), majd BOINC install.
-
DeFo
tag
Az a 14 perc tényleg szép egy Semprontól.
Nem is tudom, hogy el merjem e mondani, hogy az én gépem 5 perc alatt 2 unitot dolgoz fel, azokból a másmilyen frekvenciás unitokból.
Ebből van is egy gondom. Procinként napi 32 Unit tölthető le. Ez nekem 64. Hétvégén elfogytak a unitjaim, pedig több mint 100 volt. Lehet ezt a procinkénti maximumot valahogy állítani? Én nem találtam róla semmit. -
Petya25
őstag
Hát egy géppel napi néhány órában talán nem veszed észre drasztikusan a változást. Nekünk eddig kb 13,5k volt a napi mennyiség és most 12k alatt vagyunk valamivel, ami csökken. Ahogy nézem most ez a csökkenő átlag a trend, mert sebességben most is a 60. helyen vagyunk. Tehát ha arányaiban nem is, értékszerűen csökkennek a különbségek, így nehezebben előrébbhaladni a sorban másokat előzgetve.
-
Petya25
őstag
A saját véleményem szerint ezt így eléggé elkefélték a Setinél. Ez a fokozatos átmenet és a csomagok, kliensek kavalkádja most elég sok jelenlegi és leeendő felhasználót elriaszt a kiszámíthatatlansága miatt. Miért nem írták azt, hogy adott időpontig mindenki töltse le az új BOINC és kliens verziókat, a fel nem dolgozott csomagokat dobja ki és kezdődhet az új csomag letöltés és feldolgozás adott nap éjféltől. A régit ezután nem fogadnák el csak az újat. Ehelyett szép kis kavarodás van mindenhol és nem tudni, hogy mi a bibi.
-
róland
veterán
''2006. május 18.
18.30-kor szolgáltatás kimaradás kezdődik. Azért van szükségünk erre, hogy az egyik tároló egységünkön lévő hibás fájl-rendszert megjavítsuk. A kimaradás várhatóan 2 órán át tart. Eztán szokásosan a ''feltöltés'' hosszú szakasza következik , ahogy a szervert a visszatartott kérések elárasztják.''
Ez a gyors nyersfordítása a szövegnek. -
DeFo
tag
Pár gépünk tudott tegnap letölteni pár csomagot, de nem mind, és nem sokat. Az otthoni gépem sajnos napok óta nem tud letölteni Seti csomagot. Már fel is dolgozott minden csomagot. Szerintem nem fogom otthon folytatni a Setit, mert nem találtam még A64-es optimalizált klienst az új Setihez. Marad magában az Einstein, amíg még megy. Aztán ha az is megáll, akkor nem tudom mi lesz.
-
DeFo
tag
Semmi gond. Egy pillanatra majdnem sikerült összezavarodnom.
Más:
Másnak sem jött le új Unit a Setiben tegnap óta? Mert nekünk napok óta nehezen jön le új, és tegnap teljesen megállt. Az új BOINC-on az új Setihez viszont folyamatosan jön le új csomag. De csak egy olyan gépünk van.Lehet jövő héten át kell állni teljesen az új Setire?
-
Petya25
őstag
Pont most olvasgattam a SZTAKI oldalát, hogy mire is jó az a project. Hát nekem magas, hogy miért kell 11 dimenzióig meghatározni az összes általánosított bináris számrendszert. Nem fogott meg a téma, több értelmét látom annak, hogy számoljuk ki mekkora csúzli kell ahhoz, hogy ellőjünk a holdig. Elnézést ha valakit ezzel megbántottam.
-
törölt tag
Azt gondoltam, hogy a megosztás nem a pojektek közötti, hanem a projektek és egyéb alkalmazások közti megosztást jelenti.
Biztonsági mentésként ugye elég, ha a BOINC\projects mappát helyezem biztosnágba?
Azt hadd kérdezzem meg, milyen gyakran frissül a krediteim száma? Közben jópár feladatot 100%-ra vitt a masina, vagyis ''Ready to report'' lett a státusza, s mikor rámentem a Report fülre, néhány perces késleltetést jelentett a program, de ez idő leteltével sem változott semmi.
[Szerkesztve] -
törölt tag
Köszönet mindenkinek, megtaláltam a csapatot!
Még utánaolvasok, hogyan lehet hatékonyabban működtetni a Seti projekt-et. Láttam az SSE3-as patch-et, de még nem sikerült beizzítani. (BOINC 5.2.13-at használok)
Kliensek terén is körbe kell szaglásznom, úgy vettem ki az előzményekből, ez is rengeteget jelent.
Reggel fél 6 körül indítottam el a programot, azóta megy folyamatosan, így 112,82 kreditem van, az átlag kreditet 10,91-nek írja. (Nem voltam itthon, így a resource share 100%.)
Még nem igazán tudom hova tenni az eredményeket, Nektek biztos többet mond! -
-
törölt tag
Vannak olyan reklám programok amit ha futtatsz a gépeden, akkor fizetnek érte. Gondolom hasonló összegű (sosemlátodafélcentedetsem) pénzt lehetne egy-egy ilyen munkára elutalni. Ez a bérmunka egyébként badarság, nem tudom miért hozzátok fel. Mit gondoltok, degeszre keresnétek magatokat egy tömeghardverrel?
Megjegyzem hogy vannak olyan szuperszámítógépes központok amelyek abból élnek hogy eladják a számítási kapacitásukat. Szerintem nem is sejtitek hogy ha fizetni kellene pl. a BOINC-os usereknek, akkor mindenki inkább egy-egy ilyen központhoz fordulna. Szerrintem kizárt dolog hogy ebben az esetben versenyképes lenne velük szemben egy mindenfelé szétszórt userekből álló hálózat. Ez alatt értsd azt hogy rohadt olcsón kellene adnod a CPU idődet hogy megérje valakinek is felfigyelni rád. Oksa? -
törölt tag
Róland, a rossz hír nincs esély befogni a hwsw csapatot, pedig már én sem gyártok nekik crediteket.
Prohardver!
total credit: 1,583,878.89
recent a.c: 12,847.23
members: 92 / active: 16
hwsw
total credit: 9,161,792.03
recent a.c: 36,699.16
members: 440 / active: 150
[Szerkesztve] -
Petya25
őstag
Nekem meg arra van egy bizonyításom, hogy a falhozvágott üvegpohár sosen éri el a falat így nem törik össze, de mégis összetörik. Pedig ha a megfelelően kicsi egységekben csökkentjük a pohár és a fal közti távolságot elvileg belátható hogy sosem éri el a falat a pohár, mert mindig lesz köztük mérhető távolság.
Az elvileg és a gyakorlatilag között elvileg nincs különbség, gyakorlatilag van.
Na elő azzal a bizonyítással, meghallgatjuk és eldöntjük, hogy jó-e (már ha tudjuk). -
törölt tag
SZTAKI-nál nehéz előre megmondani hogy egy-egy csomag mennyi ideig fog tartani, ezért előfordulhatnak extra rövid idejű csomagok is. Értsd ez alatt azt hogy ahhoz hogy megtudd mondani egy csomag hosszát előtte végig kell számolni, de ha végiszámolnák mielőtt kiküldik, akkor...
-
törölt tag
Ha megvan még a webes adatbázisba annak a csomagnak az adatai, akkor utána lehet nézni hogy mi volt a baj. Szerintem rosszat töltöttél le. Jellemzően akkor jelentkezik efféle ha újabb processzora fordított kódot próbál meg futtani az ember. Pl. az SSE3 utasítások nem fognak futni egy SocketA tokozású procin...
-
törölt tag
Kicsit körülírhatnád hogy mit takar a ''nem történt semmi''...
Ha van feldolgozandó csomagod és elindítod a setit, akkor a ctrl+alt+del billentyűk lenyomása után behívhatod a Feladatkezelőt, ahol a látnod kellene egy ''setiathome_4.11''-ot a futó taszkok közt...
A Crunch3r féle klienshez tudok közvetlen letöltési [link]-et adni. Nem a leggyorsabb, de gyors...
[Szerkesztve] -
törölt tag
Azt nyugodtan hagyhatod ott ahol van. A 4.18 a központi kliens verzió száma, ez töltödik le minden gépre először. Jellemzője hogy még 386-oson is elfut ezért nem használja ki az újabb processzorok lehetőségeit (MMX,SSE,...), ezért meglehetősen lassú. A 4.11-es verziószám alatt futnak az optimalizált kliensek. Ennek az az oka hogy mikor elkezdték optimalizálni a forráskódot, akkor még csak 4.09-nél járt a központi kliens verziószáma, így ezt kapta, majd nem változott többet...
-
törölt tag
Szerintem logout-olj a weboldalon, majd újra login. Akkor megkérdezi a jelszót és egyben felajánlja a lehetőséget hogy az ''elfelejtett'' jelszót elküldje újra.
Szerk.: most látom a második hozzászólást, ez alapján komolyabbnak tűnik a dolog. ami módszert írtam az akkor jó ha szeretné az ember újra beszerezni az accountját, mondjuk egy újabb gép beüzemelése miatt.
[Szerkesztve] -
törölt tag
-
törölt tag
A whetsone a processzorod lebegőpontos műveletvégzési sebessége, a dryhstone pedig az integer típusú műveletekre vonatkozik. Ez tulajdonképpen nem más mint egy a processzor teljesítményét tesztelő program eredménye.
A többi amit írtál nem túl kézzelfogható.
Kik előznek meg? Hol? Milyen értékek magasabbak?
Ha jól sejtem akkor a neten böngészve jutottál a megállapításaidra, így szerintem megoldható hogy bemásolnád ide a kérdéses lapoknak az URL-jét ahol ezeket láttad. Akkor mi is jobban megismerhetnénk a problémát. -
törölt tag
Előrevetíteném hogy a 20 körüli átlagérték teljesen normális.
A BOINC-os SETI-nek van egyfajta pontozási rendszere. Először is a szerver egy munkacsomagot elküld több helyre és addig várakozik míg legaláb 3 közel egyező eredményt nem kap vissza. Ilynekor fordul elő az hogy ha te gyorsabban végzel a csomaggal akkor ''pending'' (várakozó) állapotba kerül a csomagod.
A pontozás úgy történik hogy mindegyik gép kiszámol a benchmark értékeiből és az aktuális munkaegység feldolgozásához szükséges időből egy ''claimed credit'' (jósolt) értéket. Amint a szerver megkapta a három jó eredményt, megnézi a három gép jósolt értékeit és a középső értéket adja oda mindhárom gépnek. Ez egy platformok közti átlagolásnak fogható fel, valójában arra alkalmas hogy megköti a benchmark vagy az idő értékekkel manipuláló egyének kezét.
A claimed credit számolási képlete:
claimed credit = ([whetstone]+[dhrystone]) * wu_cpu_time_in_sec / 1728000
Ha van kedved, számolgasd ki pár csomagra és meglátod hogy olyan 20 körüli átlagértéket fogsz kapni... -
KPepe
senior tag
üdv!
A nagyobb kimaradások után előforduhat, hogy a Föld összes hostja egyszerre akarja pótolni az elmaradt munkákat, de ezt a rengeteg kapcsolatot nem mindig díjazza a szerverük. Túlterhelődik, nem jutsz be, várni kell.
Erre én azt szoktam csinálni, hogy nem nézegetem. Naponta talán 3x nézek rá, és kész. Elszórakozik az magában :)) -
KPepe
senior tag
Amint hozzáadtad a projekt URL-jét a BOINC managerben, megpróbál kapcsolódni a serverhez, letölti a szükséges file-okat, és nekilát a munkának. Na ezzel a letöltéssel volt most gond pár napig, de talán megjavult a rendszer, mert sikerült minden resultot elküldenem, meg kaptam egy köteg wu-t.
üdv a csapatban! -
törölt tag
Hali róland!
Alapból a BOINC-os kliens 60 másodpercenként menti az aktuális állapotot, így ha kikapcs-bekapcs/áramszünet vagy valami hasonló történik, akkor is max. ennyi processzoridő veszik el. Ezt az időt a http://setiweb.ssl.berkeley.edu oldalon a preferences pont alatt (valahol...) tudod beállítani. Lehet hogy nálad rossz értéket használ. Próbáld átállítani majd updatelni a projectet.
Átállítás a web-en, update pedig a BOINC ablakban a project fülnél egy jobb klikk a (seti@home) projekten majd update a kis felugró menüben. -
KPepe
senior tag
üdv!
Hát pedig ha a manager-t bezárod, attól még mennie kell a boinc mittoménhányas exe- filenak. Bár valószínűleg a manager intézi a csomagokat, és ha az nem megy, akkor meghal az egész. Kilépni nem kéne, elég ha a File/Elrejt gombbal leteszed a tálcára, és csak leállítod a gépet. -
KPepe
senior tag
üdv!
A 4.25-ösnek vannak ilyen hülye szokásai. Azt kell csinálni, hogy a tálca ikonon jobb klatty, kilépés. Aztán feladat kezelőben is kilépsz a setiből, ha fut még egyáltalán. Aztán az indítópultban újra elindítod a boinc manager-t. Akkor jónak kell lennie, újra látnod kell a csomagokat.
Nekem már pár napja megy a 4.32-es, eddig nem csinált ilyet, és nem is mászik fel a képernyőre win induláskor, mint az elődje. Szvsz tedd fel azt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AliExpress tapasztalatok
- Diablo IV
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Magisk
- Háztartási gépek
- Dune: Awakening
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G7 - i7-10GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest