- Mobil flották
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- A OnePlus Nord 5 sem sokkal marad le akkuméretben
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Egyedülálló akkumérettel futott be a OnePlus Nord CE5
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Petya25 #2807 üzenetére
Nálunk itt a cégnél a gépészeink kb. félévente cserélik a lapot meg a procit, de a rendszergazdik nem engednek feltelepíteni szinte semmit, így BOINC sem fut rajtuk.
Persze kivételt képeznek a gépeim, mert közöltem velük hogy kéztörés lesz a vége ha valaki mégegyszer babrálni mer velük.
Otthon most csak három gép izmozik BOINC alatt. Egy Sempron ami 842-es Opteronnak álcázza magát, egy Duron meg egy Dothan. Szerencsére összfogyasztásban 200W alatt vannak. -
törölt tag
válasz
Petya25 #2805 üzenetére
Háát.. ha neked a egy géppark fejlesztésének várakoztatása abból áll hogy processzor és alaplap nélkül a sarokba dobod a gépet, akkor ezen jót mulattam.
Szerintem ennél van egy sokkal logikusabb, nyílvánvalóbb változata. Használod a gépet úgy ahogy van egészen addig míg megjelenik a Conroe és akkor cserélsz. -
törölt tag
válasz
Petya25 #2790 üzenetére
Úgy tudom a SETI-től már rég megvonták az állami támogatást, ráadásul non-profit szervezet. ( Nincs kinek eladni az általatok dekódolt csomikat. )
Az ilyen szervezetek adományokból élnek s általában elég ''szegényesen'', elszánt emberekből állnak és általában és az utolsó petákot is a projektre költik. Persze valóban nem lenne rossz ötlet valamivel ösztönözni a usereket, de szerintem inkább a fanatikusokra hajtanak. Olvastam a classiccal kapcsolatosan hogy az első 4000 user dolgozta fel a csomik több mint 99,xx%-át. Szóval csak ''macera'' lenne a részükre.
Na meg az állambácsi ( adóhivatal? ) felé is plussz nyügöt jelenthetne, bár nem tudom mi vonatkozik a non-profit jellegű cégekre.
Dobjátok fel a kérdést a SETI-s fórumon... (a projekt oldalán)
Ki tudja? Lehet hogy mégis látnak benne fantáziát és találnak rá módot. -
-
törölt tag
válasz
Petya25 #2777 üzenetére
A dual channel processzorok árai nekem kicsit magasak.
Legalább 5 sempront kapok egy olyanért...
Conroe 1,86GHz 2x1MB : $209
Conroe 2,13GHz 2x1MB : $244
Conroe 2,40GHz 2x2MB : $316
Conroe 2,67GHz 2x2MB : $530
A 209 dolcsiból lesz vagy 50kHUF mire ideér. Evvel szemben a legolcsóbb kétmagos AMD jelenleg 73kHUF (X2 3800+), és ezt azért elfogja páholni a legkisebb Conroe is... -
törölt tag
válasz
Petya25 #2775 üzenetére
Látom megmosolyogod a 40 dolcsis procimat...
Annyit elárulok hogy E6-os magos és ilyen még nincs az X2-őkben.
90nm SOI, 1.40V, 62W, 64+64+128kB cache : Ideális paraméterek a tuningra.
Egyébként ezek a Sempronok sima léghűtéssel alapból viszik a 2,3-2,5GHz-et...
A SETI kliens gyorsulás nos, már most tudom hogy legalább 10%-kal gyorsabb lesz a kódom (legalábbis a K7-08-ból átemelhetőek az ottani optimalizációk), ráadásul mióta ezt műveltem okosabb is lettem SIMD használat ügyileg.
Az általad leírt 2x9 perc az nem rossz, de gyűjtögess egy Conroe-ra...
3. negyedévre ígérik. Az nagyon ütős lesz! 128 bites SSE motorral...
[Szerkesztve] -
DeFo
tag
válasz
Petya25 #2730 üzenetére
Ne tessék annyira dicsekedni.
Még csak az átlag teljesítményünkel vagyunk az első helyen. Ahhoz, hogy mindenben az elsők legyünk Mo-on, kell még kb 6 hónap. Persze, ha addig a többiek nem gyorsulnak be.
De abban igazad van, hogy ez a topik kicsit lassan folydogál előre, pedig biztos sokan Setiznek innen. Vagy ha más projektet nyomnak az sem baj.Szerintem nem sértődik meg senki, ha olyan ír be aki más projectet csinálgat.
Úgyhogy tessék szerintem írni. Megosztani rosszat jó. -
törölt tag
válasz
Petya25 #2712 üzenetére
Ugyan dehogy! Szimplán nem értek veled egyet.
Az on-line credit bolt meg poén volt, de van alapja. Már nem emlékszem melyik játékszoftvergyártó cég nyitott a szerepjátékainak egy on-line boltot ahol valódi pénzért lehet adni-venni a virtuális tárgyakat. Ha jól emlékszem 1-2 napra rá már voltak olyan leleményes hackerek akiknek multi-mega felszereléseik voltak és azt árulgatták. -
törölt tag
válasz
Petya25 #2708 üzenetére
Minden 100. csomaghoz letöltenél egy új alkalmazást, ismeretlen méretű adatcsomaggal?
Mert gondolom akinek gépidő kell az nem az űrlénykutató programot akar futtatni, hanem mondjuk egy végeselem analízist, vagy valamiféle dinamikai modelszámítást, esetleg egy maze solvert, vagy animációt renderelni. Sajnos mindegyikhez más-más program kell.
Ráadásul valahogy gondoskodni kellene arról hogy a kedves userek ne leselkedjenek bele a csomagba. Mondjuk furcsa lenne ha egy cég féltett eljárása vagy éppen a feldolgozáshoz szükséges adatai illetéktelenek kezébe kerülne.
Pénz... pénz... pénz... a SETI/BOINC nem erről szól. -
-
törölt tag
válasz
Petya25 #2686 üzenetére
Petya, a SETI egy lehetőség hogy egyszerűen, önkéntesen részt vehessél az űrkutatásban. Bennem még csak fel sem merült a gondolat hogy pénzt kérjek azért mert lehetőséget biztosítanak arra hogy avval foglalatoskodjam ami engem érdekel. Sőt, még anyagilag is támogattam a projektet...
-
róland
veterán
válasz
Petya25 #2646 üzenetére
Filozófiai bizonyításom van a térhajlítás megoldhatóságára. A probléma a nagy térre való kiterjedés esetén fellépő technikai nehézségek miatt van. Ha azokat le tudjuk győzni, bárhová el fog jutni ember alkotta jármű, vagy csak maga az ember. És persze mindez csak pár pillanat kérdése lesz.
-
törölt tag
válasz
Petya25 #2646 üzenetére
Jelenleg csak valamiféle energiával rendelkező részecskékből / hullámokból álló jeleket tudunk detektálni. Ezekből pedig viszonylag kis energivál csak a nagy frekvenciájú jelek juthatnak el messzire, tehát maradnak a rádiójelek...
A tudósok szerint Voyager-1 tavaly évvégén lépett ki a naprendszert körülölelő, ide-oda hullámzó napszél buborékból. Ha ET ilyen közel járna hozzánk, akkor biztosra venném hogy már beugrott volna hozzánk...
Remélem az optimalizált einstein alkalmazást futtatod... hajrá!! -
törölt tag
válasz
Petya25 #2642 üzenetére
Remélem hogy hamarosan majd az a kérdéskör foglalkoztat minket hogy ET több millió fényév távolságából vett jeleinek forrásához hogy jutunk majd el. Szerinted hány évtized kell majd egy amolyan ''térugró'' technika kifejlesztéséhez? És ha ET rádiójelei már több millió éve úton vannak hozzánk, akkor ők milyen technikai szinten lehetnek jelenleg?
-
törölt tag
válasz
Petya25 #2640 üzenetére
Nem tudom hogy te hogy vagy vele, de egy idő után már nem lehet tovább optimalizálni egy kódot (miután felhasználtad a teljes tudásanyagot és az összes használható lehetőséget). Az új kliens tudtommal már nem is lesz nyílt forráskódú, ugyanis az egyik legjobb FFT algoritmusgyűjteményből fog építkezni (FFTW3) valamint automatikusan fogja detektálni és használni az SSE utasításokat is.
-
törölt tag
válasz
Petya25 #2636 üzenetére
Ez eddigi ''szisztémán'' nincs mit felrúgni, a BOINC-nak eddig is része volt hogy a frissített alkalmazás automatikusan települjön. Többször történt is már ilyen, gondolom sokan észre sem vették. De ebben épp ez a lényeg hogy neked a legkevesebbet kelljen törődnöd vele.
A csomagok mérete változni fog, valószínűleg többféle méretű lesz. Attól függ majd hogy melyik deketorról származik majd illetve lehetséges az is hogy különböző méretre bontják fel őket attól függően hogy milyen analízisnek akarják majd alávetni (tkp. milyen módon szedték ki az eredeti jelfolyamból). A feldolgozási idő nőni fog, kevesebb lesz a hálózati tranzakciók száma. Mi evvel a probléma?
A kreditrendszer a jelenlegi tervek szerint marad, tehát nem lesz változás a RAC-ban, ugyanannyi processzoridőért ugyanannyi pontott fogsz kapni. Érdekes hogy régebben szó volt valamiféle egységes pontozásról, lehet hogy gondjaik támadtak vele? -
törölt tag
válasz
Petya25 #2634 üzenetére
Nem hallottál még róla? Részben a szervereket terhelő túl nagy adatforgalom miatt illetve most hogy hatalmas számítási kapacitás áll a SETI rendelkezésére átdolgozzák a programot. Sokkal részletesebben fogja elemezni a rádiójeleket illetve bonyolultabbak lesznek a csomagok is (pl. a kétkoordinátás tájolás miatt). Az új alkalmazás automatikusan fog majd telepedni a gépekre és várhatóan a feldolgozási idő növekedni fog. Olyan 8-10 órás csomagok rémlenek. Egyébként már jópáran futtatják az alfa tesztet...
Szerk.: csomagok szerkezete főképp az új, sokkal érzékenyebb és modernebb detektor miatt módosul.
[Szerkesztve] -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Petya25 #2621 üzenetére
A limit nem állítható, ez biztonsági funkció. Arra jó hogy a hibás hostokat semlegesítsék. Vagyis a limit elérése után a host nem fogja tovább fogni a szervert. A 100 nap / wu / cpu limit elméletileg kellően nagy. (1 nap = 86400 mp -> 864 mp / wu átlagidővel érhető el).
Szerintem más probléma lesz nálad... hogy állsz hibás csomagokkal? -
törölt tag
válasz
Petya25 #2562 üzenetére
Ha eredeti kliens futása közben nem volt baj, akkor az alábbi módon tudsz átállni egyszerűen az optimalizált kliensre:
1, leállítod a boinc-ot, seti-t...
2, bemásolod az optimalizált klienst (4.11) és a hozzá tartozó fájlt (app_info.xml) a C:\Program Files\projects\setiathome.berkeley.edu könyvtárba
3, elindítod a boinc-ot...
Ha nem működik a P4SSE3 kliens akkor vagy a P4-ed nem Prescott magos és nem tudja az SSE3-at, vagy hibás kódot töltöttél le. Használd a Crunc3r féle klienst, az a leggyorsabb és már sokan kipróbálták. -
törölt tag
válasz
Petya25 #2560 üzenetére
Az igazság az hogy nálam két laptopra van csak feltelepítve a seti és azokon is csak hébe-hóba fut. Mostanában a einstein illetve az sse-t használó seti kliens optimalizációjával foglalkozom, ami amúgy sem hoz creditet. Ráadásul szerintem az einstein@home-nak több létjogosultsága (haszna) van, így inkább arra fordítom az ''erőket''.
SETI total position: 4948
SETI RAC: 664 credit/nap
EINSTEIN total position: 16188
EINSTEIN RAC: 469 credit/nap
Megj.: Úgy tűnik jelenleg az általam összeeszkábált seti sse kliens a leggyorsabb, sőt az Athlon64-ek kivételével sebességben vetekszik az sse2/sse3 optimalizáltakkal is.
Megj.2: Az einstein kliensem is (egyszerű fpu-t használ) kb. 110%-kal gyorsabb a ''gyári'' windowsosnál, sőt gyorsabb a linuxos sse optimalizáltnál, de még az powermac altivec optimalizált kódot is állva hagyja... -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Petya25 #2524 üzenetére
Hm, na igen, lehet tekinteni szívügynek. Egyébként már több mint két éve indították a BOINC-ot (valamikor 2003 novemberében)!
Nem működik... Nálad melyik része nem működik? Szívesen segítek ha kell! Nálam már lassan egy éve megy és nem volt vele gondom. Egyedül a pontozási rendszerre fújok egy kicsit, kicsit felemás, de megvan az oka hogy miért olyan amilyen. Másfelől egy tudományos projektet támogató rednszert nem puszta pontvadászatnak kell tekinteni.
Tipp: Van egy rakás GYIK / FAQ megválaszolva a neten is meg sokminden más...
Eredményesség... Te mivel méred? Mert ha a BOINC-ról beszélsz, az igazán eredményes! Hiszen már 10-12 projekt fut alatta, és elhiheted nem kis szellemi tőke van bennük és vele együtt a BOINC mögött is. Ismersz valami hasonló rendszert ami ennél többet tud felmutatni?
Fejfájás... még ha nőkről lenne szó, de egy program miatt? Windowst ismered? ;)
Egyébként részemről megéri az egész a fáradozást, mert úgy érzem mintha lenne értelme. Ráadásul mások gondolkodnak helyettem, én csak a gépidőt adom...
Cacheméret... A webes felületen. ( Your account / Prefences / View or edit general preferences / Connect to network about every X.XX days ). Itt adhatod meg hogy a benchmark alapján számolva hány napra elegendő munkát töltsön le. -
törölt tag
válasz
Petya25 #2521 üzenetére
Előfordul hogy leállnak a szerverek pár napra (pl. szerda karbantartási nap), ilyen esetben előre tartalékolni kell megfelelő mennyiségű munkaegységet (beállítható akár 10 napos cache is) vagy futtatni kell mellette másik projekteket is. Ha nincs munka akkor addig átáll a gép a másodlagos, harmadlagos, stb... projektre. A csomagok kiértékelése szerintem sem tökéletes (a benchmark redszer kiforratlansága miatt), de azért nem mondanám hogy katasztrófa. Az egységes pontrendszer segít abban hogy a különböző projektekben szerzett pontjaidat összehasonlíthasd, vagy összegezzék a neved alatt! [link] [link]
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
Petya25 #2505 üzenetére
A legjobb optimalizált klienseket itt találod: [link]
Igen, érdemesebb gyorsabban feldolgozni a gyomagokat, hiszen ha találunk valamit akkor hamarabb fogjuk megtalálni.
Gyorsabb munka esetén csak a javasolt credit értéke alacsonyabb, mivel összesen 3 gép creditjeiből számolja a tényleges credit értéket a rendszer ez kiegyenlíti a különbségeket.
A ratyi P1-es gép egy hét alatt szerez 20-30 creditet, egy jobb gép meg óránként. Egy hét az hány óra? 168? Felénk 168x25 picivel több mint 1x25.
Mi nem fair? -
KPepe
senior tag
válasz
Petya25 #2407 üzenetére
Azt nem optimalizálni szokás, hanem úgy megbütykölni, hogy minimális számolással küldözgesse vissza a unitokat, így pedig hamis eredményt produkálva napi több száz resulthoz jut az ember. De jár a pont érte, mert itt nincs ellenőrzés, mint a BOINC keretprogramnál.
Ezért is tértünk át BOINC-ra, ezt nem lehet átvágni. Ajánlom neked is -
KPepe
senior tag
válasz
Petya25 #2367 üzenetére
Ha jól emlékszem, akkor a SetiHide futtatja ezt a parancssoros exe file-t, és monitorozza, hogy hol tart a számolás. De nem olyan, mint a képernyővédős kliensek, hogy a cpu erőforrás felét/kétharmadát eleszi a számolás elől. Szinte semmi cpu idő nem kell neki, csak egy grafikont rajzolgat, amit kb percenként hosszabbít meg.
A linken ott van a SetiHide is, csak az oldalon rá kell menni a letöltés gombra, és ott megtalálod. -
KPepe
senior tag
válasz
Petya25 #2365 üzenetére
Remélem sikerül.
Bővebben: link
Bővebben: link -
Anonym
csendes tag
válasz
Petya25 #2326 üzenetére
Jót tett a PH aktivitásának a jelenléted, párnap alatt megduplázódott az aktív tagok létszáma. Sanyi beindult Melinda figyeli nehogy utolérje, de már téged is észrevett, megszeretne előzni nem csak aktivitásban, hanem őszpontszámban is. Végre újra van pezsgés a PH-n. Sajnos megint csak 99-en vagyunk, Valaki hozhatna egy ismerőst, legyünk ismét 100-an.
-
törölt tag
válasz
Petya25 #2209 üzenetére
Ugyan van lakatfogóm is, de teljesíménymérésre van egy sokkal praktikusabb eszközöm is. Itt a Prohardver! tesztekben is ilyennel szokták mérni a gépek teljesítményfekvételét. Bővebben: link
-
törölt tag
válasz
Petya25 #2077 üzenetére
Az elmúlt 3 év alatt változó gépszámmal. Volt olyan hogy négy gép ontotta itthon a csomagokat és még pár egyéb helyeken. Napi 6-12 unit / gép kapacitással.
Az első csak SETI-re szánt gépet egy VIA C3 Ezra 800MHz-es processzorral raktam össze. De egy hét után eladtam mert kb. 50-60 órát molyolt egy-egy csomaggal. Mellette a normál gépem, egy 600MHz-es Duron, olyan 8-9 körül.
A leggyorsabb egy munka kapcsán ideiglenesen hozzám került 1600MHz-es Ithanium 2-es volt, 9MB L3 cache-vel. Kevesebb mint 1 óra / wu idővel... -
törölt tag
válasz
Petya25 #2075 üzenetére
Komolyan írtam. Pontosan 26453 unit.
De azt hiszem fut még valahol, mert heti 1-2 unittal mindig gyarapszom.
Hogy milyen processzorokat próbáltam ki? Ezra, Mendocino, Spitfire, Morgan, Applebread, Throughbred-B, P55C, Willamette, Northwood, Northwood HT, Prescott, Ithanium 2, ... ezt mind, de lehet hogy nem teljes a felsorolás
Mi kell az új BOINC-hoz?
Egy számítógép (PC, Mac, SUN) internet kapcsolattal és szinte tetszőleges operációs rendszerrel. De sokkal inkább egy kis elhatározás...
Kukkantsd meg a SETI honlapját a részletekért. Bővebben: link -
törölt tag
válasz
Petya25 #2058 üzenetére
Egységes keretprogram (BOINC) alá hozták a különféle kutatási projekteket. Mindemellett a régi kliensnek rengeteg problémája van. Az emberek már rájöttek hogyan lehet átverni a programot, így a központi erőforrások és a csomagok egy része kárba vész. Másfelől ez a kredites vacak sokkal áttekinthetőbb és kényelmesebb.
szerk.: én is 26000 unit környékén álltam át...
[Szerkesztve] -
Anonym
csendes tag
válasz
Petya25 #2031 üzenetére
Gratulálok az 5000-hez. Szivessn látnálak a PH tagok közt.
Bővebben: link
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest