Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Xiaomi Mi 9 SE - csúcsimitátor
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
AirBooms
üzenetére
Azt én is tudom, hogy több féle feszültségű ram van, de jedec szabvány szerint akkor is 1,5V az alapfesz. Az más kérdés, hogy a lap/proci gyártók ettől eltérő feszültséget engedhetnek meg. Egyszerű a képlet: Mi volt mikor megvetted az 1,65V-os ramot és elősször boot-oltál vele? Na mennyin ment a ramod? Úgy bizony, 1,5V-on. Az, hogy te utólag mennyi feszt tolsz neki, meg a ram gyártó mennyin garantálja neked az 1600-at, meg hogy a memvezérlő gyártója mekkora max feszt enged meg az teljesen más.
Ha egy AM3-as lapba beteszel egy 1,8-1,9V-os ramot az is alapból 1,5V-on indul, mert annyi a szabvány. Az 1,8V arra vonatkozik jelen esetben, hogy a ram gyártója azon a feszen vállalja az álatala deklarált üzemórajelet és időzítést (az általa tesztelt lapokban).
Azt nem tudom, hogy az 1,35V-osokat szabványosították-e már jedec szinten, de az 1,65V az Intel "találmány"/specifikáció.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Acer Chromebase All-in-One PC 23.8" Touchscreen
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3884, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest