Hirdetés
- Snapdragon 8 Gen 5-tel jön a Realme Neo8
- CES 2026: Minden kiszivárgott bemutatója előtt a Motorola új csúcstelefonjáról
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- 2026-ban nem lesz új Asus telefon, de nem zárják be a boltot
- CES 2026: Cserélhető akkumulátoros Bluetooth fejhallgatót mutat be a Fender
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Fotók, videók mobillal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- 2026-ban nem lesz új Asus telefon, de nem zárják be a boltot
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Qi-töltő és szinte bármivel kompatibilis billentyűzet a Clicks új fejlesztése
- CES 2026: Minden kiszivárgott bemutatója előtt a Motorola új csúcstelefonjáról
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
ádika86
aktív tag
sziasztok! sandys core i3-as processzorok mikorra várhatóak az üzletekbe vagy itt a bazárokba és kb milyen áron? e8200-as procimat cserélném rá, talán lenne is rá vevő, de ha eladom akkor addig nincs gépem, amíg nem tudom megvenni az újat
i5-ösre nincs pénzem ezért várom nagyon az i3-at
csak mivel én a géppel dolgozom nem nagyon szeretném ha hónapokig nem jutnék új procihoz 
-
toyone
őstag
válasz
jolti05
üzenetére
Ez a lap semmiben sem rosszabb választás mint mondjuk a Giga vagy az Asus, sőt.
Vannak az emberekben beidegződések, márka hűség, esetleg korábbi jó vagy rossz tapasztalat, és ez alapján döntenek.
Ez a lap bőven kiszolgálja azt amire neked kell a leírtak alapján. Amennyiben "k" jelzésű CPU-t vennél bele később és tuningolni akarsz abban is partner lesz.
Ugyan azok a dolgok ezen is megtalálhatóak mint a többi gyártó termékein, csak más néven mondjuk.
Szerintem teljesen jó vétel. -
jolti05
őstag
Üdvözlet

Márciusban tervezek vásárolni új platformot, és nagyszerű választásnak tűnik a Sandy Bridge.
Elolvastam az első 512 hozzászólást, aztán megnéztem mennyi van még hátra, és inkább nem folytattam.i5 2400ast vagy 2500ast gondoltam ki, viszont az alaplapban nem vagyok biztos. Eredetileg erre gondoltam:
http://global.msi.eu/index.php?func=proddesc&maincat_no=1&cat2_no=170&prod_no=2227Ami nekem fontos, hogy legyen gyors, stabil, legyen rajta Usb3, SataIII, esetleges fizikáztatásra egy másik Pci-E slot (és a két express slot között legyen még két slot, mert a mostani vga-m hűtésének 3 slot kell)... lényegében ennyi.
Tetszik a reklámja az Msi-nek (Military Class/DrMos/etc...), de ahogy elnéztem, Ti nem sokat tárgyaltatok róla, inkább az Asus, és a Gigabyte jött elő.Köszönöm előre a segítséget

-
Balupapa
senior tag
válasz
poppfalusi
üzenetére
advanced->monitor->cpu fan-> katt-> ignore
-
poppfalusi
tag
Mi ez a cpu fan ignorálása?? please aki tudja hogy merre van az dobjon már meg egy linkel!!
-
llacee.
tag
válasz
Cybertrone
üzenetére
Én azt várom, hogy az i3-2100T és a hozzá való ITX lap megjelenjen már... egy kis TDP-jó,de erős gépet szeretnék..sajknos még itthon egyik sincs

-
Csorbi
addikt
válasz
Cybertrone
üzenetére
Szerinted...

Íme: [link]
-
MPowerPH
félisten
Persze, szép az a tulajdonság, hogy Asus Dual Intelligent Processors 2 DIGI+ VRM eljárással egybekötve. Van 12+2 fázis digitálisan vezérelve. Mindenki eldönti, ez mire elég.
Maximus -on ez messze nem így néz ki.
Én speckó azért nem váltottam, mert nem tudtam. Ugyanis a jobb alaplapok még nem jelentek meg akkor, és máig sem kaphatóak.
-
Cybertrone
veterán
Namost csakhogy megvédjem a saját ramjaimat, az álltalad linkelt ramoknak semmi köze nincs a Hercules szériához... Ha felmész még 1* a kingmax honlapjára, ott a desktop memory link alatt tessék megnézni mik vannak... De segítek:[link]
Az amit te linkeltél az a nano gaming ram... nem Hercules! Csak jól tudtam...
-
Csorbi
addikt
válasz
Cybertrone
üzenetére
Létezik bizony. Íme.
jozsi252: Bezzeg nekem a 2500K-m röhögve megy 4400 MHz-en...
Szóval én is egyetértek, hogy csúnyacsúnya user error van a dolgok mögött, vagy esetlegesen egy hibás lap. (Egyébként nekem is be kellett lőnöm a ramokat az elején, mert hol elindult a gép, hol nem, de ezt jelezte is a MemOK! led, hogy bibi van. Be kellett állítani, ennyi, onnantól viszont megy minden pöccre.) -
jozsi252
veterán
Nincs velük semmi gond csak olyan procit akartak húzni amit fLeSs-ék se tudtak, belinkelem megint, "
Az általunk tesztelt processzorok már 110 MHz-es BCLK-órajelen sem voltak hajlandóak elindulni, tehát az Intel mára ténylegesen elérte, amit már régen hangoztat: a tuning nem megengedett. Illetve mégis, a K jelölésű processzorokon szorzóállítással... "
csakhogy lássátok semmi gond nincs az asus lapokkal, ez szimplán felhasználó hiba volt hogy olyan procit akart húzni amit alapból nemisnagyon lehet.

-
hugo chávez
aktív tag
válasz
Cybertrone
üzenetére
Szelektív a látásod?

Akkor még egyszer, egyszerűbben:
3 GHz-es Nehalem 143.43MPix/s
3 GHz-es Sandy AVX-el 210.5MPix/s
Az nem 7, hanem 67 MPix/s, persze hátast ettől nem kell dobni, de azonos órajelen azért nem rossz.(#1571) BMW001:
Szerencsére a Bulldozer is támogatni fogja az AVX-et, ezáltal talán még inkább lehet számítani az AVX-et támogató programok terjedésére.
"Az egyébként nagyobb újításokat kínál majd."
Bár annyira nem értek hozzá, de az FMA-tól olyan sokat nem várok, viszont a CMT-ben látok "fantáziát", remélhetőleg tényleg olyan hatékony lesz, mint ahogy az AMD állítja.
-
Csorbi
addikt
válasz
MPowerPH
üzenetére
Visszaolvastam, ASUS P8P67 Pro lapom van, de ezekből semmit nem észlelek.
Első indításra rögtön megy, egérrel semmi bajom a BIOS-ban, a CPU fan-os dologra leírtátok a megoldást (ignorálni kell). SSD-hez nem tudok hozzászólni, zsírkirály hyperx-ek helyett mezei kingmax hercules 1600-asaim vannak és remekül mennek (és elképzelhető ahogy a hyperx-eket is kezelné, csak meg kell hozzájuk találni a megfelelő beállításokat).
No akkor most miért is szar a P8P67 széria? Mi a gyengécske rajta?
-
fagy53
nagyúr
válasz
MPowerPH
üzenetére
Azért fura dolog egy hsz után pálcát törni valami felett!

Lehet a problémák egésze vagy csak része user error is, egy kísérlet nem kísérlet...
Majd ha többen és ebben a típusú lapban jelzik ezen hibákat, akkor lehet riadót fújni!
Az meg végképp nem biztos, hogy a jóval drágább Asus lap hibátlan lesz és nem fog lépten-nyomon update-re szorulni.
Nem szabad elfelejteni, hogy új dologról van szó és most szembesülünk a gyermekbetegségekkel ez mindig így volt és így lesz ezután is. -
jozsi252
veterán
válasz
Lg52xMAX
üzenetére
Igen van gond vele, de azt ne felejtsétek már el hogy a sima nemvaló húzásra, nem a lappal van gond hanem az oc-val, kismértékű húzást se nagyon visel el a proc. ha húzni akarjátok akkor K-sat kell.
Balupapa illetve APC ADAM is sima 2500-asat akart húzni, nem pedig K-sat, nincs semmivel se gond.
utánaolvastok sandy-s tesztbe akkor találtok egy ilyet.
"Az általunk tesztelt processzorok már 110 MHz-es BCLK-órajelen sem voltak hajlandóak elindulni, tehát az Intel mára ténylegesen elérte, amit már régen hangoztat: a tuning nem megengedett. Illetve mégis, a K jelölésű processzorokon szorzóállítással...'
-
MPowerPH
félisten
Most itt az egyik illető felsorolt egy rakat problémát. Olvass vissza. Attól, hogy Asus, nem biztos, hogy jó is. És ránézésre is elég gyengécskék, összevetve más lapokkal.
hugo chávez: Igen, az AVX. Még kell egy kis idő, hogy a programok nagy része profitáljon ebből. De egyébként tényleg jó, csak jelenleg semmit nem ér. Én nem azt mondtam, hogy ezek rossz procik. Sőt! Én csak azt mondom, illene normális lapokat venni hozzá, akkor nem lennének problémák. Az AMD Bulldozernek ezzel megint fel van adva a lecke, remélem most állja a sarat. Az egyébként nagyobb újításokat kínál majd.
dime27: Akkor máshogy fogalmazok. LGA2011 -hez nem kapsz P8P67 minőségű lapokat, hanem valszeg csak a Maximus Extreme árkategóriában lehet válogatni, ott nem lesz a minőséggel probléma.

-
Cybertrone
veterán
válasz
hugo chávez
üzenetére
Pfúúúúúúú bazzeg nem egészen 7 MPix/s
Azt a leborult szivarvégit neki... Nemharagszol ha ettől nemdobunk egy hátast

-
fagy53
nagyúr
-
hugo chávez
aktív tag
válasz
MPowerPH
üzenetére
"Semmi olyan dolgot nem tud az SB, amitől annyira különleges lenne, vagy ha igen írjad le."
Esetleg az AVX?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Persze a szoftvereknek is támogatniuk kell majd, de szerintem az Intel tenni fog erről.
Amúgy itt egy bench, a CPU Multi-Media résznél szépen kijön a különbség:
3 GHz-es Nehalem 143.43MPix/s
3 GHz-es Sandy AVX nélkül 150.2MPix/s, AVX-el 210.5MPix/s -
dime27
őstag
válasz
MPowerPH
üzenetére
Lécci foglalatproblémát ne keverjük már megint ide egyszónak is száz a vége és Over is írta vmint a Giga is elismerte hivatalosan tesztre kiadott két laprol volt szó ami már eleve hibásan jött ki a gyártól ez elég nagy blama a Giganak de ha megnézi akárki a külföldi forumokat 1.3V alatt simán elérhető a 4.5ghz szandikával (2500k és 2600k) és ezzel a fesszel nem hiszem h bármi akár a foglalat vagy a proci is degradálódna( itt jegyzem meg a külföldi forumokon adogatnak simán 1.5vokat is persze 5ghz feletti eredményekre érdekes egyiknél se látom h irta volna később h szénné égett volna a prociláb vagy a foglalat!) persze rövid(1-2év) időn belül!Nem okoskodni akarok csak az ilyen megjegyzések után jön a sok ujonc ide és elkezdi a lavinát amit már egyszer lezártunk asszem!

-
jozsi252
veterán
válasz
tylerhun
üzenetére
Proci árakba pangás van eléggé szerintem, jó 1 éve q9400em 47 volt most 50 körül megy, bár lehet vannak olyan szériák amiknek az árai estek de nem számottevően. inkább itt a lényeg a gpu meg a ramokon van azoknak az ára télleg elég szépen esik. nemvalószinű hogy márciusba sokkal olcsóbb lesz akár egy 1155 ös alaplap vagy proci, bár pár k eltérés lehet.
Énis most tervezek váltani és hát árgépen is p67 chipset ára változik. Meg 2500 - 2500k ára nagykereknél is változó volt hogy hét elején 54 volt a 2500 volt hogy 49.
De nyilván egy széria ára akkor esik ha jön ki egy új széria, ez a sandy bridge közép felső kategóriás proc, és szeirntem ebbe a kategóriába nagy változás tokozásba nemlesz maximum jön ki 1-2 nagyobb órajelű meg több cache-el rendelkező proci bár azok ára már 100k fölé mehet. így talán ez lejjebb nyomja a kisebb procik árait.
2011-re meg neméri meg várni annak aki nemszeretne 100-150k-t kiadni egy procira.
-
warcat
veterán
válasz
tylerhun
üzenetére
Kicsit drágábban van Kingston HyperX Grey kit, azt talán jobb választás
Árakról meg, a memóriaárak esni fognak egész évben,simán lehet 14-16k a 2x4 GB 1600as ram
Többiről meg nem lehet nyilatkozni ,bedőlhet a forint(már +10 forint komolyan érezhető),a Buldozer nyomhat az árakon,senki sem jós szerintem.
De mivel most is 38k egy C2D E8400-as, csodára felesleges várni, ha kell az új gép, rajta, neked kell tudni. -
tylerhun
tag
Sziasztok,
felmerült bennem az a kérdés, h megéri-e már most sandyre váltani, vagy sem?
core i5-2400 (45k),
asrock p67 pro3 (26k),
ADATA 8GB/1600MHz DDR-3 (22k) amiket vásárolnék.RAMot ennél jobb árban nem hiszem h találnék. A proci, alaplap árak szerintetek, hogy fognak alakulni? Jobb lenne várni (úgy márciusig?), vagy már most is bele lehet vágni?

-
Zin
őstag
2500K-s szandikát mikor erdemes vasarolni?
-
jozsi252
veterán
válasz
MPowerPH
üzenetére
Köszönöm a segítségeteket, igazából P67-es lapra akarok sima 2500-as procit, mivel tuningolni nem szeretnék, jólesz azis. Viszont a p8h67 lapba max 1333mhz-es memória mehet bele ahogy Balupapa is írta, így azmiatt akarok inkább p67es lapot mivel abba belemegy 2200mhz-es is.
-
MPowerPH
félisten
válasz
jozsi252
üzenetére
Nah, az elsőre. A tápod biztosan elég lesz, ezek a procik alapból nem olyan magas TDP-sek.
Az egyes kettes kérdésre válaszolnék együtt. H67-be butaság K-s procit vásárolni, mert semmiképpen sem tudsz +szorzót emelni benne. Egy esetben lehet jó választás, ha használni akarod az IGP -t. Ugyanis a K-s procik IGP-je dupla annyi számolót tartalmaz, mint a simáké.
P67 -be is jó mindegyik proci, de csak ott tudod kihasználni a szorzózár mentességet. Ha sima procit raksz bele, akkor is van némi tuning, pontosan a turbo szorzói engedik, ami 4 lépcső, és mind a 4 magra működik. Így 3800 MHz-ig juthatsz, egy nem K-s procival.Szóval, én azt javallom, ha K-s proci akarsz, akkor biztosan szeretnél tuningolni, így P67-es chipsetet ajánlok mellé. Pl. az Asrock P67 Extreme lapjai jó választásnak tűnnek. Ellenben ha nem érdekel a tuning, de a beépített IGP -re van szükséged, akkor az a P-s lapban nem müxik, így marad a H. De ahogy látom, van mellette VGA-d, így nem a beépített IGP a fontos.

Ennek fényében én Neked K-s vagy nem K-s proci esetében is P67 -es lapot javallok.
gorgo: Ebben az esetben elég a két mag is, ha nem használod ki, akkor fölösleges a +2 magot kifizetni.
Több pénzed marad, és a fogyi is kevesebb lesz. -
válasz
MPowerPH
üzenetére
Igen, köszönöm a választ!
Teljesen egyet értek mindennel, és nagynéha még használnám is a 4 magot. Viszont legnagyobb részt kizárlólag net+multimédia lenne, sőt feleslegesen bekapcsolva... Meglássuk.
Ha abból indulok ki, hogy a kapható procik ára:
2400-as: ~50 ezer és 2100-as ~31.5 ezer, azért nem mindegy, a különbséget egy SSD-be invesztálhatom. -
Balupapa
senior tag
válasz
jozsi252
üzenetére
1. Nekem FSP Zen 400W-os passzív tápom van.(i5 2500, 5770, ssd, hdd, odd2) gyakorlatilag hideg táp tehát alig van terhelve.
2. Jók, csak nem tudsz vele tunongolni, (szorzót emelni) Teljesen felesleges H -s lapba K-s procit venni.
3. P67be is jó a sima 2500-as (nekem is az van) ebben az esetben egy nagyon picit tudsz tuniongolni és eltérhetsz az 1333Mhzes ram órajeltől (H67ben nem
) -
jozsi252
veterán
Sziasztok
Tervezem vételét sandynak. viszont lenne pár kérdésem,
1; Corsair vx450-es tápom van, elég jónak tűnik, nemnagyon akarom eladni szerintetek vinné a 2500k-t? 2 winyó, 4870 1gb mellett?
2; Itt a fórumon olvastam valahol hogy a H67-es chipsetbe nemjók a K-s jelölésű procik? jelen esetbe amit akarok venni 2500k-t az nem lenne jó egy p8h67-es lapba?
3; Ugyanez a kérdésem mint elöbb csak fordítva, P67-es lapba jó a sima i5 2500-as proci? vagy ilyen megkötések nincsenek hogy pl h67-es chipsetbe csak sima t-s meg s-es i5 ös proci mehet bele?
-
MPowerPH
félisten
Hát, ha nem olyan alkalmazásokat használsz, amiknél kell a 4 mag, és a jövőben is így lesz, akkor fölösleges a 4 mag. Igaz, a jövőben egyre több játék profitál a 2-nél több magból is. De ugye írtad is, hogy nem tervezel önálló VGA-t a gépbe. Azért azt meg kell jegyezni, hogy az intelligens turbo miatt ha nincs az összes mag leterhelve, 1 magnál jóval magasabb órajelet kapsz, így 1 magnál 200MHz a különbség össz-vissz. Ha tudod, hogy a jövőben sem fogod sok szálon futó alkalmazásokra használni a gépet, akkor elég a kettő magos, ellenben én azt mondom, hogy a 4 mag időtállóbb.
Az MHz főleg játékoknál nem számít majd semmit, mert az 1950Pro -nak is bőven elég 2.3GHz. Az árkülönbség függvényében kell választani, és meggondolni, hogy mennyi ideig tervezel a procival, még ha HTPC is.Kapni még ezeket nagyon sehol sem lehet, kicsit várni kell rájuk.
-
Hali!
Tudna valaki ajánlani egy boltot, ahol lehet is kapni Sandy-kat. Egyenlőre nagyon szegényes a kínálat. Engem az alacsony fogyasztású "T" modellek érdekelnek, de sehol nem találok
.Illetve mi a véleményetek a
i5-2390T (2 mag) 2,7/3,5 GHz 3 MB 35 W 1100 MHz vs.
i5-2500T (4 mag) 2,3/3,3 GHz 6 MB 45 W 1100 MHz összehasonlításról?Átlagos felhasználásra tervezem, esetleg régebbi játékok, elsősorban alacsony fogyasztás (tehát HTPC). A 2 magosnak alapból 400 MHz-cel nagyobb az órajele, így jobban teljesít ott, ahol nem kritikus a sok mag. Kevesebbet is fogyaszt, és olcsóbb is, illetve az integrált VGA is jobban megy. Nem tervezek önálló VGA-t az új gépbe (esetleg a mostani X1950Pro).
Jól sejtem? Már csak az kellene hogy kapni lehessen... -
poppfalusi
tag
Igen én is meglepődtem hogy 1V os 4GHz felett, mondom ez nekem is ki kell próbálnom

-
AMATŐR
őstag
válasz
poppfalusi
üzenetére
CPU-Z ből az 1.56.3 bétát rakjátok fel, az már jól mér!
-
MPowerPH
félisten
válasz
poppfalusi
üzenetére
Jah, easytune a mérvadó.

-
Motion_Blur
félisten
válasz
poppfalusi
üzenetére
1.56-os cpu-z még nem s.bridge 'ready' + irreális is lenne a 4,7ghz
-
poppfalusi
tag
Bocs, de nem értek hozzá.. Ilyenkor a cpu-z feszültségét kell nézni ami 1,068, vagy az easytune5 1.368 V-ot?? Miért különbözik a kettő?

-
MPowerPH
félisten
Pl. itt egy eredmény, ebből gondolom, hogy van még benne, és a hőfokok is ez miatt lettek gyanúsak.
Csorbi: Ebben az esetben biztosan rosszul van fent a procihűtő, alapon nagyon sok az a maghő. Majd próbáld kicsit átfabrikálni, ezt a frekit is feljebb tudod húzni ezen a feszültségen.
-
Csorbi
addikt
válasz
MPowerPH
üzenetére
Az meglehet.
Megvallom, nagyon nem is vagyok benne biztos, hogy 100%-ig jól van rajta a procihűtő, mert nem a hozzávaló felfogatóval van feltéve (olyat nem sikerült szereznem sajna), ez is okozhatja a magasnak tűnő hőfokot. De kiderül, ha visszaveszek a feszültségből apránként.
Alap órajelen IBT alatt egyébként 62 fok volt a max. maghőmérséklet. -
MPowerPH
félisten
Az Asus szenzora nem a kupakra írja azt a hőfokot? Mert a core temp a proci szenzort olvassa, ami a maghőket jelenti. Így még inkább magasnak tűnik, eddig nem nagyon láttam 4500MHz alatt nem gyári hűtővel 70C fölötti SB-t.
mod: Szerintem próbálj rá, szépen lépcsőnként kezd visszavenni a feszültséget. Nagyon mást itt nem is kell csinálni. Próba szerencse.

-
Csorbi
addikt
válasz
MPowerPH
üzenetére
Alpenföhn Brocken+2x120 mm Coolink SWiF 2 ventilátor.
Érdekes, hogy az ASUS szenzora 10 fokkal alacsonyabb hőfokot ír, mint a CoreTemp-é (ami a legutolsó változat ugyan, de 2010. október 3-i, nem tudom mennyire méri jól az új i5-öket).
Tényleg, van valami infó arról hogy mennyi a TjMax? 98?Mennyi lenne az alacsonyabb fesz, amivel ezt még elvinné?
-
-
Csorbi
addikt
válasz
szab.tam
üzenetére
http://prohardver.hu/tema/hardware_alaplap_proci_rendszer_vinyo_csere_xp-alatt/hsz_1-100.html
Ez talán hasznos infó az alaplapcserédhez...
-
Balupapa
senior tag
válasz
Overlocker
üzenetére
próbáltam, felmentem 9 9 9 24 re 1.7Vig is és semmi

-
-
Balupapa
senior tag
válasz
Overlocker
üzenetére
1600on most megy 6 7 7 21 1T ben.és minden normalon meg auton
1866on kifagy nagyon a primetol a gép. de arra gondoltam van vmi opcio amit ha benyomok biosban, javul a "viszonyuk" egymashoz, vmi turbo csoda és menne feljebb
monyuk 2133on is bejön win.ig. ha a pch-t emelem az nincs rá hatással? -
-
Balupapa
senior tag
válasz
Overlocker
üzenetére
a bclk-t vissza vettem 24/7re 100on lesz

Más: Annyi minden Turbo Extreme Phase meg ilyen fura nevü opcio van, nincs vmi tipped h ne csak 1600on menjen a 2000es ram?
3800Mhz-en Lehet 1.2V alá menni? nem lesz baja? -
-
-
APC ADAM
tag
Toltam 1 bios frissítést és most ennyin megy eddig stabilnak látszik és már nem is indul 2X[link]
-
MPowerPH
félisten
válasz
Erdei88
üzenetére
Két szomszédnak, ott nem sikerült semmit kezdeni azzal a lappal, plusz innen a PH-ról az elmúlt héten zaklatott valaki, hogy nem jön össze az OC, és ha jól emléxem még a Bloomfiled topicban is írtak. BCLK-ban pl. halott volt a lap, és a memóriákat sem szerette 1800 fölött. Míg egy "szar" Asrock X58 Extreme piszkosul vitt mindent, amit eddig próbáltam.
Ezek saját tapasztalatok. Mert mikor a Bloodrage -ben rápróbáltam, nem e a proci a ludas, egyből kiderült, hogy a lappal lehet a bibi, igaz tök átlagos 930-asok voltak.A Te esetedben egy nagyon nem átlagos prociról beszélhetünk, ami minden lapban jól megy.
-
XaraX
addikt
válasz
MPowerPH
üzenetére
Asrock valóban, (kopp,kopp), problémamentes, legalábbis nekem nem jött elő hiba.
Az eredeti biossal néha fagyott biosban + számomra némi hiányosságok voltak benne, de frissítés után már rendben van.
A dupla indulás az egyetlen, ha a bclk-hoz nyúlok, de az is csak beállítás után, aztán többet nem.
Igaz, nem igazán állítgatom. -
MPowerPH
félisten
válasz
MPowerPH
üzenetére
P8-akart lenni az a P6, sry.

Balupapa: Mennyiért szerváltad? Mondjuk egy UD7-hez, vagy Maximus-hoz képest biztosan olcsó volt. Mondom, a sima X58-as lapjaikkal is voltak problémák, ott inkább tuning terén. Persze ebben a szériában is vannak kivételek. Kíváncsi vagyok az Evo rendesebben van e összerakva.
XaraX: Asrock bebizonyította, hogy megbízható.
Le a kalappal előtte, porba tiporja a drágább Asus deszkákat. -
-
fagy53
nagyúr
válasz
Balupapa
üzenetére
Igen, nálad ez a max. itt már semmilyen ügyeskedéssel nem juthatsz előbbre. Egyről azonban ne feledkezz meg, ez 4 magra vonatkozik...

A legtöbb alkalmazás nem használ egyszerre négy magot és ilyenkor jóval gyorsabb a proci mint ami a linken látszik. Célszerű a később leírt anomáliák miatt visszavenni a BCLK-ból, szerintem elég a 100MHzes alap is! A négy mag 3.8GHz-en a Sandy fejlett strukturális kialakításával, utasításkészletével hova nem elég? Még így is egy-két mag használatánál nagyobb órajelen megy mint 4GHz! -
subaruwrc
félisten
válasz
APC ADAM
üzenetére
meg is van az eredménye ahogy látom
a Sandy Brigde alapú rendszereknél az órajelgenerátor nem csak a bclk-t állítja elő hanem minden részegység órajele abból van származtatva, ha elállítod, jönnek az instabilitási problémák.. csak a K jelű procikat lehet érdemben tuningolni
-
Balupapa
senior tag
válasz
APC ADAM
üzenetére
Itt is vannak bajok rendesen.
1. Minden 2, inditásnál indul csak el a gép.
2. Nincs Cpu fanom (DE ha kötök rá sem érzékeli!!!) Ergo Minden inditásnál kiirja, hogy No cpu fan press F1, be kell lépnem biosba, majd discard. csak igy enged tovább (P7P55D-nél az F1 warningot ki lehetett kapcsolni!!!)
3. Az egeret hol érzékeli az EFI be hol nem, ki bek huzni.
4. Az SSD-t hol látja a lap, hol nem (Ha van bedugva rá vmilyen FAN, na akkor 100% hogy nem látja!
5. A zsirkirály hyperxeket nem kezeli csak 1600on nálam
6. Egy nagy csalodás a P7P55D után! -
Balupapa
senior tag
Sima procitól ez a max? Vag lehet még vmit ügyeskedni?
-
sz.j
nagyúr
válasz
tom_tol
üzenetére
Még szerencse, hogy vannak olyan "kivülállók" is akik hozzád hasonlóan vélekednek, és ezek tőbbsége nem "írkál", viszont az "ellenvéleményen" lévők talán többet is a kelleténél ......, és ezt olykor sértően teszik.
És ezzel véleményemmel nincs szándékom megbántani bárkit is .., csak ez jött le a hsz-k olvasásakor.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- Eladó Pentium G6400 gyári hűtővel
- Intel Core i9-9900K 8-Core 3.6GHz (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- Intel Xeon E5-2600v4 processzorok készleten 2680v4,2683v4,2697v4,2697Av4(áfás számla, 2 év garancia)
- Eladó bontatlan Intel Core i7-12700KF
- Eladó ez a Bypass 6x Gigabit LAN PEG6BPI6-SD :1.1 kártya (285)
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Vállalom Xiaomi Okoskamerák szoftveres javíttását
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3938
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Sokan még azt sem tudják, mikor jönnek a már árlistákban szereplő SB procik. Pár hét még biztosan lecseng, talán február végén már rendeződik a helyzet.
i5-ösre nincs pénzem ezért várom nagyon az i3-at

Ez esetben Rispect a kistesóknak!

Mi a fő különbség a Deluxe és a sima között? Tápellátás pl...

monyuk 2133on is bejön win.ig. ha a pch-t emelem az nincs rá hatással?