Hirdetés
- Betáblázta magát az Oppo
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Egy picit megpihen az iPhone a 200 megapixeles váltás előtt
- Yettel topik
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
jeni
félisten
Szia
50000 Ft-ig(+5000 Ft még befér) milyen lapot érdemes venni? Áttértem a 1366-ról a 1155-re
A 2500K lesz illetve meg van már csak ma nem volt időm átvenni,holnap azaz pénteken veszem át a cuccot a PC-s boltban.
A Mugen2 rev.2 hütővel és egy 5870-s karival építem össze,a memóriát még nem tudom mert az alaplaptól függ majd.
Az biztos,hogy 1600Mhz és 2x4Gb DDR3 kell majd(ez a min.)
Remélem nem bánom meg
-
Winne
nagyúr
Itt a nagyíthatón én csak egy furatot látok, de lehet bennem van a hiba: [link]
Mutassátok meg.

-
Crytek
nagyúr
válasz
CHIPman
üzenetére
Csak kis képeket találtam azokon meg csak egy féle foglalat vehető ki.
De biztos igaz. De miért csak asrock alaplapoknál?
Na közben találtam ezt p67 pro 3 itt mutatja is animációval és csak 25k ez az alaplap!!
-
Winne
nagyúr
-
Crytek
nagyúr
Tehát akkor asrock bizonyos féle lapjához nem kellene új hűtőt vennem!
A kérdés már csak az, hogy a mostani cooler master hyper 212+ megtudna e birkózni a feladattal esetleg egy kis tuningal (3,5-3-8ghz) i5 2500król van szó!
Ja de most nézem ez a lap 10k-val több mint amit kinéztem abból már kijön fasza lg1155-ős hűtő.
-
Kecuhun
senior tag
-
APC ADAM
tag
válasz
AirBooms
üzenetére
Szerintem ha 3 év alatt 15% lenne a lassulás ami már majdnem a gari vége lenne,nem hívnának visssza több százezer lapot de mind1.
Engem nem igazán zavar az a +30 másodperc csak leírtam hogy mit tapasztaltam a napokban,lehet hogy nem csak a lap hibája de attól még ezt vettem észre mostanában. -
Erdei88
veterán
Köszi szépen, sikerült beállítani. Feltoltam 200ra

-
XaraX
addikt
-
AirBooms
addikt
válasz
APC ADAM
üzenetére
Hát akkor még 2-3 nap és már 120 mp lesz a betöltés... Hát nem tudom, nálam az UD3-nál a rendszer egy C300 SSD-n van SATA3-on, a DVD szintén a SATA3-on, a többi cucc egy raid0 tömbben SATA2-ön. Közel annyi ideje megy, mint nálad. Semmi lassulás. Amúgy az Intel információja szerint a vezérlők 5 százalékánál fordulhat elő három év alatt folymatosan legfeljebb 15 százalék lassulás... Nálad a 3 nap alatti 100 százalék lassulás valami más lesz. Szerintem.
-
APC ADAM
tag
válasz
AirBooms
üzenetére
1Hónapja raktam össze a gépet kb és 2-3 napja vettem észre hogy egyre lassabban boot be a gép 30MP helyett 50-60MP és nem megy lejjebb pedig 3 veloci 80-ason van a win.
Qru:Használnám a sata 3at is csak amikor rádugtam mind a 3a vinyót és raidbe vannak nem ment az eggyik és ugy meg be se kapcsolt, -
Winne
nagyúr
Akkor az UD3-on megfelelő mennyiségű lyuk van?

-
AirBooms
addikt
Az UD3 nem EFI-s?
-
-
-
Winne
nagyúr
Na most akkor a hivatalos álláspont a "kizárt dolog, mert nem tudom" ?

-
Attix82
addikt
Annyi kerdesem lenne, hogy a sima huto nelkuli 2600K-t ha veszek / vesznek gyari hutot lehet ra venni? Vagy melyik passzol ra ami alap beallitasoknal elviszi.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
rankesz
üzenetére
Linx-ben all memory az teszteli a ramot is, vagy Prime95 large FFT (smalFFT a procit gyilkolja főként, kevés számjegyű prímszámot számoltat és akkor alig használja a ramot bezzeg az L1,2,3 cache-t...
). Vagy ha specifikusan akarsz tutira menni akkor memtes86+.
A win alóli ram tesztprogik soha sem adnak 100%-os bizonyosságot, mert ahhoz a ramrészhez amit az OS lefoglal magának ahhoz nem nyúl(hat), hapedig a ramnak pont az része/chipje nem bírja az adott beállítást, akkor hiába linx stabil a valóságban jöhet kékhalál ha pont nem ugyanazt a részt foglalja le az OS legközelebb. Ritkán de előfordulhat ilyen is.
Ha linx stabil akkor meg jöhet a valós alkalmazások tesztje. Volt, hogy adott feszen linx stabil prockóm játékban rendre behalt és kellett még egy kis plusz fesz a stabilitáshoz. Szóval nem csak szintetikus teszttel kell próbálni, de ha ott stabil akkor már jó eséllyel stabil marad valós felhasználási körülmények között is (már csak azért is, mert a valóságban ritkán terhelődik 100%-ra az összes magva a procnak). -
fsb1000
nagyúr
válasz
joshua7
üzenetére
Én ezért beszélek mindig macskakörmös "alapfeszes" tuningról.
Amióta nincs fix VID, nem is létezhet "valódi" alapfeszes tuning.De létezhet egy optimális túlhajtás, amikor még műxik az energiagazdálkodás, illetve annak szerintem legfontosabb része a CPU fesz szabályozása a terheléstől függően.
A Giga lapokon már régóta van a NORMAL beállítás is, ami nagyon hasonló az AUTO-hoz.
Kisebb túlhajtásra képes, mert az alapfrekihez tartozó feszektől kevésbé tér el.Sajnos a mostani UD3-ason semmit sem ér, mert úgy tünik az AUTO-val azonos értékekekt ad.
Viszont ha valakinek van ideje és végigjátsza az AUTO és a saját manuális beállításai közötti különbségeket, lehet nem lesz olyan nagy különbség.
Csak amig nincs korrekt mérő program, addig ez sötétben tapogatózás.
Felmerül a kétely a gyári ET6-val szemben is. -
fsb1000
nagyúr
válasz
AirBooms
üzenetére
Nem a Gigáéról beszéltem, nem kell használni, én sem teszem.
Ha manuálisan állitasz feszt a BIOS-ban, akkor Idleben sem veszi vissza a lap.
Márpedig az üzemidő 90%-ban semmi szükség 1,3V-ra. Bőven elég lenne 1V alatt a 16x szorzóhoz. Ez kb. 70%-os fogyasztás csökkentést eredményez.
------Egyébként most kipróbáltam:
NORMAL és AUTO beállítás ugyanazt a feszt adja. (ez szomorú...)
Ha manuálisásin állítom be 1,33V, akkor lefagy a Win7 bootnál, ha 1.35V akkor bebootol, de Idleben nem veszi vissza a feszt.---
Ha van olyan megoldás, amikor a CPU fesz man. beállítása után is müködik az Idle fesz csökkentés, akkor írjátok meg légyszi.
-
rankesz
veterán
Ramokat mivel lehet tesztelni hogy stabil legyen?
Amúgy el lett döntve, kap a proci egy noctua d14-et, aztán nekiállok én is tuningolni...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
fsb1000
nagyúr
válasz
joshua7
üzenetére
Ezzel nem értek egyet.
Szerintem nem kell kerülni az AUTO fesz beállítást, csak nagyjából tudni kell mit is csinál és ellenörizni nehogy túllője az alkatrészeket.
A teljes manuálus beállításokkal elveszítjük az energia gazdálkodást. Legalábbis ez Giga-nal igy van.post az a gond, hogy 3 mérőprogram 3 féle eredményt ad a feszekre.
A BIOS-nak hiszek (az a negyedik), de ott csak a max VID van szerintem meg egy idle érték. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
rankesz
üzenetére
Mellékidőzítésnél mehet auto-n de a főidőzítést nem árt kézzel megadni, mert az is lazíthatja auto módban (sokszor tök feleslegesen). Nekem is 1600-on fellazítja ha nem az XMP-t lövöm be, pedig nem hogy lazábban még szűkebben is vígan pörög a Corsair-em (eleve CR2-t állít pedig 1-ben is röhögve tologatja a linx packokat hibátlanul).
-
AirBooms
addikt
válasz
fsb1000
üzenetére
Én csak win7 64 bit alatt néztem. A RealTemp terhelés függvényében mutatja a VID-et, nekem 1,26 és 1,378 között. AZ ET6 pedig az állandó, alap VID-et mutatja.
Nálam teljesen jól működik az új LinX, épp most csináltam vele egy 20 körös tesztet. Az eddig 61 GFlops-ról 63-ra ment fel. Mondom, szintén Win7 64 bit. Nem tudom, milyen SP1-re gondoltok?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
dragonfx
üzenetére
Nagy a számolási kapacitása röviden és tömören és az alacsony csíkszélességű gyártástechnológiának köszönhetően keveset eszik, a szivárgási áram is jóval kevesebb, stb.
A beépített vga-ja játékra alkalmatlan (jó passzinszrá ok), filmnézésre még jó.Simán viszi őket ha egy rendes vga is van a "pakliban".
-
joshua7
veterán
válasz
fsb1000
üzenetére
És utána átrakom NORMAL-ra a CPU feszt, mert szerintem az lesz az igazi alapfeszes érték.
Az 'auto' szvsz sehol nem azt jelenti, h minden alapfeszen megy, hanem pont azt, h a rendszer megy a maga feje után és nyomatja magának a jó kis túlfeszt, amire (finoman szólva) nincs feltétlenül szükség. Az 'auto' beállítás az, amit ajánlatos mindennél elkerülni.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
AirBooms
üzenetére
Na akkor javítok:
- 2500K megy alapfeszen 45x szorzóval (RAM-ot manuálba raktam, 43x-nél igy nem ment)
- RealTemp valóban terhelésfüggvényében mutatja a VID-et, de ez jelentősen elér az ET6 méréstől (1,38VID mért: 1.26 ET6-val ennyit csak nem droppolhat...)
Win7/64 alatt a fogyimérés is megjavult... 100W-ig felmegy.- i7TurboGT jól mutatja a szorzótkat Win7/64 alatt. XP alatt nem.
- Éinx: Win7/64 bit alatt elindul, START után nem csinál semmit. csak számolja a perceket s nincs CPU terhelés. XP alatt müködik rendesen.
Settingsben átrakom 64bitre akkor sem dolgozik.
Most akkor kéne az SP1???------
Szóval káoszos a dolog...... most megnézem alapfeszen (ami a Giga AUTO módja miatt messze nem alapfesz!) a 46x-et.
És utána átrakom NORMAL-ra a CPU feszt, mert szerintem az lesz az igazi alapfeszes érték.
-
dragonfx
veterán
mitől oylna bitang ez a core i5 2500k proci?
néztem ehhez már nem is kell külön vga van benne gpu ami eviszi a mai gémeket?meg lkátom a fogyasztás is durván kisebb.kérnék segítséget.(egy tdu2, nfs:hp.t elvinne egy ilyne proci?)
-
Źşë'
addikt
válasz
[CM]Crusher
üzenetére
csak az S/N szám nem hasonló formátumú, vagyis én nem tudom mire vélni a leírt jelmagyarázat alapján
-
Qru
MODERÁTOR
-
AirBooms
addikt
-
AirBooms
addikt
válasz
fsb1000
üzenetére
A LinX mindig is tudott Xeon-t mérni
Realt TempGT korábban a hatmagos procik mérésére volt jó. Lehet, hogy ezért nem alkalmas a Sandyhez.
A RealTemp a VID-et a terhelés függvényében mutatja.
Nincs benne fogyasztás limitáció, akkor te valamit a biosban elállítottál. Nálam nagyon szépen felmegy 4,4 GHz-en LinX alatt 110 watt fölé.
Igen, Aida mostani verziója CPU feszültségre nekem pl. 2,96 V-ot ír, s tök mindegy, mit állítok be a biosba. De én az ET6-ot sem venném szentírásnak... -
APC ADAM
tag
Sziasztok!
Van már valami hír az új lapokról,hogy mikor lesznek itt,mert nekem kezd lassulni a gépem!?! -
Qru
MODERÁTOR
775-ös lyuktávolsága más mint az 1155-ösé. Tehát ha nem Asrock Extrem 4/6-ot veszel akkor kell egy másik lefogató (ha van a Zalmidhoz), vagy másik hűtő aminek van ilyen lyuktávolságú lefogatója.
Vagy megfúrod a lapot de azt nem nagyon ajánlom, még ha nem is vágsz át vezetéket akkor is élből bukod a garit ami egy már eleve gyártási hibás termék esetén nem lenne bölcs dolog...mod:
fsb1000: Jaja, nem csak Xeon támogatást kapott a legújabb Linx, de a packot-is cserélték benne komolyabbra amit számolgathat a proci. Nekem volt olyan beállításom ami az új linx alatt már nem volt stabil csak a régebbivel (de ez az én gondom toom.
). -
Kecuhun
senior tag
Szerintetek mennyi fesz kell kb. egy 2500K-nak a 4400 MHz eléréséhez? (Asrock Extrem4 lapban)
-
fsb1000
nagyúr
Összefoglalom, amit tapasztaltam:
Linx (új verzió - 2011.febr): jobban terheli a CPUt- mint elődei, 66 fokot is elértem vele.
Viszont továbbra sincs olyan beállítás, amikor hibázna. Azaz a "gép" indul vagy nem indul állapot van csak.RealTemp 3.67 (ebből is a 2011 januári verzió)
- hőmérsékletett jól mér. (de az AIDA64 is)
- VID-re 1.37V-at, ami szerintem nem jó. Ha droppot is beleveszem akkor is sok az ET6 által mért 1.26V-hez
- Fogyasztás mérése 95W limitációt mutat (biosban 300-ra állítottam mindkét limitet)
szerintem ez is hibás adat.realTemphez adtak egy érdekes progit I7TurboGT. Elvileg a szorzót és turbó modot monitorrozza. Hibásan, mert Idle-ben maga szorzókat ad (ezt csak XP alatt néztem)
AIDA64 Win7@64 alatt jól mutatja a szorzót XP alatt fix 44 (ez nyilván hibás kijelzés)
CPU feszre egészen nagy hűlyeséget ír. -
Winne
nagyúr
-
fsb1000
nagyúr
válasz
chiccoka
üzenetére
Nekem még a jó öreg Coolink U8-120-as van, csak vettem hozzá az "utód" Ultra-120 felfogatóját még a 1156-hoz.
Tuning nélkül passzívan viszi. (2 házventi azért müxik alapjáraton) - ez a csendközeli állapot, ha a VGA nem pörög fel.Tuningnál már kell a venti alapon 700 terhelve 1400 fordulat a CPU venti.
Az egyik házventivel össze van kötve a CPU venti, azzal együtt pörög fel, és igy már van hangja.
A másik házventi szintén PWM-es, de az el nem mozdul 650-ről, pedig már maxra van állítva a PWM/°C szanályozás. Az egy szívó venti a ház elejében.
MIndegy... elég ennyi. Alapfeszes tuningnál nagyon halk és hűvős a gépezet. A RAM-ok sem melegszenek.
Talán a legmelegebb borda az ami az alaplapi tápellátáson van.-----
Köszi a linkeket, mindjárt kipróbázom ezt az új Linxet, meg a realtempet, mert ET6 borzalom...
-
Kecuhun
senior tag
Felsorakoztak a fiúk. [link] A hétvégén csatasorba állítom őket.

-
ATtIs_80
tag
Lehet, hogy már volt.
Itt az új RealTemp 3.67 Sandy Bridge procikhoz, fogyasztásmérő funkcióval.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- Intel Core I5 14500 - 14mag/20szál - Új, bontatlan - Gari 2027.03.11. -ig - Eladó!
- Intel Core I7 14700K - 20mag/28szál - Új, bontatlan - Gari 2029.02.05. -ig - Eladó!
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
- Intel Core I7 11700K - 8mag/16szál - Eladó!
- 2.-3.-4. generációs processzorok (G, i3, i5, Xeon) 3dMark-al tesztelve!
- AKCIÓ! 4TB Seagate Skyhawk ST4000 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! 2TB Kingston Fury Renegade NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 32GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- Eredeti Lenovo 135W töltők (sárga téglalap)
- Honor 200 pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Akkor vélelmezzük, hogy mindegyiken van.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Utóbbinál nyilván nem számít.