Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nippon
őstag
válasz
ATtIs_80
üzenetére
Január közepén rendeltem meg tőlük a lapot és a procit, mostanra jöttek meg, közben az értesítőkben többször lement az ára, majd mire ténylegesen beérkeztek, hirtelen nettó 12ezerrel drágább lett....
Kár, hogy közben az árfolyam nem változott, max picit lefelé. A drágulás teljesen mesterséges, kihasználták a helyzetet. Szánalmas, gusztustalan húzás.
-
Kroni1
veterán
-
ATtIs_80
tag
Ha minden jól megy, ma mehetek a 2500K procimért, de sajnos éppen tegnap kaptam egy olyan e-mail-t az üzlettől (szándékosan nem említek nevet), hogy majdnem dobtam egy hátast. A 2500K proci árát 55e Ft-ról hirtelen 62e Ft-ra nyomták fel (keményen beetettek a srácok), míg a sima 2500-as procit továbbra is 52e Ft körül árulják. Így nem 1000 Ft a különbség a kettő között, bárcsak annyi lenne. És sajnos a legtöbb helyen 60e Ft környékén kapható, ha egyáltalán kapható a 2500K-s proci.

-
Winne
nagyúr
Most még a választási lehetőségeimmel sem vagyok tisztában, mert ugye nincsenek Iponnál ilyen lapok, amíg ki nem dobják a javítottakat. P67-et néztem természetesen és K-s 2500-at, aztán meglátom mit írnak holnap a kérdésemre.
Ha helyben találok olyan lapot, ami tetszik és vállalják, hogy amint kijönnek az újak, akkor garban cserélik, akkor lehet, hogy megveszem már most, csak kicsit rizikós az árak miatt, mert nincsenek a piacon, így nem tudom, hogy melyik ár korrekt. Na meg ha kijönnek majd végre, akkor meg ki tudja hova lesznek árazva a régi áraikhoz képest...
-
jeni
félisten
Ha i5-2400 és az i5-2500 közt kell választani akkor a i5-2400 az előnyösebb,
de ha i5-2500 és az i5-2500K közt kell választani akkor a K-s változat a jobb mert csak 1000 Ft-al drágább és húzhatóbb.Másik kérdés milyen alaplapod lesz vagy vettél? Mert a PH-s alaplapba nem érdemes K-s procit tenni.
-
Winne
nagyúr
Én szerintem bevállalom a greyt, bár a lapról semmi infóm sincs. Az árakkal se vagyok tisztában, de a prociból szerintem nem fogok engedni.

-
jeni
félisten
válasz
ATtIs_80
üzenetére
Én is szemeztem a Grey memóriákkal az Iponban de nem mertem megvenni,ha tudom,hogy SB-re lett tervezve akkor azt veszem,bár a memóriákat nem vihetem vissza mert ma járt le a három nap. A kék HyperX hűtésű memók viszont gyorsan elfogytak és hiánycikk lett,ettől függetlenül nem kapkodnak a SB új Grey Kingstonért
-
ATtIs_80
tag
Azt hiszem, ez már volt csak itt most magyarul olvashatod.
A Grey készletek tulajdonképpen színben az új H67/P67-es alaplapokhoz lettek dizájnolva.
-
jeni
félisten
én is 2x4Giga Kingston 1600Mhz Hyper kék bordás ramot vettem. két okból is,mivel már nem drágább a cucc ha 4x2gigát veszek, ráadásul ott van még két szabad slot amibe még bele lehet tenni 2x4 giga ramot későbbiek folyamán. Az alaplap amúgy is 32 gigát lát. Eleve már ott tartunk,hogy egyre nagyobb memóriát igénylenek a gépek és az alkalmazások.
Szerintem így jobb mert eleve DUALban müxik a gép ráadásul nem kell foglalkozni azzal,hogy kevés a memória benne. -
fsb1000
nagyúr
Azt hiszem eldöntöttem, hogy ezt a lapot veszem: Asrock P67-Extreme4 a Giga p67 UD4 ellenében.
Akinek van ilyen Asrockja, az mondhatna pár szót róla, illetve van-e valami idegesítő baja, Bios okossága (pl RAM fesznél), Sli probléma, stb.
---
Alapfeszes tuningot szeretnék 2500K-val 4GHz körül. + hozzá az elöbb emlegetett Kingstone ram, valahol 1800GHZ körül. De lehet nagyobbacska GSKill lesz belőle.
Olyan max. beállítást keresnék, ahol még minden energia gazd. funkció müxik, legfőképp a szorzó és cpu fesz visszavétel. Gigánál ez ment autó modban 1156-platformonÉs fontos, hogy a venti szabállyozás is jól müxik, leengedi minimumra (7-800 RPM.)
Nem csak a hűtő miatt választanám az Asrockot, de 10K-t az is számít... meg 4 éve szolgál.... -
Kecuhun
senior tag
Kami11, Rankesz: Köszönöm

És erről van vkinek véleménye? [link] ADATA 4GB/2000MHz DDR-3 PC3-16000 Gaming Series (AX3U2000GB2G9-2G)
-
Kami11
őstag
válasz
Kecuhun
üzenetére
Én ezt rendeltem SB alá!
-
Kecuhun
senior tag
Tudnátok ajánlani vmi jó kis RAM-ot Asrock P67 Extreme4-be? 2X2 GB és 1600MHz-es kellene. Lehetőleg 10-20 eFt körül.

-
Winne
nagyúr
Köszönet!

-
Lalaboy
őstag
No vegre, egy talan picit " nem mezes-mazas telefon" lebonyolitasa elteltevel elinditotta a newegg a szallitast, jon az alaplap, memok, SSD, proci......

-
Lalaboy
őstag
válasz
Overlocker
üzenetére
Megfajdul a szivem!
Nagyon szep, foleg, hogy a legtobb lapom Asus volt!
Grat! 
-
Winne
nagyúr
Köszi mindenkinek!
Egy olyat olvastam még, hogy ezt a szériát direkt Sandykhez adták ki (grey kit) és ez is 1,65: KINGSTON HyperX 8192Mb DDR3 1600Mhz CL9 Grey KIT.
-
-
jeni
félisten
válasz
poppfalusi
üzenetére
A rambazar-tól kicsit félek,hogy eleve nem kapok számlát tőle,meg aztán ha gubanc van nekem kell gariztatnom és postáznom külföldre a terméket.
-
XaraX
addikt
válasz
poppfalusi
üzenetére
Ez is bőven tudja az 1600-at 1.5V-on, akár cl8-ban is, és az ára csak a töredéke.
[link] -
poppfalusi
tag
-
Winne
nagyúr
Értem. Van olyan memória, amelyik tud menni 1,5 V-on 1600 MHz-en? Vajon van érezhető különbség 1333 és 1600 között?

-
Qru
MODERÁTOR
válasz
AirBooms
üzenetére
Azt én is tudom, hogy több féle feszültségű ram van, de jedec szabvány szerint akkor is 1,5V az alapfesz. Az más kérdés, hogy a lap/proci gyártók ettől eltérő feszültséget engedhetnek meg. Egyszerű a képlet: Mi volt mikor megvetted az 1,65V-os ramot és elősször boot-oltál vele? Na mennyin ment a ramod? Úgy bizony, 1,5V-on. Az, hogy te utólag mennyi feszt tolsz neki, meg a ram gyártó mennyin garantálja neked az 1600-at, meg hogy a memvezérlő gyártója mekkora max feszt enged meg az teljesen más.
Ha egy AM3-as lapba beteszel egy 1,8-1,9V-os ramot az is alapból 1,5V-on indul, mert annyi a szabvány. Az 1,8V arra vonatkozik jelen esetben, hogy a ram gyártója azon a feszen vállalja az álatala deklarált üzemórajelet és időzítést (az általa tesztelt lapokban).
Azt nem tudom, hogy az 1,35V-osokat szabványosították-e már jedec szinten, de az 1,65V az Intel "találmány"/specifikáció. -
AirBooms
addikt
Tévedés: többféle feszültségű DDR3 van. Az, hogy önmagában DDR3, még nem jelöl semmit. Az i7-nél, a trichannelnél jöttek be az 1,5 V-os ramok, előtte a dualok jóval nagyobb fesszel mentek. Mindegyik X58 ramslotjára 1,5V van irva. Ez a hivatalos specifikáció erre. Az 1,65V a felső határ!
Szerintem ugyanez a helyzet az SB-nél is.(#2129) Cybertrone : A 2600k proci 78k-s 3év kiskergaris ára kb egy szinten van/volt még nem régen az i930-val. Amúgy meg négy giga ram került bele 12k-ért szintén vadiújan, garival. Mivel alig melegszik, nem kell hozzá vz, vagy 15-20k-s hűtő. Egy 5k-s átlagos, zajtalan kis vacakkal 4,4GHz-en 20 körös LinX alatt 75 fokos volt a legmelegebb mag. Szóval azt hiszem, ár/értékben mégjobban veri az SB a 1366-ot. De mondom, ez most nem presztizskérdés. Szerintem a 1366 még mindig a csúcs, pláne SATA3-mal SATA3 SSD-vel.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
AirBooms
üzenetére
Az tök mindegy, hogy a gyártó honnan pirosítja/rózsaszínezi be. Akkor "alhat nyugodtan" az ember ha betartja a gyártó (Intel) hivatalos specifikációit. Akkor nem kell aggódni, hogy ha kisül a szeme, akkor visszadobják, hotgy a túlfesz vitte halálba, arra meg nem él a gari ugye.
I7 900-nál eleve 1,65V a max ram fesz Intel specifikáció szerint. (Általában pár tized ráhagyás van, a drop miatt.) Sztem, kevered a ddr3 hivatalos (JEDEC) alapfeszével ami 1,5V.
A ram gyártót nem hiszem, hogy különösen érdekli hogy mitől döglött meg a parocid, ha a ram jó akkor helló. Pl: Lenne egy Codgen tápod ami átenegdi a túlfeszt és leég az egész géped. Mehetsz gariztati de akkor is csak a tápot cserélik garba a többi cuccot, pl az SB-t amin átgyalogolt a 220V nem. Mert ugye ha kap 220V-ot az nem meríti ki a rendeltetészerű használat fogalmát.De nem győzködök én senki, csak tényeket közlök. Minden esetre évekig elketyeg így is a géped szóval nem kell túlspirázi a dolgot.
-
warcat
veterán
Úgy tudom a VCCIO (VCC/VCCIO/CPUIO neveken fut) -hoz mérten van megadva a max
+ 0.5V (amire ráengedtek még egy 10%ot,hogy belefér )
A VCCIO fesz alapból 1.1V, a +0.5 = 1.6 volt, de a +-10%-al belefér az 1.65 volt is.Viszont tuningnál meg úgyis adni kell még kakaót a VCCIO-ra ,ezért méginkább közeledik a két érték,ergo nem lehet probléma.
A Kingston a Grey kitjeit /amit használok/ direkt Sandy alá adta ki és ezek is 1.65V-s modulok, ha szerintük ez gondot okozna,illett volna 1.5-ön kihozni
De biztos ami biztos én 1.6-ot adok nekik ,ezen is viszik a ddr3 1600-at. -
AirBooms
addikt
válasz
Cybertrone
üzenetére
Sosem mondtam, hogy elavult a 920, meg a 1366. De unokaöcsém gépe egyelőre a csak 4 Ghz-re húzott (volt már lazán 4,4-en is) 2600K-val, s egy huszonezres UD3-mal úgy elpicsázza a nem éppen játékszer és olcsó 1366-om, hogy az csúnya. Ezt soha nem gondoltam volna, hogy egyszer hogy jóval olcsóbban összerakok neki az enyémnél érzehetően és mérhetően gyorsabb gépet!
-
AirBooms
addikt
válasz
Cybertrone
üzenetére
Most is igy megy. Meglátjuk. Én belőttem az XMP-t, a proci most 4 GHz-en van, s igy is olyan bencheket csinál bármiben, amit egy 920 sosem tudott 4 GHz-en. Ja és van a lapon az egyes SATA3-as csatin egy SATA3-as Crucial C300 SATA3-as SSD. Majdnem a másfélszereét tudja olvasásban mint egy Intel X25-M! Láttam már, hogy windows7 az élményindexben a maximélis, 7.9-et adott a merevlemeznek, na de az raidbe kötött SSD cucc volt. Nálam a Crucial is 7.9-et kapott!
-
AirBooms
addikt
Az UD3-nál 1,66-nál kezdődik a rózsaszin, addig fekete, a piros pedig jóval felette. Most akkor mi az igazság? 1366-nál is ugyanez volt a helyzet: az Intel 1,5 V-ot határozott meg, de 1,65-ig szerintem semmilyen lapnál nem pirosodtak be az értékek. Minden cuccomra van garancia. Honnan fogja tudni az Intel (vagy a forgalmazó), hogy a ramjaim milyen órajelen mentek, s ha más nem, akkor reklamálok az A-DATA-nal, hogy az XMP profiljuktól megdöglött a gép. Nem hinném, hogy erre ennyire kakilnak a gyártók. Én az XMP profil beálltását nem tartom tuningnak, ezt a terméket ezzel a lehetőséggel reklámozzák, kinálják. Ha ez a funkcioja veszélyes, azt fel kellene valahol tüntetni, s oda irni, "csak saját felelösségre"! Nincs odairva, ezt a terméket én igy érzem teljes értékünek, ha nem igy lenne, nyilván nem ezt a terméket vettem volna.
-
natë
nagyúr
Ma megérkezett az Expert-től a válasz a garanciális/cserés kérdésemre (ebben rákérdeztem, hogy az új revízió megjelenésekor milyen módon fog történni a csere):
Tisztelt Ügyfelünk!
Amennyiben egy adott termékkel garanciális problémája merül fel, kérem fáradjon vissza abba a kiskereskedésbe, ahol vásárolta azt. A termékek garanciális ügyeinek intézése a kiskereskedésben kezdődik.
Köszönettel!
Burger László
garancia vezetőA garanciális probléma már a vételkor fölmerült, szóval nincs "ha".

-
Winne
nagyúr
Sziasztok!
Úgy néz ki, hogy Q6600-ról váltok én is Sandy-re, az i5-öket nézegettem, 2400 és 2500 a kiszemelt, tetszett a teljesítmény. Azt olvastam a tesztben, hogy a "K" jelölésű az, amin lehet mahinálni a szorzókkal. Saját tapasztalatból mit tudtok nekem mondani?

Szerk.: érdemes-e megvennem már most, vagy nem valószínű, hogy feljebb fog menni akkorra, amikor megérkeznek a lapok hozzá?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
AirBooms
üzenetére
Ettől még az Intel hivatalos specifikáció nem változik. Az egy dolog, hogy mit rak a mem gyártó az XMP profilba az meg megint egy másik, hogy az Intel hivatalosan mit specifikál. Legrosszabb esetben ha mégsem bírja a memvezérlő az 1,65V-ot és bedöglik a procid akár a gari is ugorhat. De ugye erről még senkinek nincs konkrét tapasztalata. Kérdés évek múltán lesz-e baja tőle a procnak vagy sem. Ezt majd kiderül... Addig meg ki-ki küldje belátása szerint a cuccát.
-
AirBooms
addikt
Márpedig egyes kimondottan 1155-höz ajánlott 1600-as kit XMP profiljában 1,65V szerepel. Most is igy megy a masina.
Hűtő: úgy tudom, s képeken, meg rajzokon is úgy láttam, hogy a 775-ös lefogatást használva valóban egy kissé elforgatva kell állnia a hűtőnek. Ez nem baj, igy tervezték.
Nálam is igy lesz majd a 775-ös lefogatást használva a vizhűtő blokkom az Asrock Fatal1ty-n. Ha egyszer végre összerakom.Az UD3 viszont hasit szépen a 2600K-val.
-
oriic
HÁZIGAZDA
Na olvasom a Gamestar újságot és feltűnik benne Overlocker neve is. Grat a kis szereplésednek.

-
dime27
őstag
válasz
Overlocker
üzenetére
Zsííírr!!
Deluxe-ra is csinálhatnál majd!

-
Fore
tag
-
Воланд
titán
Most már egy kis ON topik is legyen.
Memóriák feszültségével kapcsolatban van valami hír az Intel részéről? Vagy még mindig 1,5V a hivatalos?
-
arn
félisten
válasz
Cybertrone
üzenetére
azt hiszem nem ugy alltam a dolgokhoz, hogy "bunozni" akartam, sem szetcseszni a forum szakmai reszet. konstruktivan megkerdeztem, hogy az miert nem jo, masreszt meg javaslatot tettem ra, hogyan is lehetne jobba tenni. a magyar hwes forumokat indulasuk ota kovetem, es aktiv tagja is vagyok legtobbnek, de azert koszonom a kioktatast. meg soha, sehol nem kaptam eltiltast, es ezutan sem all szandekomban. nem erzem magam hibasnak egy olyan dologban, ami abbol fakad, hogy a userek nem ugy hasznaljak a motor hianyossagai miatt a forumot, ahogy az logikus lenne a gombokbol adodoan. annak ellenere, hogy folyamatosan kovetem a forumot - reszemrol epp ez az oka, hogy ennyi ev alatt csak ennyiszer szoltam hozza.
a szakmai reszere meg majd rajovok magam is, van benne eleg tapasztalatom - inkabb akkor kerdezek, ha nem tudok valamit kiprobalni.
-
Воланд
titán
Most mondjam azt, hogy az off gombot sem ismered?
Amúgy meg nem kell túl sokat keresgélni, hogy hogyan működik az egy hozzászólásban több embernek válaszolok dolog.
A többit meg leírta Cybertrone, ha nem értesz egyet a fórum szabályzatával, akkor nem kell ide írni.
Részemről lezártnak tekintem a témát. -
ASUS P8P67 WS Revolution 'LIVE' blog -om elindult
-
Cybertrone
veterán
Ha nem tetszik a fórumozás módja nem kell fórumozni!
Leszólni sem kell a fórumot, mert mégis itt vagy, és irogatol... Addig meg míg írogatol, vagy a szabályoknak megfelelően teszed, vagy mennyél máshova!
Multkor én világosítottalak fel hogy ne írj be 5 percen belül 5HSZ-t, most a kolléga.... Addig nem nyugszol míg a modik el nem küldenek 3 napra pihenni igaz? Mindenki próbálja betartani az egyszerű dolgokat, és senkire nem kell rászólni, csak mindíg rád... UNALMAS! 
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- sziku69: Szólánc.
- Napelem
- Fujifilm X
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Peugeot, Citroën topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Motoros topic
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S2 TG Cooler Master 650W
- LG 38WN95C - 38" Ívelt NANO IPS - 3840x1600 - 144hz 1ms - Nvidia G-Sync - AMD FreeSync - ThunderBolt
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Nagyon szep, foleg, hogy a legtobb lapom Asus volt!

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Leszólni sem kell a fórumot, mert mégis itt vagy, és irogatol... Addig meg míg írogatol, vagy a szabályoknak megfelelően teszed, vagy mennyél máshova!