Hirdetés
- MIUI / HyperOS topik
- Dreame X40 Ultra - épp csak kávét nem főz
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- CES 2026: A sportautó piacot is összeporszívózná a Dreame
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sefi84
senior tag
válasz
SchDerGrosse
üzenetére
Mindegyikből szedd le a legfrissebbet és akkor jól fogják mutatni!
Arra senki nem gondol, hogy a lap újabb, mint a progi?!
Valami nem frankó nálad, de nagyon!

Tedd újra 20 másodperc az egész!

-
SchDerGrosse
tag
Santiagain :
hátö.
nem tudom.
ezen a shot on rajta van?
abszolút nem értek hozzá..Sefi84 :
hát nekem az a 4 fekete müanyag izé elég stabilnak tünt. (már amennyiben azokra gondoltál)
de le fogom szedni és felrakni még 1x az egészet.szerk :
az mondjuk nem fura h a Real Temp progi mindig 0% ot mutat a loadnál?
továbbá az aida sem látja a proc hőmérsékletét vmiért.szerk 2 :
a 2080 as percenkénti fordulat kevésnek v soknak számít? -
Santiagain
őstag
válasz
SchDerGrosse
üzenetére
Mekkora a fesz load alatt?
-
zakoss
tag
Ballagásra vettem egy:
DELL Inspiron N5110
processzor Intel Core i7-2630QM "Sandy Bridge", 4 mag, 2.9GHz turbo, 6MB
memória 8GB 1333MHz DDR3
winchester 640GB SATA
grafika nVidia GeForce GT 525M 1GB DDR3
kijelző LED 15,6" wide 1366 x 768
optikai meghajtó DVD-író
operációs rendszer FreeDOSEddig nem volt vele semmi problémám. Előszőr valami gánya volt mert kaptam hozzá biosz telepítőt és azt felraktam, de egy pár nap múlva kék képernyő és biosz update-re hivatkozott, amit orvosoltam azóta nekem tökéletes, nagyon kenyeti. Azt viszon hiányoltam hogy nem adtak hozzá driver telepítő lemezt és keresgetések után tudtam csak megtalálni a hozzá szükségeseket, mivel nem minden drivert sikerült leszedni a dell.hu és az intel.com-ról.
(ui.: játékoknál elég jól felpörög a venti benne és néha olyan hogy tojást lehetne sütni, de nagyon jól visszahűti magát a szerkezet.) -
diegho
nagyúr
válasz
SchDerGrosse
üzenetére
Nincs beállítva venti vezérlé. Bemész a Bios-ba HW monitor, ott alul Quiet Fan vagy mi a neve, beállítod mondjuk level 3 és 50 fokra, akkor netezés közben csendben lesz, terhelve fog csak felpörögni.
-
SchDerGrosse
tag
még valami :
az normális, h a CPU fan sebessége nem változik?
~2080 RPM en szaladgál, függetlenül attól h zéró v maximális a processzor terhelése.
Sch
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
SchDerGrosse
üzenetére
Elvileg 80 fok örül kéne tartania alapon. A nem ajánlott zóna meg 85-től kezdődik.
Valószínűleg nincs jól rajta a borda vagy a venti vezérléssel van némi gond (nem teker elég gyorsan a venti)... -
SchDerGrosse
tag
diegho, Tökmindegy :
köszönöm, lepasztázom + megnézem h jól van e rárakva.
(én is gondoltam amúgy vmi jobb hütő beszerzését, de amíg az nem történik meg, addig a gyári értékeket maximális terhelés mellett a gyári hütőnek is vinnie kéne, vagy tévedek?)
-
DjDanee87
addikt
Sziasztok.
Tudna adni valaki egy linket, ahol leírják hozzá nem értők számára is érthetően, hogy hogyan is működik a tuningolás SB prociknál? -
válasz
Overlocker
üzenetére
A jó LINK
Qru:

-
Sefi84
senior tag
válasz
Overlocker
üzenetére
Nem rossz, csak nem nyitja meg a linket!

-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Overlocker
üzenetére
Gratula.

-
Tökmindegy
senior tag
válasz
SchDerGrosse
üzenetére
Gyári hűtőn kevés a paszta,de ennyire azért avval sem melegszik fel. Lehet kicsit ferdén van rajta.
-
diegho
nagyúr
válasz
SchDerGrosse
üzenetére
Pasztázd újra, elvileg 80 fok körül meg kell állnia gyárival is. Nálam 80 fokosak voltak a magok prime alatt, játékok alatt 72-74 max, de jobban jársz, ha veszel valami értelmes hűtőt. Nálam most 55 fok max a prime, pedig 3-4 fokot nőtt a környezeti hőmérséklet, mindezt teljesen hangtalanul végzi a hűtőm.
-
SchDerGrosse
tag
üdv
core i5 2500K + Z68 Pro3M lap
-gyári hütő
-nincs tuningHŐMÉRSÉKLET
-terheletlenül : 40-45 fok körül
-terhelve (pl vmi mai játék) : kb egy-másfél perc alatt felszalad 98 fokra, majd kapok egy shut downt.Ma telepítettem a Real Temp CPU progit és igazából csak ma vettem észre h felforr a processzorom. Ha jól olvasom a proginak van auto shotdown featurje.
Szóval valószínüleg már beszerelés óta (kb 1 hét) 100 fokon forr játék alatt a CPU, de csak most szembesültem vele.
Venti megy, a ház nyitott.
Vmi ötlet h mit csináljak?
Rosszul szereltem volna össze valamit?
Szedjem ki és rakjam vissza az egészet még 1x? Ha leszedem a ventit, akkor arra új pasztát is nyomnom kell?kösz
Sch -
op9
aktív tag
válasz
Speed®
üzenetére
Jogos, pont a táblázat feletti részt olvastam el, ahonnan származik az átlagos felhasználói tuning említésem, de ez a táblázat akkor szinte teljesen felesleges, mert fogyasztást is visszavette pár helyen, meg a teljesítményt is. (miért nem lehet piros felkiáltójeleket tenni mellé :S)
-
Speed®
titán
Ha nem csak nézted, hanem olvastad is volna, leírták, hibáztak, nem emelték a fogyasztási limitet. Ilyen szempontból mondjuk szívás a húzott 2500K eredményeit figyelni, mert azok sem valósak..de nem is emiatt hoztam fel a tesztet, hanem a videós/kódolós eredmények miatt..mutatja, mit hoz a HT.
-
Speed®
titán
válasz
madgie
üzenetére
Házon belüli teszt..minden benne van, amit leírtál célként.
Szerintem H61+2600. ~60ból megvan és nem kicsit ütős.. -
Sefi84
senior tag
válasz
madgie
üzenetére
Mindenféleképpen 2600 (47K) olcsón, de mellé inkább egy olcsó H67 15-20K és 8-16GB olcsó ram (10-20K)! 72-87K
3800Mhz-en tud pörögni, az mindenre elég 8 szálon!
Bár elgondolkodtató lenne egy olcsó ASROCK s1155 Z68 PRO3 (25-28K), 2600 (47K), Corsair Vengeance 1866Mhz-es memó 8GB (26K) 97K
Elgondolkodtató!

-
madgie
titán
Rövid kérdés: HD videóvágásra, renderre, RAW fotófeldolgozásra mint ajánlotok? 2500K meghúzva egy Z68-as lapban, vagy egy 2600 "nemká" egy olcsó H61-H67 lapban? A QuickSync miatt az IGP játszik, diszkrét VGA nem lenne benne, csak vagy 8 giga ram. Egyrészt úgy gondolom, hogy munkára gépet nem húz az ember, másrészt viszont az is benne van a pakliban, hogy bűn ezekben a procikban bő 1 GHz-nyi alapórajeles tuningpotenciált benne hagyni. 2600K asszem kizárva, az ára miatt (2600 is csak apróból éri meg)
-
xAttilax
őstag
Tuningnál használja valaki a turbot?
-
Joczeek
addikt
-
-
Heffi
őstag
válasz
Santiagain
üzenetére
Köszönöm a megnyugtatást. Így már érdemes egy olyan lapba beruházni, amin van mindkét csati.
-
warcat
veterán
válasz
Joker94
üzenetére
Namost ha játék a cél ,és csak néha konvertálás,akkor egyértelmüen 2500k és tuning.
A négy virtuális szál semmit sem számít játékoknál,már van sok ,ami kihasználja a 4 fizikai magot ,de a virtuálisakkal nem foglalkozott még kb senki játékra.'Valahol azt olvastam h. hozza egy 4,5 ghz-es 2500K teljesítményét'
Na ez az internetnek valami nagyon sötét bugyra lehetett,Blikk-online,Kiskegyed és a Best of Alek-koksz mellett jobbra![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Amit megsporolsz a 2600->2500k árkülönbségen ,azt költsd rá egy jó p67/z68 lapra.
-
lala42
őstag
Hali!
Tudna valaki egy stabil 4 Ghz.-s beállítást linkelni? A P-95 (64) tökéletesen lefut, de a Linx kifagy.

Esetle egy linx beállítást?
-
Joker94
aktív tag
Sziasztok.
Szeretnék venni egy sima i7 2600-at,valamennyire azért azt is lehet tuningolni ugye?
Általában meddig lehet húzni őket?
A teljesítménye kb mekkora alap órajelen,pl egy I7 920hoz mérve. -
Heffi
őstag
Sziasztok Sandy Bridge szakértők!
Az lenne a kérdésem, hogy egy H67 chipsetes alaplapban egy i3 2100-s proci grafikus magja képes-e egyidőben 2 digitális kimenetet (DVI és HDMI) kezelni, vagy csak D-sub + valamelyik digitális kimenet megy egyidőben kiterjesztett vagy másolt asztal esetében?
-
szamoki
tag
i5 2500K
Asrock P67 Pro3 B3
CoolerMaster TX34GHz Linx alatt tudott 97 fok bevillani akkor hol kezdjem a felderítést?
paszta volt egyenletesen szépen alárakva.
Lehet a TX3 a hőcsöveivel nem fekszik fel egyenletesen? -
Dj Dekko!
őstag
válasz
chiccoka
üzenetére
Így van.
Játékra bőven elég a 2500K is véleményem szerint.
Engem egyedül az motivált hogy i7 legyen így kizárólag csak 2600K-ban gondolkoztam.
Ki tudja, lehet jól jön majd a 8 szál a processzorban egyszer.
Egy darabig nem tervezem leváltani...
Ez is bírna még többet, de értelmét nem látom FullHD felbontás mellett 580GTX körítésemmel.(#10940) BF_ÚrIsten.: Szerintem inkább próbáld meg alaplapos fórumon megkérdezni.
-
BF_ÚrIsten
csendes tag
Heló. Ajánlanátok egy olcsó, de jó ATX alaplapot Core i5-2400 alá? Nem akarok tuningolni, tehát ez nem szempont, inkább legyen ésszerű az elrendezése meg olcsóbb. 20k körül lenne jó
-
-
chiccoka
csendes tag
válasz
Dj Dekko!
üzenetére
Akkor én jól jártam a 2500 k val-.2600k akartam csak akkor még sokkal drágább volt.
Nekem most megy 4,9 atom stabil.
Így maradt a zsebemben 1 kis pénz és a teljesítmény is jó.
Pedig ez nem válogatott proci.Gianni ékes keze benyúlt a dobozok közé és ezt húzta.cheers 4 that mate

-
Dj Dekko!
őstag
válasz
diegho
üzenetére
Hyper 212 Plus ventilátorom hűti a 2600K processzoromat.
4000 Mhz (1.160 - 1.180V) LinX 100% terhelés alatt 58-61 Fok terhelve.
4500 Mhz (1.250 - 1.276V) LinX 100% terhelés alatt 61-66 Fok terhelve.
70 fokot még nem tudtam ilyen időben elérni.
Bár lehet ezt a HAF932 es háznak is köszönhetem.
Én szerintem ezek nem rossz értékek még...
-
Ja húzási listán ezek a k nélküli procik az első lennének ha fordítva nézzük a listát
Elég népszerűtlen egy sorozat szerintem,nem is tudom már milyen szintre sikerült vele eljutni. -
lala42
őstag
Ergo nem állítható.
Az a néhány Mhz. xart sem ér. Mivel mint írtad mást is emel és ezért nem bootol be a gép, a konklúzió az, hogy marad a helyén. Ellenben a szorzószámmal. Mert ugye azért van a szorzózár, ill. az azt feloldó K-s proci.
Mert ugye a gyakorlatban emeld csak fel 450 Mhz.-re.
esetleg a quadoknál futott 500-ra.
Na ugye.
Az a 100 és 108 közötti 8 különbség meg nem oszt-nem szoroz.
max az ego-nak jó. -
*H*
aktív tag
válasz
lala42
üzenetére
BCLK= a processzor belső alapórajele (processor internal base clock)
Állítható a SB-nél is, csak mivel nincs külön külső (a cpu-n kívül) órajel generátor, ezért ezzel együtt emelkedik más is. Így aránylag csak keveset lehet állítani rajta jelenleg, mert egyébként be sem bootol a gép. -
lala42
őstag
válasz
chiccoka
üzenetére
Nálam -majd holnap felrakom a hűtőt lesz kép is
- a procin van egy 12-es hátul egy kihúzó 12-es elől egy 9-es befúvó van tőlük.
Semmi hangjuk. Főleg Atakamán

BLCK : pontos fordítását nem mondom meg, de ő a proci frekije. az a standyk esetében 100 Mhz. Ez elméletileg, de gyakorlatilag is fix. Itt a tuning a szorzó emelésével megy.
Valaki javítson ki ha tévednék. ( nem ajánlom
) -
boogie84
veterán
válasz
fagy53
üzenetére
2400: Max Turbo Frequency 3.4 GHz
BCLK emelésével pedig csak MHz-eket tud hozzá adni, ha egyáltalán bírja a proci a bclk emelést.
-
fagy53
nagyúr
válasz
sakal83
üzenetére
Pontosabban, 3.6GHz-et tud a négy mag Turbo=on módban, a BCLK=103MHz pedig ehhez hozzátesz kb 100MHz-et, így 3.7GHz-es órajellel használhatod az i5-2400-at 4 maggal.
Ha ebben a beállításban csak egy mag kap teljes terhelést, akkor az majdnem eléri a 4GHz-et.
Ezek a maximumok ennél a procinál.
-
sakal83
addikt
Lenne egy kérdésem. Van egy p67-es lapom és egy i5 2400 procim. sok tesztben azt olvastam, hogy 36-38X-ig fel lehet húzni.
Mit kellene beállítanom hozzá a biosban?
-
lala42
őstag
válasz
Dtomka
üzenetére
Mo.-on csak eddig az IPON-nál tapasztaltam ilyet. Ott gariba ment vissza a Saitec Cyborg fly joy. (megzavarodott) Nem volt meg a számlája, csak a dobozon látszott az IPON-os matrica. Írtam nekik, hogy mi van, válasz 15 percen belül jött, hogy meg van az adatbázisban a vásárlásom, rendeljem meg a garifutárt és ennyi.
Rugalmasságból jeles.

-
lala42
őstag
Csak egy kis szösszenet a cégek hozzáállásáról.
Van egy Noctua NH-C12P procihűtőm, melyet még az LGA775-re vettem. (Hol volt még akkor az 1000-es tokozás
)
Platformot váltottam 2600K-ra. Felfogatás nincs. Írtam a cégnek, a múlt héten vasárnap este.
Hétfő reggel 8,05kor ott a válasz email, hogy5-8 napon belül küldenek felfogató kittet. Ma telefonál a mama ( feleség
) hogy jött két csomag, Ausztriából. Ingyen és bérmentve. 
-
N_A_S
veterán
Lehet mondasz valamit, bár az hogy csökken a feszültség nem feltétlenül jelenti azt hogy kevesebb lesz a hőtermelés (persze ha egy és ugyanazon modul esetében nézzük akkor biztosan).
Akkorra még elterjedtebb lesz a 4GB-os modul, és az órajel is egyre csak növekedni fog. Nem hiszem hogy a gyártók divatból raknak rá magas bordát + mellékelnek ventilátort is egyes modulok mellé.
-
N_A_S
veterán
Lencsevégen az első X79-es alaplap / ipon.hu /
úgy látom egyre inkább azon vannak a gyártók hogy hogy ne férjenek el a tuning hűtőktől a magasított ramok

-
-
Effen
csendes tag
Sziasztok!
Most szeretnék gépet cserélni, és lenne pár kérdésem.
Ezeket venném:
KINGMAX 8192MB DDR3 1600MHz KIT
ASROCK P67 Pro B3
INTEL Core i5-2500K 3.30GHz 1155 BOXTuningolni nem szeretném csak 1333-ról, 1600-ra tenni az "fsb"-t
Szorzót visszatudom majd venni? És betudom állítani 1600-as fsb-re?
Vagy maradjak egy H-s lapnál, 1333-as ramokkal?
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- Byski Áramláskijelző.
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4121
- Eladó Honor 400 5G 8/256GB / 12 hó jótállás / AJÁNDÉK KEMÉNY TOK / CSAK KIPRÓBÁLVA VOLT
- VICC ÁR! Dell Precision 7530 - Xeon E2186M (i9-8950HK++) / 32GB RAM 512GB SSD Quadro P2000
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
!inkább vegyél 1 2500 k-t játékra bőven elég