Hirdetés
- CES 2026: Érintőceruzát támogató komolyabb Motorola várható
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- OnePlus 15 - van plusz energia
- iPhone topik
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
Új hozzászólás Aktív témák
-
andree04
aktív tag
Sziasztok.
Pontosan mit jelentenek hogy 2 ill 4 magosak,meg hogy 4 szálon fut,akkor olyan mintha 4 magos lenne?
Az i3 2100 3.1Ghz az i5 2300 2.8Ghz,ez alacsonyabb mégis többet tud,hogy lehet ez?
Minden egyes mag más feladatot lát el amikor több mindent csinálunk a gépen,egyik pl net-re dolgozik,másik pl videószerkesztésre.
Elnézést a furcsa kérdésért. -
Sefi84
senior tag
válasz
MPowerPH
üzenetére
A Fatality ennyivel többet eszik alapon
+20W kb.
Nekem 80-85W-ot eszik, energiatakarékos funkciókkal és 5750-el
Tsiga001: olyan, hogy VID, ezeknél a prociknál nem nagyon létezik

A real temp ír amit ír, azzal ne foglalkozz, CPU-Z ami viszonylag helyesen írja, amit éppen ad a procinak
-
gézu
őstag
Járt nálam egy fogyasztásmérő. Természetesen az eredmények csak a gép fogyasztását mutatják, monitor nélkül. Bios-ban a proci a gyári 3.3ghz-en megy energiagazdálkodási funkciók nélkül.
-
andree04
aktív tag
Sziasztok.
Adott egy Asus P8H61M Pro alaplap.
Hobby szinten videó,kép szerkesztés,(csekély 3D tervezés,zene konvertálás),+játék (10éves lányoknak való) ,netezés végtelenségig,film nézés,DVDletöltés.
Melyik Sandy ajánljátok i3 2100,i5 2300,2400?
És miért azt?
Pl:ki tudom használni a 4magot,stb?
Köszönöm. -
R̲e̲m̲
senior tag
tudtommal a p67-ben semmilyen igp támogatás nincs.
-
jookomak
őstag
Sziasztok!
Az intel Quick Sync működik p67 alaplapokban? Én eddig abban a tudatban éltem, hogy igen, de kezdek elbizonytalanodni. Semmilyen funkciója nem megy az igp-nek p67-ben?
Kicsit megkavarodtam most a z68 megjelenésével. -
DNS_65
senior tag
válasz
fagy53
üzenetére
Értem, tehát annyi hogy nekem kell postáznom a dobozt a megadott címre.
A mostani lapom a 4. évét tapossa, ugyhogy nem mindenki cserélgeti a cuccait félévente
Közben volt egy CPU upgrade+ram aztán csok(meg presze vga csere 2x-de az más tészta), valahogy ráuntam a folyamatos naprakészségre - tehát én fogok ezzel szorakozni (bár remélem nem lesz rá szükség). -
Dtomka
veterán
sziasztok!
végre jön a DNF
remélem a gépem bírni fogja
.... -
tomic
addikt
Ígéretes!
Akkor gondolom egy picit sem bántad meg a megvételét.
Ha valakinek bejön a lap akkor elméletileg ivy megjelenése után sem kell cserén gondolkodnia. Ez azért ritka az intelnél.
Volt már tapasztalatod micro lappal? Nekem még nem.
De 1db vga-t használok és semmi más nincs a slottokba bedugva. Sata ,usb csatik megvannak rajta akkor elméletileg ..... -
tomic
addikt
válasz
whitehand
üzenetére
Akkor lehet ez egy kiváló lap lesz nekem.

2 kártyás rendszert nem tervezek. Semmi értelmét nem látom személy szerint.
De ahogy olvastam XaraX tapasztalatát az Asrock Z-s lapjáról ,akkor a (nagy tesó) lapja sem lehet rossz.
Kicsit még várok olvasgatok ,és ha nem találok jobbat akkor valszeg benevezek egy ilyenre. -
-
tomic
addikt
XaraX !
Meg szeretném kérdezni ,hogy is működik a tuning a Z-s lapban.
Tehát ha pl állítok egy fix 100-as bclk-t akkor az mellett szabadon változtathatom a proci szorzóm , ill a memó szorzót ?
Valahogy úgy mint x58-ban? -
-
-
LTwinHU
tag
válasz
Santiagain
üzenetére
Értem ! Oks kösz!

-
LTwinHU
tag
Üdv.
Az lenne a kérdésem hogy 1 i5 2300 és 1 H61-es lapba (amiket a (#10249) hsz. be leirtam)
rakhatok-e 1600Mhz-s RAM-ot (erre gondoltam [link]) vagy csak 1333Mhz-et
Ha rakhatok bele 1600Mhz-set akkor az normálisan fog müködni? Ha nem akkor milyen 1333Mhz-set ajánlotok (olcsót)? Amúgy az 1600MHz-s ramok gyorsabbak? -
Воланд
titán
Frissült az első hsz, ha valami nem okés, vagy hiányzik, akkor pm.
-
boogie84
veterán
Sztem nem mostanában fog elavulni, akármivel is játszik!

Most született a kicsike, AVX támogatást csak a Linx támogatja, erre a procira igazán még semmit sem írtak, uh még csak most kezdődik a buli!
(#10259) Dare2Live: 1,230-1,256V 4,4 - 4,5GHz. Ez kb az átlag. Nálam linx 70 fok körül van, prime 55-60. De ezeket csak addig néztem míg be nem lőttem...
(#10251) whitehand: Tetszetős lap amit írtál. Valszeg semmivel sem fog jobban futni benne a proci, sem a ram. De szorítok neked h az egekig tudd benne húzni!

-
tomic
addikt
Nézegettem az új asus lapokat. Ott találtam a Maximus Gene-z micro atx lapot.
Volt már valakinek tapasztalata micro lapokkal?
Tuninggal , melegedéssel ,hogy állnak ezek? -
Dare2Live
félisten
mindent alapon hagyva egy 2500ös, hogy melegedik, pl linxel terhelve?
hozzá adott hütővel érdekelne, meg vmi monstrummal is.Egy 140mm ventis Noctua van rajta 2éves verzsön azaz 775/1156/1366os talp van hozzá, fel tudtam rakni de gyanus, hogy vmi gány van, nem melegszik rendesen a hőcső még 600as fordulaton sem, mondjuk CPU állítolag nem melegedik túl "csak" 68-70Cs.
-
LTwinHU
tag
Üdv.
Kösz a válaszokat! Hát ki vagyok centizve kicsit de még 1 2GB-s RAM belefér!
És minden más maradna
Amúgy kb. mennyi idő kellsz neki hogy elavult legyen az egész? -
KAMELOT
titán
Sziasztok!
i7-2600K mennyi GHz-t megy maximum alapfeszen????Köszönöm!
-
Pala
veterán
válasz
LTwinHU
üzenetére
Ez így korrekt lesz, bár ahogy woland is mondja, ramból ha teheted, vegyél 4GB-ot. Annyira olcsó, hogy gyakorlatilag nem érdemes spórolni rajta, bár az is igaz, hogyha most anyagilag ki vagy centizve, akkor később is bármikor hozzácsaphatsz még egy 2GB-os modult.
Az a Corsair táp kicsit kilóg a sorból, de végülis megteszi.
-
LTwinHU
tag
-
Pala
veterán
válasz
LTwinHU
üzenetére
Bőségesen elegendő az i5-750/760, nemcsak most, hanem még egy jódarabig. Egyébként ezek a procik teljesítményben az i5-2300 alatt vannak valamivel. Itt egy teszt: [link]
Viszont ha új rendszert vásárolsz, akkor mindenképpen Sandy-t válassz, mert ugyanazért a pénzért több powert kapsz.

-
LTwinHU
tag
Üdv.
Az lenne a kérdésem hogy 1 intel core i5 750 milyen Sandy Bridge-s procinak felel meg?
Sok a különbség közöttük játékban? Elég-e a 750?Előre is kösz: -|=LTwinHU=|-
-
dime27
őstag
ha ne adj isten gariztatni kellen mégis a fatal1tymet akkor sztetek milyen más lap jöhetne még szóba a Z-s szériára érdemes lecserélni egy ilyen kaliberű lapot esetleg msi p67 gd65 jo kis lap még olcsobb is és elég jol mennek benne a ramok meg a procik is korrekt körítés van hozzá van uefi jo a monitorozóprogija is ahogy nézem!

-
N_A_S
veterán
válasz
boogie84
üzenetére
Igen. Ahol pedig 3év gari van ott most 4-re terjesztették ki, annyira sz@r nem lehet.
Jó lenne ha megérkeznének nagykerbe a Z68-as lapok. Én is egy ASRock Z68 Extreme4-et tervezek most. Az UD3P-t már eladtam (a procival együtt)
Most meg itt árválkodik egy L041C108 az asztalomon..
-
joshua7
veterán
-
-
fagy53
nagyúr
válasz
whitehand
üzenetére
Most van a második ASRock lapom, az első egy napot sem bírt, erre 3év gari van....
Az elsőt évekkel ezelőtt vettem, amikor másodhegedűsként muzsikált az Asus-nál, azóta más szelek fújnak!
Mindezek tények és ettől még mindenki azt vesz amit akar, az előítéletektől el lehet és el kell szakadni, ha alaptalanok. -
ledgeri
nagyúr
A sandy-s alaplapok biztos jók lesznek a következő generációval?
(akkor most egy jobb z alaplap, s majd ha kell egy új cpu...?) -
fagy53
nagyúr
válasz
whitehand
üzenetére
Kb addig bírná mint az Asus...
Nincs arról szó, hogy olyan alkatrészekkel, vagy fejlettebb gyártástecnológiával állítanák elő a terméket, melyet a másik hírből sem ismer, nemhogy alkalmaz! A márkanév még mindig sokat nyom a latban amit a másik árletöréssel, vagy extra szolgáltatásokkal kompenzál. Ezt addig teszi míg ki nem alakít egy hasonló image-t, attól kezdve hasonló áron futnak a dolgok.
Az önállósodott ASRock-nak sem volt más választása ezt az utat járja be, csak így tudott kitörni a másodhegedűsi szerepkörből. A mai napig küzd az előítéletekkel, amiknek volt alapjuk, de sikerült a világ harmadik alaplap gyártójává felküzdeni magát az MSI-t megelőzve.
Ez a dolog nem sikerült volna, ha csupa szemetet állít elő, olcsón...
-
Pala
veterán
válasz
whitehand
üzenetére
Sandy alatt az Asus lapokkal is sok gond van. Talán még a Gigáról olvastam a legkevesebbet. 5 éve még én sem vettem volna ASRock lapot, most már akárhogy is nézem, felfejlődtek a többiekhez. Az Asus meg a Giga egyszerűen drágább, ennyiről van szó, nem többről. Azt mondjuk még el tudom képzelni, hogy Asusnál a ROG-series, vagy Giga esetében a G1-es alaplapok (igaz, ez X58) tényleg minőségileg is übermensch kategóriába tartoznak (bár fene tudja...a marketing csodákra képes), de ezek már ilyen 80-90-100k ársávban mozognak.
Nekem az elmúlt 15 évben volt Asus, Giga és ASRock lapom is, soha egyikkel sem volt semmi gondom. Sőt perpillanat az itthon lévő 3 számítógép egyikében pont ASrock, a másikban Asus, míg a harmadikban Giga üzemel. Egyébként meg mindhárom gyártónál előfordulhatnak hibás termékek, rossz szériák, némelyik ebben jobb, némelyik abban...az öncélú márkahűség az egyik legnagyobb csőlátás!
-
-
boogie84
veterán
válasz
dime27
üzenetére
Próbáltad már alapon a ramokat?
CAS Latency 6-8-6-24-2N
Speed DDR3-1600 (PC3 12800)
Test Voltage 1.5 VoltsSőt én még az 1333-at is kipróbálnám. Ha ezeken a frekvenciákon nem hibázik akkor világos a dolog és nem lap hiba, sem memória hiba...
Nem kötelező mennie 2133-on az 1600as ramoknak.
(#10211) whitehand: Úgy tudom nincs elég rég óta Asus P67, vagy Z68... Ergo nem ismered ezeket a lapokat ,és tapasztalatod sincs velük!
Én április 7-én vettem meg a lapom, azóta van tapasztalatom és csak azokat írom! -
dime27
őstag
válasz
Sefi84
üzenetére
3.4ghzes alapórajelen a fekete modulokban is ezt a képet kapom ha 2133ra rakom a modulokat az időzítés 9-10-9-28

még a memóriaproblémát meg tudnám nézni könnyebben de az h a memóriáimat egy másik lapban megnézni nos ez itt a környéken igen nehéz lenne mert a legtöbb embernek még p4e van vagy max 2 magos core 2 duo rendszer

megpróbálom akitől vettem a lapomat megkérni h küldjön cserememóriát ill cserelapot ha tud és akkor le tudnám tesztelni rendesen mindkettőt!

Cserelapként ugyanilyet kérjek ha tud vagy vmi más gyártót pl asust?
-
Sefi84
senior tag
válasz
hermanyi
üzenetére
Ez azért nem állja meg a helyét, mert 1.5V-on is ugyan azt csinálja, mint 1.65V-on ha jól tudom!
Ezek a ramok 1.5V-osak és nekem ugyan ez a rendszer van és simán megy 1.5V-on is, bár a pirosat én nem tudom kipróbálni!dime27: végképp nem tudom, lehet mind a kettő rossz!?

Másik memóval kéne kipróbálnod vagy nem tudom, esetleg a memódat kéne másik lapban kipróbálni!
-
dime27
őstag
válasz
Sefi84
üzenetére
Nézd most alapra raktam a procit és a memóriát ugy hagytam 2133on ahogy tenálad van beállítva és a piros slotokra koncentráltam az előbbi meoriamodult megjelöltem eg yszürke pöttyel és érdekes ha az 1es slotba rakom a másikat a 3asba akkor feláll a rendszer viszont ha a megjelöltet rakom a 3asba (ahol mikor egymagában volt benne akkor se állt fel a rendsze rmert 45ös hibakod) akkor szintén 45ös hibakodot kapok akkor most ez nem a memoriamodul baja bocsi a szerencsétlenkedésért csak mostmár összezavarodtam csak próbálnám kizárni h melyikkel lehet baj a lappal vagy a modullal

Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4155,100% Akksi
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3654
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Zalman T4 Plus Cooler Master 650W
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I3 14100F / RTX 3060Ti / 16GB DDR5 / 1TB SSD
- magyar billentyűzet - 162 - 163 - Lenovo LOQ (15ARP9) - AMD Ryzen 7 7435HS, RTX 4060
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

+20W kb.

Nekem az 5870-el 65W-ot kér alapon, energiatakarékos módban.

....

Kitart egy darabig, nem kell aggódnod. Bár ez nagyban függ attól is, hogy mivel játszol és milyen felbontásban.