- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Hatalmas kedvezménnyel nyit az Ulefone új csúcsmodellje
- Jól néz ki a világoskék iPhone 17 Air
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- iPhone topik
- Honor Magic V2 - origami
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
op9
aktív tag
válasz
beltcp #16493 üzenetére
Bár nem ismerem a srácot, de nagy nevek dicsérik:
Konfig összeállítás, összerakás, beállítás, TUNING - kedvező áron ! -
op9
aktív tag
Ha már szóba kerültek a PH!-s tesztek... Amikor megláttam ezt, szóvá is tettem itt a fórumon, hogy a tuningos eredmények nem valami helytállóak, melyre jogosan meg is kaptam, hogy a cikkben írják, hogy elismerik, hogy hibáztak, mert nem volt jó a beállítás.
Viszont aki "csak" gyorsan rápillant a táblázatokra, és a "rizsát" nem kívánja elolvasni, mert a lényegi információt akarta csak megtudni, annak megvezető. Semmi felkiáltójel, csillag, vagy valami nem utal arra, hogy a táblázatban szereplő adatok nem helyesek. Annak a topikjában is szóvá tettem, de semmi reakció. Ennyi idő alatt bőven korrigálható lett volna, vagy törölni a tuning eredményeket, ha már úgysem jók.
Szóval akiknek tesztek kellenek, nyugodtan keressen, talál jó cikkeket a neten, igaz legtöbbje angol, de egy bizonyos szakmai szint felett már úgyis elengedhetetlen az angol.
(ilyen, mint a Sandys tuning teszt meg jobb, ha fel sem kerül) -
op9
aktív tag
-
op9
aktív tag
válasz
Speed® #10979 üzenetére
Jogos, pont a táblázat feletti részt olvastam el, ahonnan származik az átlagos felhasználói tuning említésem, de ez a táblázat akkor szinte teljesen felesleges, mert fogyasztást is visszavette pár helyen, meg a teljesítményt is. (miért nem lehet piros felkiáltójeleket tenni mellé :S)
-
op9
aktív tag
Na.. vállalkozó kedvűeknek:
Itt van egy progi, ami használja az AVX-et. Alul van egy bench is.
Kiprobálná valaki, hogy tényleg működik? (ha lehet AVX-szel, és anélkül)
Este én is ránézek. -
op9
aktív tag
válasz
fsb1000 #8129 üzenetére
Isten ments, hogy valaki is ettől sárguljon, nem célom
. Amúgy léggel van, igen.
De a 970/980/990-esek tutira nem sárgulnak. A 6 mag, az 6 mag. GHz-ekkel behozhatatlan. (már amelyik alkalmazás kihasználja a proci full tudását)
Antarctica: Ezért tényleg ne irigykedj, inkább én is azt mondom, hogy nem bírja!
(nem ér annyit az egész)
-
op9
aktív tag
Bedobok én is egy képet:
2600K HT 5.1GHz
Hátrányok: Asrock P67 Pro3 (B2)
4x2GB 1333-as RAM-okkalSzámomra magas hőfokok miatt nem terheltem tovább.
-
op9
aktív tag
Szintén a tavaly év eleji legolcsóbb 4x2GB-os RAM-okat vettem (2 Kingmax, 2 Apacer) 1.5V 1333MHz. Igaz, ezek még a dupla oldalúak, még annó próbáltam 1600-on (1.5V-on) is őket, és nem volt vele gond, de mivel az általam használt programoknál nem számít, ezért hagyom őket alapon.
Látom, szép gépet raktál össze, leggondosabb ár/érték arányú cuccok.
-
op9
aktív tag
2600K@4.8 HTon + 1333 CL9 Cinebench 11.5 = 9.39
Bizonyíték, nem ígéret. -
op9
aktív tag
Köszi a választ!
BMW001-nek is!
Akkor jól tudtam én is. Bloomfield-nél már láttam ilyen teszteket, csak Sandy-nél még nem, és itt azt láttam, hogy mindenki ráfeküdt a LinX GFlops-okra, az AIDA-ra, és egymásnak ajánlgatják a drágább 2133-as memóriákat, és úgy véltem, hogy akkor én nézhetek be valamit rendesen, mert nem értettem a lényegét.
Pedig ezek szerint felesleges pénzkidobás....szerk: megkerestem arn által javasolt oldalon a cikket, ha valaki meg szeretné nézni, akkor itt van.
-
op9
aktív tag
Még egyszer megkérném a Nagyérdeműt, ha nem túl fáradságos munka, hogy töltse le a Cinebench 11.5-öt innen!
Majd csomagolja ki, indítsa el a benne található exe-t telepített Windowsának megfelelően, majd futtasson egy CPU-t úgy, hogy 1333-on mennek a memóriák, meg úgy is, hogy 1866/2133 aki megteheti.
CPU természetesen ugyanannyin menjen, csak a RAM frekvenciája változzon. Látni szeretném, hogy mennyi lesz a különbség a két mért érték között.Előre is köszönöm annak, aki veszi a fáradságot!
Üdv: op9
-
op9
aktív tag
válasz
Kecuhun #6424 üzenetére
Win7 SP1, valamint valamelyik bizonyos verzióval 110-120-akat lehet kapni jó tuning esetében, gyanítom nálad se SP1, sem az a LinX nincs
. Bár én LinX-et csak prociterhelésre használtam, nekem nem mérvadó a GFlops, ami ha jól sejtem a RAM, és proci közötti sebesség lesz, épp ezért is kértem, hogy valaki real world alkalmazás közben mutassa meg, hogy mennyivel lesz gyorsabb a rendszer, mert ahogy én látom, nem az a szűk keresztmetszet.
szerk: ja igen.. sikerült cseréltetni a lapod?
-
op9
aktív tag
Köszi mindenkinek a múltkori kérdésemre a választ, hogy hogyan fog menni a B2->B3 cserélések a webshopokban!
Következő kérdésem az lenne, hogy látom itt a nagy RAM MHz-eket, hogy megtenné valaki, hogy ugyanazon a CPU órajelen mi a különbség 1333MHz RAM frekvencia, valamint egy brutális 1866/2133MHz RAM frekvencia között Cinebench 11.5-ön?
Hogy mégis mennyit profitál maga a rendszer realworld alkalmazásokban?Előre is köszi!
-
op9
aktív tag
Üdv!
Sikerült már valakinek egy nem B3-as lap cserés ügyintézése?
Esetleg hallott-e már valakit, akinek megtörtént?
Mert nekem garanciás ügyintézést emlegettek, amit nincs szívem kivárni (min. 1 hónap az utóbbi évek tapasztalatai szerint)Köszi!
-
op9
aktív tag
Rendben, köszi!
@Kecuhun:
képen ilyesmi, van egy kampó része (legalábbis mezei pirosakon nem láttam), valamint a kábelre ráírták, hogy SATAIII 6Gb/s -
op9
aktív tag
Köszi! Rálestem a manual-ra (34. oldaltól), de nem találtam benne semmi különlegeset.
A hot plug-hoz kellene használni a kábelüket, valamint a tápcsatlakozót, de emékeim szerint csak 2 fekete sata3-as adatkábel volt hozzá.
De ha csak ahci módban tudna üzemelni, akkor sem kellene szerintem kattognia.. :S vagy rosszul sejtem? Max nem kellene látnia.
Nem szívesen próbálkozom vele, mert sok fontos adatom van rajta... De ha ennek tényleg így kell működnie, akkor adok még neki egy esélyt. -
op9
aktív tag
Sziasztok!
Tegnap én is összepakoltam a gépet, de érdekes jelenséggel találkoztam...
Alaplap: Asrock P67 Pro3
Vinyó: Samsung 500GB HD502IJRádugtam SATA3_0-ra, miután felpörgött a merevlemez, el kezdett kattogni, mintha a fejet az oldalának ütné.
Sata kábelt kicseréltem, ugyanaz. Átdugtam SATA3_1-re, ugyanaz.
Lehúztam a SATA kábelt, úgy rendesen felpörgött, és nem kattogott.
Rádugtam az egyik SATA2-re, és tökéletesen bebootolt.Természetesen tudom, hogy a SATA2-esek hibásak, de esetemben nem annyira, mint a SATA3 :S.
Valaki hallott hasonlóról?
Köszi!
op9
-
op9
aktív tag
Sziasztok!
Akik közelebb vannak a tűzhöz (nagykerekhez), meg tudnák mondani, hogy 2500K és 2600K procik mikorra várhatóak?
Mert kb. 2 hete semmit nem reagáltak a kiskerek, hogy lenne náluk.Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10850K 10mag 20szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 6700K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4770 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- I5-13400F 2x16 GB RAM SEASONIC 750W TÁP GIGABYTE GA-B760M ZALMAN Z1 PLUS HÁZ GARANCIA!!!!!
- Designer 4K Monitor - BenQ PD-2700-U
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest