- Yettel topik
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
vlevi
nagyúr
válasz
nightshadow #13760 üzenetére
Az LG-nél sajnos nem szabad elfelejteni, hogy mkv lejátszásnál a DTS hangot nem támogatja
Pedig a valódi 100Hz miatt jobb lenne, mint a D5xxx sorozatú samuk
Legalábbis a technikai adatait nézve. Azt nem tudom, hogy az IPS panel (állítólag az LG-ben az van), milyen a Samuk S-PVA, MVA, vagy AUO (mikor melyikbe mit raknak) paneljeihez képest. -
törölt tag
válasz
TheSaint #13733 üzenetére
Fel kell világositsalak: a tévé ilyen szempontból(HDMI) nem számít jelforrásnak,hanem megjelenítőnek) Igy nem is bocsájt ki HDMI-n hangjelet 1.3 verzióig. A HDMI 1.4 verzió tartalmaz egy un. ARC(Adio Return Channel) funkciót,amely sztereó hangjelet bocsájt vissza a tévétől egy arra alkalmas erősitőnek, tehát messze nem mindegyik erősitő fogja tudni ezt értelmezni (pl. az 1.4 verziójú,tavalyi és idei kiadású Harmann/Kardonok sem),csak amelyik erősitő leirásában fel van tüntetve, és HDMI 1.4-et - és ezzel a 3D-t is- kezel- pl a tavalyi és idei összes Onkyo és Denon, Pioneer modellek közül a VSX LX kétszámjegyüek és a 5xx-től felfelé kezdődő erősítők már biztosan tudják az ARC-t.
Erősitőkről pedig annyit,hogy a "csak átengedni" -HDMI Passtrough- funkció kezd kiveszni, idei modellek,de még a régebbi modellekben is csak a belépő szintüek voltak így megépítve.Példa rá: Onkyo TX-SR307,Pioneer VSX420 Sony STR DH 1xx,2xx,5xx modellek.. De amelyik erősítő tud bármilyen HD formátumot a Dolby Digital Plus-tól kezdve a DTS HD bármelyik vállfaját és a Dolby TrueHD-t, azoknál már elképzelhetetlen hogy a HDMI-ről ne vegyen le hanginformációt,mert ezek a formátumok csak HDMI kábelen továbbíthatóak. -
BBéci
legenda
válasz
sandró60 #13426 üzenetére
Én nem a kiállított tévéket hasonlítom össze, hanem azokat, amiket hetekig, hónapokig használok, itthon a nappalimban.
Nem becsapás a villogtatós 100 Hz, de nem olyan hatékony és eredményes, mint az interpolációs. Nemrég még éppen Samsungék perelték az LG-t, mert a villogtatóst 100 hertzesnek merték nevezni. Bizonyára elvesztették, és inkább ők is "kamuznak". Ugyanez volt fordítottban a LED TV elnevezéssel. A Samu kezdte, a többiek először jogi támadásba lendültek, aztán inkább átvették.(#13428) voriand
Az előbb írtam, hogy a beépített feliratokat nem tudja megjeleníteni.
A DTS már a tavalyi modellekkel is megszólalt, a B-sek nem kezelik.
A hangsávokat lehet váltani.5 percen belül ne kezdj új hozzászólást, szerkeszd az elsőt!!!
-
voriand
csendes tag
válasz
nightshadow #13425 üzenetére
DTS-el is?! Akkor lemaradtam volna? Eddig valami license "probléma" miatt nem volt semmiben sem. Ez igen örömteli hír
Sejtettem, hogy direkt úgy csinálják, hogy ha kell ha nem vegyem meg a rohadt 3D-t
-
nightshadow
veterán
válasz
voriand #13418 üzenetére
Tehát akkor ezeknél a 100Hz az kamu. Van olyan sorozata, aminél már teljes?
A 6-os sorozatú Samsungok már valódi 100Hz-sek, de itt már megkapod a 3D-ét is, ha kell, ha nem.
A médialejátszós kérdésre is tudnál pár szóban reagálni?
A Samsungoknak van a legjobb beépített mediaplayerük, a DTS-el is megbirkózik.
-
voriand
csendes tag
Sziasztok!
Az általános LCD TV fórumban már kérdeztem, de mivel Samsung párti vagyok, ezért megkérdezem itt kicsit Samsung specifikusabban is
Szóval 1-2 hónapon belül kb. 102cm-es TV-t szeretnék venni, ez ügyben kérném a tanácsotok. Samsung gyártó a szimpatikus, mert az LCD panel minősége náluk szerintem a legmeggyőzőbb. (kár hogy az anyaghasználatuk viszont pocsék, minden műanyag... grr)
Elsősorban full HD-s filmnézésre kéne (.mkv), ezért itt előjön jó pár kérdésem. (ezek 10-15GB-os fájlok ugyebár)
- Beépített médialejátszó vagy külső médialejátszó a nyerő? DTS/AC3/dupla hangsáv váltás végett. Nem szeretnék ezzel pöcsölni, HA nem muszáj persze.LED-es változatban gondolkoztam, mivel az kevesebbet fogyaszt és picit szebb is a képe.
3D nagyon nem kell, mert hülyeség.
Milyen típust javasoltok?
Köszönöm előre is a válaszokat
-
Scoobyka
addikt
Hali!
Regen jartam erre...,de most lenne egy kerdesem...Nem teljesen a topikhoz kapcsolodik,de azert megis.
Van egy 40b650es keszülekem ami dlna-val összekapcsolva a pc-vel...Azonban a dts-hangu mkvkat nem jatsza le. Regebben mkvtools-al szedtem ki a dts hangot azokbol a filmekbol ami rendelkezett dts-el és ac3-al is. Na most vannak olyan rilizek amikbol hiaba szedem ki a dts-t es hagyom benne az ac3-at akkor elinditja a tv,de nincs semmi hang...Valakinek van valami ötlete?
-
BBéci
legenda
válasz
medek3 #13255 üzenetére
Az előbb kértelek, hogy ne írj 5 percen belül két hozzászólást. A következőnél moderátori figyelmeztetést fogsz kapni!
Számomra csak a Sigma chipes médialejátszók (nem boxok) jöhetnek számításba, azok közül is a HDI Dune márkájúak.
Fontosnak tartom a DTS-HD MA hangot és a menüvel együtt történő BD ISO lejátszást. -
Imifej
senior tag
Tudja a DTS-t az tuti! A beépített média lejátszó jobb mint egy HTPC olyan szempontból, hogy azzal nem használható a Motion Plus. Nekem az Avatar a Zotac Zbox AD02-n kissé szaggatva megy, a beépítettel pedig a Motion Plus miatt tök sima és folyamatos. Én 10-6 os beállítással használom. A hang csúszást én is észrevettem, ez valós probléma. A régi Pioneer erősítőm nem tudja korrigálni.
-
jcvd
tag
válasz
sityupityu #12985 üzenetére
Most próbáltam ki, nem kezeli a DTS-t, a DTS hangsávot maximum Prologic II-vé tudja alakítani, tehát 5.1-re. Azért ez nem egy profi médialejátszó, hanem egy kis beépített plusz dolog.
Azért egy külső médialejátszó ezt szarrá veri.
A 10/3-as beállítás meg persze sima, meg egyenletes... de a mozihatás elvész, olyan csúszós hatása van a képnek, furcsa nagyon. Maradok az 50 Hz-nél, igaza volt az operatőr ismerősömnek hogy maradjak távol a 100 Hz-től... mezei felhasználóknak lehet így jó, meg lehet nem veszik észre az apró hangkésést sem, amit én igen... de hát én komolyan akarok filmkészítéssel foglalkozni, így nekem ezek nem megengedett dolgok.
Egyetlen dolog bánt, hogy már tavalyi 50 Hz-es TV-t sem lehet kapni jó áron.
-
válasz
Mezo_B #12984 üzenetére
Nekem is 40c650 van,és én is a 10/3 10/4 között szoktam variálni a Motion plust. Ezek a legjobb beállítások. Igy még nincs az idegesítő szappanopera hatás,de már jól láthatóan szebben és simábban fut a kép. a 10/0-ás beállítás nem jó semmire,mert ha a torzításcsökkentés le van véve 0-ra akkor elvész a 100Hz lényege,minha 50Hz-es tévét nézne az ember. Ennyi erővel ki is lehet kapcsolni a Motion plust! Viszont jó beállítással igen is egy nagyszerű dolog a Motion plus! A Samsungnál legalább van állitási lehetőség,vannak olyan 100Hz-es tévék ahol ezt nem lehet megtenni! Én is a tévé média lejátszóját használom és soha semmien gondom nem volt mint pl a hangkésés,csuszkálló kép stb. Ráadásul valóban van állítási lehetőség a hangkésleltetéshez!
Jcvd! szerintem te a saját életedet keseríted meg a sok variállásal! Miért nem jó neked a tévé optikai kimenete? Szerintem normálisan kezeli a DTS-t!
-
jcvd
tag
Na most rákötöttem a TV optikai kimenetére az erősítőt, így már szinkronban van a kép és a hang, csak a TV optikai kimenete, hangkódolása fos, nem tudja a DTS-t, szóval ezt nem fogom használni.
Tehát valahogy így néz ki a dolog, hogyha médialejátszóról megy a film, HDMI összekötve a TV-vel a kép miatt, optikai kábellel az Onkyo házi-mozi a hang miatt, akkor a hang valós időben szólal meg a házi-moziból, míg a fos Samsung 100 Hz-es zsír új TV annyit baszkódik a képpel, hogy elcsúszik a hanghoz képest. Ekkora egy szart! Pedig már kikapcsoltam a 100 Hz-es funkciót a TV-n, meg mindent, amit csak lehet, de még így is lassú a képfeldolgozás.
Hát már nem tudom mit tegyek...
-
DQ
tag
Samsung párti voltam mindig, de most két típus között gondolkodom:
LG 47LW5500 vagy Samsung 46D6100?Mivel ez a Samsung topik, itt gondolom az Samu lesz a jobb vétel, ugye?
Ami az LG mellett szól:
- Passzív szemüveg
- Local dimming
- Olcsóbb és picit nagyobb
- 2D -> 3D
- web böngésző
Ami a Samsung mellett:
- DTS, és rippelt anyag támogatása
- jobb beépített hang
- tegnap még Samsungot vettem volna minden kérdés nélkül
(a 2D->3D, és a böngészőhöz komolyabb Samu kell - még drágább) -
-
Flashget
félisten
válasz
nightshadow #12536 üzenetére
LG kilőve nem tudja felkonvertálni a DTS hangot stereonak így ha külső vinyót köt rá az ember néma filmet nézhet. Nem tudom ők miért nem kapták meg a jogot erre.
És az újak közül "smart tv" melyik a jó 32"-ban ami tudja a C650 tulajdonságait is?? -
BBéci
legenda
válasz
helf_r #12376 üzenetére
A B sorozatú Samsungok beépített médialejátszója nem ismeri fel a DTS hangsávot, ez biztos. Olyankor írja ki, hogy kodekproblémába ütközött. Megjelenésükkor, legalább fél évig mindennapos téma volt itt a fórumon. Az általam tesztelt B7000 és B850 sem tudták megszólaltatni, amin firmware frissítés sem segített. Erről echte koreai Samsungos szakemberekkel is beszéltem, akik jogdíj problémákat emlegettek.
-
zjuhasz
aktív tag
válasz
sandró60 #12301 üzenetére
MEGVAN A MEGOLDÁS!!!!
Végigböngésztem minden egyes fellelhető tesztet, leírást és az segített, hogy valahol írták, hogy nem minden menüpont aktív, aszerint, hogy épp milyen üzemmódot választunk ki.
Én anno a hangmódnál a tiszta hangot, vagy filmet választottam, de soha nem a normált. Most próbaképp átállítottam -és láss csodát-, usb-ről lejátszás közben a FŐMENÜ-ben a hangbeállításoknál már a PCM mellett ott volt feketén (választhatóan) a DD vagy a DTS is.
Szóval minden OK. Egy szépséghiba, hogy minden új fájl lejátszásánál visszaugrik PCM-re, ha DTS után Dolby Digital következik, vagy fordítva. Ha egymás után jön DTS, vagy DD, akkor nem ugrik vissza.
Köszönöm a segítségeteket.
Hálából két érdekes dologba botlottam. Ha volt már, akkor elnézést:
1. Szervizmenü elérés: power ki; utána sorban: info; menü; mute; power be (vigyázat, garivesztés, saját felelősség, stb)
2. Ha most vesz valaki Samu TV-t a felsorolt modellek közül, a felsorolt helyek egyikén, akkor külső 320GB merevlemezt kap ajándékba. (Ez kb. 10-12ezer HUF értékű)[link] -
zjuhasz
aktív tag
válasz
sandró60 #12301 üzenetére
szia, innen szedtem le a tesztfájlokat:[link] ez másoknak is hasznos lehet.
De, természetesen megpróbáltam már kb egy tucat különböző más fájlt is, köztük teljes filmek, mkv, avi, vob, vob átnevezve mpg-re. DTS, vagy Dolby Digital hanggal.
Én is az "orosz" időkből származom.Kicsit gagyi, de azért használható fordítást ad a google translate: [link]
-
sandró60
addikt
válasz
zjuhasz #12265 üzenetére
Szia!
Megnéztem én is a tv-ben a te gondodat,nekem is a menüben DTS rész szürke,de ha az usb-n lejátszott filmeknél ami tartalmazza az 5.1-et vagy a dts hangot azt szerintem autómatikusan ismeri fel és úgy továbbitja az erősitő felé(gondolom optikával kapcsoltad össze,mert csak ott megy át az 5.1-vagy ha olyan az erősitőd amibe HDMI-t lehet kötni)
Még mindig azt mondom,hogy egy HDD-vel próbáld meg amin biztosan van olyan anyag ami tartalmazza a fent emlitet hangformátumot.Vagy nézd meg az erősitődet,hogy jólvan -e beállitva a ráküldött hangformátumnak megfelelően -
sandró60
addikt
válasz
zjuhasz #12242 üzenetére
Szia!
Nekem is ugyanez a tv van.Nemlehet,hogy a pendriven olyan filmet próbálsz lejászani ami nemis tartalmaz 5.1-DTS hangformátumot.Próbáltál rákötni USB-HDD-t
Most nemvagyok tv közelben,de talán a tv beállitó menüjében az általános beállitásoknál néz körül-vagy a hengbeállitások egyéb menűben -
zjuhasz
aktív tag
sziasztok,
D5500 tv optikai kábellel van az erősítőhöz kötve, viszont hiába játszok le a pendrive-ról bármit, (DTS, Dolby digital, stb) stereo hang jön csak ki. Mit kellene beállítanom, mert a leírások, tesztek alapján tudnia kéne kiadni az 5.1 jelet.
köszi -
BBéci
legenda
válasz
piki1982 #11678 üzenetére
Haverom hozzád hasonlóan szenvedett a B8000 típusú tévéjével, de megunta és pár napja, (tanácsomat megfogadva) vett egy Asus O!Play Mini lejátszót 15000 forintért. Azóta boldog, fülig ér a szája és ezerrel tölti a DTS hangú BD 25 filmeket.
A 2 TB-os WD merevlemezt is én javasoltam Neki, magától feleakkorát vett volna. -
piki1982
csendes tag
sziasztok
valaki segítene a Samsung B650 TV frissítésében?
hogyan tudom telepíteni az újat és honnan tudom leszedni?a problémám, hogy usb-ről több mkv-s filmet nem játszik le
azt írja hogy "nem támogatott videoformátum"olvastam itt hogy a DTS-t nem támogatja
ezeken a problémákon a frissítés segíthet? illetve mit tudok elérni a frissítéssel és hogyan tudom maximálisan megoldani ezt a "lejátszom/nem játszom" problémát?
... mert így értelmetlen volt 1 TB-os vinyót vennem TV-re a nagy felbontású filmek miatt.próbáltam megkerülni a tv-t és a PS3 -usb-be bedugni és onnan játszani de ott meg az maga az MKV a gond.
valaki segítsen ebben légy szíves mert a nagy többség amit itt olvasok nekem kínai
előre is köszönöm!
üdv -
ORCA58
addikt
-
vlevi
nagyúr
válasz
mg8248 #11187 üzenetére
2009-es tévét szerintem nagyon nagy badarság lenne lecserélni. Aprópénzért tudnál megszabadulni tőle, akkor már jobban jársz, ha a WD-t próbálod meg eladni, és venni helyette valami felsőbb kategóriás lejátszót. Pl. DUNE mini, vagy Popcorn, ilyesmik. De akár a realtek chipsetes szerkezeteket is jónak mondják. Asus O!Play is társai.
WD szoftverét nem lehet frissíteni a későbbi típus szoftverére? Mert az már megemészti a DTS hangot is.
-
BBéci
legenda
-
mg8248
csendes tag
Hát, nem akar menni ez a frissítés... No mindegy.
Gondoltam arra, hogy lecserélem a TV-m erre a modellre, mert nagyon megtetszett. Ugyanilyen TV-m van, csak én még 2009-ben vettem és akkor még nem volt benne média lejátszó, ezért vettem hozzá egy WD TV HD-t, de majdnem hogy jobb lejátszó van benne és még a DTS-t is lekeveri sztereóra... Mondjuk mindegy, mert van erősítőm, de jól jön, ha éjjel nem akarom felébreszteni a családot...
-
BBéci
legenda
válasz
masterful87 #10697 üzenetére
A végkövetkeztetésed helyes, DTS-hez házimozi erősítő szükséges.
Az sem rossz megoldás, ha nyugdíjba küldöd a DVD-játszót, ez a csekély felbontás miatt egyébként is javasolt, és külső merevlemezről nézed a filmeket, esetleg médialejátszót veszel.(#10700) didros
A Conax modulról hozzászólások tucatjaiban volt szó, a kereső használatával többre mégy, mintha én most elkezdeném magyarázni.
Ajánlott a használata.
Egyes tévék, például a C650-es beállítható úgy, hogy ne lépjen fel zavaró szappanopera hatás, erről tegnap írtam.
CRT-hez szokott szemek a plazmákkal hamarabb megbarátkoznak, mint az LCD tévékkel. -
masterful87
senior tag
Ha HDMI-n keresztül kap DTS hangot egy DVD-lejátszótól a C650, akkor nem kéne megszólaltatnia? Tudtommal a TV tud DTS kódolást?!
Vagy a DVD nem is küldi ki a DTS-t HDMI-n??? Csak az optikai, vagy koax SPDIF kimeneten? (ezek szerint ha DTS-t akarok hallani, akkor nem hagyhatom ki a házimozi erősítőt a képletből)
-
botiking
csendes tag
sziasztok!↲
szerintetek melyik a jobb? Samu C5100 vagy philips pfl7605? Mindketto 100hzes, de a samu szebb kulalakra,a philpsbe meg van ambiligh. Kezeli a C5100 a DTS hangokat? a philps ellen szol h nemetektol rendelném. ↲ koszi
-
Flashget
félisten
válasz
WhiteWalker #9992 üzenetére
LG-t kihúzhatod a listáról.
DTS hangokat nem kezeli..ergo az ilyen filmeket némán játssza le.. -
Carlo009
tag
Attól függ a tied melyik tv! Van LE32B652T4P ehhez a 2008.2-es firmware a jó.
Vagy van az LE32B652T4W ehhez a tv-hez a 3001.1-es firmware a jó.Viszi ez a tv a DTS hangot? Nem akarok senkit semmire rábeszélni, de láttam, hogy Samygo progik bőséges választása van a B sorozathoz. Már a C-sekhez is van.
-
ImI87
őstag
Hello!
Van egy laptop-om, amiben NV GT435 VGA van, és HDMI-n keresztül HDMI-HDMI kábellel rákötöttem a TV-mre, ami egy LE32C650. Elég rossz a kép, torzak a színek, és homályosak a betűk, illetve a fekete betűk körül van egy ilyen vékony fehéres árnyék.
Mit lehet ezzel kezdeni?
A TV-n kell beállítani v.mit, vagy a laptop-on? Amúgy az mindegy, hogy a TV melyik HDMI csatijára kötöm a laptop-ot?Illetve az megoldható, hogy a gépről digitális hangot a HDMI kábelen keresztül átviszem a TV-re, és onnan továbbmenjen az optikai kimeneten a hangfalszetthez? Eddig csak sima stereo hanggal tudtam megoldani. A TV-n be van állítva a külső hangszóró, de mindig csak a PCM formátumot lehet választani, a dolby vagy dts folyton szürke, így csak stereo hang megy az erősítőbe (Logitech Z5500)
Ha egyáltalán megoldható, ami szeretnék, akkor ehhez milyen szabványú HDMI kábel kéne? (most csak egy mezei kábellel próbáltam, amit a UPC-s medabox-hoz kaptam.....)Köszi!
ImI
-
unforgiven1
csendes tag
válasz
Scoobyka #9545 üzenetére
Szia!
A következő progit töltsd le:
http://www.videohelp.com/tools/PopCorn_MKV_AudioConverter
Nekem ez gond nélkül megcsinálja a hang átkonvertálását DTS-ről AC3-ra.
Itt van hozzá a tutorial is : http://audioconverter.heartware.dk/Tutorial/
Én ez alapján csináltam. Próbáld ki valami kisebb méretű sample fájlon amit úgyis mellékelni szoktak.
-
Scoobyka
addikt
Hali!
Nem tud valaki egy olyan programot ami egy DTS hangásvot tartalmazó 1080-as mkvnak a hangját átalakitja ac3-ba?
Esetlegesen egy linket is kérhetek?
-
ImI87
őstag
LE32C650-en hol kell keresni azt a matricát, amin a panel típusa van? Hátul van egy matrica, de azon csak a típusszám szerepel. Az enyém "Made in Hungary"
DTS kérdésre:
A Mediaplayer-ből kimegy az 5.1-es dts hang !!! Kipróbáltam több filmmel is 32C650-en. Lejátszás alatt "tools" gomb, ott hangbeállítások, és abban van a kimenő formátum. Alaphelyzetben PCM formátum, ami csak sztereó, de ha átrakod itt az adott filmnek megfelelően dts-re vagy dolby-ra, akkor már kimegy az optikasin a valódi 5.1 hang.
Ez 1000%, nálam ez volt a kitétel, (először vettem egy LG-t, de az nem tudta ezt). -
syler123
veterán
-
ImI87
őstag
Hello!
Vettem vasárnap egy LG 32LD750 tévét, de kicseréltem gyorsan, mert nem támogatta a DTS hangot, és elhoztam helyette egy Samsung LE32C650-est. Ez prímán kiadja optikai csatin a digitális hangot, és a mediaplayer-e is okos, amit eddig adtam neki mindent lejátszott.
Na most ez ugye 100Hz-es tévé. Ezt úgy kell érteni, hogy mindig minden képet 100Hz-esen ad, vagy v.hol ezt be kell állítani külön? Nem találtam ilyen opciót.
Többen írták ezt a különböző panel kérdést is. Miből tudom meg, hogy milyen panel van a tévémben, és melyik a jobbik fajta?
Egyenlőreminden gyári beállításon van. Mik azok az opciók, amit érdemes belőni rajta, vagy megváltoztatni? Tetszik a képe, csak annyit vettem észre, hogy talán egy picit sötétebb, mint eddig a monitorom.
ImI
-
gyuluskám
tag
Üdv...
és van egy ilyen 5.1 hangrendszerem anno a gépemhez vettem!
Leszedek egy filmet amiben van DTS+AC-3 hang is,mkvmerge progival kiszedem a dts-t és marad az AC-3+a Video fájl!
Feltolom pendrive-ra TV-be be és a kérdésem az hogy hogyan fog kijönni az 5.1 csak a digitális audio out-on?
Ha igen akkor írja le valaki legyen szíves milyen kábel kell nekem a fenti 5.1-hez ha megoldható hogy 5.1 legyen nekem!
Köszönöm szépen előre is!
-
s_
tag
Ezt már én is kérdeztem egy párszor magamtól.
A 2 videót elküldtem, hát amúgy nagyon remélem hogy garanciáztatható, rááadásul még aznap amikor a tvt összeszereltem és összeakartam kötni a dts-t letörött a csatlakoztató fogattyú, na mondom ez fasza, vissza küldeni meg nem akartam, mert így is egésznap a tv-t vártam mert valamit elcsesztek a futárszolgálatnál és ráaádásul +1,5 órával később hozták ki... -
Winne
nagyúr
Kicsit térjünk vissza a tegnapi témára, most volt módomban újra megnézni. Feltettem a SamyGO-s DTS-es mókát, és most már elindítja a DTS-es filmet sztereó hanggal, ez elég is lenne, viszont feliratot nem kezel rajta és hangsávot sem tudok váltani. A pirossal kellene elvileg, ha jól sejtem, átváltom és csak ciccegés van, majd megnyomom újra és frankón visszavált az elsődleges DTS-re. Mi lehet a megoldás?
-
Rederik
tag
Sziasztok,
Lehet, hogy nagyon butaságot kérdezek, akkor szóljatok le, de szeretném tudni, hogy létezik-e olyan, hogy a TV a HDMI-n adja ki a hangot a házimozi erősítőnek?
Ugyanis, ha így megtudnám oldani, elég lenne a két digitális hangbemenet az erősítőn az egyéb perifériának.
Tehát a kérdés: LE40C650 ki tudja-e adni az optikai kimenetéhez hasonlóan a filmek DTS hangját HDMI-n keresztül az erősítő felé?
Köszönöm
-
///M
tag
Itt [link] megtalálod a DTS kérdésre a választ.
A samygo_dca_0_3_bin.tar.gz nevű file-t töltsd le,és másold be a Content Library ba.
A Gyermekeknek menőpont alól kell indítani,ez a verzió már tökéletesen működik,
de még nem jön ki 5.1 hangzás a Opikai kimeneten,csak stereó.
Remélem ezt a problémát is sikerül megoldaniuk. -
Winne
nagyúr
Urak valamit találjatok ki nekem pls, mert több, mint egy hónapja nincs gépem és a B650T2-es tv-m nem játszik DTS-t és ha dual audios filmet küldök rá, amin van magyar hang is DD, de nem az az elsődleges, akkor sem enged átváltani. Valami félhivatalos szoftverről hallottam, jó nekem az is, vagy ha a C-s modellek szoftvere jó rá, csak vigye a DTS-t...
-
Imifej
senior tag
DTS 2.0 azt jelenti, hogy a TV saját hangszóróján képes megszólaltatni a DTS kódolású anyagot. Régebben még a DVD lejátszók sem tudták sztereó csatin kinyomni! Csak digitális csatlakozón. A C650-es tudja ezt, és Optikain többcsatornás DTS ill Dolby Digital hangot.
Az AVATAR-t most így néztem HDD-ről MKV-ban, DTS 5.1-ben szólt, az tuti. -
vizo74
csendes tag
Kösz, hogy ilyen határozottan írtad, mert így megkerestem és tényleg át lehet állítani pcm-ről dts-re az spdif kimenetet.
Egyébként nem használom a beépített lejátszót bármennyire is jó, mert egyszerűen sokkal fakóbb és homályosabb mint az o!play. Nincs idegem azon nézni még a meséket sem... -
Imifej
senior tag
Esetleg aki még nem tudja, annak: USB-n lévő filmeknél a TV optikai kimenetén DTS 5.1 és Dolby Digital 5.1 is kiküldhető külső erősítőre. (Samsung C650)
-
masterful87
senior tag
Olvastam amit írtál, én csak két 4.1-est próbáltam, gyönyörűen vitte, lehetett benne tekerni 1x2x3-osan, 15 perceket ugrani, hangsávot váltani, éppen csak egy időhöz ugrás hiányzik belőle, mkv-ban nem látta a feliratot, DTS-ES is megszólal a hangszóróján, azt nem tudom hogy az optikán vajon mit hogyan küld ki.
MOST PC Share-rel megosztottam a Ponyvaregény 5.1 leveles verzióját, ref frame: 8, bitráta: 7325 Kbps. Vitte. Csak ugye se hangsáv váltás, se beleugrás.
Remény rabjai level5.0, reffr: 5, bitráta: 10508 Kbps. Gyönyörű!
Pokolfajzat 2 level5.1, reffr: 12, bitráta: 13050 Kbps. Na ezt már nem ette meg! -
BBéci
legenda
válasz
masterful87 #7607 üzenetére
Az lehet, hogy Te nem találkoztál olyan mkv-val, amit nem játszott le, mások, köztük én is elég sokkal.
Tudtál egy film magyar és angol hangja között választani?
A DTS-t valóban le tudja játszani, optikain 5.1-ben kiküldi, ami elismerésre méltó szolgáltatás. -
masterful87
senior tag
2) Mkv-ban nem válogatós, lehet hangot is váltani, még a DTS-ES-t is megszólaltatja! (saját hangszóróján)
3) Tegnap próbáltam ki a PC Share Managert, nagyon pöpec a cucc: tévébe hálókábel, gépen progi elindít, kijelölöd mit akarsz megosztani, egy frissítés, és a tévé már fel is ajánlja, hogy van itt neked megosztott tartalom, lejátszod-e? Ha sokszor 10 gigát osztasz meg, akkor elég sokáig tart amíg frissíti a megosztást a PC! És ilyen megosztással nem lehet hangsávot váltani!
4) Kétlem, hogy bármi pluszt is jelentene, egy DLAN-s router.Én is arra gondoltam, hogy inkább egy jó TV+egy jó multimédia lejátszó. De nem találni olcsóbb, médiaplayer nélküli, hasonlóan jó tévét, mint a C650!
Tehát legrosszabb esetben a médialejátszó egy kihasználatlan opció marad. -
Mozso26
senior tag
Na ezt nem tudom ,az biztos hogy hibüzit még sosem dobott nekem , és az erösitöm tudja optikaival van összekötve, de most néma a tv is és az erösitö sem kap jelet. Szoval akkor lehet hogy még sosem néztem olyan filmet ami dts,és ha igy van akkor normális a hibaüzi és hogy néma az erösitön is ami tudja a dts-t?
-
Mozso26
senior tag
üdv mindenkinek.Most frisitettem a samsung 40b650 t2p-emt a legujabbra és gondom akadt egy film dts hangjával.Kiir valami ciril betüs hibaüzit. Most ez a frisités miatt van, vagy amugy sem menne?ezzel nem birkozik meg:
[Audio] Codec: DTS
[Audio] Channel(s): 6 channels
[Audio] Sampling rate: 48 KHz
[Audio] Title: English DTS 1509 kbps
[Audio] Language: English
Tegyem vissza a régebbi firmwarét? pls help -
-
vlevi
nagyúr
válasz
snefftamas #7046 üzenetére
Tudtommal az C5xx sorozat nem tudja a DTS hangot lejátszani. A 6-os viszont igen. De javítsatok ki, ha tévednék.
-
ACE-
addikt
Hali, van nekem egy Samsung C6000 -em. Érdeklődnék, hogy vajon egy Samsung HT-C450-re rákötve a TV-t optikai kábelen keresztül rendesen átadja a hangkütyünek a cuccot a média lejátszóról? Az optikán átviszi a DTS, ill. AC3 5.1 hangot és frankón megszólaltatja? Az is érdekelne, ha a TV-re rákötnék pl. egy FullHD és 5.1 képes Xbox360-at, akkor azt hogyan tudom látni a TV-n, illetve hallani ezen a házimozin? Simán ha az Xbox360-at bedugom HDMI-n a TV-be, a hangot továbbadja a házimozinak az optikán?
Köszi.
-
holinorby
tag
Sziasztok!
Kérdésem lenne, hogy van egy yamaha erősítőm és hozzá 5.0-ás rendszer,
mire kössem a tv-n hogy a térhatást minnél jobban elérjem?
Jelenleg az optikaivan próbálkozom, de olyan érzésem van mintha a hátsó hangszórók nem szólalnának meg, a gyári lejátszójőn néztem már 5.1-es filmet is meg a dts-et , de sztem nem az igazi...
Másik, hogy a mindig tv-t is beállítottam, amikor ott megy egy adás az erősítön egyből megjelenik az, hogy dolby digital, a lejátszóján nem... -
Winne
nagyúr
Sziasztok!
"Hivatalos szervtől" azt kaptam, hogy nincs a B650T2-es tv-mre olyan szoftver, amivel kezelné a DTS-t, de én olvastam anno, hogy tákoltak rá, és most eljutottam odáig, hogy meg merném próbálni a siker reményében. Tudtok adni nekem erre egy linket, hogy melyik verzióval nagy esélye a sikernek?
-
blpp
csendes tag
Feldaraboltam az mkv-s filmet 1gb darabokra mkvtoolnix programmal, hogy ráférjen a pendrive-re, csak az a baj hogy a tv-n nincs hang, a gépen meg igen. Mi lehet a probléma? Kell vmit állítani a tv-n hogy játsza a dts-s darabolt mkv filmeket?
-
ronson88
aktív tag
válasz
daniel2121 #6690 üzenetére
Sajnos nem tudok válaszolni, ezen a ponton én is elakadtam.
Nekem a nagyobbik tv-mel direktben, HDMI-vel van összekapcsolva (a hang pedig SPDIF kábelen direktbe a házi-mozi erősítőbe, így működik a DTS hang is).Szerintem mindegy, hogy wifin vagy kábelen csatlakoztatod a routerre. Felhívtam a cisco helpdesket, de ők sem tudtak segíteni.
Az itteni javaslatok (amit köszönök mindenkinek aki válaszolt) jellemzően arról szóltak, hogy a számítógépen keresztül történjen a megosztás (Samsung Share Manager, Wild media, stb.), de én pont ezt szeretném kikerülni, hogy ne kelljen hozzá gép.
Én azt szerettem volna, hogy a tv usb portjára csatlakoztatott külső merevlemezhez hasonlóan (amit csak a tv beépített media playere vezérel), egy wifis merevlemezről menjenek a hd videók. A routerem media szerver funkciója úgy tűnik ezt sajnos nem tudja.
Eleve a wifin csatlakozó tvix-es merevlemezt nem is látja a router, csak ha usb-n csatlakoztatom. Itt viszont hiába jelölöm ki a megosztandó mappákat, ebből a tv semmit nem lát.Szóval egy időre feladtam a kisérletezést. Sajnos nem igazán értek ezekhez a dolgokhoz és már így is elég sok időt töltöttem ezzel.
De drukkolok, hogy megtaláld a megoldást, mert ha kábelen keresztűl működik amit szeretnél, akkor utána már hátha a wifis átvitel is megoldódik.
üdv.
-
BBéci
legenda
válasz
gulupeti #6515 üzenetére
Gondolom 5.1 helyett Dolby Digitalt akartál írni.
"lejátssza az 5.1-es és a dts hangsávot is"Valami nem stimmel, ugyanis az EX jelentése Extended Surround, amit az 5.1-hez képest kell értelmezni, tehát csakis 6.1 lehet. Szerintem a Samsung lejátszójának nem fog a torkán akadni.
(#6540) Davebowman
Játéknál érdemes kikapcsolni az alacsonyabb input lag miatt, egyébként nagyon hasznos, mert 50 hertzen csak 300 soros az LCD tévék mozgóképfelbontása.
Ha ezt nem érted, akkor használd a keresőt és a Google-t! LCD motion blur a kulcsszó! -
-
Winne
nagyúr
válasz
eric.cartman #6523 üzenetére
Én amikor megvettem, már akkor volt a tv-re egy nem hivatalos frissítés, ami után már játszotta a tv a dts-t, de ugyanez van 550-re is.
Nem jól emlékszem?
-
-
Winne
nagyúr
válasz
snefftamas #6511 üzenetére
Nekem tavalyi B650T2 van, és a már korábban írt "cn03" van benne.
Más: visszaolvasgattam kicsit a topicban és jól sejtem, hogy jobban járnék, ha lefrissíteném a tv-men a firmware-t, hogy tudja a DTS-t és nem pc-ről játszanám a filmet, hanem usbről? Azt írtátok, hogy usb-ről kitolja a DTS-t és a DD-t optikain, az meg nekem úgy nem 10m hdmi kábel lenne a pc-től, hanem fél méter az usbtől. Azért úgy tűnik ez nem teljesen mindegy. Lehet, hogy még a 100Hz-es szaggatás is megszűnne?
-
Sziasztok!
Azt tudom, hogy a 40c650 lejátssza az 5.1-es és a dts hangsávot is, de most találkoztam egy ilyen filmmel, amelynek ilyen a hangja: Dolby Digital 5.1-EX.
Ezt szerintetek le tudja játszani vagy ne is próbálkozzak vele? Nem igazán találtam infot a neten ezzel kapcsolatban.
Köszi.
-
Thom!
veterán
Samu C széria mikor tud mkv filmnél sub-ot kezelni?
DTS 5.1 optikán tolja, minta a húzat, ezt tavaly a B széria nem tudta -
holinorby
tag
Helló!
Tudtok valamit a DTS hangsáv lejátszásáról,
bekerül-e tervezik-e vagy esetleg buhera fw van-e?
Ugyanez lenne nekem a feliratokkal is,
nagyobb méretben még jobban tudnám élvezni...Üdv
-
BBéci
legenda
A szaggatás, akadozás legtöbbször a lejátszó hibája.
(#6361) Xmodule
Rengetegszer leírtuk már, hogy optikai kimeneten, ami más néven S/P-DIF, kimegy az 5.1 hang, de csak az USB eszközről és a tévé saját tunerjéről. HDMI-n kapott filmeké csak 2.0.
A TOOLS gomb megnyomására előugró menüben kell kiválasztani, hogy PCM, vagy egyéb (Dolby Digital, dts) legyen. -
harrincourt
csendes tag
válasz
Carlo009 #6273 üzenetére
Hali,
Köszönöm a válaszod.
Az Internet@TV megjavult. Én semmit sem csináltam, de megy!A megosztás még mindig nem megy!
A Samsung PC Share manager a 3962, 3963-as UDP portokat nyitotta meg vígan üzemel a szerver engedélyeztem a TV-t, de még mindig nem látok semmit! A fő problémám az, hogy nem is tudom, hogy hol kellene látnom!
Hol keressem a TV menüjében a PC-n megosztott fájlokat?Ja még egy dolog:
1080p, H.264@AC-3 5.1, framerate: 25 próbált már valaki USB2.0 storage-ról lejátszani?
720p, H.264@DTS 4.1, framerate: 23.976 megy...
A container mindkét esetben *.mkv volt.Spec szerint: mkv@H.264@25fps@1080p szóval elvileg mennie kellene...
-
gyugyo79
addikt
válasz
kutyman #6173 üzenetére
A TV media playerében az általam leírt módon jön ki a hang a TV-ből ha valaki a scart2 -re dugott kábelen szeretné hallgatni mert nincs az erősítőjén optikai hang bemenet, nem azzal dugta össze a 2 készüléket de a film alatt ac3, dts hang van...
De a valós 5.1 -el is butaságot írsz mert nem csak 5.1 hangsáv megléte esetén elérhető a Dolby Digital menüpont ...
Addig pld. még nagyon sokat kell aludni amíg DVB-T -n az m1 -nek 5.1 -es ac3 hangja lesz . -
szaszapi
őstag
Valaki rakta már fel a B szériás tévéjére a samygo cuccot ami tudja kezzelni a dts-t?Ha igen sikerült valakinek?
-
Lipton
őstag
válasz
lucifer15 #6057 üzenetére
Tudom, de nem minden olyan dolog van rajta, ami érdekes lehet (vagy csak rossz helyen keresem). Nekem most 46B650 van. Onnan elsőre nem derült ki nekem, hogy a DTS hangot nem játsza le, hogy nagyon nehézkes keresni a filmek között ha sok van, stb. Aki ezekben otthon van, kapásból meg tudja mondani a "problémákat", amiket én lehet, hogy nem veszek észre, megveszem a TV-t, majd verem a fejem a falba, hogy mekkora barom voltam.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Davebowman #5936 üzenetére
C650. Igaz, én nem vadászom direkt a videó állományokat, de nekem eddig minden hangot lejátszott. Persze fogalmam sincs, melyik volt DTS, meg izé, de szóval nem volt még, amit az elmúlt 1 hónapban (azóta van C650-em) nem játszott volna le.
A prohardveren tesztelték az Asus OPlayt. Ott vannak próba videók. Szerintem mentsd le, ballagj el a Mediamarktba (ha van a közeledben), és dugd be a kérdéses tévékbe. -
Davebowman
senior tag
Sziasztok! Tudtok segíteni? Hezitálok a Le32C650 és a UE32C5000 között. Árban nagyjából egyenlő, de meiket ajánljátok LED-TV/50Hz-el vagy LCD-TV/100Hz-el? Szeretnék MKV/avi-s filmeket nézni USB-ről is és PC ről is HDMI-n keresztül. Ti melyiket ajánljátok és miért?
Ja amúgy ha pc-ről hdmi-n keresztül nyomatok MKV-s filmet DTS hanggal, akkor azt fogom hallani a tv-n? (licensz gond asszem) Köszi előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Renault, Dacia topik
- Battlefield 6
- Yettel topik
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Háztartási gépek
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Építő/felújító topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Béta iOS-t használók topikja
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ProBook 445 G8 - Ryzen 5 5600U I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- BESZÁMÍTÁS! LG 24MB35PM 60Hz FHD IPS 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD (ELKELT)
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest