Hirdetés
- CES 2026: A sportautó piacot is összeporszívózná a Dreame
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- CES 2026: Nem folyt ki a szemünk a TCL papírképernyőit bámulva
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- MIUI / HyperOS topik
- Headset, ami hangszóró is, AI nyaklánc, rúddal izélgethető porszívó... - CES
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SaGa59
őstag
Van egy kis problémám a moddal. Egy pont után (most pl Agropromban) nem tölti vissza a mentett állásokat. Még a pályára belépéskor létrehozott autosave-t igen, de amiket én mentek, azokat nem. Ez van a logban:
ERROR: xr_logic: pstor_load_all: not registered type in gigant_normal23300 encountered:
Ahogy a neten látom, ez valami CS probléma, mert másoknál is előfordul, csak más objektummal, más modokkal, de néha még az alapjátékkal is. Azt hiszem nézek egy nem serega-lus verziót is valahol.
-
SaGa59
őstag
A kitörések nagyon hosszúak. Elvileg 1,5-2 perc, de a visszaszámláló nagyon lassan, 4-5 másodpercenként lép egyet. Szóval 8-10 percig kell várni. A moddernek jelezték, de azt írta, hogy nem tudja megváltoztatni, mert valami ogsm modból vette át és fogalma sincs, hogy működik...
-
SaGa59
őstag
Még néhány kiegészítés:
A telepítőben a 3 választható, olvashatatlan opció a HUD kinézetét határozza meg. A legfelsőnél (3.0) az állapotjelző ikonok a bal felső sarokban lévő minitérkép alatt lesznek, a harmadiknál a jobb alsó sarokban, a fegyverállapot jelző fölött, a képernyő jobb szélén. A középsőt nem próbáltam.
A gyorsmentést a legtöbb esetben nem tudja visszatölteni, kilép.
A PSZH-ban néha felcserélődik az előre-hátra irány. Lehet, hogy itt is használható a Spectrum Project trükkje: be kell állni a PSZH-val úgy, hogy az orra észak felé néz, kiszállni, menteni, visszatölteni, és úgy általában a PSZH-val mindig ebben a pozícióban leparkolni kiszállás előtt. Nem próbáltam, de hátha.
Fegyvertuning pendrive-ok egyik lelőhelye a hadsereg. 9-ből 3 katonánál volt valamilyen.
A mod őszi tájat mutat, bár ebbe nekem a dörgés-villámlás kicsit idegen. A Nap ritkán süt, a legtöbbször ködös, nyálkás idő van, de attól még szép színes az egész.
Az elején, Pripjatyban némi "utánjárással" a monolitosoktól FN F2000-est lehet zsákmányolni, aminek a távcsöve barát-ellenség felismerővel és valamilyen "nyomkövetővel" is fel van szerelve, egy darabig fal mögött is követi az ellenfél mozgását és mutatja, merre van. Meg némi "éjjellátó" képessége is van. Hasznos...
A szórása viszont elég nagy, még "röppálya laposítás" után is. Pontosság növelésre még nem volt pénzem...
A fegyverskinek elég jók, a hangok furcsák. Az FN-nek pl alig van. -
SaGa59
őstag
Kiegészítő infó, majd elfelejtettem: Pripjatyban és a Bárban a "szintváltók" nem kérdeznek semmit, hanem elsötétül a kép és áttesz a következő szintre. Más terepeken (eddig a Sötétvölgyben meg a Szeméttelepen jártam) rendesen rákérdeznek, hogy mi legyen. Pripjatyban az egyik ház romos, felfelé vezető lépcsője levisz az X-8-ba. Az elején még nem érdemes bemászni...
-
SaGa59
őstag
Sziasztok
Elkészült a A változás ideje 3.0 mod első, nyers magyarítása. Ami a játékhoz kell, a le van fordítva, az üzenetként megjelenő "Vászkát megették a sznorkok Agropromban" jellegű, véletlenszerű üzenetek egy része még nincs, bár az sem kizárt, hogy ezek meg sem jelennek a játékban. Játszható. Az elírásokat, rossz értelmezéseket, bentmaradt orosz szövegeket jelezzétek. Ha lehet, screenshottal, vagy körülmény leírással. PÜ-ben a legjobb...
A Magyarítás elérhető a lenti linkeken a CS\Változás Ideje mappákban. A mod a linkről letölthető torrenten át érhető el. Ebben benne van az orosz nyelvű CS is.
A magyarítás mellé csomagolt Olvass-el.txt-t tényleg olvassátok el, benne van, hogy lehet a PSzH-kat használni benne.
A modról:
Ott kezdődik, ahol a CS véget ér. Sztrelok úton van Szidorovics felé a Halálkamionon (azaz indul a ShoC története), Sebhelyes (Scar, aka Heg) felébred a Szarkofág alatt mint monolitos tiszt. Legalábbis a helyiek ezt gondolják róla, ő meg mit sem tud magáról. De azért elvállalja, hogy elkapja Sztrelokot. Szegényt már ketten is hajkurásszák.
Van pár újítás a modban. Van pl "fejadag" csomag, 3 doboz szardínia, 3 adag kenyér, 2 doboz turistacsemege, 4 instant leves, meg egy energiaital van benne, a tömege 5.3 kg, ne tankolj belőle fel túl sokat. A használata nem túl bonyolult, de nem is egyszerű. Gyakorlatilag csak egy fajta kaját lehet belőle kivenni a hátizsákba az alatta lévő gomb megnyomásával de abból egyszerre mindet. Azt, hogy az adott rekesz már üres nem jelzi semmi, csak ha megnyomod a gombot felugrik a "kifogyott" üzenet. Kicsit elbénázták, de nem tragikus. Ha minden rekeszből mindent kiszedtél, eltűnik az egész "fejadag doboz", de amit kiszedtél belőle, ott lesz a hátitatyóban.
A kék színű elsősegélycsomagok is hasonlóan működnek, meg a narancssárgás személyes EÜ készletek is viszont a terepszínű katonai csomagok nem. Ott három gombbal az injekció komponenseit lehet bekevergetni, majd a negyedikkel (bal alsó) beadni a löttyöt magadnak.
De láttam "hagyományos" elsősegélydobozt is.Vannak még fura újdonságok, amikkel a játékban még nem találkoztam, pl olyan konténerek, amiket a relikvia zsebekbe lehet tenni, de nem egy, hanem több relikvia is elfér bennük. Meg olyan, ami csökkenti a relikvia sugárzását, de nem nyúl a pozitív hatáshoz. Stb. Egyelőre ezeknek csak a leírását láttam, mert épp csak belenéztem a modba.
Amennyire értettem a történetet fordítás közben, gyakorlatilag Sztrelok nyomában járunk abban az eseménysorban, ami a ShoC története, de azért áttévedünk a CS terepekre és az ottani feladatok egy részét is megismételjük, csak kicsit más célból. Egyfajta árnyék segítőként követjük Sztrelokot, hol fedezve őt a katonákkal vagy a monolittal szemben, hol elvisszük neki a pszi-sisakot Szaharovtól, de van egy csomó saját feladat is. Saccra a CS hosszával egyezhet a játékidő, de nem kizárt, hogy hosszabb, mert az eredeti CS sztorik is benne vannak a szövegben, lehet, hogy azokból is bejön néhány.
Az elején, Pripjatyba érve érdemes sietni a segélyhívásra, mert hamar elintézik a kutyák a sztalkert és akkor keresztül kell gyalogolni az egész városon, majd a Radaron és A katonai Raktárakon, hogy elérd az Informátort és belekezdhess a tulajdonképpeni sztoriba. Viszont gyalog még a sztalkerig se biztos, hogy eljutsz, érdemes a PSzH-t használni legalább itt. A géppuskája nagyon jó, a sztalker meg a suli udvarában a melegházban van, így be kell lavírozni vele a kapun (tolatás majd a kaput elhagyva vissza és befordulni. hajlamos lefulladni a dög) Ha megmentetted és nem beszélgetsz vele, akkor szétnézhetsz a városban, de nem biztos, hogy érdemes. Megvár, elvileg, de meg is halhat és akkor nem visz át a Bárba.
A szerelőknél hiányzó fejlesztéseket pendrive-okban lehet itt-ott megtalálni, ezekhez feladat is lesz. Ha leadod a szerelőnek, akkor meg tudja csinálni azt a fejlesztést is.
Jó játékot.
-
Musicking
aktív tag
-
MPowerPH
félisten
Valami otlet, hogy miert dob le allandoan a jatek? Az engine az futva marad, utana kulon be kell zarnom.
-
miklos3391
csendes tag
Sziasztok! Tudtok ehhez valami modot, ami magyar, és vannak új küldetések is?
-
-
Musicking
aktív tag
válasz
kislaki92
üzenetére
Nem kötelező semmit se kipróbálni, de azért az se véletlen hogy sosem panaszkodtam még a stalker modokra, hogy vacakul fut vagy lagol mint állat

Szedd le a mistery 2.0-t abban kevesebb a grafikai módosítás így kevesebb fájlt tartalmaz tehát kevésbé fogja terhelni a rendszert. -
Musicking
aktív tag
válasz
kislaki92
üzenetére

Hiába van erős VGA ha az lekapcsolt energiatakarékos módba, mert a proci nem szolgáltat neki elég adatot. A VGA kihasználtságát az msi afterburner-el tudod realtime monitorozni ha 60%alatt van akkor ne csodálkozz a drasztikus fps csökkenésen.
A Process Lasso progival tudsz a legkönnyebben cpu affinitást, memória- és i/o prioritást adni.
Ha az alapjáték normálisan fut és csak a modoknál lassul be akkor megpróbálhatod a modok fájljait becsomagolni az xrCompress progival, a csomagolt formátummal úgyis hatékonyabban dolgozik az x-ray engine. Nem véleltnül vannak ebben a formátumban a stalker játékok fájljai. A progit meg leírást megtalálod a tárhelyemen. -
shield
őstag
Ha jól vettem ki akkor mind a kettőnél a módosított textúrák és nehezebb játékmenet a változtatás. Bízom benne, hogy az alap maradt, más változtatás nincs benne.
-
kislaki92
senior tag
skacok! valami miserys féle modolás ?
ehhez a játékhoz ! 
-
Musicking
aktív tag
válasz
Lomha 8V
üzenetére
Két verzió létezik belőle az egyik david.me tárhelyén, a másikat már nem tudom honan kapartam pár hónapja, de feltoltam a tárhelyemre. A david.me-é stabilabban futott, a másikban inztenzívebb harcok vannak viszont betöltél hajlamos beadni az unalmast.
Ebben a modokban nem sokat kóboroltam , ami külön tetszett hogy átvették az enot-ból az gyógyítás-evés-kapott találat nehezítéseket.
Konkrétan nem tudom mi a helyzet a moddb-n, hogy tárhely vacakolás vagy veszni hagytak egy egész jónak igérkező modot, ami ha sokat nem is ad hozzá, de egész jól 'szinesíti' az alapjátékot.
Időközben kipróbáltam a CS Mystery 2-t na az azért egy csöppet nehezíti a játékot
-
op.erik
aktív tag
válasz
kekeeci
üzenetére
Ez amúgy most nem "The Road to Limansk" néven fut tovább?
-
Aarpok
őstag
válasz
Lomha 8V
üzenetére
Nos nem én raktam fel a képeket,de kipróbáltam.Grafikai és fegyver mód is egyben a küldetésekben újat nem találtam bár csak a mocsárban ténykedtem,mert Cordon - ba már nem engedett át (vmi ruhával volt gondja ami nem is volt nálam).Azért tégy egy próbát vele ha gondolod.
-
Musicking
aktív tag
Clear Sky 2014

-
Aarpok
őstag
Tegnap befejeztem a complete móddal a játékot és Limanszk majdnem megszívatott.Meghaltam és visszaakartam tölteni de kivágott az asztalra meg jött a bogaracska (valami script hibával szállt el).Nem tudtam mást betölteni,mint a város elötti mentést és szó szerint egy huzamban halál nélkül kellett átmenni a városon.Kb vagy 6 - szor vágott ki a játék és volt,hogy csak céloztam a bandita koponyáját akkor is.Mindig azt hittem talán a magyarítás miatt de nem angollal is ugyan így van és ha jól gondolom ez a mód bűne,mert az alapjátéknál nem volt ilyen gond.Továbbra is tartom a véleményem ez a legbugosabb a 3 közül pedig nagyon jó a hangulata és a háttérzenék is telitalálat.
-
kekeeci
senior tag
Próbáld ki ezzel a fájllal.
(Persze az eredetiről csinálj mentést.)
((Ja és az útvonal: .\gamedata\scripts\bind_anomaly_zone.script)) -
shield
őstag
Sajnos a Vörös erdőben elakadtam, lelövök valakit abban a pillanatban kilép.

A logban valamire hivatkozik, de fogalmam sincs mit kellene kezdeni vele.
-
HANDO88
senior tag
Na minden oké már. Én voltam a bamba.
Complete mod és magyarositás fent van. Müxik. -
HANDO88
senior tag
Ha valaki a steam-es verziót nyomja és tudja hogy kell magyarositani azt arra kérem hogy segÍtsen.
-
emre
veterán
-
Dhampir
félisten
válasz
HANDO88
üzenetére
Ezt a feliratot nézd meg.
-
HANDO88
senior tag
Jelen pillanatban még le sem tudtam magyarosÍtani -
HANDO88
senior tag
Hali mindenkinek. Egy frankó stabil modot tudtok ajánlani amit lehet magyarul is nyomni?
-
Dhampir
félisten
Tapasztalatom alapján tényleg hemzseg a bugoktól. Pedig nagyon jó hangulatú játék.
A The Zones Call modot ismered? Én még sosem futtattam CS modot.
-
Aarpok
őstag
válasz
Dhampir
üzenetére
Sajnos ezt nem tudom én rámásoltam a javítást arra is és így mindig megmondta a helyét.Azt is észrevettem sok a szívinfarktus a játékban egy pár karakternél előjön.A szolgálat bázisán is volt ilyen mikor elöszőr mentem be ott álldigált mire másodszorra már kiterülve feküdt meg a hulláknak is eltünik a textúrája.Nem bántani akarom a játékot mert a hangulata nekem nagyon bejön,de szerintem a 3 közül ez a rész a leg bugosabb.
-
Aarpok
őstag
válasz
Dhampir
üzenetére
Igen még az 1.5.10 patch ellenére is maradt elég.A másik bug pedig Vándor - é volt Cordonban a kopaszfaluban megmentése után nem akarta odaadni a flash rejtekhelyét mindg elzavart azonban egy CS végjátszást leíró oldalom találtam rá javítást.Van még egy kedvecem mikor segítségkérés érkezik rohanok mint állat erre ott heverésznek a fűben ellenség sehol

-
Aarpok
őstag
válasz
Dhampir
üzenetére
Nekem volt sajnos egy rossz élményem vele Limanszkban meghaltam és onnantól kezdve nem tudtam visszatölteni egy mentést se.
Azt hiszem 1 huzamban kellett volna átmennem a városon halál nélkül (mesteren ez nem mindig egyszerű).Bár most, hogy megvettem egyenlőre alappal játszom semmi mód és itt is van bug.A sötétvölgyben nem adtam oda a szerelőnek a fejlesztéseket gondoltam a kirablásom után visszamegyek és akkor odaadom,de ekkor már nem kellett neki. -
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Az alapjáték szinkronos magyar kiadása hogyan viszonyul a Complete Modhoz, nem kavar be, mi a tapasztalatotok?
-
kislaki92
senior tag
old story sztoriban teljesen más
? 
-
kislaki92
senior tag
válasz
hubai1979
üzenetére
komolyan mondom...rohadjanak el...kiknek képzelik magukat,hogy más munkáját csak úgy a netre feltolják...rohadt kis g**************************************************************************************************...pedig jó lett volna az a lemez a gyűjteményembe....
ugye megvárod a 26-át?

am ez a másik mod ez mi ?(:
-
kislaki92
senior tag
-
xFreex
aktív tag
Csávókám megijedt egypár banditától és elbújt.

Új hozzászólás Aktív témák

- CES 2026: A sportautó piacot is összeporszívózná a Dreame
- DUNE médialejátszók topicja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED monitor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Formula-1
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Arc Raiders
- TCL LCD és LED TV-k
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- G15 5530 15.6" FHD IPS i7-13650HX RTX 4060 16GB 512GB NVMe új akku gar
- Eladó Jamo SW 410E
- Telefon tokok, telefon fóliák kedvezményes áron!
- Dell latitude 5330 i5-12.gen/8gb ddr4/250gb ssd/magyar Bill./új akku (Esztétikai hibás)
- Erőmű Magyar! Lenovo P16 ( Core I9 12950HX 32Gb DDR4 512Gb SSD Nvidia RTX 4Gb video) laptop!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z390 i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500 XT 8GB Bitfenix Neos acél DeepCool 450W
- HP EliteOne 800 G5 All-in-One i5-8500 16GB 512GB 23.8" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3285
- magyar billentyűzet - 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - i9-14900HX, RTX 4080 - 4 ÉV GARANCIA!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

én is elég sok modot kipróbáltam,kinyomtam a stalkerben