- iPhone topik
- Apple Watch
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Akciófigyelő: kedvezménnyel nyit az Earfun Air Pro 4+
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
dodopek
addikt
Sziasztok!
Ha teljesen nem barátaim a fosztogatók,mármint maxi ellenségek, akkor nem is lehet már ezen változtatni? A sewa ruha miatt nem lenne hátrány...
Köszi! -
Revanor
csendes tag
Sziasztok!
Nem olvastam végig az összes kommentet ez igaz, de ctrl+f alapján úgy tűnik még senki nem vetette föl ezt a problémát...
Ahogy olvastam egy-két kommentet, látszik, hogy vannak itt komoly hozzáértő emberek, akik értenek a dologhoz, úgyhogy nekik valószínűleg (remélem) egész gyermekded lesz a problémám.
Szóval Stalker Clear Skyról van szó, minden szépen simán megy, 1.5.0.8-as verzió.
Ahogy elérek agropromba, úgy tűnik van egy régió, ahol a játék egyszerűen összeomlik.
Agroprom nagyobbik részével semmi baj, de amint a semleges stalkerek bázisa felé közeledem, összeomlik a játék xrEngine.exe caused BREAKPOINT in module C:\\blablabla S.T.A.L.K.E.R. - Clear Sky \bin\xrCore.dll at 0023:006BB8D4, xr Debug::backend ()+164byte(s) nevű hibával.Az egész kb a lerobbant busz körül kezdődik és szinte egy szabályos kör alakú területet érint. Ha erre a területre bemegyek, összeomlik az egész.
Letöltöttem a legújabb drivert a videó kártyámhoz, az a csoda történt, hogy nem omlott össze a játék, viszont nem tudtam kinyitni egyetlen ládikát (loot) sem, úgyhogy én balga úgy döntöttem, hogy kilépek és választ keresek. Csak olyan választ találtam (azt is egyedül az összeomláshoz kapcsolódóan), hogy az fsgame.ltx fájlban kell egy "false"-t átírni truera. Én ezt meg is tettem, mikor azonban ismét elindítottam a játékot, az ugyanúgy összeomlott az agropromi szabad stalker bázisnál... vissza változtattam tehát az fsgame fájlt az eredetire, de így is összeomlott a játék. Van egy olyan érzésem, hogy ha nem csinálok semmit, csak egyszerűen kilépek a játékból meg újra belépek, akkor is ugyanúgy összeomlott volna a játék... na mindegy, találtam egy fájlt ami elvileg kiküszöböli az összeomlást, ahogy olvastam ez a jantarba való átkelésnél föllépő összeomlást orvosolja (nekem szerencsére eddig ez még nem fordult elő) beraktam a megfelelő helyre a fájlt, de a játék még mindíg összeomlik az agproromi bázisnál.
Ahogy emlékszem a bázist mindig is a szabad stalkerek uralták, úgyhogy elvileg a banditák meg a többi söpredék spawnolását gátló kis modom nem befolyásolja a dolgot mert nincsen valami különleges film vagy küldetés ami egy hatalmas banditatámadásról szólna. Próbáltam már úgy is, hogy töröltem a modot, de ugyanúgy összeomlott, egyedül azt nem próbáltam még, hogy eleve úgy megyek első alkalommal agropromba hogy nincs meg a mod...Szóval erre az agropromi összeomlása keresek választ, már azt se bánom ha a lootot nem tudom összeszedni, csak a történettel haladhassak...

-
dodopek
addikt
NNNNNa....
Szólok minden kezdő stalkernek, hogy amikor átér a kordonba, elfogadja Szidorovicstól a találd meg a táskát az infóért küldetést, és elindul a stalker táborba,nehogy hanyat homlok rohanjon a buszmegállónál lévő csatába, mert ha akkor felhenteli a hadfiakat, akkor nem tudja megcsinálni a küldetést.Nem foglalkozni a segélykéréssel, elmenni a parancsnokhoz, és csak na kötelező körök után beszállni a csatába...
Nehogy úgy járjatok mint én...
Dodo -
dodopek
addikt
Nem észak felől kell először menni a kordonba, hanem a szidorovicstól nem messze lévő katonai helyőrségnél kell átrohanni.Utána már mindegy merről mégy, de először asszem mindenképp onnan kell.A vezető is arra visz....
-
_Sanci_
csendes tag
Amikor először megyek át kordonba(az északi átjárón), akkor a töltés közelében lévő sztalkerek nem látnak szívesen, ha közelebb megyek tüzet nyitnak. Mit ronthattam el?

-
kompotot
csendes tag
hay all ha valaki esetleg tudna segiteni megkoszonnem mert elakadtam stalker clear sky smrter mod az elso palya to the swamps gray needs information about kevlar body armor! de hat nemtalalom sehol se igy meghat nemtudom tovabbfejleszteni a ruhat pffffffff valaszokat elore is thx.
-
Akos96
senior tag
Mostanában (ma, miután a Sötétvölgybe érkeztem, de ez nem hiszem, hogy fontos) a játék olyat csinál, hogy egyszerűen kilép. Játszok, és hirtelen az asztalon találom magam. Volt már valakinek ilyenje? Eddig nem volt ilyen probléma, végig tudtam játszani a játékot-e nélkül.
-
hajbel
addikt
Valaki játszotta Complete mod-al? Most tartok ott, hogy visszamentem az ingoványba a jutalomért, de a kapott FT 200M-nek nincs textúrája. Mit csináljak? Ha letöltöm a bemásolós verziót az segíthet?
-
Akos96
senior tag
válasz
marked one94
üzenetére
Először én is, de miután elolvastam a feliratot (előbb kiírta, mint ahogy mondta) betöltöttem újra. Aztán alig kattintottam a küldetés elfogadása gombra, az egyik sztalker kapásból lelőtte.

-
Akos96
senior tag
válasz
marked one94
üzenetére
És tényleg, köszönöm.

-
marked one94
őstag
Kordon közepén van a leomlott híd ahol az alap stalkerben katonák vannak CSben meg stalkerek. Ha oda mész akkor az egyiktől megtudod kérdezni hogy mi a fene van a híd tetején valami anomália ami a szemetet dobják. Na abba bele kell menned, ugranod és az át teleportál a halott katonához akitől elveszed a PDA és oda adod a alagútban lévőnek.
-
Akos96
senior tag
Találkozott a játékban valaki azzal a katonával, aki magányosan gubbasztott Szidorovicstól Észak-Nyugatra, az alagútban? Nem tudom mi a neve, a játék elején találkozunk vele, kiabálja, hogy ne lőjjük le. Ha megvédjük a sztalkerektől, ad egy küldetést, amiben az egyik társa PDA-ját kell megkeresnünk. A PDA a vasúti töltéstől Nyugatra van, a sínek végén, a Kordon legszélén, egy beomlott alagút mellett/előtt. Viszont amikor közel megyek hozzá, egy teleportáló-anomália (amit nem jelez ki semmi) hátradob 3 métert, és nem tudok a PDA-hoz férkőzni. Valakinek sikerült?
-
Akos96
senior tag
Ha a játék fel van telepítve, akkor át tudok váltani valahogy a magyar szinkronról oroszra/angolra, vagy újra kell rakni a játékot? És ha igen, hol?
-
capulet75
addikt
A szinkron iszonyat! Első öt perces röhögés után villámgyorsan átváltottam feliratra.
-
hajbel
addikt
Sikerült! Nekem 7zip és winzip is hibásnak talált egy file-t, de szerencsére a sérült DVD-ről sikerült átmásolnom azt a filet (szerencsére azon ritka fileok között volt, amelyek nem hibásak). Mégegyszer nagyon kösz!
maszi99: Ó szegény én... Csalódottságomat szerencsére kompenzálja a tudat, hogy Neked nincs annál nagyobb problémád, minthogy valaki hazánk fiainak gyermeteg hanjával sztalkerezik.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
maszi99
őstag
válasz
milan18
üzenetére
Ebben tökéletesen 1-et értek veled, már csak a feeling miatt is

Mellesleg hajbel-nek így tetszik akkor áldásom rá, mi csak jót akartunk
"nagyon jókat olvastam a szinkronról." ez a része meg különösen tetszett
, valaki nagyon rászedte szegényt ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Na mind 1, hamar rájön ő magától is

-
hajbel
addikt
válasz
milan18
üzenetére
Ennek három oka is van. Először is, vizsgaidőszak előtt állok, és olvasva lassabb, energiaigényesebb a szövegértés. A másik pedig, hogy nagyon jókat olvastam a szinkronról. A harmadik pedig, hogy ha már Emre volt olyan rendes és megkereste/feltöltötte/letesztelte nekem, már csak elvből is szinkronnal játszom végig.
Ha lesz olyan jó a játék, másodszori végigjátszás alkalmával zsnyzsny nyelven tolom majd. 
-
milan18
aktív tag
Mi értelme a magyar gyerekhangú szinkronak?
Orosz nyelven magyar feliratal kell tolni úgy a zsír
-
emre
veterán
Feltöltöttem a DATA.HU-ra azt az állományt amit találtam. Remélem jó lesz.
A winrar nálam hibát jelez kicsomagoláskor, de 7zip-el a teszt és a kicsomagolás is hibamentes.Itt a link:
-
hajbel
addikt
Sziasztok! Tudna valaki küldeni egy linket a magyar szinkronhoz? Angol nyelvű Clear Sky-om van és sehol sem találom a magyar szinkront.
-
milan18
aktív tag
Már lehetne nyitni egy stalker 2 topikot van már egy pár infó és egy helyen gyűlne

-
maszi99
őstag
HAHÓÓÓ nem akar valaki STALKER 2 topikot nyitni !!! :U (csak kérdem)
-
capulet75
addikt
Zsíros.
Mikor lehet evvel játszani? -
emre
veterán
válasz
capulet75
üzenetére
Ez még nem a Stalker2.

A Crysis motorjára épülő Stalker mod
bővebb info magyarul -
capulet75
addikt
-
maszi99
őstag
Szerencsére tényleg messze áll az agyatlan lövöldözős játékoktól ez

Ami nálam viszi a pálmát ebben a játékban az a relikviák begyűjtése (akárki is találta ki az 1 zseni)
Mindet begyűjtöttem (a leglehetetlenebb helyekről is)
Sokaknak nem tetszik a vége, de kérdem én, hogyan végezzük mindannyian
Nagyon jól ki van ez találva, alig várom már a folytatást
Az az igazság, hogy végeztem a Witcher 2-vel (párszor lenyomtam), és kissé unatkozom.
Nézegetem a polcon a játékaim, mi tudna lekötni, és nagyon ez a játék piszkálja a csőrömet, mert a megjelenése napján már megvettem, és vagy majd fél évig lekötött.
Pláne így a 2. rész fényében meg pláne
Szebb jövőt uram:

-
Vladi
nagyúr
válasz
maszi99
üzenetére
Minőségi romlástól én nem tartok. Ebben a játékban már így is annyi ötlet, meg lehetőség van, hogy elképesztő.

Megasztán, pont az ukránok, oroszok ne tudnának egy elborult történetet összekovácsolni? Ez nem Hollywood.

Egyébként az agyatlan lövöldözéstől elég messze áll. Én úgy általában 10 óra játékból 9-ben csak szüttyögök a zónában, pár mutánst elkergetek és annyi.

-
emre
veterán
válasz
maszi99
üzenetére
nem tartom magam pro gamernek, de az összes többi fps együtt nem tud úgy lekötni mint a stalker

még annyit hogy valószínűleg a filmmel együtt fog megjelenni
-
maszi99
őstag
Szinte biztos voltam benne, hogy összefutunk, amint látom te nagy prof vagy itt

Az összes relikviát begyűjtötted vagy lehet még neked újat mutatni
A játékban ezek a részek nyűgöztek le a legjobban (képes voltam a leglehetetlenebb helyekre is bemenni érte), de összességében is nagyon szuper ötletgazdag játéknak tartom.
Mint volt említettem, nekem nagyon nem pálya a sok agyatlan lövöldözős game, de ez kivétel, olyannyira, hogy lehet képes leszek újra nekiállni
Enyhén szólva leesett az állam most, hogy nézem a rengeteg 2. részről szóló hírt
Erre tuti vevő leszek az elsők közt
Amúgy sem volt egyébként rossz a grafikája szerintem, de ha javítanak rajta akkor szenzációs lesz, csak nagyon tartok a játék minőségi romlásától, mert nagyon nehéz lesz ezt a jó gémet túlszárnyalni
Én már akkor is elégedett leszek ha hozzák az ismert szintet
Azért kíváncsi vagyok a te gondolatmenetedre is.
Örülök, hogy összefutottunk, és szebb jövőt uram:

-
maszi99
őstag
válasz
milan18
üzenetére
Dobhatnál 1 linket, hogy hol olvastad, Roppant mód érdekelne !!!

Az egyetlen lövöldözős játék amit nem tartok agyatlannak, és nagyon szép teljesítménnyel végeztem (pláne ereklyék terén)
Hozzáteszem közel sem vagyok akciójátékos, és nem is a stílusom
STALKER-nak nagyon jó a sztorija, és rengeteg jó dolgot, újdonságot felsorakoztat
-
milan18
aktív tag
Csak azért írtam be mert nem bírtam ki
Tegnap olvastam egy hírt hogy jövőre jön új grafikus motoral! Ja és trilógia lesz hálisten
Szép napot stalkerek
-
milan18
aktív tag
Stalker 2-őt akarok!!!!!!

-
marked one94
őstag
Üdv! Azt szeretném kérdezni hogy van az a küldetés Yantarban ahol Balganak kell segíteni hogy megjavítson valami hűtést vagy mit. Na az a helyzet hogy amikor lejár az idő akkor már annyi zombi van a helyszínen hogy esélytelen hogy a stalkerek akikkel bementem túl éljék és persze Balga is meghal. Ennek lesz valami következménye?történetben? vagy PL. ha harc után beszélek vele kapnák tőle valamit? Mert amikor megjavítják a hűtést én egyből kapom az üzenetet a proftól hogy menjek a vörös erdőbe.
Előre is köszi a választ
-
emre
veterán
válasz
capulet75
üzenetére
Erről van szó?
próbálj menteni előtte, kilépni, majd a mentéstől folytatni...
így hirtelen jobbat nem tudok -
capulet75
addikt
Elakadtam egy pöttyes a CS-ben.Az agropormnál amikor beküldenek a föld alatt bázisra hogy nyissak ki valami szelepet, ott ahol kinyitom van egy rács aminek elvileg a szelep nyitásával egy időben fel kell emelkedni hogy ki lehessen menekülni.Na most ez nem történik meg, ergo nem lehet kijutni.Ötlet?
-
emre
veterán
Szóval a smrter mod-ban az actor.ltx-et ;jumpactor.ltx-nek hívják,
és hiányzik belőle ez a sor: inv_max_weight = 5000
Lehet még más különbözőség is, de az is elképzelhető hogy ettől függetlenül működik a dolog. Mondjuk a személyes tapasztalatom az hogy smrter szereti úgy megoldani ezeket a dolgokat hogy a lehető legnehezebben lehessen bármit is elpiszkálni benne.
-
emre
veterán
válasz
capulet75
üzenetére
Dolgozok a teljes smrter zone magyarításon.
Nálam a szinkron és a teljes feliratozás már működik. Viszont a PDA-ban van 1-2 dolog ami még rosszul jelenik meg. Ezzel szenvedek még egy kicsit, de a játékot nem befolyásolja, szóval lehet így marad ha belátható időn belül nem tudom megoldani. (Lehet a hétvégén feltöltöm valahova)
A súlyhatárokat kicsit átírtam, exo-ban olyan 600kg körülire, és lehet benne szaladni, a seva-ban meg 300kg.
A hálózsákot még nem néztem, és az ugrást sem fogom piszkálni.
Tettem bele trader mod-ot, ezzel a CS bázison van minden jóárasítva.
Ebben nem azzal a fegyverrel érdemes menni mint a CoP-ban.
Van benne egy a sniper, az nagyon tuti. Talán a HK-416-os.
Meg még valami, de most nem ugrik be a neve.
Esetleg óhaj, panasz hozzászólás.......

JSaN
A SMRTER mod-ban ezek a huncutságok lehet nem működnek, mert máshova pakolta az értékeket. Pl az actor.ltx sem így van megnevezve. -
capulet75
addikt
Érdekel a játékmenet mod is, pl hálózsák, mert már nagyon unom h várni kell reggelig mert (még) nincs nightvision és pár résznél sötéthez túl sok az enemi. És a pályát sem látom. Nem ártana ha nem kellene folyton javítgatni a páncélt meg a fegyót. Az 50kg kapacitás meg a hamar elfárad mód lehet hogy reális, de kérem szépen ez egy szájenszfiksön. Nem akarok elfáradni és egy 150kg-ot is szívesen vennék.
Eladtam a talált dragont hogy majd abból veszek stalkerpáncélt meg a vintart megjavittatom és felpiszkáltatom kissé.Ez meg is történt, ám a vintorez nagyon nem az a gyilkos gép mint a SoC-ban. AP lőszerrel 4(!)x löttem fejbe a katonát mire lefeküdt! SHIT! Minekadtameladragont....

-
-
emre
veterán
-
emre
veterán
válasz
capulet75
üzenetére
Sajnos új játékot kell kezdened vele.
Ezért az én gamedata mappámmal nem sokra mennél.
Illetve a mentéseimet sem fogod tudni használni, mert, az különféle mod-okban készült és nem fogom tudni különválogatni a kizárólag ehhez a mod-hoz tartozókat.Az lefagyott xrengine.exe-t pedig feladatkezelőből tudod lelőni.
4:3-os képarány van beállítva?Azért meló után megnézem hogy mi a szitu nálam, de fejből még azt sem tudom hogy pillanatnyilag melyik Clear Sky milyen moddal van a gépemen.
-
capulet75
addikt
Tegnap este felraktam a (z eredeti) klírszkájt. Persze minden működött is.Utána ráraktam ezt a smrter alpha v2-t, ezzel sem volt baj. ) azon kívül hogy eltünt a magyar felirat) Ám ma beloadoltam a játékot és minden baja van. Nem akarja betölteni a mentéseket,kifagy, de úgy hogy az xrayengine fut a processben tovább, a progi meg sehol. Nem értem.

Ha esetleg felrakod valahova a Clear Sky-os gamedatádat is, ird meg hol van.

-
emre
veterán
Meg 1-2 okosság, talán hasznát veszed. Sajnos az előzőből lemaradt.

-
emre
veterán
válasz
capulet75
üzenetére
az első hsz alján
De ha nem 4:3-os felbontási aránnyal akarod futtatni lefagy.
Sajnos nem végleges verzió, és egy csomó új textúra miatt egyelőre nem támogat más jellegű felbontást.Valamint tudom ajánlani az Old Good Stalker mod-ot is.
1.5.10 patch kell hozzá,A gamedata mappát ki kell törölni (vagy átnevezni), új játékot kell kezdeni. Müködik a magyar CS-al. A régebbi verzió a Limanszk hid feladatok környékén ki szokott fagyni,illetve nem ad új küldit, remélem azóta javították.
OGSM direkt link
OGSM Patch_3 direkt link
Meg voltak vele érdekes dolgok még: -
capulet75
addikt
Sziasztok. Melyik a legjobb ClearSky mod?
-
whisperity
tag
válasz
whisperity
üzenetére
Megtaláltam a megoldást. -
whisperity
tag
válasz
horvathkrisz
üzenetére
Mi az a Shift+Tab? Nekem nem csinál semmit.
Másik kódot kérni. Hol?
-
horvathkrisz
addikt
válasz
whisperity
üzenetére
Shift+Tab és másik kódot kell kérni, van leírás!
-
whisperity
tag
Nekem csak azt mondjátok meg, miért nem tudok multizni. Beírom a CD kulcsot amit a Steam ad, erre "Connection error: INVALID CD KEY" <- ezt írja.
-
emre
veterán
Új hozzászólás Aktív témák

- Arc Raiders
- Letisztult külsejű és helytakarékos MSI VGA az NVIDIA Blackwell platformon
- Battlefield 6
- Viccrovat
- Microsoft Excel topic
- iPhone topik
- Kutyának sem kellenek a 8 GB-os VGA-k?
- Elemlámpa, zseblámpa
- Végleg befellegzett a Vampire: The Masquerade – Bloodhuntnak
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Acer Travelmate P215 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- GIGABYTE GeForce RTX 3080 Ti EAGLE 12GB - Garancia - Wellness done
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-7GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U759 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X230 - i7-3GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

, valaki nagyon rászedte szegényt
Egyébként hajbel@msn.com