Hirdetés
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Fotók, videók mobillal
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Bemutatkozott a Realme 16 Pro széria
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
-
Mobilarena
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
umfrider97
csendes tag
Sziasztok, kis segítséget kérnék.Adott egy TPLink TL-WR1042ND (tether appal nem kompatibilis) router, melynél jelszót szerettem volna beállítani, ami meg is történt, újrabootolt a rendszer, a wifire rá lehetett csatlakozni, de egy órán belül kb. mindig elment a net, nem csak a wifi, hanem a vezetékes is. Többször újraindítottam a routert ami ugyan arra az időtartamra orvosolta csak a problémát. Vissza kikapcsoltam a jelszót, azóta stabil a rendszer. Találkozott már valaki hasonló problémával? Esetleg van rá megoldás?
-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
6db ugyanolyan kábelem van, ebből kettő vadonatúj.
másik gép eddig wifin ment de mióta rádugtam kábelen azóta az is 100/100-at kap eleve a routertól.
driver a gyártói legfrissebb.néztem neten h csomó embernek előfordul ez a hiba de konkrét megoldást egyiknél sem irtak.
mielőtt felhivom a droidokat a Tnél gondoltam megkérdezem itt a fórumon hátha találkozott már valaki ezzel a hibával. -
-
törölt tag
üdv
telekom gigabites net jön a lakásba, 1 méteres cat7 kábelen csatlakozom a routerre (F@st 5670) és a gigabit helyet 100megabit jön, eleve annyinak irja a link sebességét a windowsban és a router kezelőfelületén is.
power saving módot kikapcsoltam, gigabite lite-t kikapcsoltam, linkspeed-et autón is próbáltam illetve 1gbitre állitva is.
amikor bekötötték a netet akkor jött a gigabit rendesen, a link sebességét a routeren belül és a windowsban is gigabitnek irta.
nemrégiben vettem észre, hogy csak ilyen 10 mega körül tölt le a steam kliens.lap: msi b550 carbon wifi
természetesen legújabb driver van fent.
-
mezis
félisten
válasz
bollokcs80
üzenetére
Sagemcom és a Technikolor eszközzel?
-
mezis
félisten
válasz
bollokcs80
üzenetére
Lehetene konfigurálni MESH-be is?
-
mezis
félisten
válasz
bollokcs80
üzenetére
Üdv.!
Talán az azonos SSID zavarja a klienst.
Nem lesz attól MESH rendszer, csupán egy kliensen hosszas kutakodással tudhatod meg azt, hogy melyik AP-hez csatlakoztál. -
bollokcs80
Korrektor
Sziasztok!
Az szerintetek mitől lehet Telekomos netnél, hogy a lakásban az egyik set-top boxhoz kihúzott kábelre egy routert dugva csak töredéke jön át a sávszélességnek Wifi-n?
(A Telekomos központi egység jele itt már gyenge, ezért gondoltam, hogy itt lerakok egy eszközt, ami szórja a wifit, a set-top box meg ezen keresztül, madzagon kap jelet.)Próbáltam egy Wifi5-ös és egy Wifi6-os routerrel is, mindkét esetben 30-70 Mbit között mozgott a sebesség a 300/75-ös és a gigabites csomagnál is. A Sagemcom és a Technikolor eszköre közvetlenül csatlakozva wifin jött/jön maximum, ahogy kell, illetve a TP-LINK router vezetéken is hozza a maximumot. [kép] [kép] [kép]
A csatorna és a frekvencia automatára van állítva, az adóteljesítmény 100%-os. Notebookról wifin pingelve 100 és 600 ms közötti időket mér. [kép]
Telóról és tabletről mérve szintén jó a sebesség. (Gépként céges Thinkpaddal mértem, abban is 6-os wifi antenna van, szóval elvileg nem lehet szűk keresztmetszet.)
Kísérletképp áttettem másik csatornára 5 Ghz-en, nem lett jobb a sebesség, illetve levettem a thinkpaden az adaptert wifi5-re (ac), de az se segített. [kép]
-
mezis
félisten
válasz
Smithy87
üzenetére
- Naponta legyen újraindítás. (Volt már probléma a RAM.ban csordultig megtelt pufferekkel -típusra nem emlékszem.)
- Router fw.-je a legfrissebb?
- Lehetnek olyan elektromágneses zavarok, ami nem jelenik meg az AP-k gtafikonján,. Ilyet okozhat akár az antennák kedvezőtlen poziciója. Az 5GHz esetén a hullámhossz kb 6cm. Próbáld meg pár cm-el odébb tenni.
A router közeléből vigyél távolabb minden elektronikus eszközt. Zavart okozhat akár egy dugasztáp is.- Játék programokat csak hallomásból ismerek.
-
Smithy87
senior tag
-
-
TuffyCSS
csendes tag
Sziasztok! Valaki, aki hálózatban jártas tudna segíteni minél hamarabb? A digis ezres netet ugye egy FTTH Receiveren hozták be a házba, onnan megy tovább digis ONT-ba, ami eddig adta a 2.4 és 5 GHz-es netet kábelen meg wifin is. Én most vettem egy TP-LINK Archer C80 routert, hogy arról menjen a net. Hívtam a digit, át is kapcsolták az ONT-jukat Bridge-be, össze is kötöttem a wifimmel PPPoE kapcsolaton keresztül és az 5 GHz-es netet tökéletes adja kábelen es wifin is. De a 2.4 GHz halott!!! Ha SSID terén külön is választom a két csatornát akkor is halott, ha smart módba egyként észleli a kettőt es automatán választja ki akkor is halott. Mindkét esetben rá csatlakozik, de nincs normális net kb 1 Mbps a letöltés, 30-40 a feltöltés, de az mindegy is, itt a letöltés a lényeg. Halott a net és nem tudom miért! Az okos tv is megtalálja, de ő csatlakozni nem tud rá. Valószínűleg más 2.4 GHz-es kütyü se tud azokat nem próbáltam. De laptop/telefon 2.4 GHz-en hiába tud rá csatlakozni, nem ad netet (van internetelérés, csak minimális a letöltés, tehát semmi). SOS kérlek valaki segítsen mi a probléma 3-4 órája próbálok minden szart állítgatni, már csomószor reseteltem is, de mind hiába. Az 5 GHz-es még egyszer mondom tökéletes!! Nagyon örülnék, ha esetleg el is tudna jönni az illető és megcsinálni, Debrecenben. Nem ingyen!
-
woodworm
veterán
válasz
Smithy87
üzenetére
Bár véletlengenerátorral kisilabizálható, hogy mire gondol a kérdező, de a tényszerűség kedvéért megjegyezném, nem létezik ilyen típusú router. Igazából, ha a jószándékú kérdésekre sem tudsz pontosan válaszolni, akkor ne várj túl sok válaszolót.
Pl. a környezeti szkenre válaszként berakott kép legalább elárulná, hogy melyik csatornán vagy. -
Smithy87
senior tag
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) van használva az eszközök? Teljesen mindegy hol vagyok ha az %ghz-n eldobja anetet akor akkor sincs ha rajta ülök és akkor sem ha egy hal mögött vagyok. A falak egyébként téglából vannak.
Ezek közül kellene az egyikkel csinálni egy mérést a helyi viszonyokról és képernyőmentés berakni a 2,4/5 GHz-s csatorna képről. 5ghz-n az enyém az egyetlen router a társasházban legalábbis legutóbb az volt.
Milyen router-rel van használva? ezt pont leírtam ASUS AT-RC75U ha jól emlékszem Ver1.
Hol van az adapter elhelyezve a gépben (elől/hátul, ki van-e vezetve az adapter szabadabb levegőre)?
Minden eszközön tapasztalom az adapter elhelyezése ebből a szmpontból lényegtelen. Főleg telfonon veszem észre mert leggyakrabban azt használom.A gép hogyan van elhelyezve (asztal alatt, fal mellett)? Irreleváns a probléma szempontjából.
Más eszközzel milyen sebességet érsz el?[HA épp nicns 5GHz-n net akkor egyiken sincs.
-
Smithy87
senior tag
Sziasztok kis segítséget kérnék. Adott egy kábeles net kb 150Mbit amit a lakásban kizárólag wifon osztok egy ASUS at-rc75u val. Viszonyleg sok eszköz lóg rajta 10+.A gondom az hogy héha az 5Ghzs sávon elmegy a net. Ha egy eszközön eszre veszem es meg nézem egy másikon akkor azon sincs. Ez elég tavaró mivel ihyan ekkor a 2,4 működik. Valamint mostanában wot blitzben hatalmas pocket lossom van. Érdemes lenne cserélnem, vagy mik a racionális lehetőségek?
-
martin.p
tag
válasz
Doky586
üzenetére
Igen, ez (volt) számomra megtévesztő. (Ez pedig már offtopic ezentúl, mert nem router gond.)
Azt pedig honnan fogom tudni, hogy mondjuk egy TP-LINK AX20 / AX23 / AX50 tudja-e majd az 1000 Mbit/s sebességet?
Nyilván, valószínűleg tudni fogja, csak ha biztosra akarok menni legközelebb, akkor hogyan tudok ennek utánanézni?
szerk.: Közben látom krealon válaszát is, köszi! Akkor gondolom érdemes bújni a teszteket, vásárlás előtt.
-
krealon
veterán
válasz
martin.p
üzenetére
"honnan lehet fixen tudni azt, hogyha pl. vásárlok egy TP-LINK, vagy D-LINK, vagy bármilyen alsóbb kat. routert, hogy az LAN és WAN között tud majd gigabites sebességgel forgalmazni?"
TL;DR (röviden) A dobozra írt adatokból nem lehet tudni, hogy az adott készülék mire képes.
A LAN és WAN port között az adatcsomagokon műveleteket (számítás, módosítás) kell vágezni (pl IPv4 címfordítás), amit lehet CPU (Central Processing Unit, Központi Számító Egység) erővel megvalósítani, vagy a switch chipbe integrált hardveres (HW) gyorsítás álltal.
A routerek LAN-WAN átvitel sebességét alapvetően router CPU és HW offload képessége határozza meg. Egy-egy tipus sebességét teszteléssel lehet meghatározni, de mivel ezek tipikusan szintetikus tesztek, a valódi sebesség, a felhasználás helyétől is függhet.
-
-
martin.p
tag
Sziasztok!
Felmerült egy kérdés bennem. Korábban abban a tévhitben voltam, hogy egy router, ami gigabites portokkal rendelkezik, mind a WAN, mind a LAN irányában, tudja is a gigabitet.
Konkrétan egy DrayTek 2925n+ esetében találkoztam az ellenkezőjével. Igaz, hogy már end-of-life, de a maga idejében erős routernek számított. Speedtesten keresztül max. 650Mbit/s-t tudok mérni jelenleg. Gondolom ezen nem is lehet változtatni?! (Neten nem találtam rá megoldást.)
Az lenne a kérdésem, hogy honnan lehet fixen tudni azt, hogyha pl. vásárlok egy TP-LINK, vagy D-LINK, vagy bármilyen alsóbb kat. routert, hogy az LAN és WAN között tud majd gigabites sebességgel forgalmazni?
Köszi a válaszokat előre is!
-
krealon
veterán
válasz
üzenetére
"androidos telefonokon Wi-Fi-n keresztül csak 30."
Tipusfüggő, hogy a telefon milyen átvitelre képes.
Vannak 1 és 2 antennás, illetve N, AC vagy AX szabványokat ismerő változatok.
Ha a telefon csak 2.4 GHz-en kommunikál, akkor a 30 Mbps mért sebesség optimálisnak tekinthető (1 szálas, 20 MHz csatornán elérhető, N szabványú, 72 Mbps kapcsolati sebesség mellett). -
-
alexadh
tag
Sziasztok,
Segítsetek légyszi,már mindent kipróbáltam de nem boldogulok
Van egy Asus AC65P routerem (openwrt r12173-01c8f2e97c) ,illetve egy telekomos router.
2 subnet is van. 192.168.1.x(telekom router) és 192.168.3.x(asus router).
Sagemcom router lanjába van bedugva az asus wan portja.
Asus router LAN lába 192.168.3.1 ,WAN lába 192.168.1.3
Az 1.x alhálóban a telekomos sagemcom router(1.1) adja a netet.
Cél hogy a dlna ,samba,transmission stb. müködjön az 1.x hálóban , az asus router lan tartományában(3.x) müködik.Tudom hogy a dlna alapból nem úgy van kitalálva más subnetekben is müködjön de az előző routeremmel (wdr3600vargalex v1.1.7 r35342 ) müködött ugyanilyen hálózati felállásban
.
Az 1.x hálóból elérem amúgy a routert, pingelhető és bejön a GUIja is.
Egy jó tüzfal szabály kellene ,de ezzel nem müködik(hasonló van beállítva a régi routeren:
Mit hibázok? -
törölt tag
Sziasztok!
Wi-Fi sávszél problémám volna.
Van egy 60-as net és próbáltam hozzá alapbeállításokkal két régebbi routert. D-Link DIR-635 és TP-Link TL-WR842ND. Vezetékkel és Wi-Fi-n átjön a teljes 60 számítógépen és X-Boxon, de androidos telefonokon Wi-Fi-n keresztül csak 30.
Ez most így megy csak vagy van esetleg valami beállítási lehetőség a routeren hogy androidon is teljes sávszél legyen Wi-Fi-n keresztül?Köszi előre is!
-
tyuli76
tag
Sziasztok!
Vettem egy Archer AX23 AX1800 routert.Összekötöttem kb. 40m cat5 kábelel a legújabb Vodás routerhez..
Külön választottam a 2,4 és az 5 wifit.Nem látta egyik eszköz se a 2,4 wifit,csak az 5g,reset majd újra beállitássok megoldotta a problémát.Másnapra lefagyott a router,áramtalanítás megoldotta a problémát.
Ez a router ilyen rossz,vagy rosszat fogtam ki? -
SUPREME7
őstag
Sziasztok, nem vagyok nagy szaki a témában. Van egy Asus RT-N18U routerem. Van valami lehetőség, hogy windows parancssorból vagy valami módon újraindítsam a WAN-t? (Nyilván azért, hogy új IP-t kapjak
)Akár thirdparty firmware se gond.

-
oxide83
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Bocsi, de elolvastad amit írtam? Mobilnetezek, nincs vezetékes szolgáltatásom, egyenlőre.
-
-
Mr Dini
addikt
válasz
Mr Dini
üzenetére
Gondoltam, hogy ne legyen teljesen haszontalan, hagyom AP módban és switchként fogom használni. A NAT-olást így nyilván az elé kötött router végzi. Viszont etherneten így is szánalmas a kliensek sebessége az asusra kötve (300 Mbit/s). Azt hittem AP módban kb csak switchként is lehet használni. Tudok ezzel valamit csinálni?
Ráadásul a ketyere CPU-ja alig van kihasználva speedtest alatt.

-
oxide83
aktív tag
Sziasztok!
Direkt nem a legolcsóbb routert választottam és vettem egy dual bandes TP Link Archer MR400 típust és beletettem egy korlátlan Telekom mobilnet sim kártyát. Inárcsra költöztünk ahol a Telekom elvileg 100% 4G lefedettséget ad viszont a talasztalataim elég rosszak. Az első napokban is voltak akadozások de még azért többnyire hasított a net. Viszont mostmár egyenesen felfoghatatlan hogy mi történik mivel pár percig van net utána pár percig megint nincs. Ha vissza js jön a net olyan lassú hogy visszasírom a 20 évvel ezelőtti tárcsázós korszakot. És kb tökmindegy melyik napszak végig ezt csinálja és már az őrületbe kerget illetve akárhová rakom házon belül a routert szar a vétel. Mindkét frekvencián ezt csinálja. Ami érdekes hogy a telómban is telekom simkártya van, azzal viszont semmi gond, megy a net rendesen telefonon.
A kérdésem hogy létezhet-e bármi beállítás amely segít megoldani a fenti problémát?
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz
Thomas1
üzenetére
Szia!
Sercomm Speedport Plus szerintem a helyes megnevezése.
Mivel szolgáltatói eszköz, könnyen lehet az is hogy az ISP letiltotta. (persze a menü pontot otthagyni elég béna megoldás, mert amiről nem tudunk az nem fáj)
Más ISP-nél is előfordul ilyen, nem egyedi eset.
Telekomos topicban biztos tudják a pontos választ.
Ui:
Látom hogy ott is megkérdezted.
-
Mr Dini
addikt
Én már lassan az összes haja szálamat kitépem konkrétan. Régebben egy Asus RT-N12D1-gyel volt megosztva a net, ekkor még vdsl korszak volt, szóval a belépő router a maga 100-as portjaival remek volt. Tomato futott rajta és nagyon élveztem, hogy mehet rajta dnsmasq meg stb. Viszont kb egy év használat után elkezdte azt, hogy a csatlakoztatott klienseket (főleg telefonokat, a laptopok/számítógépek tovább bírták) simán ledobta a wifiről. Mindeközben kábelen vígan ment az egész hálózat. Konkrétan teljesen véletlenszerűen pár nap uptimeot követően azt lehetett látni, hogy egyszer csak az összes androidos/ios eszközt ledobta és azok próbáltak folyamatosan csatlakozni, kaptak is DHCP-n IP-t, de a következő pillanatban ledobta őket a router. Érdekes módon az asuswrt telepítése megoldotta a problémát, de úgy meg tucat funkciótól estem el.
Mivel optikára váltottam, egy RT-N18U tette a dolgát egy ideig, mint router, most pedig AP módba lett rakva. Tomato alatt ugyanezt a mókát elkezdte csinálni, gondoltam semmi gond, megy rá az asuswrt. AP-nak elég az is. Viszont most az asuswrt alatt is elkezdte játszani ugyanezt.
Teljesen tanácstalan vagyok, hogy mi okozhatja, mivel az összes wifi modul és stb természetesen zárt forrású. Érdekes módon a webuira belépve, majd ssh-n körbenézve a top kimenetben, dmesgben stb visszajön a net a telefonokon is egy időre, aztán megint elmegy. Már a reboot sem feltétlen oldja meg.
Az N12D1 esetében érteném, hogy tönkremegy, nade az N18U alig 2 éves és kímélve volt végig. Úgy tűnik nem egyedi Asus élmény ez...
Viszont nem értem, mert tucatszámra ajánlott routerek ezek itt a fórumon is. Másnak nincs hasonló gondja? Kb ott vagyok, hogy az összes consumer router, amivel eddig dolgom volt egy összetákolt használhatatlan borzalom és ezért kell majd x86 alapokon saját routert építeni. Egyedül a mikrotik vált be, de elvileg azokban is ugyanaz a chipset van, szóval nem értem.

-
Thomas1
addikt
Sziasztok!
Adott egy Sercom Speedport Plus T-s router.
UPNP-t szeretném bekapcsolni rajta, de bepipálom, elmentem, azonban nem marad bent a pipa.
Újraindítottam, megpróbáltam újra, de akkor sem maradt bekapcsolva.
Mit tudnék tenni?
Köszönöm!
-
laci06
senior tag
Sziasztok!
Megőrülök.

Új helyre költöztünk, és szükség volt egy új routerre, illetve az új hely méretéből adódóan egy router valószínűleg nem is lett volna megoldás, vagyis egy Asus XD6-al akartam megoldani a "problémát". Amivel viszont nem számoltam, hogy valami mintha nem lenne oké, és néha ledob a netről minden készüléket a hálózat, majd fél perc múlva újra elérhető. Mi lehet a gond, mit tegyek?
-
miresz
veterán
Üdv! Nincs takarásban. A modem mellett van,és a TV van még ott.
-
miresz
veterán
Sziasztok! Van egy Huawei WiFi AX3-as routerem. Nagyon gyengének érzem a wifi jelét,mind 2,4Ghz-n meg 5Ghz-n is. Azzal tisztában vagyok,hogy az 5 Ghz hatótávolsága kisebb,de a 2,4 Ghz is elég gyengének tűnik nekem. Tégla építésű családi házban van a router, a ház közepén elhelyezve. A routertől 5m-re lévő szobában már folyamatosan ledobja a wifit a telefon és a laptop is,és adat is nagyon gyatrán jön át rajt. Esetleg van valakinek ilyen routere,vagy ezzel tapasztalata? Köszönöm előre is a segítséget!
-
Iroil
tag
válasz
ElektrikusDE
üzenetére
Köszönöm a gyors megoldásodat, jeleztem is már a problémámat a fórum csoportba is, amint tudnak írnak.

-
ElektrikusDE
senior tag
Szia!
Valószínűleg CGNAT miatt jártál így.
pl.
"A megoldás az, hogy az ügyfélszolgálattól kell kérni egy publikus IP címet, ez díjmentes."
Van fóruma is:
-
Iroil
tag
Sziasztok!
Problémám akadt az internetemmel. Nem tudom mennyire vág a témába, de segítségre lenne szükségem.
A sztori a következő:
-Egy pár hónappal ezelőtt bekerült végre hozzám is a kábeles internet, kelet magyarországi Elektronet Zrt. 1000mb/s-os internetjét bérelem.
Vettem az internethez egy TP-LINK Archer C6 típusú routert. Minden jó, aztán mostanában kezdek felfedezni apró hibákat. A gépem azt érzékeli mintha VPN lenne beállítva. A gépen és a wifi-n is TeamSpeak3 alkalmazás a nevemre kattintva azt mutatja, hogy Nagy-Britanniában tartózkodom, a speedtest azonban a lakóhelyemet mutatja. Ezeken felül nem tudok otp oldalakat sem a gépen sem a wifin megnyitni, sem szerencsejáték oldalakat..
Nem tudom mi lehet vele, nincsen beállítva sem vpn, sem pedig alkalmazásom nincs vpn-re.. -
zmarti
friss újonc
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Mobiltelóval néztem, az utolsó legfelső kanyar kivételével mind aktív. A kaputelefonnak nincs antennája, ez egy kínai "termék". Fém, az stimmel, mert vasból van a kapu rácsozata, arra van felrögzítve a készülék.
Hülyeséget írtam, bocsánat! Nem Linkys, hanem D-Link DIR-842-es. Főfal a lakásban, a Mercursys a szabadban, elöl nyitott garázsban, konnektorba dugva természetesen.
Tehát összesen 2 fal (garázs fala, plusz lakás fala)
De próbáltam a lakáson belül is a csengőt, és hasonló a helyzet. Egy idő után valahogy megszűnik a kapcsolat. Ezért gondoltam rá, hogy talán a dinamikus ip miatt nem tud újra csatlakozni. Persze, lehet hülyeség. Az is lehet, hogy gagyi a csengő, de addig nem akarok potyára újat venni, míg be nem bizonyosodik, hogy a készülékkel van a baj. -
-
zmarti
friss újonc
Sziasztok! Teljesen laikusként szeretnék tanácsot, segítséget kérni.
Digi szolgáltatónál optikai kábeles netem van, szolgáltatótól kapott ZTE routerrel, wi-fivel. Adott egy videós kaputelefon kb. 15 méterre a routertől, félúton Mercursys jelerősítővel.
Wi-fi jel elég erős, ettől függetlenül állandóan lekapcsol a kaputelefon a netről, nem működik.
Próbáltam modem üzemmódban LynkSys Wi-Fis routert (hátha gyenge a ZTE-s routeres jel) bekötni, de így is ugyanaz a helyzet. Esetleg valakinek ötlet, tanács? Dobjam ki, vegyek másikat? Vagy a dinamikus IP-vel van. probléma esetleg? Vagy felejtős az egész a 15 méter miatt? Köszönöm előre is, és elnézést a tudatlanságomért! -
rappit4
őstag
válasz
Tompika777
üzenetére
Valami nagyon nem kóser. Hiába állitom a csatornákat mindig azt írja, hogy kb -80 az erősítés és 100m-re van a router. Van amikor teljesen el is veszik a 2.4ghz jele. Az 5ghz bivaj erősen jön.
-
rappit4
őstag
Sziasztok!
TP-link AX50-nél mitől lehet iszonyat gyenge a 2.4GHZ wifi jele? Nincs messze a router kb 4-5 méter légvonalban és a xiaomi izzóim folyamat eldobálják, mert alig van jel. Telón 1 csík van a 4-ből míg 5GHz-en fullon van. Mit kéne átállítanom? -
hulkobb
tag
Sziasztok, olyan dologban szeretnék segítséget kérni, ami pár hónapja szinte elvézhetetlenné teszi a játékot PS5-ön. Minden egyes online játéknál, amim játszok (fifa,COD) packet loss jelentkezik. Az a durva, hogy a ping sokszor nagyon alacsony 20-40 a packet loss pedig ilyenkor isfolyamatos, pl Warzoneban narancssárga és piros packet loss ikonokat dobáll a játék folyamatosan, a jatékban pedig métereket teleportálok előre, szóval játszhatatlan. Nem Wifin vagyok, hanem kábelen, már 3 különbözőt is próbáltam, most vettem egy drágább fajtát, de semmi eredmény. PS-en futtatott teszt alpján a letöltése sebességem 150 Mb/s a feltöltés pedig 8 mb/s. Próbáltam már mindent, full szétszedtem a kábeleket, router restart full alapra, de semmi. Szolgáltató azt válaszolta, hogy ők nem látnak hibát, max teknikust tudnak küldeni. Valakinek valami ötlet? Mi okozhat ilyen hibát? Már eléggé el vagyok keseredve, és a szolgáltató váltáson gondolkodom.
-
bucihost
senior tag
Sziasztok!
Nem tudom mennyire tartozik ide de hátha. Adott egy vezetékes valamint egy mobil internet (korlátlan adatkártya+ huawei b818 router). Vezetékes nettel simán lehet csatlakozni RDP-hez. Mobilnettel viszont ahogy megjelenik az rdp asztal, villan 1-et és ledobja az óra mellé, hogy csatlakozva de sehova tovább. Már néztem mindent, valószínű valami router gond lesz. Mit nézzek?
-
moma
őstag
Még egy gond van. Minden a mifi minden egyes bekapcsolása után a nem jó APN profilt választja amit át kell rakni a másikra. Ez lehet a Mifi baja, hogy elfelejti, vagy lehet valahogy a hálózat miatt van(mindig a telenort válaszja, a telenor online helyett)? Tudok ezzel valamit kezdeni? Mobilban nincs ilyen gond.
-
gboszi
senior tag
Sziasztok kérném a segítségetek
Adott egy eszköz amire csak kábelen tud menni net. Van egy dd-wrt router és egy iphone amin megosztanám a netet. Nem tudom megoldani, egy napja szórakozok az AP klise s bridge stb módokkal. Meg lehet csinálni vagy a mobilnet (hotspot) miatt nem fog menni? Előre is kösziha nagyon bonyi vagy nagyon off privátban is minden segítség jól jön
-
NyMRooD
addikt
Sziasztok,
Van egy olyan problémám, hogy ha a routerem keresztül csatlakozik a PC-m (windows) az internethez és úgy használok vpn-t, akkor a vpn sebessége nagyon belassúl (értsd böngésző képtelen betölteni bármit is) ha viszont kiiktatom a sorból a routert akkor vpn-en keresztül is nagyon jó sebességet hoz. A routerem egy Asus AX56U és egy saját vpn hálózathoz kapcsolódik amit szintén egy AX56U router biztosít. Ami még érdekes lehet, hogy openvpn protokolt használok, a routeren a nat engedélyezve van és csak kábeles kapcsolat esetén van ez, ha telóval kapcsolódok a routerhez és úgy használok vpn-t a telefonon akkor nincs gond. A PC-n reseteltem a hálózati beállításokat de nem segítet (meg mint ahogy fentebb írtam ha nem a routeren keresztül kapcsolódik az internethez nincs gond a vpn-el). Esetleg van valami tippetek, hogy mi lehet a gond?
u.i. azért van szükségem erre a megoldásra mert a vpn-t biztosító routerem magyarországon van a másik meg velem együtt külföldön.
-
mezis
félisten
válasz
picimitch
üzenetére
"...ő csak adná a WAN-t, minden más meg maradna a C7 dolga": Igen, első lépésnek ezt gindoltam Az ONT WiFi-je is maradjon Off-ban.
"Nyilván az ONT nem arra van kitalálva, hogy a usernek jó legyen"
De ha reklamálsz a szolgáltatónál, akkor addig a user készüléke a hibás, amíg az internet kapcsolat felépítését a user routere végzi.4Grider: "....ismert szoftveres és hardveres hiányosságai" : Kaphatnánk ezekből néhányat, vagy linket, ahol ezek megtudhatók?
-
picimitch
tag
válasz
4Grider
üzenetére
Reggelig dolgozom, de holnap ezt mindenképpen le fogom ellenőrizni, köszönöm.
Mezis: Ha visszakérem az ONT-t routerbe nem fognak ők összeveszni? Nyilván az ONT nem arra van kitalálva, hogy a usernek jó legyen, szóval lehetőleg minél kevesebb dolgot bíznék rá. Úgy értetted, h ő csak adná a WAN-t, minden más meg maradna a C7 dolga?
Szerk: egy 3rd party FW például DD-WRT javíthat vajon a helyzeten?
-
4Grider
félisten
válasz
picimitch
üzenetére
Megnézném a routeren, hogy a WAN advanced settings (vagy hasonló nevű menüpontban) van-e internet detection szerű ellenőrzés. Routereken a leggyakoribb hiba, hogy ez bekapcsolásra kerül (esetleg alapból be van kapcsolva), ugyanakkor a Digi első hop-ja nem válaszol az ilyen kérésekre, így a router azt hiszi időnként, hogy nem működik az internet kapcsolat és megpróbálja újból felépíteni (ami persze nem fog azonnal sikerülni, mivel az még éppen megy). Eltelik néhány másodperc, míg a router rájön, hogy ez mégis él, elbontja, utána pedig már menni fog az pppoe kapcsolat felépítése.
Szerk.:
Találtam egy TP-Link routert: Azon ezt detect online interval néven találtam meg és 0 értékkel van kikapcsolva. -
picimitch
tag
Sziasztok!
Panel lakásban lévő kis hálózatom a következőképpen néz ki: gigabit digi ONT bridge módban, mögötte egy kb 3 éves Archer C7 v5 (jelenlegi legfrissebb gyári firmware - 2021 május). Ő ad mindent: Wifi 2 sávon, dhcp. Upnp kikapcsolva, így minden lényeges dologhoz szépen egyesével port forward. Kiszolgált eszközök: LAN-on PC és NAS, wifin pedig mobilok, TV, nintendo switch.
Jelenleg napi 10 vagy több szakadásom van, a C7 nemes egyszerűséggel eldobja a WAN-t kb fél percre, közben a WAN led is pirosra vált, majd magától visszaad mindent. Közben se ping se semmi, egy szerencsétlen bit sem jön át. A helyi hálózatot addig is kiszolgálja, ha jól látom, de kívülről se kép se hang.
Az ONT-n a PON led folyamatos, ott nem látszik változás. A routert kiiktatva PC-ről pppoe kapcsolattal kb 4 órát teszteltem, egyszer sem szakadt, így kezdem elhinni, hogy nem a szolgáltatónál van a baj.
Valakinek volna esetleg valami ötlete/tanácsa? Egy informatikai cégnél fogok januártól dolgozni, eleinte home office-ból, nem szarakodhat a hálózatom ennyit. Ha kell cserélek valamelyik ajánlott AX-es modellre, de muszáj megoldanom. Köszi előre is. -
válasz
megyestibor
üzenetére
A Deco egység router módban van? Ha igen akkor tedd át AP módra.
-
megyestibor
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy UPC kábelmodem bridge módban, amihez egy TP-Link Archer C5 AC1200 Gigabit router csatlakozik kábelen. A router csak LAN-t ad ki magából, a Wifi letiltva. Erre a routerre van kötve egy Synology NAS és egy TP-Link Deco X60 Mesh router LAN-on. A mesh router pedig adja a wifi jelet a lakásban. A gondom a következő:
- A Mesh router által adott wifin keresztül a C5 router IP-jét még elérem (192.168.1.1), a bejelentkező képernyő be is jön, de hiába írom be a user/pass-t, nem megy tovább, a "Webhely nem elérhető képernyőt hoz ki".
- Ugyancsak a Mesh router által adott wifin keresztül nem érem el a NAS-t sem, IP-t beírva a böngészőbe. Holott a NAS kap netet, mert cloud-ból elérem interneten keresztül.
Ha a mesh routert kiiktatom, és a C5 szolgáltatja a Wifit, akkor minden rendben.
Olyan, mintha a mesh router nem engedné a wifi klienseket feljebb nézelődni a hálózaton, és elérni a hálózaton lévő eszközöket.
Mit állítsak át/be, hogy működjön a dolog?
Köszi! -
andrew-msi
aktív tag
válasz
Tompika777
üzenetére
Értem, akkor azt hiszem inkább marad minden.
Az én tudásom ehhez kevés.
Köszönöm az eddigi segítségeteket! -
Tompika777
senior tag
válasz
andrew-msi
üzenetére
Ha a Telekomos tv az iptv (gondolom az) akkor azt meghagynám a Telekomos eszközön. Az IP tv-hez igmp képes eszköz kell, azt nem tudom, hogy ez az s12 az e,meg mindenképp az a jobb, ha a tv kábeles kapcsolaton van.
-
andrew-msi
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm a választ.
Azt hiszem értem. Megpróbálom valahogy megoldani.
A Telekomos TV-t ez mennyire fogja befolyásolni?
Mivel ebbe S12-be csak 1 LAN bemenet van, hogyan tudom azt megoldani, hogy a vezetékes cuccaim továbbra is menjenek? Mivel a Telekomos router-re van pár IP kamera és más eszköz is rakva ami nem wifis. -
válasz
andrew-msi
üzenetére
Sajnos ez az eszköz csomag nem támogatja az AP-kénti működés így mindenképpen az egyiket router-ként kell beállítani. Ha azt szeretnéd, hogy minden eszköz lásson minden más eszközt akkor Halo S12 mögé kell tenned őket, a szolgáltatói eszközt modem módba kellene rakni, hogy a hálózaton csak egy router legyen.
-
andrew-msi
aktív tag
Sziasztok!
Van egy gyári Telekomos routerem, amire egy ilyet raktam:
https://www.mercusys.com/hu/product/details/halo-s12/v1/3-pack
A gondom a következő.
Én azt hittem, hogy ez a létező telekomos router ip cím tartományt 192.168.0.xxx erősíti fel. De sajnos csinál egy saját 192.168.1.xxx ip tartományt.
Viszont így nem minden látja egymást.
Mi lehet a gond?
Vagy ez ennyit tud és kész?
Esetleg használ valaki ilyen cuccot?
Sajnos nagyon nem értek hozzá, de gondolom a kérdés megfogalmazásából ez már lejött?!
Előre is köszönök, minden segítséget.
üdv
András -
novoszath
senior tag
segitsegre lenne szuksegem adott egy tenda AC11 router figyelmetlensegbol rossz FW-t flasheltem ra le is futott rendesen de utana mar nem adott netet es az admin feluletet se ertem el hogy tudnam ujra eletre kelteni ki utni belole a rossz FW-t es a sajatjat vissza rakni?
-
Multibit
nagyúr
válasz
magickonfig
üzenetére
Majdnem igaz. A topológia jó. A tévé csak 100 Mbps-t tud, de nem a switch miatt. A tévékbe csak 100 Mbps LAN csatolót építenek.
Nem csak Asus switch jó, bármilyet használhatsz. -
magickonfig
tag
Helo!
Amatőr vagyok switch téren és lenne egy kérdésem.
Digi 1gigabyt/s---Asus RRAC57U--- 15m utp kábel--PC szoba. A pc szobába került egy Tv amire UTP kábelt szeretnék kötni.
Az igaz, hogy csak úgy tudom ezt megoldani, hogy egy Switch (gigabytes)-et rákötök a 15m UTP kábel végére ( ami eddig a PC használt) és onnan voálá 2 db utp kábelt ki tudok vezetni?
Ami a lényeg a sebesség megmarad , a Tv és a PC-hez isazaz 1GBPS.
Asus routerhez Asus switch javasolt?
-
tutuhawer
őstag
Szevasztok
ASUS RT-AC53 AC750 routerem van, és szeretnék belépni a a router.asus.com oldalon, de a jelszavam nem OK.
A jóég tudja, miért nem adja. Lehet ide jelszó emlékeztetőt vagy reset módot kérni? -
Highground
aktív tag
Nnna...
3 agyvérzés meg 2 stroke után úgy néz ki sikerült.
4 óra szenvedés után.
A végén felhívtam a Digit hogy egyeztessük le a jelszavamat mert az volt az amiben nem voltam biztos hogy tudom. Ezután átraktam a Huawei routert bridge módba. Utána jött a szenvedés...
Valamiért a Xiaomi router első körben resetelés és újrabeállítás után nem akart 2,4es wifi jelet produkálni. Csak 5G-t. Ezzel elindult a lavina. Az összes itthoni okos eszköz azt mondta, hogy szevasz
Ugyanis egyik sem vágja az 5G-t. Próbálgatás, állítgatás, néha fel-fel dobta a telóm a sima 2,4-et de teljesen inkonzisztensen és gyatra jellel. Mégegy resetelés, újrakonfig, ugyanaz... Aztán kiderült, hogy a resetelés nem elég neki, full újra kell indítani minden eszközt. 3x is újracsináltam újraindítás után és láss csodát volt kétcsatornás net! (amikor összefűztem egy szálra a 2,4-et és az 5G-t akkor az eszközök nem tudtak felcsatizni). Utána valamiért az oculus nem látta megint a PC-t...
Akkor a PC-t is újraindítottam (megint), akkor már látta, de nem tudta párosítani...
Majdnem földhözvágtam az egészet, amikor szintén valamilyen csoda folytán egyszer csak a gép előtt ülve kiírta, hogy menjek vissza a headsethez és folytassam a konfigot. Valahogy egyszer csak elfogadták egymást... Nnna ezzel szenvedtem 4 óra hosszát.
Mindenkinek köszönöm a segítséget!
Szép estét, én megyek töltök egy whiskyt (nem whiskeyt)! 
-
mezis
félisten
válasz
Highground
üzenetére
-
válasz
Highground
üzenetére
Nem erőltesd az AP módot, tedd át a szolgáltatói eszközt bridge módban és a Xiaomi pedig legyen rendes router és kész.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- TCL LCD és LED TV-k
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- E-roller topik
- Háztartási gépek
- Fotók, videók mobillal
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Bemutatkozott a Realme 16 Pro széria
- Óra topik
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Apple Macbook Pro 15.2- A1989 - 13" CORE I5 8259U
- Getac F110 - Ipari / Katonai tablet - I7 8665U 16Gb rammal - több db
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Rog Ally Z1 Extreme 512GB SSD/16GB RAM, szép állapotban, üvegfóliás, garanciális
- Lenovo laptop i3-8130U / 4GB RAM / 256GB NVMe SSD / GeForce MX110 / Win10 hibátlan esztétika
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

RT-AC57U.

4 óra szenvedés után.
Akkor a PC-t is újraindítottam (megint), akkor már látta, de nem tudta párosítani...