Hirdetés
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- MIUI / HyperOS topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Megint Samsung-gyártott Snapdragonról pletykálnak
- iPhone topik
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
-
Mobilarena
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Sziasztok!
Telekom ADSL router melle vasaroltam egy Linksys routert. Elmeletileg a Telekom router Bridge modba lett allitva, hogyha nezek egy traceroutet, akkor az 1. hop a linksys a 2. pedig mar a telekom egyik szervere.
Internet van, ezzel nincs problema. Szeretnek hasznalni egy plex media server alkalmazast remote accessbe.
A problema ott kezdodik, hogy egyszeruen semmifele portot nem tudok nyitni. Mindig closed statust mutat. -
seger
addikt
válasz
MasterMark
üzenetére
De vajon mi? Túl sok lehetőség nincsen....
-
TeeJay
félisten
szerintem meg valami nagyon nem oké beállításban
450-500-hoz AC-n is 866mbit link kell és 2antenna
AC1200GU is tud ha ezek a beállításaidN/AC mixed
fix 80MHz szélesség
100-as csatorna
WPA2-AES titkosítás2,4GHz-en N-only mód
fix 40MHz-re tedd
és 1-es csatorna pl akkor viszonylag kevésbé zavart 40MHz-et fog használnija és mind a 4 antenna a plafon felé nézzen és függőlegesen álljon
-
seger
addikt
-
seger
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Itt két friss mérés. Most eléggé felment az asus nál is, de azért elég nagy a különbség.
Telekom:
Asus:

-
seger
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Parancsolj. Összeszedtem pár képet.
Itt direkt van most mindkét eszközön bekapcsolva wifi, hogy lássátok!!

-
seger
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
A két eszköz szinte minden ugyan azokkal a beállításokkal. Természetesen mindig csak az egyiken bekapcsolva a wifi. Nincs falak. Egy 12nm nappali étkező. Sagem-mel 130. Asus 30-50
-
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) van használva az eszközök?
Ezek közül kellene az egyikkel csinálni egy mérést a helyi viszonyokról és képernyőmentés berakni a 2,4/5 GHz-s csatorna képről.
SSID/jelszó csak angol abc betűi és/vagy számok?
Milyen kliens eszközök/adapterek vannak használatban? -
seger
addikt
Segítsen aki tud!
Adott egy telekomos sagemcom. Wifin 2.4GHz-n 130 körül mér a speedtest.
Gondoltam beruházok jobb stabilabb routerre. Vettem egy asus 1200GU-t.
Sagemben tiltottam a wifit. Asus-al meg 30-50 között tudok mérni. Wifi 40MHz-re állítva. Ugyan arra a csatornára mint a sagem volt...Miért van?
-
balu1977
senior tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Előző routerral semmi probléma nem volt. Onnantól van mióta ez van. Nason semmi nem volt állítva. Nagyon nincs is mit. Nem egy mai darab.
-
balu1977
senior tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Ja az lemaradt. A nason dns320. Olyan mintha az új router pörgetné a hddt.
-
balu1977
senior tag
Sziasztok! Mitől lehet az,hogy router csere után kb 10 percenként beindul a hűtés? Ha kihúzom a net kábelt belőle akkor nem kapcsol be. Az új router redmi ac2100.
-
Kátai
senior tag
válasz
MasterMark
üzenetére
-
Kátai
senior tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Ide [kép] mit kell beírni?
-
seger
addikt

De legalább stabilan hozza....
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
scofield657
üzenetére
Akkor viszont nem valószínű, hogy a router a hibás, lehet a neted szakadozik. Próbálj ebben a topikban kérdezni, hátha kiderül valami. Internet problémák
-
scofield657
csendes tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Szia. Gépről a routert gond nélkül elérem, wifi is van, kábel netről van szó és Győr melletti kis falu. Szolgáltatói eszköz egy modem és úgy van modem - router összekötve. Szinte már minden laptop eszköz tesztelve, de egyszerűen nem jövök rá hogy mi okozza.
-
mokalade
tag
Sziasztok! Van egy Telekom Speedport LTE II ebayről származó sim kártyás router. Tök jól megy wifin és lanon is a net. Viszont rákötöttem egy utp csatlakozós hálózati nyomtatót, de nem akar menni, pc-ről nem lehet elérni. Utp kábelt bedugva a routerbe az utp csatlakozó ledjei nem is jelzik, hogy valamit bedugtam. Azonos beállítások mellett (átjáró ip cím stb) egy TP-LINK routeren azonnal megy a nyomtató.
Lehetséges, hogy a Speedport lan csatlakozói csak a net megosztására szolgálnak és nem lehet rájuk kötni nyomtatót, mert pl. le van tiltva?
Lehet erre valami megoldás, beállítás? Köszönöm! -
Kátai
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Háát, én ezt nem bolygatnám inkább. Végül is elvagyok enélkül,csak szerettem volna ha a fotelból tudom kezelni a pendrive tartalmát és nem kell kihúzgálni.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Nem tudom a TP-LINK routerek támogatják-e az SMBv2-t, mert ugye Windows 10-ben az SMBv1 már tiltva van alapból. Esetleg próbáld meg engedélyezni az SMBv1-et, hátha ez a gond.
-
Kátai
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Ez az üzenet: [kép]
Mindez Wi-Fi-n megy,ha ez számít. -
Kátai
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Kipróbáltam,de nem látom a pendrive tartalmát.
A menü nekem ilyen: [kép] -
Kátai
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Még egyszer köszönöm a válaszaidat.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Távoli eléréshez a legalsó (FTP Via internet) opciót kell engedélyezni, és akkor ajánlott egy DDNS címet (a routerben Dynamic DNS menü) is regisztrálni, mert gondolom az IP címed az dinamikus. Webes admin felület távoli elérést engedélyezni a Security > Remote Management oldalon tudod.
-
Kátai
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszönöm szépen,este kipróbálom.
Van még valami: neten távolról,hogyan tudom elérni ezt a router-t és a pendrive-ot? -
Kátai
senior tag
Adott egy USB-s router [link] . Pendrive csatlakoztatva,a Win 10 látja a routert, de a pendrive-on lévő tartalmat hogyan tudnám megnézni a számítógépen?
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
scofield657
üzenetére
Üdv!
Ebből semmi nem derül ki. Amikor "elmegy a hálózat", akkor a gépekről a routert sem éred el? Olyankor WiFi sincs? Amúgy milyen netről van szó, kábel DSL, optika, LAN? Van szolgáltatói eszköz is, vagy csak a saját routert használod? Ha van másik eszköz, az modem módban vagy router módban van?
-
scofield657
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudtam eldönteni, hogy melyik topik közé tegyem fel kérdésem. A következő gonddal küzdök ismerősömmel 1hónapja kb. Teljesen véletlenszerű időpontban (naponta többször) a hálózatot elmegy. Semmilyen oldal nem jön be. Csak a teljes újraindítás hozza helyre az egészet. Kicseréltem teszt jelleggel már a routert is, a kábeleket, eszközökkel nem csatlakoztam rá és így is előjön a hiba. A szolgáltató bármely telefonhívásunkra annyit reagál, hogy a hiba nem náluk jelentkezik, mert az ő eszközeik visszajelzése alapján minden jó. Hogyan tudnám bebizonyítani, az ellenkezőjét? Mit rontok el? Vagy mit teszteljek? A router log-jai alapján sem derül ki semmi pontos dolog, legalábbis az ott található logok alapján google érdemi találatot nem hoz. Mellékelek egy képet, hátha azok alapján ti tudjátok, hogy hol a gond. Válaszotokat előre is köszi.
-
mezis
félisten
válasz
light1994012
üzenetére
Ha már csak a WiFi kapcsolattal van gondod, akkor: [link]
-
törölt tag
válasz
light1994012
üzenetére
Jól van beállítva a router? Ha minden automatán van akkor alapból lejjebb veszi a sebességet.
LAN-on meg van a sebesség? -
mezis
félisten
válasz
light1994012
üzenetére
-
törölt tag
válasz
light1994012
üzenetére
Akkor passz. Lehet mezis kollégának van igaza. Lehet valami kábel vagy csatlakozó hiba. Vagy a gépeddel, telefonoddal van valami. Kábelen meg van a sebesség?
Egy ismerősömnek van ilyen routere digivel és hibátlanul megy. Sok sikert. -
seger
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Arra gondoltam!
-
seger
addikt
Átjárónak mit szoktatok beállítani szolgáltató helyett? Google? Vagy van jobb?
-
mezis
félisten
válasz
light1994012
üzenetére
"...ha a Lan kábelt közvetlen a laptopba dugom akkor meg van internet."
Egy RJ45-ös (UTP kábel) csatlakozó pár is lehet "válófélben".
-
törölt tag
válasz
light1994012
üzenetére
Digis eszközöd van?
-
válasz
light1994012
üzenetére
Ismerten problémás eszköz, hibás SoC-ra épül.
-
light1994012
tag
Sziasztok.
TP-Link Archer C1200-as V2.0 routerem van és mostanában nagyon sűrűn csinálja azt, hogy nincs internet elérés, se wifin (2,4 és 5 Ghz), se Lan-on. Digi 1000-es netem van van és ha a Lan kábelt közvetlen a laptopba dugom akkor meg van internet, és a Digivel is beszéltem ők is azt mondták nem náluk van a hiba. Hiába indítom újra a routert vagy kapcsolom ki-be a wifit nem javul meg, és ha áramtalanítom pár percre akkor sem. A routerbe belépve annyit ír, hogy Connecting vagy Poor Internet, de nem csatlakozik sehogy. Aztán gondol egyet és megint megy. Sajnos naponta többször is előfordul és nem tudom miért. Legfrissebb szoftver van rajta.
Van valami ötletetek mitől lehet? Vagy esetleg haldoklik?

Előre is köszönöm. -
Túzok22
senior tag
Akkor egy saját gigabites lan-os, dual band wifis (2,4 és 5Ghz-s) routert ajánlok neked, Ezeknek a szolgáltatói modemeknek nem igen jól működik a wifijük általában, nem túl erős a sugárzásuk. Saját routerrel lehet hogy stabilabb lenne az 5Ghz-d feltöltése is.
Ha netán megvásárolod a router, rákötöd a Sagemcomra, a Sagemcomon kikapcsolod a wifit a rajta található gombbal, és bekapcsolod a saját routereden. Ennyi. -
seger
addikt
-
seger
addikt
válasz
MasterMark
üzenetére
De 2.4GHz-en rendben van a feltöltés
-
Túzok22
senior tag
A routerben az 5Ghz-s wifi beállításainál próbáld meg a wifi csatornát automatikusról a 44-es csatornára állítani, hátha úgy javult egy kicsit a feltöltés és hasonló lesz mint 2.4Ghz-n. Tudod hol kell beállítani a wifi csatornát? Mert lehet hogy az 5Ghz-d egy olyan csatornára állt be, ami telítettebb. Ez azt jelenti, hogy a környékeden több 5Ghz-s wifivel rendelkező ember is van akik ugyanazon (csatornaütközés) a csatornán vannak, ezért az ő wifijük zavarja a tiédet.
-
Túzok22
senior tag
-
-
Aaron14
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Huawei EchoLife HG8245H / elsődleges router
TP-LINK TL-WR542G / másodlagos routerLAN to LAN. Milyen infora lenne még szükség?
-
zodo
nagyúr
Sziasztok!
Nincs gond csak laikus vagyok a témában és nem akarom offolni a cél topikokat.
Tervbe van a 10 éves TL-WR741ND routerem cseréje.
Digi 100/100 Mbits -el átlag ezt tudja és nem lesz nagyobb csomagra váltás.
2 pc kábelen + wifi-n, alkalmanként 2 telefon vagy 1 laptopMini Itx korszakból maradt egy WD 2.5" Scorpio Blue 250GB Sata2 WD2500BEVT vinyóm amit beállítanék mint hálózati tároló, kizárólag fényképek a kiszemelt ASUS RT-AC57U v2 usb portjára kötve.
Mivel érdemes összekötni a router usb portával?
pl. AXAGON ADSA-1S6 SLIMport6Nem tervezem a 7/24 üzemet ezért csak alkalmanként lenne csatlakoztatva.
Hogyan működik ez a hétköznapokban?
Mint egy külső meghajtó hogy bármikor le és felcsatlakoztathatóm vagy milyen szabályok/eljárásokat kell alkalmazni? -
-
Aaron14
őstag
Sziasztok!
Két router van itthon, egy Huawei és egy TP-Link. A TP-Link a másod router. Sajnos valamiért a weboldalak ezen a routeren keresztül nem töltenek be. Ez mitől lehet? Pl.: iPhone-on Facebook, Youtube simán megy, de MacBook-on Safariban semmi nem tölt be. -
seger
addikt
Miért van az 1000/25-ös net esetén, hogy a mért sebességek (speedtest.net app) 2.4GHz-en 130/25, 5GHz-en 300-500/ 4-10? Miért ilyen kicsi a feltöltés?
-
Redplee
senior tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Megnézem majd kábelen is, bár úgy gondoltam, hogy közvetlen a router mellett állva pár centire, nem nagyon szabadna tempót veszítenie. Főleg az a fura, hogy 2.4 és 5 között 8x os különbség van letöltésben.
-
Redplee
senior tag
Nem bírok ezzel az AC65P routerrel...
A másik gondom pedig a sebesség... nagyon fluktuál. Le tudom mérni valahogy a net sebességét, a routert kihagyva a képletből? Router mellett állva, vezeték nélkül 10/5mbit ad 2.4ghz, 80/5mbit et 5ghz. A net meg amúgy 150 megás... Amikor bekötötték a netet, és még nem volt rá kötve semmilyen más eszköz, akkor tudta is, sőt fölötte, 155-160 mega körül.
De a lefedettsége nagyon jó...
-
seger
addikt
válasz
MasterMark
üzenetére
Na így már megfelel nekem

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Távol-keleti webshopok OFF topikja (játékok, kuponok, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fujifilm X
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Gyúrósok ide!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- Audi A6 C5 Multimedia - 1/32GB / 12 hó jótállás
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4638
- Lenovo ThinkPad 40ANY Thunderbolt 3 Workstation Dock (Gen2)
- Apple iPhone 6S Plus 32GB Rose Gold Karcmentes állapot 100% akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
!