- Prohardver app (nem hivatalos)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- 8300 mAh, maradhat?
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
-
Mobilarena
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibike8
őstag
válasz
Multibit #42097 üzenetére
Köszi, megoldottam. Szerencsére volt egy pár hónapos mentésem a routerről és azt visszatöltve visszaállt a rend.
Az UPS nem rég ment tönkre, de azon csak a PC volt. A router tök máshol van és nem is látom sok értelmét neki, hogy az is UPS-en legyen. Bármikor generálhatok neki 'áramkimaradást', ha lekapcsolom és attól csak nem kellene gondjának lennie. Az, hogy most mi állítódhatott el benne, nem tudom. -
milan07
tag
válasz
Multibit #41796 üzenetére
Hogy emlékszel ennyire jól? Lassan egy év eltelt.
Az a lényeg, hogy a router-em minden alkalommal új ip-t ad, amikor kikapcsolom, de ha nem, a szolgáltató újat ad kb. hetente, noip és hasonlók pedig arra jók, hogy egy adott ip címet mutat a változó, valódi ip címem helyett. Én így értem. Mit értek rosszul? De te érted, hogy én mit szeretnék? Erre van megoldás?Mit csinálok rosszul a duckdns-nél? Elméletileg jónak kellene lenni, mert ha kikapcsolom a routert, majd vissza, ugyanazt az ip-t mutatja. Leírom hogy csináltam. Install, aztán windows-c#-t választottam, majd alul kiválasztottam a domain címemet, .....duckdns.org, és alul kiadta a domain-t, egy sorral lejjebb a token-t. Van efölött egy githubos link, arra rámentem, realeases(4)-nél kiválasztottam a legfrissebbet, elindítottam a duckdns alkalmazást, beírtam a domaint és a token-t, majd beállítottam, hogy 1 percenként frissítse, és ennyi. Hol a hiba?
-
gera021
aktív tag
válasz
Multibit #41700 üzenetére
Amikor 6ghz leugrott megy 5ghz ra akkor már nem megy onnan sehova csak akkor ha újra a router menüben wifi pontnál nyomok apply gombot és a routert újra tölti a wifi beállítást amit adtam neki
Bocsi H nem írom érthetően.
Esetleg egy Facebook elérhetőségét adnal ha jól értesz hozzá ? És segítenél ? -
gera021
aktív tag
válasz
Multibit #41698 üzenetére
Kipróbáltam. Ha egyszer megtalálja a 6ghz jelet akkor csatlakozik és addig nem dobja el amíg újra vagy ki nem kapcsolom a gépet.
Ha újra bekapcsolom a pc van mikor 1 percet kell várni a 6ghz jelre de a 5ghz és a 2.4ghz folyton van minden körülmények között
Esetleg az számít H az 5ghz is 160hz megy mint a 6ghz ?
Mert gyárilag az 5ghz 80hz re van állítva -
gjoco1
addikt
válasz
Multibit #41645 üzenetére
A legfelső az enyém 2,4 GHz .
Ez a " modern mód " nekem hottentotta sajnos .
Az utóbbit értem . . .
Az bizonytalanít el a kérdésben , hogy kizárólag azóta van gondom , mióta a Redmi telót használom .
Előtte soha nem volt leakadás egy eszközömről sem .
Létezik eseteg az az opció , hogy vagy a telcsi gatter , vagy " gyengébb " a wifi jel fogadó része ? Szakszerűbben nem tudom mondani , mert ehez tök vagyok . -
Soderes
senior tag
válasz
Multibit #41610 üzenetére
Az egyik porton ami NAS felé megy 220-230 MBit meg van. A többin csak 100 Mbit.
Most majd azt próbálom meg, hogy egyenesen a szolgáltató által adott zsír új kábel próbálom a gépem összekötni az egyik Telekomos LAN portba.
Essejó : AC wifi tud a TP-LInk. Ne ragadtass el magad. Korább időben csak hulladék eszközt hozott ide nekem a Telekom. Ezért ez a tapasztalom.Tény ez valamivel komolyabb.
-
-
Sracz66
csendes tag
válasz
Multibit #41086 üzenetére
A szolgáltató szerint igen. dinamikus, de publikus az IP cím.
Igen, este már fáradt voltam egy picit, valóban félreértettem doky válaszát, elnézést! Természetesen tudom, hogy lehet portnyitás nélkül is torrentezni, hiszen másfél évtizede torrentezek. Ezért is állok most tanácstalanul a jelenség előtt. Minden változatlan, csupán a router és a szolgáltató más, mégsem jutok ki a torrentekkel az internet felé. Az Arris kezelőfelülete ráadásul rém egyszerű és puritán a TP-Linkhez képest, tehát az sem lehet, hogy elnézek valamit rajta. -
krealon
veterán
-
Essejó
veterán
válasz
Multibit #41014 üzenetére
Persze igazad van! Ez nálam valami zsigeri utálat, bár nekem sem volt sose. Csak ifjabb koromban több ismerősnek is segítettem az otthoni gépek és hálózat üzemeltetésében. Nos többen vettek Tp routert mert az volt a legolcsóbb, vagy mert a boltban rábeszélték, hiába volt lebeszélve, hogy mit is kéne vennie. Nos előfordult az egyik ilyennél, hogy éjjel fél1-kor felhívott, hogy a lányának másnap beadandója van és nem éri el a gépe a hálózatot. Nagyon régi barátság volt, szóval átmentem.
-
hungromit
csendes tag
-
hungromit
csendes tag
válasz
Multibit #40926 üzenetére
Mivel eddig működött, így nem számítottam arra, hogy új routerrel miért ne működne. A port továbbítással azért nem nagyon szokott gond lenni (eddig). A VLAN képes router nem lenne jó megoldás ide, mivel a két router két külön üzlethelyiségben van, tehát mindkettőt wifivel is le kell fedni.
-
-
mezis
félisten
válasz
Multibit #40181 üzenetére
Csak félig-meddig figyeltem a tanfolyamon. Egy helyen megemlítették azt, hogy a VPN-nek sávszélességet lehet lefoglalni és ha sok az egyidejű felhasználó akkor az problémát okozhat.
Nem tudok többet a VPN-ről, nem használok VPN-t, csupán kíváncsiskodtam a tanfolyamon. -
-
válasz
Multibit #40037 üzenetére
Ez oké, lehetséges, de szerintem egy más dolog. Ha egy harmadik fél, mint pl. az internetszolgáltató, vagy a DNS szolgáltató blokkolja az oldalt, akkor nem "Error 503 : Service Temporarily Unavailable" lesz a hibaüzenet. Ha jól gondolom, ezt már a ps2-home.com webszervere üzeni, tehát nincs blokkolva.
Faterkam, amikor ezt az üzenetet kapod, akkor fent a böngésző címsorában mit látsz?
-
válasz
Multibit #39934 üzenetére
és valóban, de csak 300mbps-t, ami töredéke az Asus adóteljesítményének, szóval akkor ezért cseréltem le. tudtam, hogy volt oka
@woodworm az Asus a telekomos ONT-re csatlakozik egy 30 centiméter hosszú cat6 kábelen, az ONT nem ad wifi jelet, de azt nem tudom megnézni, hogy van-e korlátozva 100Mbitre. de eddig miért volt jó? változtatott valamit a Telekom?
egyébként megnéztem, zsinóron az Asus-ra dugva a laptopot 450/450 jön ki a routerből
ennek 1000/1000-nek kellene lenni, nem? i7-es laptop, windows ssd-n, 16gb ram -
phoenix1989
őstag
válasz
Multibit #39838 üzenetére
Mert úgy gondolom egy rendszer akkor működik normálisan ha a benne lévő alkatrészek hasonlóan veszik ki a részük a munkábol. Milyen az ha a memória már elfogy de a CPU ban még van erő bőven? Egy pc t sem érdemes úgy összeállítani hogy a proci meghal de a VGA meg malmozik és forditva. Semmi értelme szerintem. Ezért nem értem egy routerben a CPU szinte nem is dolgozik a memória meg már rég nincs .
-
PirosHello
senior tag
válasz
Multibit #39721 üzenetére
Megnéztem ezt [link]az oldalt, utánaolvastam a problémának, mert másnál is volt ilyen.
Én egy TP-Linkhez ajánlott "Teather" mobilos applikáción keresztül használom a router beállításait, ott "standard" a QoS beállítás, kikapcsolni nem lehet.
Úgy látom, hogy ha a webes felületen (számítógép) lépek be, akkor a QoS funkciót az Advanced menüben ki lehet kapcsolni
Töröljem le a mobilos applikációt, és szgépről tiltsam a QoS funnkciót? -
-
.Sziszi.
tag
válasz
Multibit #39263 üzenetére
Előző routernél úgy volt, hogy a vendéghálózat az egyik gyereké volt, így tudtam időt és sávszélességet korlátozni neki.
A jelenlegi AC65P esetén tulajdonképp nem is kellene már a vendéghálózat a korlátozáshoz (az is csak időbeli), de ugyanúgy osztottam ki.
5GHz-en 3db. teló, 2,4GHz-en 2db. tablet, 1db. laptop csatlakozik (+ a kábeles cuccok). Vendéghálózat 5GHz-en 1db. teló és 1db. PC.
Nincs probléma az eszközöknél, csupán elgondolkodtam, hogy kellene-e illetve lehet-e egyáltalán csatornát váltani?
Mondjuk itt már felesleges is a vendéghálózat, lehet ki is kapcsolom és összeeresztek mindenkit. 5GHz-en 4db. teló és 1db. PC nem hinném, hogy gondot okoz. -
Bishop1
tag
válasz
Multibit #38990 üzenetére
Jól gondolom hogy az erősítőtől (spotify és netrádiók) a PCs torrentkliensig minden eszköz, minden netes szolgáltatásához külön portot nyit?
Lehet inkább lemondom a NASt és marad minden ígyvagy a netet is kiköttetem...
Elég összetett a hálózat otthon.
Modem-router-switch: TV, hamarosan NAS, Nvidia Shield, Series X, PS4, PC, VSX-S520 erősítő kábelen. Wifin: 2 tel, 2 kindle, 2 noti, Nintendo Switch, Kamera
és ezek csak az állandó szereplők. -
Bishop1
tag
válasz
Multibit #38988 üzenetére
Túltolni sem akarom, csak rendet tennék a NAS előtt. Azt hiszem egy darabig még elvagyok ezzel a routerrel.
Portletiltás volt a kérdésem egyik célja, több helyen olvastam mint tanács.
De fogalmam sincs mit használ, mi kell, mi nem.
Tudsz esetleg linkelni valami leírás, háttéranyagot ehhez?
Még valami, bár lehet ennek nem ez a megfelelő helye.
A NAS-t a switchre vagy elé a routerre dugjam? Vagy nincs jelentőssége? -
-
válasz
Multibit #37554 üzenetére
Hajnal 4-kor felkeltem és nyugiban kipróbáltam amiket írtál. Ez a router sim kártyás mobilnetet oszt meg, nincs "mögötte" szolgáltatói eszköz, ő a direkt kapcsolat. Live linux alatt hozta az elvárt értékeket az asztali gép (200/30; mobilapp szintén ekörül), és mivel a defender ki volt/van kapcsolva, vírusírtót még fel sem tettem (friss telepítés), valszeg valamelyik driver okozhatja a galibát. Ez kell kiderítenem. Köszönöm a jótanácsokat
! Innen már van hová továbblépni.
-
Soma01
veterán
-
TeeJay
félisten
válasz
Multibit #35447 üzenetére
közben utána néztem
lehet majd meg kell vizsgálnom a tápot mert 3+ éve megy folyamatosan 1000-es DIGI alatt
éjjel nappal terhelve aztán lehet már kezd a táp besokallni és emiatt bizonytalan a routermegy ameddig megy de már kezdem gyűjteni az új Asus routerre mert valami komolyabbat fogok venni azt hiszem
-
Dr.Én
veterán
válasz
Multibit #35370 üzenetére
igen, tudom mi az aktív és passzív...eddig abban a hitben voltam, hogy minden okés, arány és visszatöltés mennyisége nagyon szépen növekedett..illetve vissza töltés sebessége is maxon szokott menni 9-10Mbit/s
Szóval natolt hálózatot nem ismerem, ez tény....ergo akkor beszéljek a szolgáltatóval és kész
Fix IP cím kérése megoldja? -
minimumgame
tag
válasz
Multibit #35111 üzenetére
Ez wifi teszt lenne. Azonos feltételek, azonos környezet, az eszközöket egy helyre tettem a teszt céljából.
Egyszerre csak egy eszköz ment, másik lehúzva még a tápról is.
Sagemcom:
5GHz-en 130Mb/s, speedtest alapján, iphone.
2.4GHz-en 110Mb/s, speedtest, iphone, laptop.Mikrotik 951G
2.4GHz (csak ez van ugye), 60, max. 70Mb/s, speedtest, iphone, laptop, egyéb telefonnal mérve is.
Rengeteg állítgatás után sem nyertem ki többet.A kérdésem ezért az lenne, hogy ennek mi lehet az oka? Egyszerűen ennyire gyenge a Mikrotik 951G rádiója és ennyit tud ?
Köszi
-
soldi3r
veterán
válasz
Multibit #34871 üzenetére
Ujra itt az Asus AC66U-val kapcsolatban. Beallitottam az 5GHz-es halozatot egy a kornyeken nem hasznalt csatornara. Nem is nagyon foglalkoztam vele eddig, de most nezem, hogy ismet 20/40/80 MHz-en fut es Automata csatornakiosztason. Beallitottam ujra es egy ujrainditas utan ismet ez lett az eredmeny. Mas latotta mar ilyet?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Multibit #34914 üzenetére
A WAN címet ugyebár a szolgáltató adja, ami ráadásul a NAT címe, ha jól értem, tehát ezen a router nem is tud változtatni, nem?
Csak mert a változó ip gondokat okoz a g-mail fiókjaimnál is, mert most már másodjára detektálta "ismeretlen eszköznek" a gépemet. Legalábbis, valószínű, hogy ezért van.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Multibit #34912 üzenetére
A fix ip a kezdetektől ki van már osztva a gépeknek a hálón.
Közvetlen nem kötöm rá, mert kell a többinek is a net és kiszámíthatatlan mikor fog előjönni megint. Lehet több nap is mire megint előjön. Azt hittem a legutóbbi firmware frissítés az oka a router-ben, de lehet akkor a Digi kapcsolgat valamit? Nincs más amit tehetnék, lecsekkolhatnék?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Multibit #34909 üzenetére
Szerintem biztos változik, mert ez már vagy a harmadik féle WAN cím amit 1 héten belül látok. Amúgy Digi és NAT mögött vagyok elvileg, de évekig működött ilyen hiba nélkül a dolog. És az is fura, hogy a torrent akkor miért nem szakad meg ilyenkor? És ha csak simán új ip címet kap a router akkor miért kellene ettől a böngészőben befuccsolni a netnek?
Köszi!
-
-
-
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Multibit #34500 üzenetére
Konkrétan melyik app lenne ez? És mire kell/lehet telepíteni, Android-ra, Windows-ra? Látok olyat, hogy device discovery tool, ez az?
Vagy a full fizetős UniFi? Ami vagy 70$?Szerk: Ja, hogy ez egy külön hardware még ráadásul. Hát kösz nem...
Köszi!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Multibit #34491 üzenetére
Hát ezt így akkor se tudom "elhinni". A DHCP bérleteknél sincsenek, sem pedig a Wireless naplóban, ott is csak az épp jelenleg csatlakozott eszközök. Miért hívják "naplónak", ha nem naplóz semmit?
A General naplóban talán megtalálhatom? De az meg egy több száz oldalas katyvasz, tele egy csomó olyan sorral, ami engem nem érdekel. Hogyan tudnék rászűrni erre? Vagy bármi más menüpont, ahol ennek megvan a nyoma?
Ez alap dolog szerintem, még egy 10K-s noname router-nek is tudnia kellene, nem, hogy egy ilyen árú Asus-nak.
Ha van ötlet, hol keressem akkor köszi!
-
lcee79
addikt
válasz
Multibit #34430 üzenetére
Most szétszedtem, a2,4 és az 5 ghz-et
Tesztelgettem elment 53-ig...
Mondom jobb mint volt, de nem az igazi...Erre kipróbáltam kábelen, és dettó ugyanez
Most úgy látszik lassabb a netem mint kéne
Mondjuk ez gyanus is nekem
pont mától kezdve vett át a telekomtól a kalásznet
remélem nem vették le kisebbre a netemet...ui: Az eredeti tesztemkor még a kábelen 120-al jött.
-
lcee79
addikt
válasz
Multibit #34430 üzenetére
bekapcsoltam ezt
"Smart Connect engedélyezése – Hagyja, hogy az útválasztó intelligens módon a WiFi kapcsolatokhoz leginkább illő WiFi sávot válassza ki (2,4 vagy 5 GHz). A Smart Connect funkció használatához a 2,4 vagy 5 GHz-es hálózatoknak egyazon WiFi hálózati nevet (SSID), biztonsági beállításokat és jelszót kell használniuk."Hogy ne kelljen váltogatni, mert az 5ghz-nek kicsit gyenge a térereje, a 2,4ghz megy csak az emeleten.
De kipróbáltam úgy is hogy külön volt, és nem változott.Titkosításnál az AES van beállítva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bluetooth hangszórók
- Milyen légkondit a lakásba?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- E-roller topik
- További aktív témák...
- Szép Dell Precision 5560 Slim Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 64/1TB RTX A2000 4GB UHD 4K
- Acer Nitro V 16 AI Gamer Laptop! Ryzen 7 260/RTX 5070/32gb DDR5/2TB SSD/2560x1600/180hz/Beszámítok!
- Szép Dell Precision 5560 Slim Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" Xeon W-11955M 64/1TB RTX A2000 4GB FHD+
- AOC CQ27G2S Monitor (2K/VA/165hz)
- Samsung C27F396FHR Monitor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / ÚJ AKKU / 12 hónap jótállás
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN S3 TG CM 700W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest