Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
gold007
tag
Csak a routerre dugd rá a gépedet, más ne legyen a routerre dugva. Ekkor kap majd a géped egy ipt a routertől, meg tudod nézni mi a default gateway és azt beírva előjön a setup. Ezután szépen mindent beállítasz amit szeretnél, és utána dughatod vissza az ontre.
(De hogyha az ont a router is jelenleg, akkor nem érdemes dupla nat-olást csinálni. Azaz az új routerednek ne a wan portjába dugd az ont-t, hanem valamelyik másikba. Ekkor kikapcsolod rajta a dhcp-t és switchként fog működni.)
Hogyha azt szeretnéd hogy az ont csak "modem"ként működjön, és az új routered csatlakozzon a netre, akkor bridge módba kell tenni az ont-t. Ha jól tudom akkor ezt a digi központilag tudja állítani, de lehet hogy vannak itt okosabbak akik tudják hogy házilag is lehet-e. -
IzI
senior tag
válasz
Gubek-Einste #33948 üzenetére
Elmondom mi volt régen.Volt egy ont,abból kijött egy kábel a net gondolom,az ment a router-ba.De a router gyenge és szar volt,így ki lett iktatva.Ezért a szerelő ont-ből csinált egy router,mert most már a többi port-ja is használva van.
Most a gépből kihúztam a netkábelt és bedugtam egy másik router-ba,de nem tom előhívni a setup-t.
Ezt kéne valahogy orvosolni.
ont-s router-ba már betok lépni a setup-ba.
Azt akarom,hogy csak ont-ként működjön -
-
válasz
nobiand #33941 üzenetére
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Ezek közül kellene az egyikkel csinálni egy mérést a helyi viszonyokról és képernyőmentés berakni a 2,4/5 GHz-s csatorna képről.
SSID/jelszó csak angol abc betűi és/vagy számok?
Milyen adapter van használatban?
Gyártói/chipset driver-t használsz vagy az OS sajátját? -
-
IzI
senior tag
Sziasztok!
Adott egy huawei 8247 ONT,ami routerként is működik.(diginek az ont-je)
Rádugok egy másik router-t,akkor miért nem tom elhozni a setup-t?
Meg lehet csinálni,hogy csak ont-ként működjön a régi?Meg mi a account meg password ehhez a típushoz,az ami alján van ? Mert az nethez jó de setup-ba nem tok belépni.
-
mezis
félisten
válasz
nobiand #33941 üzenetére
Majd meglátjuk, ha már látjuk az étered viszonyait.
-
kicsi
újonc
válasz
Gubek-Einste #33905 üzenetére
Szia! Köszönöm a választ.
Közben a fantom jelenségek egyik napról a másikra megszűntek létezni ....
pedig csak újra reset mint sokadjára ..
hogy is van ez többen írtátok, hogy ez normális dolog a windows hibája.. na mos akkor ez tényleg windows hiba vagy mégsem az ?
most abba futottam bele hogy a system logban hajnalban a drágalátos ruter valamiért kommunikál olyan ip.. címekkel amik nincsenek is csatlakoztatva a hálózathoz Ötlet mi okozza ezt?
Dec 8 21:08:35 DHCP INFO DHCPS:Send ACK to 192.168.0.100
Dec 8 22:08:36 DHCP INFO DHCPSecv REQUEST from 58:48:22:A0:93:24
Dec 8 22:08:36 DHCP INFO DHCPS:Send ACK to 192.168.0.100
Dec 8 23:08:36 DHCP INFO DHCPSecv REQUEST from 58:48:22:A0:93:24
Dec 8 23:08:36 DHCP INFO DHCPS:Send ACK to 192.168.0.100
Dec 9 00:08:36 DHCP INFO DHCPSecv REQUEST from 58:48:22:A0:93:24
Dec 9 00:08:36 DHCP INFO DHCPS:Send ACK to 192.168.0.100
Dec 9 01:08:36 DHCP INFO DHCPSecv REQUEST from 58:48:22:A0:93:24
Dec 9 01:08:36 DHCP INFO DHCPS:Send ACK to 192.168.0.100
Dec 9 02:08:37 DHCP INFO DHCPSecv REQUEST from 58:48:22:A0:93:24
Dec 9 02:08:37 DHCP INFO DHCPS:Send ACK to 192.168.0.100
Dec 9 03:08:38 DHCP INFO DHCPSecv REQUEST from 58:48:22:A0:93:24
Dec 9 03:08:38 DHCP INFO DHCPS:Send ACK to 192.168.0.100
Dec 9 04:08:38 DHCP INFO DHCPSecv REQUEST from 58:48:22:A0:93:24
Dec 9 04:08:38 DHCP INFO DHCPS:Send ACK to 192.168.0.100
Dec 9 05:08:38 DHCP INFO DHCPSecv REQUEST from 58:48:22:A0:93:24
Dec 9 05:08:38 DHCP INFO DHCPS:Send ACK to 192.168.0.100
Dec 9 06:08:39 DHCP INFO DHCPSecv REQUEST from 58:48:22:A0:93:24
Dec 9 06:08:39 DHCP INFO DHCPS:Send ACK to 192.168.0.100a fenti Ip egy mobil ami egész éjszak wifin volt és hirtelen megszűnik. Vagy lehet nem és én nem értem ezt a rutert és után el kezd kommunikálni vagy mit tudom én mit csinál
a kövi két eszközzel ami nem hogy wifin nem volt de még áramot se kaptak ebben az idő intervallumban
Dec 9 06:24:36 DHCP INFO DHCPS
ecv DISCOVER from E4:E4:AB:1B:36:2E
Dec 9 06:24:38 DHCP INFO DHCPS:Send OFFER with ip 192.168.0.101
Dec 9 06:24:38 DHCP INFO DHCPSecv DISCOVER from E4:E4:AB:1B:36:2E
Dec 9 06:24:38 DHCP INFO DHCPS:Send OFFER with ip 192.168.0.101
Dec 9 06:24:39 DHCP INFO DHCPSecv REQUEST from E4:E4:AB:1B:36:2E
Dec 9 06:24:39 DHCP INFO DHCPS:Send ACK to 192.168.0.101
Dec 9 06:36:07 DHCP INFO DHCPSecv DISCOVER from 08:3E:8E
A
8:3F
Dec 9 06:36:09 DHCP INFO DHCPS:Send OFFER with ip 192.168.0.103 -
nobiand
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy D-link 850l + digi 1000.
5GHz nem érek el többet mint 200 Mbps. Ennek a routernek sokkat többet kéne nyújtania.
Mit lehetne vele kezdeni?
Köszönöm. -
gaben88
őstag
Sziasztok,
Van egy ~5 éves TP-Link WR841N v7-es routerem, a legújabb DDWRT-vel és az a gondolom, hogy hiába engedélyezem az UPnP-t, legújabb Win 10-en az Xbox app-ben (és kb minden játékban, ahol írja) mérsékelt NAT-om van. Hogy tudnék ezen javítani? DDWRT-vel a DHCP beállításainál fix IP-t adtam a PC-nek.
Ja és Digi netem van.
Köszönöm!
-
tybcsi72
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #33937 üzenetére
Vennék oda egy sima wifi nélküli gigabites routert.
-
-
válasz
Gubek-Einste #33931 üzenetére
100+ tuti....Wifin nem ritkán 30 M+-al másolok.
-
tybcsi72
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #33934 üzenetére
Ez nem valami megnyugtató
Ha kérem hogy állítsák át végpontnak, az változtat valamin? Olyankor van 1 LAN port mintha modem lenne?
-
-
tybcsi72
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #33932 üzenetére
Sajnos a digi nem hagy választási lehetőséget
Ez van és kész.
-
-
válasz
kovbandi82 #33929 üzenetére
Belső hálózati forgalomban átmegy a teljes gigabit minden porton.
-
tybcsi72
csendes tag
válasz
kovbandi82 #33927 üzenetére
Az a baj, hogy a ZTE a padlás végi helységben van az emeleten. Onnan van 2 helyre lehúzva a földszintre a LAN. Ha fent hagyom a TP LINK routert, akkor a ház másik felében a földszinten már gyenge a 2,4 GHZ része is,nemhogy az 5 GHZ. Tehát így akkor kellene lentre is raknom egy routert. Ezért gondoltam, hogy fentre csak egy switch megy, lent meg a router. Ja és digiék ajánlották, hogy csak a LAN 1-et használjam mert a többi nem biztos....... Ennek ellenére használom a LAN 2-t is, ez a kettő biztos működik. A LAN 4 lápája nem is világít ha eszköz van rádugva, tehát mindenféleképpen osztanom kell fent mert 4 eszközöm van onnan.
-
válasz
Gubek-Einste #33928 üzenetére
Egy Tplink WDR4300 és egy Tplink gigabites 8 portos switch.
Mondjuk agyaltam, hogy a switchet kiveszem és a 4300-as lenne switchbis, csak nem tudom mennyire korlátozná be a rendszert. Dolog hogy gigabites, csak nem tudom, mennyit ereszt át -
válasz
kovbandi82 #33927 üzenetére
Jobb megoldás lenne ha lenne valami lég rész a két eszköz között.
Milyen típusúak az eszközök? -
Sziasztok. Van egy Tplink routerem, ami efektive router funkciót nem lát el, csupán a netrádió és egy webszerver fut rajta. Mivel máshol nem volt hely már, a switchet rá tettem. Nos a 2 között olyan kézmelegnél kicsit jobban felmelegszik a router teteje és a switch alja? Kérdés mennyire gond ez az egymásra pakolás? Más is használja így? Nagy terhelés nincs a routeren, a switchen van átmenő forgalom.
-
-
tybcsi72
csendes tag
Sziasztok!
A minap bekötötték az optikát digiék
Viszont időközönként szakadozik a net
Egy ZTE F688 routert adtak, aminek a LAN1 és LAN2 portját használom. Az 1-en van egy új TP LINK 8 portos gigabites switch, utána egy TP LINK ARCHER, és egy AMIKO box. A LAN2-n van egy TP LINK 5 portos gigabites switch, erről megy a NAS, laptop, PS4. (tudom hogy elég lenne egy switch de 2 különböző emeleten vannak!)
Az a gondom, hogy kb 5 percenként a LAN-on is, és a wifi-n is (a ZTE sajtá wifijén is) van egy pár másodperces kimaradás a netben. Ez annyira nem is lenne nagy gond, de a PS4-en a FIFA ilyenkor már kidob, és veszik a meccs. Illetve HBGO-n a filmnézést kellemetlenné teszi.
Elméletileg szolgáltatói oldalról minden ok. Egyébként a net sebessége is tökéletes (350/280 általában). Átnéztem a ZTE beállításait, de nem találok hibát benne.
Merre menjek tovább a megoldásért? Esetleg kapcsoljam kia DHCP-t, és adjak mauálisan címeket? A ZTE LAN port beállításainál default van, esetlen állítsam LAN-ra, vagy WAN-ra? -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
tibike8 #33922 üzenetére
Végigpróbáltuk 1-13-ig, semmi változás. Otthon 6/8 környékén használ egy másik routert a tulaj (AC58U), az gond nélkül működik.
Nagyjából bő 2 hónapnyi szenvedés után jutottunk erre a pontra. Sajnos úgy néz ki, hogy hibás.
Plusz a csatorna gond nem megoldás arra, hogy kikapcsold ledek mellett miért világított csak a 2.4GHz-s led. Ami szintén felettébb érdekes.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
hackeeeee #33434 üzenetére
Sziasztok!
Korábban említettem, hogy egy ismerősömnél gond van az AC88U-val. Tegnap volt alkalmam ránézni, és sajnos tényleg úgy néz ki, hogy hibás.
Hiába van engedélyezve benne a 2.4GHz, lényegében semmi sem látja, csak az 5GHz-s SSID-t.
Sőt, csinált olyat is, hogy mondjuk kikapcsolt ledek mellett a 2.4GHz-s wifi-s led világított, minden mást lekapcsolt.
Végigpróbáltunk mindent, sajnos a helyzet nem változott.
-
válasz
qwertly #33919 üzenetére
Akkor ellenőrizd le, hogy a DHCP-hez szükséges Windows szolgáltatás(ok) fut(nak)-e, illetve elő kell venni a Wireshark-ot, és megnézni, megy-e kifelé illetve befelé a DHCP forgalom (discovery, offer, request, stb.). Esetleg próbáld meg egy Linux LiveCD-vel is, így gyorsan kiderül, hogy OS hiba van-e, vagy esetleg másutt kell keresni a hibát.
-
qwertly
addikt
válasz
Intruder2k5 #33918 üzenetére
Megtörtén és akkor volt nett a gépeken amikor beállítottam statikus ip címet.De nem lehet mindegyiken meg mire van akkor a dhcp server.
-
válasz
qwertly #33917 üzenetére
Hát ez így akkor érdekes... Első körben megpróbálnák beállítani egy nem működő PC-re valami 192.168.64.x-es fix IP címet, és megnézni úgy van-e hálózati kapcsolat. Pl. pingelni az egyik routert, vagy switch-et, már ha annak is van IP címe, esetleg a DHCP szerver IP címét.
-
qwertly
addikt
válasz
Intruder2k5 #33916 üzenetére
Szia!
Köszönöm a válaszodat,az a gond hogy én lennék a rendszergazdaÉs a gondom,hogy nem volt addig probléma még ellnem mentem szabira és mikor vissza jöttem megvolt borulva az egész hálózat.Most csak kapkodom a fejemet mi lehet a gond.Wifi-routerek vannak azoknál a dhcp szerver le van tiltva,a sulinetenes routeren keresztül kapjuk az internettett 192.168.64. tartományból.Gyakorlatilag egy switch osztja szét tp-link wifire,más switchre és mégis sokk kliens gép nem kap ip címet.Tudom nagyon alap dolgot kérdek de sajnos ez van
-
válasz
qwertly #33915 üzenetére
Szia!
Több dolog is okozhatja ezt. Lehet, hogy eleve fix IP címes rendszert használnak, és akinek szüksége van hálózatra, azt beállította a rendszergazda. Aztán lehet az is, hogy MAC címhez van kötve a DHCP általi IP kiosztás, és ezek a gépek nincsenek regisztrálva a szerverben. Szerintem jelezd a rendszergazdának a problémát, már amennyiben ez hiba, és nem szándékos beállítás.
-
qwertly
addikt
Sziasztok!
Iskolában vannak pc aki nem kapnak ip címet pedig van nett,mert világit a hálókártya ledje.Valószínűleg valamilyen router okozza a gondot,vannak valamilyen alap szabályok az ilyen hiba keresésre?
UI: vannak termek ahol egyes asztali gépeknek nincsen nettje. -
Alteran-IT
őstag
Nem látszik semmilyen ismeretlen eszköz a logban, vagyis a routerre igazából nincs felcsatlakozva ismeretlen eszköz, ez is csak az idióta microsoft és a legszarabb szoftverük, a Windows 10 hibája, talán ha nem amatőröket alkalmaznának a cégnél, akkor nem lenne ilyen probléma.
Egyébként ha biztosra akarsz menni, akkor a jelszavas védelem mellé beállítasz egy MAC cím szűrést is, bár szerintem felesleges.ballimr:
Milyen üzemmódok vannak még ott, ahol az átjáró van? Illetve mi a WAN oldali MAC cím? A routerre megy a ping, illetve a routerről ki a netre pl. 8.8.8.8-ra szintén megy a ping? Mert így kb. kideríthető lenne, hogy hol nincs kapcsolat, vagy a router és az internet között, vagy az internet és a NAT-olt hálózat között (ugye a gép és router között biztos van, mivel eléred, bár az azért kérdéses, hogy a DHCP kiosztja-e az átjáró címét, mert találkoztam már olyan esettel ddwrt esetében amikor nem kapott átjáró címet, holott be lett állítva). -
krealon
veterán
válasz
ballimr #33899 üzenetére
"Még mibndig nem sikerült beállitanom az internetet dd wrt-n. Probáltam azokkal az adatokkal amiket kinéztem a gyári frimewareről masik routerről mert azon van internet. Probáltam statikus ip vel, dinamikussal.feltöltök pár képet hátha tud valaki segíteni hol rontom el... Az utolso képen a gyári frimewareval lévő adatokat fotoztam le."
A megoldas: MAC cim klonozas: 98-DE-D0-A6-F9-7A (az utolso keprol ez a TP-link WAN MAC cime)
-
krealon
veterán
"Hálozat kilistázásánál néha látszik a wifi ruter és a gép de közben megjelennek random szerűen mobiltelefonok pl lenovo, xiaomi , tcl és újabban Viera Tv .( ezek nem a saját eszközeink)"
Halozati GYIK: Miert latszmnak ismeretlen eszkozok a Windows 10 halozati listajaban
-
-
stigma
addikt
válasz
Gubek-Einste #33907 üzenetére
útközben megoldottam.
Azért nem kapott a Fő router, ami a ZTE mögé volt belőve, mert a DHPC-t kikcsapotlam, így a LAN - WAN összekötéskor nem osztott ki IP-t.
Most hogy kiosztotta a Archer C7-re a WAN IP-t (192.168.1.4-et ), ezt betettem a ZTE DMz menüjébe és minden megoldódott.
Bocs a kellemetlenségért, ez user error volt, mert már egy ideje nem csináltam ilyet.
De köszi a segítséget.
-
akos90
tag
válasz
Gubek-Einste #33906 üzenetére
Értem! Köszönöm az infót.
-
-
-
-
stigma
addikt
Szasiztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy ismerösömnek cserélték a routertér, amiről már beszéltem nemrég
1. nap után most elment a net és most semmi nem jön be neki. Elrontottam valamit?
ZTE SPEEDPORT ENTRY 2i routert kapott, melyen az alábbi IP-címen tud bejelentkezni : 192.168.1.254
Azt szeretnénk, hogy a mostani ZTE router csak mondeként működjön, a Tp-Link Archer C7-es router legyen a fő routere + Wifije.
ZTE router beállításai:
Lan IP: 192.168.1.254
DHCP: OFF
WIFI: OFF
PPPoE: ON-ra tettem, eredetileg OFF-on voltTP-Link Archer C7 beállítsok:
Lan IP: 192.168.0.254
DHCP: ON
WIFI: ON1. Lépés: Ezeket a beállítosokat elvégeztem egy laptoppal, úgy hogy UTP kábellel csatlakoztam az eszközökhöz, külön-külön.
2. ZTE LAN portát Tp-Link WAN portjával közöttem össze(LAN => WAN)
3. ZTE Routerben megkeresetem a DMZ menüpontot majd a megadtam a TP-link routernek kiadott WAN IP-ját (legördülő listából az ADSL- Internetet válaszottam ki).1 napig tökéletesen ment, majd 20 perce elszállt neki minden. Elvileg netkimaradás nincs, mert a szomszédnak ugyanez a szolgáltató van, és megy az Internet.
Dupla Nat esetén mit rontottam el?
Segítségeteket előre is köszönöm.
-
kntibi
csendes tag
Sziasztok!
Bocsi, ha esetleg már volt, de van egy kis problémám az Asus RT-AC66U routeremmel.
Ismerőstől kaptam, hogy megvette, de neki nem kell, mert eldobja a feltöltési sebességet.Kipróbáltam, és ez tényleg így van. Az egyik létező legprimitívebb TP-Link routerrel az átlagos sebesség amit a speedtest.net mér, 62/8 mbps. Ahogy viszont bekötöm az AC66U-t, több mérésből átlagolva 58/1 mbps a sebesség (és a ping is megnő a tp-linkhez képest) .
A routeren a legfrissebb firmware van, a 3.0.0.4.380.8120-as. Kipróbáltam régebbi fw-kel is, a helyzet viszont változatlan. Felraktam rá a típusnak megfelelő legújabb Asuswrt-merlint is, így a feltöltési sebesség átlagosan 2-2,5 mbps.Tudnátok segíteni a megoldásban? Egyáltalán szoftveres eredetű a probléma?
Válaszokat előre is köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Gitáros topic
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Linux kezdőknek
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Fűnyíró topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Politika
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Xiaomi 13T Pro 12/512GB, Kártyafüggetlen, Kijelző enyhén beégve, Garanciával
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest