Hirdetés
- Yettel topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Redmi Note 11 és 11S - biztos alapra jobb építeni
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Távozik az Apple vezérigazgatója
-
Mobilarena
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
mezis
félisten
válasz
malomszék
üzenetére
Üdv.!
Szimatoljuk körbe az éteredet.
Nem kezdtél használni újabb vezeték nélküli eszközt (egér, füles,....) ?
-
válasz
malomszék
üzenetére
Eszköz ajánlás ITT, olvasd el az összefoglalót.
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Az auto IP volt a gond, átállítottam és most jó.
Egyébként borzalmas maga a router, sokszor kétszer kell rányomni a gombokra, hogy elfogadja. Csak IE alól megy és csak a tplinkwifi.net címmel... Na mindegy beállítani csak egyszer kell remélem utána jól működik majd.
A neheze most jön, dugom rá a többi kütyüt, majd ha elakadok írok. -
malomszék
csendes tag
Hello!
Többi éve hibátlanul működő routerem lehet ledobta a láncot.
A hiba: nagyon belassult a net.Amennyiben közvetlen bedugom a kábelt a számítógépbe akkor tökéletesen megy.
Típus: DS LINK DS-WR151ND - 150 mbps wireless router
Valakinek valami tipp?
Ha esetleg új routert kell venni akkor melyik az ajánlott?
Ez a csomagom van:
DIGI100
Max:100/50 mbit/s
Gar:25/20 mbit/sJelenlegi mérés közvetlenül a gépről:
Válasz: 16ms
Le: 72,3 mbit/s
Fel: 37,3 mbit/sKöszi előre is!
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
törölt tag
Hali.
Most vettem egy TP-Link MR3420 routert, bedugom villanyba, kábel a gépbe és nem akar belépni a menübe, mit csináljak vele? Se a 192.168.1.1, se a tplinkwifi.net-re nem jön be. Próbáltam más kábellel, a másik három dugaljban is, semmi. Be kéne dobnia a kis ablakot ahol kéri a nevet meg jelszót, de csak nem található ilyen oldal szöveg van.
A gép jó, ha visszadugom a netet akkor megy rajta rendesen, a routerbe viszont nem tudok belépni se FF-szal, se IE-vel. Volt restart, reset, áramtalanítás többször is stb. A ledek szerint bootol rendesen és be is kapcsol.Küldhetem vissza gariba ezek szerint?...
-
-
H0r1
tag
Totál használhatatlan az internet ma este. SEMMI nem töltődik be kb wifin.
Mérések:
Wifi
Kábel:
A héten áthozok egy TP link routert és azzal is kipróbálom.
-
rin33
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Powerline sávszélességét hogyan lehet növelni, h gyorsabb legyen, szerintetek?
-
-
H0r1
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Szia! Köszönöm szépen a válaszod!
Egy lakóparkban lakom elég sok a wifi. Kevés eszközöm lenne képes az 5ghz-re ezért eddig nem is gondolkodtam el rajta.
A routerre rálátok használat közbe, 1 falat sem kell átlőnie.
Ugy olvastam a lakopark forumaban, hogy van egy nagy "eloszto" eszkoz valahol es arra kapcsolodik minden lakas, es onnan megyunk tovabb. Ez eleg rosszul hangzik.
HP elitebook 8560w, Dell Latitude e7460, Iphone 6s, Xiaomi Mi box android TV.
Többször előfordul, hogy a céges laptopon ha nincs net, akkor a router.asus.com oldalon sem érem el a routert. Ilyenkor direkt IP-n keresztül még nem próbáltam, hogy elérem e, pedig elég ésszerűnek tűnik most.
Remélem megfelelő információkkal láttalak el!

UI: Honnan tudom megmondani egy eszkozrol hogy tudja e az 5ghz-t?
-
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) van használva az eszközök?
Ezek közül kellene az egyikkel csinálni egy mérést a helyi viszonyokról és képernyőmentés berakni a 2,4/5 GHz-s csatorna képről.
Milyen kliens eszközzel/adapterrel használod?Van egy ilyen konstans hibauzenetem is azert:
NAT-olt IP címet kap a router WAN portjába, milyen szolgáltatói eszköz van előtte? -
-
H0r1
tag
Sziasztok!
Vettem egy RT-N12+ asus routert. PPpoe net van. Van egy céges laptop Dell Latitude e7460 (agyonvédelmezve mindennel) illetve van egy privát, továbbá androidos és ios es telefon is.
A probléma:
Wifin Speedtesttel mérve a ceges laptopon nagyon hullamzik a net. Atlag 20 mega jon be (40 helyett) es a meres egyertelmuen akadozik.(ceges laptop + Wifi)
Kép:
Kábelen más a helyzet:
(Ceges laptop + kabel)

Telefonon a wifi ugyan ugy hullamzik
Kabelen ping index.hu -t es az idok vegezeteig megy, wifirol kb minden 6. timeout
Telefonrol pingelve kb minden 10. timeout.
Wifin sokszor van hogy az email fiokomba belepve nem toltodnek be kepek, weboldalakon se minden kep jon be, botrany.
A privat laptopon valamivel jobb a helyzet (HP elitebook) de wifin ott is van ping timeout, speedtest meres ugyan ilyen akadozos, kabelen jo.
Routeren egyedi beallitasokat nem eszkozoltem, csak az a 3 lepeses lett vegrehajtva amit elso uzemeleskor felajanl. FW frissites volt, 86. factory reset is, de mar nincs otletem!
Koszonom a segitseget!
-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Ez nem hangzik jól.
B verzió.
Laptop kapja wifin a netet, és onnan osztom meg a netet a laptop RJ45 aljzatán a router wan portjára. Ez működhet? W10 Insider Preview lenne az áldozat.De természetesen ehhez is hülye vagyok.

-
-
törölt tag
Előre tisztázni szeretném, hogy hülye vagyok az ilyen dolgokhoz, mert sok éve nem használok routert vezetékes net hiányában.
De most viszont eljött a perc.Adott két wifis mobilnet, ezekből egyszerre csak egy megy.
Van 1 db eszköz aminek ez így jó.
Viszont keveredett még két eszköz aminek vezetékes net kellene.Itthon találtam egy Asus RT-N10E routert. Mit kellene kezdeni ezzel, hogy a wifi antennája legyen a wan oldal, és ami ott jön, az a vezetékes oldalon menjen ki?
Szerk.: Ha valami *wrt kell rá hozzá, abban is benne vagyok. -
mezis
félisten
válasz
Zoli-bácsi
üzenetére
Üdv.!
Csak az egyiket és abból tovább a másikat. Így.
-
Zoli-bácsi
senior tag
Sziasztok,
nem feltétlen router gond, és láma lesz a kérdés is, de hogyan kell 2 routert bekötni?

Gondolok itt arra, hogy a modemből kell mindkettő routert "kivezetni", vagy csk az egyik routert, és abból tovább a másikat?
Üdv: Zoli
-
user12
őstag
válasz
bakonyip95
üzenetére
DHCP / System log-ot megnézném, vagy ha nem aktív, akkor bekapcs és várni türelemmel :S
Akár ha menedzselhető a switch, AP, azon is, ha van rá lehetőség. -
mezis
félisten
válasz
bakonyip95
üzenetére
Üdv.!
A szolgáltató átállt az IPv6-ra ?
(A PC-ken kacsold le az IPv6-ot.) -
bakonyip95
tag
-
user12
őstag
válasz
bakonyip95
üzenetére
Az a bizonyos 10% PC halmaz mindig fixen ugyanazokból a kliensekből áll?
-
bakonyip95
tag
Sziasztok!
Van egy Cisco 892fsp routerünk egy iskolában és kb 2 hete elkezdte azt csinálni, hogy nem oszt ki rendesen dhcp-vel ip-t egyes gépekenek, de csak párnak a 90%-a a gépeknek oké, a maradék 10%-nak meg kioszt dns-t átjárot, ip-nek meg egy 169... ip-t ad. Release, renew nem segít, csak ha routerből táp ki, táp be és utána egybők működik.
Viszont ez nem állapot, hogy egy ilyen szintű routernél ezt naponta meg kell csinálni.
Mi lehet a gondja?
Válaszokat előre is köszönöm! -
ArthurShelby
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Azt kérdezi, hogy amiről böngészel gép, és amin nem éred el a router admin oldalát, az az eszköz kap e ip-t?
Ha megszakítod a kapcsolatot a cb és a router között, akkor eléred a router oldalát (egy újraindítás után, egy routerre kötött gépről)? -
Motion_Blur
félisten
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Hogy micsoda?

Lövésem sincs, összedugtam mindent ahogy kell, a UPC-s CB-t átlőttem bridge módba, továbbra is elérhető ip-ről.
Viszont a routert nem tudom konfigolni, be se jön az admin oldal.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
De ha 5Ghz-en használom, akkor nem csak az 5Ghz-es képet kell nézni? Mert ott meg csak én vagyok...
-
audi100td
nagyúr
Értem, köszi, a TP Link nem téma, egy távolabbi helységhez van. Az Asus-t megpróbálom közelebb elhelyezni, addig is a csatornát átállítottam 11-re. Az internettel kapcsolatos probléma szerintem nem router eredetű lesz, a másik érintett gépben is centrino 6205-ös wifi van, annak lehet valami nyűgje, tele van vele a net.
Gubek-Einste: Köszönöm neked is.

-
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Kap a kliens eszköz rendes IP címet?
-
-
Motion_Blur
félisten
üdv!
UPC-s Connect Box-ot modem (bridge) módba lőttem és csatlakoztattam hozzá egy D-Link DIR-842-es routert. Net van, viszont nem jön be a router oldala, se ip alapján se a dlinkrouter.local.-al.
Mi lehet a gond?
-
mezis
félisten
válasz
audi100td
üzenetére
Üdv.!
N18U-t 11 - 13-ra (12, 13 nem minden mobil kedvence) és próbálj meg alkalmasabb helyet találni a routereknek.
(A -65dBm még csak, csak, de a -70dBm már elég kevés. Egyes gyártók táblázatban adják meg, hogy mekkora térerőnél mekkora átviteli sebességre lehet számítani.) -
-
válasz
CorrectorHUN
üzenetére
Mennyi idős az eszköz?
Öreg router GYIK -
-
audi100td
nagyúr
-
CorrectorHUN
csendes tag
Ez is van már jó pár éves, de a szobában a radiátor melletti asztalon van(a szobában a legjobban szellőző hely), amit még télen meg is értek, de nyáron nem kéne gondnak lennie. Az függöny is legtöbbször el van húzva, nem nagyon éri napfény. Valamiért mégis melegszik. Ezért félek attól, hogy nem a külső környezet melegíti ennyire, hanem valami gebasz van a burkon belül.
-
mezis
félisten
válasz
CorrectorHUN
üzenetére
Üdv.!
Melegedés: Lakásban, nem napsütötte helyen a WR941-nek két példánya is évek óta, folyamatos üzemben működik probléma mentesen. Az egyik helyen falra szerelve, függőlegesen, a másik helyen egy kis telefon asztalkán vízszintesen.
Régebbi verziók. -
CorrectorHUN
csendes tag
Üdv!
A Tp-Link TL-WR941ND routeremmel van gondom tél óta.
Hajlamos egy picit melegedni(tényleg nem nagyon, 30 fok felé nem megy) és sokszor(nem mindig!) használhatatlanná válik az internet minden eszközön(vezetéken is). A letöltési sebesség teljesen rendben van, viszont a feltöltés olyan kicsi hogy a félórás várakozás után betöltött speedtest is csak error-t ad. A modemmel nincs gond, arra kötve minden eszköz oké. Amikor viszont beüt a probléma, akkor sem wifin nincs upload, sem vezetéken. Hogyha áramtalanítom és hagyom pár percet, akkor érdekes módon működik(ki tudja meddig). Én hardwarees hibára gyanakszok. A vezetékekkel sincs gond, cseréltem többször is. Még szolgáltatót is váltottam(többek között) ezért. Valaki tudja esetleg a probléma okát, valami tipp esetleg?(A tech supportot próbáltam a tp-linknél, de a srác még azt sem tudta, hogy mi az a feltöltési sebesség, szóval feladtam...)
Előre is köszönöm!
Edit: Még mielőtt valaki kérdezné: firmware updateelve lett, reseteltem/újrakonfigoltam nem egyszer...
-
TomAce
tag
Sziasztok,
Mivel nem eleg eros a wi-fi jel az emeleten ezert szeretnem megnovelni egy masik routerrel wi-fi bridge modeban. A kerdes, hogy hogyan?
A router van hozzakotve a nethez B router van az emeleten.
B routeren beallitom a Wi-Fi-n a bridge connectiont A routerhez? Akkor ha B routerhez csatlakozom akkor betudok lepni mindket routerbe viszont internet nincs.
B routeren meg megprobaltam beallitani a DMZ-t hatha az a gond es Host IP-nek A router IP-jet adtam meg, de nem mukodik.
Mit csinaltam rosszul?Koszi!
-
whYz
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Nem ertem, hogy miert es hogyan kellene tamogatnia a WoL-t a routernek, mert ha 9-es porton bejon a packet, akkor azzal mar semmi dolga azon kivul, hogy a megfelelo helyre tovabbitja.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
-
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
-
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Újrainduláson kívül semmi bajom nem volt még vele (több mint 1 éve használom), de nem is ez volt a kérdésem.

-
B-L-A-C-K
titán
Sziasztok!
Adott egy Digi 500/200-as net egy ASUS RT-AC1200G+ routerre kötve, kábelen ezt a sebességet hozza is, de Wifin az eddigi ~350/150-et nem tudja, helyette ~200/150 körüli sebességet kapok minden eszközön ami tudja ezt a teljesítményt. Már router újraindítás volt, az egészet le is reseteltem és újra beállítottam, akkor próbáltam más csatornákkal is de semmi.
Valami ötlet?
-
e90lci
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Szia
Köszi a válaszokat.
-
krealon
veterán
válasz
ArthurShelby
üzenetére
"az asus-oknál a router.asus.com és a 192.168.1.1 miért van 2?"
Mert az elso egy domain nev, a masik pedig egy IP cim.
Ha lenne IPv6-os cime is, es a konfiguracios oldal azon keresztul is elerheto lenne, akkor 3 cime is lehetne."Mindkettőnél külön külön be kell jelentkezni."
Ez termeszetes, hiszen a bongeszodnek nincsen modja megtudni, hogy a 2 cim azonos dologra hivatokzik. Marpedig a bejelentkezesi adatokat a bongeszo tarolja (ha tarolja).
"A helyzet nyilván akkor bonyolódik, mikor több asus eszköz van, és akkor ki lesz a router.asus.com-on (bár gondolom a (fő) router)."
Rosszul gondolod.
Arouter.asus.comegy valos internetes domainnev lehetne.
Ha egy asus router mentes kornyezetben irod be, akkor az asus hivatalos weblapja jon be rajta.Ha van egy asus router utkozben, akkor annak a configuracios oldala jon be.
Hogy lehetseges ez?
Ugy, hogy az asus routerek szoftvere ugy van megirva, hogy folyamatosan figyelje a forgalmat es keresse az router.asus.com DNS lekerest, es ha ilyet talal, akkor a sajat IP cimet adja vissza.Tehat az elkepzeleseddel szemben a valosag az, hogy tobb asus router eseten az elso router fog bejelentkezni, ami az internet iranyaban megtalalhato.
-
válasz
ArthurShelby
üzenetére
A router.asus.com egy IP címtől független cím vagyis bármilyen IP címen is legyen az eszköz, ezen mindig elérhető lesz, pl a TP-Link-nek is van ilyenje, a tplinklogin.net.
#32443 e90lci
Van olyan eszköz amelyeknél igen és van amelyiknél nem. -
e90lci
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Szia
Ez akkor is él ha nincs bridged mód a kábelmodemben?Mivel van iptv-m és így nem kapcsol a telekom bridged módot. -
ArthurShelby
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
És az asus-oknál a router.asus.com és a 192.168.1.1 miért van 2?
Mindkettőnél külön külön be kell jelentkezni. A helyzet nyilván akkor bonyolódik, mikor több asus eszköz van, és akkor ki lesz a router.asus.com-on (bár gondolom a (fő) router). -
-
e90lci
senior tag
Sziasztok
Az normális dolog,hogy a Router Gui bejelentkező felületét 2db Belső IP-címmel érem el?
Az egyik 192.168.1.1 a másik 192.168.100.1.Ez egy Sagemcom f@st3686 os kábelmodem.Telekomos. -
-
whYz
őstag
Sziasztok
Wake On Lan-al kapcsolatban szeretnek segitseget kerni.
Van egy BT Smart Hub modem/routerem, tudom eleg bena, de nem szeretnek most uj routerre kolteni.
A gep felkel magic packetre lanon keresztul, de internetes magic packetre nem. Port atiranyitas be van allitva a 9-es portra es wake on lan monitort probaltam, azzal latja is a gep, hogy megerkezik a packet, viszont leallitas utan mar nem kel igy fel. A routerben a lan ip cim be van allitva a mac cimhez.
Mi lehet a problema? Mit tudok meg kiprobalni?
-
A Digi NAT-ol, nem te.
Nézd meg, hogy a router-edben mi a WAN IP cím és nézd meg, hogy egy weboldalon, pl ezen, hogy mit jelez ki, ha egyezik a kettő akkor nem vagy NAT-olt IP címen, ha nem egyeznek akkor azon vagy, ebben az esetben hívd fel a szolgáltatót és kérd vissza a publikus IP címedet. -
Potee
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Elméletileg nem vagyok NAT-olva. A bejvő lan kábel pedig direktben van fűzve a lépcsőház alatti szekrényből ahová befordul a Digi optikai gerince.
Megpróbáltam OSX alól direktben router nélkül a letöltést. Akkor már aktív voltam ugyan azon a porton, de feltöltésem így is zéró... maximum 2-3 kbyte/sec
-
Courage_7
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Sajnos így sehogy sem tudtam elérni. Na nem baj, nem túráztatom tovább a fórumot, majd kipróbálom a régi, most elfekvőben levő Linksys routerrel. Köszi a segítséget azért

-
-
Courage_7
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Hogyan kellene Controller nélkül?
-
-
Courage_7
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Letöltöttem hozzá a Unifi Controllert, mert írta a kézikönyv, hogy kell. Aztán igazából követtem a lépéseket, amiket felajánlott (időzóna, ország, kiválasztottam az eszközt, azaz az AP-t magát - nem meglepő módon más nem is volt a listában, amit a beállításnál mutatott, kizárólag az egy darab AP -, megadtam a router SSID-jét és a wi-fi jelszavát, meg kreáltam az AP-nek admin nevet és jelszót, amivel az admin felületére be tudok lépni). Ez működött is a DLINK routerrel, az Asusnál viszont már ott megbukott a dolog, mikor az eszközt kellett volna kiválasztani, amit konfigurálnék, ugyanis nem volt ott az AP a listában a nevével, IP-címével.
-
-
Courage_7
aktív tag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Igen, tényleg az lesz. Kösz a kiigazítást

-
ArthurShelby
addikt
válasz
Courage_7
üzenetére
"Az AP PPPoE kapcsolaton keresztül csatlakozna a routerre."
Itt valamit félre értesz. A router (jelen esetben az asus n12+) kapcsolódhat pppoe-val a netre (de ez szolgáltató függő, upc-nél pl automatikus ip cím van). Esetleg PoE (power over ethernet), magyarán nem kell neki táp (+1 vezeték), mert az áramot is az ethernet kábelen keresztül veszi fel. -
Courage_7
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Az Asus RT-N12+ a fő router, ennek van alárendelve egy Dlink GO-RT-N150 router (a fórumban megtalálható leírás szerint). Az Asusról 2 számítógép kapja a netet kábelről, a harmadik LAN portról megy a DLINK router hálózati elérése, amiről egy további számítógép kap kábelnetet. A problémám az, hogy gyenge az Asus router wifijének jelerőssége, ezt szeretném megoldani az Ubiquiti AP-vel, ami az Asus 4. LAN portjából futna. Az AP így néz ki:
[link] -
-
Courage_7
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy Asus RT-N12+ router. Szeretnék "összepárosítani" vele egy Ubiquiti UniFi Access Pointot, de sehogy sem sikerül. Próbáltam másik routerrel (Dlink GO-RT-N150), ott azonnal működött. Amikor az Asus routerről állítanám be az UniFi AP-t, akkor meg sem találja, azt írja "no devices found", az AP értesítőfénye pedig narancssárga marad végig. Az AP PPPoE kapcsolaton keresztül csatlakozna a routerre. Már többször átnyálaztam az Asus admin felületét, de nem találtam semmit, ami megoldotta volna a problémát. Mit kellene át/beállítanom, hogy menjen?
Köszi előre is!
-
-
Potee
csendes tag
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni.
DigiNet 500 és TP-Link Archer C7 komóval sehogy nem tudok aktívvá válni P2P kapcsolathoz.
Először csak az tűnt fel hogy OSX alól nem megy a feltöltés, de teszteltem Win alól is, és ott is hasonló a helyzet. Letöltés tökéletes, de nem kapcsolódnak hozzám. Próbáltam belső hálózaton másik OSX alapú géppel, ugyan ez, viszont a két OSX-es gép tökéletesen kommunikált. (az egyik csak seedelt).
Próbáltam direktben PPPoE-n keresztül, ott is ugyan ez a helyzet.
Routeren Portforwarding megvan, kliens is beállítva, yougetsignal.com-szerint is nyitott a port, a kliens hálózati tetsztje szerint is nyitva van, de így sincs semmi feltöltésem. Upnp engedélyezve, amint indítom a klienst, a router mutatja hogy a beállított porton indul a kommunikáció, csak fizikailag nem történik semmi. (Digis eszköz nincs kihelyezve, korábban az E900-as Linksys routerrel ment)
Valakinek valami ötlete rá?
Köszöm a segítséget előre is!
-
Roshan
tag
Udv, Nem is tudom igazan hogy router vagy gep problema de erdekes!
Lenne egy TP-Link archer c5400es routerem, az en laptopom nem komunikal vele normalisan, a gigabites portokon csak 100mb/s jon!
A laptop gigabites halokarival rendelkezik ami mukodik is mert router nelkul csak kabelon letre jon a gb-es kapcsolat!
Probaltam masik geppel a osszedugni nalla mukodott rendesen egybol a gb-es port!
MI lehet itt a problema? nekem mar semmi 5letem nincs..
Elore is koszonom! -
tpeter77
addikt
sziasztok,
melyik topikba írjak a problémámmal? Az Acer aspire 5733Z laptop wifi vevője elgyengült, már csak pár méterről látja a Wifi jelet.
Qualcomm Atheros chipes wifi van benne. Esetleg másfélével próbálkozzak, pl. intel?
köszi -
Guczi
csendes tag
Sziasztok!
Kis segítség kellene. Tp-link Archer C2 routert használok, most csatlakoztattam rá egy WD 2TB HDD-t. Segítenétek hogy kellene beállítani, hogy lássam a HDD-n található dolgokat a laptopon, TV-n? Elméletileg DNLA hálózat be van állítva. A routeren nem tudom beállítani, hogy látható legyen a HDD. Amatőr vagyok!!!!
Köszi a segítséget.
-
Wasquez
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
A szolgáltató 150MB/s-et ígér, kábelen 70 körül van az érték.
Az a furcsa, hogy a feltöltés gyorsabb, mint amivel lefelé jön 20/40.
Tisztában vagyok a felsorolt körülményekkel, ez a net, a jelen helyen egy Huawei B593 routterrel 70/40-et produkált, amíg ki nem lehelte a lelkét.
Tehát minden tudja, a router wifi-t kivéve. Kábelen ő is tudja, tehát minden körülmény azt mutatja, hogy a router wifi képességével van valami probléma.
A régi Huawei routernél egyszer sikerült hasonlót produkálnom, akkor az autentikáció és a titkosítás beállítása miatt egyszerűen nem tudott 20Mb/s fölé menni, azt hiszem a wep miatt.
De most kikapcsolt titkosítással sem jobb!
A wifi beállításokban nincs túl sok opció, elég egyértelmű, hogy mit kell beállítani.
Nem tudom, hogy nem e valamelyik szolgáltatás beállítása lehet e a ludas, QOS, WMM?
Esetleg az jutott még eszembe, hogy a telenor firmware nem e ronthatott el valamit!?
Csak amíg a régit nem tudom helyrepofozni, addig nem akarok erre a DWR-116-ra firmvert mókolni.
Nincs valakinek véletlenül ilyen routere? -
woodworm
veterán
válasz
user12
üzenetére
Nem láttam még tesztet ilyen gyakorlati eredménnyel. Szerintem 100Mbit-es eredménynek örülni kell, a 120 már nagyon jó, ez a 240Mbit hihetetlennek tűnik. Én is értem már el 200Mbit körüli átvitelt, de ugye az nem szabványos és akkor a routeren sem 300Mbit van feltüntetve.
-
válasz
Wasquez
üzenetére
A wifi kommunikáció nem csak a router-en múlik, "vissza is kell kiabálni" elv miatt, hanem a környezeti tényezők (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok), beállítások, használt kliens eszközök/adapterek, egyéb zavaró/befolyásoló tényezők (vezeték nélküli billentyűzet/egér/telefon, fém tárgyak, nagyobb bútorok, stb) függvénye is. Emiatt semmit sem lehet garantálni, csak helyszíni teszt során fog kiderülni, hogy mi is lesz a helyzet mivel minden környezet más és más.
Hatótávot/sebességet nem lehet megmondani előre, csak a helyszíni teszt során fog kiderülni, hogy mekkora is lesz, minden környezet más és más, rengeteg dolog befolyásolja az elérhető eredményt, többek között a használt kliens eszközök is.Egy N300-as linken, környezeti tényezőktől függően, kb 80-100 Mbps-re lehet számítani.
-
Wasquez
senior tag
A DWR-116-os d-link routernek hány Mb/s-os letöltési sebességet kellene tudnia, ha 300Mb/s van awifi specifikációnak megadva?
-
törölt tag
Sziasztok!
Asus RT N14U
Mostanában ezzel van tele a log :
"
kernel: drivers/net/wireless/rt2860v2_ap/../rt2860v2/ap/ap_sync.c:1805 assert regclassfailed"
Müködik meg minden ok, csak már bosszant ,hogy mi ez.
köszi -
koshmar
veterán
Persze, hogy van, úgy értettem, hogy a TP-Linket indítom újra (jobb megoldást nem látva), nem azt a fostalicska ZTE-t.
Egyébként végső elkeseredésemben a TP-Link menüjében adtam neki egy factory resetet, újra létrehoztam egy wireless kapcsolatot, és azóta jó.
Egyébként melyik csatornát ajánljátok? 11-esre állítottam most. -
mezis
félisten
válasz
koshmar
üzenetére
A -57dBm elegendő térerő. Próbálgasd más csatornákon (frekvencián) a WiFi-t. (Nem használsz más vezeték nélküli eszközt (egér, füles,...) ?
A WR741ND-t kösd rá a ZTE-re UTP kábellel, LAN - LAN kapcsolattal, de előtte állítsd be így. A két WiFi csatorna között legyen legalább 3 a különbség.
"Ilyenkor újraindítom a (TP-Link) routert..."
Akkor most rendszerben van a WR741ND vagy mégsem ? 
-
koshmar
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
A router két szobával arrébb van tőlem, olyan 9 méterre, két vastag vályogfal van köztünk (a jelerősség ennek ellenére legtöbbször 4 egység, néha max).
ZTE Home Gateway Speedport Entry2i (a T-Home ezeket osztja most szerintem), eredetileg a csávó kivette a TP-Linket a rendszerből (mondván, hogy a ZTE úgyis WiFi-s), viszont így a jelerősség valami szánalmasan gyenge lett, 2500 kbps helyett letöltöttem 90-nel. Egy egység volt legtöbbször, néha még azt is eldobta, és egyáltalán nem is tudott hova csatlakozni.
TP-Link WR741ND, azt hiszem 2012 elején vettem, szóval éppen most csúszott ki a 60 hónap garanciaidőből.
Soha nem volt vele gond. -
-
koshmar
veterán
Üdv!
Mostanában az a bajom a nettel (WiFi), hogy mindennap 2-3 óránként megjelenik a jelerősség ikonjánál a kis sárga háromszög felkiáltójellel, tehát kapcsolat van, viszont nem tölt be semmit.
Ilyenkor újraindítom a (TP-Link) routert, és ekkor megjavul egy időre.Mitől lehet ez?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Távol-keleti webshopok OFF topikja (játékok, kuponok, stb.)
- Egyre inkább szoftverrel segítene a Core CPU-k teljesítményén az Intel
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Arena Breakout: Infinite
- BestBuy topik
- Yettel topik
- BMW topik
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8G I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Magyar, Aktiválatlan! Apple MacBook Pro 14! M3, 8GB, 500GB! BeszámítOK
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Samsung Galaxy S20 FE / 6/128Gb / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Értékcsökkentett gamer alaplapok /ASUS/MSI/AM5/Számlával/
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)
)
Akkor most rendszerben van a WR741ND vagy mégsem ?