- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- iGO Primo
- Yettel topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
-
Mobilarena
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
stigma
addikt
válasz
stigma #37411 üzenetére
Arra sikerült rájönnöm, hogy van egy menüpont, mely az alábbi:
- Védett kezelési keretek : Letiltás / Alkalmas / KötelezőHa nincs alkalmas menüponton akkor bármit beállítok beszabályoz, furi az az hogy csak az általam írt 2 eszközt (Xiaomi Mi Pad4 és Note7-et) a többi eszközzel kompatibilis pl.: Xiaomi mi 9
-
krealon
veterán
válasz
stigma #35505 üzenetére
"Motorola SBV6120E : 192.168.100.1
Asus RCAC87U @Merlin firmware: 192.168.1.1Motorola LAN => ASUS WAN portja."
Kezd tisztulni a kep.
A Motorola SBV6120E egy egyszeru kabelmodem, aminek a konfiguraciojahoz van beepitett webszerver, ami az altalad leirt 192.168.100.1 cimen elerheto.Ettol fuggetlenul jon letre az IP kapcsolat az ASUS router es a szolgaltato kozott DHCP segitsegevel.
A szolgaltatotol 100-as kezdetu IPv4 cimet kapsz az ASUS WAN portjara, ami az internetrol nem elerheto.
"Van egy HTPC-m, most már nas-om és ott szerettem volna portot nyitni a transmission-nek de nem sikerült."
Amig 100-as kezdetu a WAN IP-d, hiaba allitasz be port-forward-ot az ASUS-on, a internet felol mar az ASUS-ig sem jutnak el a kapcsolatfelvetelt kezdemenyezo csomagok (mivel a szolgaltato 1 publikus IP-vel szolgal ki tobb felhasznalot).
A NAT-olast azert vezettek be a szolgaltatok, mert elfogytak a publikus IPv4 cimek es igy sporolhatnak veluk.(#35506) stigma
"Olyan mintha valami ,,passzív módban" lennék?"Pontosan.
"Azt hittem hogy Modem esetében már nincs ilyesmi."
Nem a modem kerdese, hanem hogy keves a publikus IPv4 cim.
Ha az eszkozeid alkalmasak ra es a szolgaltato ad IPv6 tartomanyt (prefix), akkor IPv6-on keresztul elerheted oket kozvetlenul.
-
krealon
veterán
válasz
stigma #35500 üzenetére
"Arra lettem figyelmes routerben kinyitottam a transmission-nek a portot, viszont azt írta zárva van.
Elkezdtem gyanakodni, és megnéztem a két IP nem egyezik, mármint ha a routerbe lépek 100.-as kezdetű WAN IP-t látok, ha a http://canyouseeme.org/-ra akkor 79-el kezdődik."Mivel a 100-zal kezdodo IP cimeket a szolgaltatok a Carrier grade NAT-ra hasznaljak, igy mar a szolgaltatos eszkoz sem erheto el az internet felol IPv4-en.
Innentol kezdve az osszes tobbi szenvedesed lenyegtelen.Ha konkret segitseg kell, akkor ird le:
- a halozatban felhsznalt eszkozok pontos tipusat, hogy
- melyik port melyik masikkal van osszekotve,
- milyen uzemmodban szukseges hasznalni az eszkozoket, illetve
- az eszkozoknek mi az IP cime (lehetoleg portonkent).
Segitseg lehet egy skicc az osszeallitasrol.NAT-olt IPv4 melle szoktak adni publikus IPv6-ot, viszont az eziranyu konfiguracioban nem tudok segiteni.
-
stigma
addikt
válasz
stigma #35501 üzenetére
Re, nem örülök, mert restartoltam a Modemet és az alábbiakat látom:
STATUS menüpont:
Signal menüpont:
Addresses menüpont
Configuration menüpont
Logs menüpontLognál látszik, nincs minden redben.
Asus routerembe ha restartolom, a modemet akkor egy rövid időre a WAN ip-re írja hogy 192.168.100.10, majd ha feláll a modem utána újra a 100-as kezdetű ip-t látom sajnos, nem pedig a publickus 79-el kezdődöt.
-
stigma
addikt
válasz
stigma #35500 üzenetére
Annyival javítanám az előzőeket, hogy gyorsan széthúztam mindent.
Motorola modemem ip-címe: 192.168.100.1
Asus router-é: 192.168.1.1Ahogy nézem van modemnek is DHCP-je , gondolom azt kapcsolja ki mert felesleges és csak bekavar, mivel a ip cím szétosztása a az Asus router feladata, a Motorola modemé csak a net bejövetele és továbbítása.
-
-
-
Alteran-IT
őstag
válasz
stigma #33868 üzenetére
Miért ruházzon be egy már rég elavult több ezer forintos eszközbe, mikor a szolgáltató ingyen tud adni korszerűbb és nagyobb teljesítményre képes eszközt? Semmi értelme sincs beruházni ilyen modemre, talán 2-3 évvel ezelőtt még lett volna, de ma már nincs, mindenféleképpen a szolgáltatót kell kérni, hogy adjon egy normálisabb eszközt, bár lehet előtte célszerűbb lenne megmikrózni egy kicsit és akkor már biztos cserélik, mert egyébként ha nincs gond, akkor szarnak rá.
Amúgy fentebb már írtál, le is írtam rá a megoldást, ami kb. ugyan ez. -
válasz
stigma #33866 üzenetére
Ha nincsen VoIP-od akkor járható ez az út de mivel elég öreg ez a HGW így a szolgáltatóval kicseréltethetnéd egy modernebb típusra (esetleg VDSL-re váltás is lehetséges lenne) amiben van PPPoE Passthrough mód és akkor teljes funkcionalitással tudnád használni a saját router-edet.
-
válasz
stigma #32380 üzenetére
Szia!
A Transmit Power értékén próbálj változtatni, első körben legyen mondjuk 100mW, ha itt nem lesz érzékelhető változás akkor legyen 0, ami a hardver default értéke lesz, vagy esetleg próbálkozhatsz még feljebb, 200mW környékén is. Ezzel egyben ajánlott megnézni az étert, és kiválasztani a legmegfelelőbb csatornát is, amihez segítséget itt találsz.
-
stigma
addikt
válasz
stigma #31636 üzenetére
Probléma megoldva.
A DD-WRT-s résznél factroy resetet kiválasztva betallóztam a gyári firmware-t majd amikor feltelepült akkor egy Hard resetet 30/30/30-at csináltam rajta. Ez annyit tesz, hogy 3x30mp-ig a reset gombot nyomva tartottam, majd megjavult és visszaállt a gyári.
-
-
válasz
stigma #31464 üzenetére
Kezdetnek nézd meg a gyárit, hogy elégséges-e a szolgáltatásai, ha nem akkor jöhet a CFW.
A Merlin gyári alapú, csak van benne néhány extra fejlesztés/javítás.
A Tomato teljesen más (igazság szerint a gyári pont Tomato-n alapul).Dupla NAT esetén kellene a DDNS akkor Tomato-t tegyél fel.
A dupla NAT-ot úgy állítsd be, hogy a Cisco-ban a Setup/LAN menüpontban a Pre-assigned DHCP IP Addresses alatt állíts be egy MAC cím alapján fix-ált IP címet az Asus részére, majd az Application & Gaming/DMZ menüpontban állítsd be az Asus WAN IP címét így csak az Asus-on kell a port átírányítást megcsinálni. -
-
válasz
stigma #29440 üzenetére
Ez nem okozhat úgy gondot bajt, hogy mivel a 3 gyerkőcből 2 egyetemista és nem csak otthon használja akkor más wifi hálózatra csatlakozva nem lesz netelérése?
Ha nincsen tiltva az adott DNS szolgáltató és/vagy külső DNS szolgáltató használata akkor nem lesz emiatt gond. Ilyen esetben valamilyen custom szervert kellene beállítani, ne egy szolgáltatóét.Ez szerintetek jó alternatíva lehet?
Mindenképpen jó megoldás a fix-en használt eszközöknek MAC alapján történő fix-ált IP cím osztás. -
válasz
stigma #28078 üzenetére
szia,
a router beállítási stimmelnek - talán annyit érdemes még kipróbálni, hogy más/minden csatornán teszteled a kapcsolat sebességét, mert az is befolyásolhatja, esetlegesen változhatott adott tekintetben a környezet -, azt viszont tudni kell, hogy a kettő közül a mobiltelefon a szűk(ebb) keresztmetszet, az csak 433 Mbps ac kapcsolatra képes (1*1:1), amíg a router esetén ez 1300 Mbps (3*3:3). (a mérhető, azaz hasznos sebesség jóval kevesebb, mint az írt kapcsolati.)
(vannak már mobiltelefonok is, amik 2*2:2 mimo, így 867 Mbps kapcsolatra képesek.)
amely sebességeket az elején írsz, a 18 és 21, azok Mbps vagy MBps?
az utólag betett switch nem csak 100-as és esetleg olyan helyre került, ami kihatással lehet adott sebességre is? -
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- ASRock B650M Pro RS microATX - garanciális, apró hibával
- LG OLED42C41LA 7 hónapos 2,5 év garancia.
- Szép Dell Precision 5560 Slim Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 64/1TB RTX A2000 4GB UHD 4K
- Acer Nitro V 16 AI Gamer Laptop! Ryzen 7 260/RTX 5070/32gb DDR5/2TB SSD/2560x1600/180hz/Beszámítok!
- Szép Dell Precision 5560 Slim Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" Xeon W-11955M 64/1TB RTX A2000 4GB FHD+
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest