Hirdetés
- iPhone topik
- Yettel topik
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- VoLTE/VoWiFi
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
-
Mobilarena
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gardaai
senior tag
válasz
Gyurka6
üzenetére
Igen.
Ha static address-el kérek IP-t a routertől, akkor is megkapom a Telekom modem által kapott Public IP-t, csak megcsillagozza a végét, gondolom hogy nem direkt a kapcsolat.
Ha PPPoE-n kapcsolódok, akkor pedig egy teljesen más Public IP-t kapok és ahogy írtam az ügyfélszolgálat is megerősíti, hogy látják felcsatlakozik a Cudy és van is internet.
Csak ahogy itt írtam: #42487 Gardaai és egyel lejjebb is, PPPoE létrejön, minden rendben van, de az Internet Status Disconnected és nem is tudnak kimenni egyes eszközök a netre.#42504 4Grider
Nekem nincs ez a hiba? Hiába van internet és PPPoE kapcsolat, azt írja státusznak hogy nincs Internet. Közben DNS és Public IP-t is normálisan megkapom.
Milyen eszközök? Ez a WR11000 elvileg egy 6-8 hónapos eszköz, érdekes lenne ha nem jött volna ki ez a hiba másnál ennyi idő alatt.
-
Gardaai
senior tag
válasz
Gyurka6
üzenetére
Szerintem lehet egyforma:
Public IP ami a külső IP címed, az IP address pedig a WAN "portod" IP címe. Ha egy és ugyanaz, az azt jelenti, hogy közvetlenül az interneten vagy. Aztán lehet hülyeség.Most úgy oldottam meg, hogy a Telekom modem intézi a PPP-t, én statikus címmel kérek tőle internet hozzáférést és a Telekom modemen DMZ-vel kiengedem a közvetlen netre a Cudy-t. Így nincs dupla NAT.
-
Gardaai
senior tag
válasz
Gyurka6
üzenetére
Ez szerintem valami Cudy specifikus probléma lesz..
Ügyfélszolgálaton mindent végig próbáltunk már, látják hogy felcsatlakozik náluk a router, van is net, megkapom a publikus IP-t, DNS szervereket és azt írja a router nincs internet..
Egyelőre nem nagyon találtam semmit erről a hibáról, de szerintem 99% hogy a Cudy lesz a ludas. -
Gardaai
senior tag
válasz
Gyurka6
üzenetére
Optika, 2000/1000 szolgáltatással (ha ez számít).

Közben annyi fejlemény van, hogy nem kell elrontani a PPP-t a Telekom modemen, csak újra kellett indítanom a PPPoePassthrough után, mert nem engedte át a PPP kérést. Illetve az MTU-t az alap 1480-ról 1492-re kellett írnom, hogy sikeres legyen a hitelesítés, mert amúgy hibára fut.
Viszont ha nem Static vagy DHCP-vel kérem az IP-t WAN-ra, hanem PPPoE-vel, akkor látszólag nincs internet, de amúgy van,, megkapok egy publikus IP-t és az összes DNS címet, sőt még a dupla NAT is megszűnik. Viszont egyes okos eszközök pl. BlitzWolf okos konnektorok amik API-n kommunikálnak, nem tudnak kimenni a netre (DHCP, vagy static címmel működik). Nem tudom a router fogja-e meg mert érzi, hogy nincs internet és ne is próbáljátok meg alapon, de elég körülményes így a működés, főleg a dupla NAT miatt.
-
dReeZyr
csendes tag
válasz
Gyurka6
üzenetére
Erre tudsz dobni egy linket? Van erre valami átfogó leírás a beállításról? Régi inviteles cucc találtam a fórumban linket ami elvileg összefoglalta volna az admin felületen mit és hogyan kell beállítani de most már csak simán a One kezdő oldalára mutat a link. Nincs esetleg lementve valakinek?
-
fecaga21
senior tag
válasz
Gyurka6
üzenetére
Nem fogadta el a jelszót. Böngészőben kell megnyitni a tplink oldalát és beírni a felhasználónevet,jelszót. A jelszót elsőre nem fogadta el,arra tippelek miután ezt felbontott termékként rendeltem az Alza-ról,lehet megváltoztatták a jelszót,így csak sokadik reset-elésre tudtam megoldani.
-
juhaszgabor
csendes tag
válasz
Gyurka6
üzenetére
Áhhh értem, akkor lehet, hogy visszaviszem még egy körre a SONY szervízbe. Viszont akkor mi a tipped mi lehet a probléma? Mert másik vezetékes internet kapcsolattal illetve a mobilnetem hotspot megosztásával meg teljesen hibátlanul működik. Ez nekem olyan hihetetlen, hogy én vagyok az egyetlen PSN felhasználó, aki ilyen gonddal küzd
-
-
venndi
csendes tag
válasz
Gyurka6
üzenetére
Frissítettem a legújabbra, 6.5-re, de ez se segít, állandóan a DSL verbindung verbrochen-t írja, és az IPv4-nél is gond van a test szerint ami látható az egyik képen. Van valami ötletetek mit kellene még beállítanom ezen kívül ami a képken látható? Tehát ez a szolgáltató honlapjáról a beállítási útmutató TP LINK
Ez pedig ahogy én beállítottam a fritzboxot FritzboxMi lehet a gond? Lehet hibás a router?
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Gyurka6
üzenetére
Köszi! 100/50-s DIGI-m ennyit tud, de mondták, hogy nem reklamálhatok, mert csak 30 a garantált.
-
-szabi-
addikt
válasz
Gyurka6
üzenetére
Hi
Adott egy tplink wdr4300 router.
Az usb-s csatlakozójára rátettem egy külső vinyót.
Erről másolok PC-re ami kábellel van router-hez kötve.
Gondoltam, hogy nem lesz az elméleti sebesség (usb2, 60MB/s) közelében a másolás, de 600-300KB/s sebesség rettentő módon alulmúlja az elvárásaimat.
Ez így normális?SZERK: Amennyiben PC-ről másolok a vinyóra a sebesség 9-10MB/s körül van.
üdv
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Gyurka6
üzenetére
Szia! Köszi! DIGI-nél mondták, hogy toldó esetén gondok lehetnek, jobb lenne a kábelt kicserélni. Szerintük én is meg tudom csinálni, de ez nem tűnik túl egyszerűnek. Egyáltalán lehet ezt cserélni, amikor a bejövő kábelből van a telefon leválasztva? Mondjuk ez az elosztó sem tűnik túl masszívnak.
-
Kobun1980
aktív tag
-
Pc Newton
csendes tag
válasz
Gyurka6
üzenetére
Köszönöm haladok valamerre már válaszol ha begépelem a böngészőbe a router ip-jét csak most ezt dobja ki egy figyelmeztető tábla:
Windows rendszerbiztonág
The server 192.168.16.1 is asking for your user name and password. The server reports that it is from welcome to use wirwelwess 11N router. Warning: Your user name and password will be sent using basic authentication on a connection that isn't secure.
- És felhasználónevet és jelszót kér! De miét is???
-
pentium4
senior tag
válasz
Gyurka6
üzenetére
az a baj sztem ezzel is hogy hiába fog böngészőből frisiteni ugyan az lesz a helyzet mint most a no-ip vel!
ha beirom a hozzáatott hostot a böngészőbepl: sajatfelho.ddns.net akkor erre bejön a routerem kezdőlapja
ha már hozzácsapom hogy sajatfelho.ddns.net:10000 amin egy progi fut, akkor nem jön be semmi, 404 és kész
pedig a 10000-es portot hozzáadtam a port forwardinghoz!
ötletek?P4
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Anker SOLIX C300X hordozható töltőállomás (288Wh) - LiFePO4 - 140W USB-C - szivargyújtó
- DJI Mavic 3 Cine Premium Combo - Apple ProRes & 1TB SSD - DJI RC Pro - 3db akku - 2 év garancia
- Asus ROG Scar 18 - RTX 5090 - 64GB Ram 2x2TB SSD
- Bomba ár! Dell Vostro 5620 - i5-1240P I 8GB I 256SSD I 16" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3515 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Új és újszerű 17-18 Gamer, irodai, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron! Garancia Számla!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iMac 27" 5K 2015 Late / 16GB DDR3 / 512 GB SSD / Bill+Egér 6 hó garancia, számlával!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ - Surface 4 - 15" 2496 x 1664 ~2k touch, i7-1185G7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Gubek-Einste